1、 阅读理解A(2019淮南高一检测)Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids interest. Many offer workshops(研习班) for making landmade pieces, travelling exhibits, book signings by childrens
2、favorite writers, and even musical performances and other arts.Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any
3、 special events that are coming up.Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Preshow play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing artsPuppet(木偶) making and stage makeup are just a couple o
4、f the special offerings you might find.Try handson(亲身实践的) science. Visit one of the many handson science museums around the country. These science playlands are great fun for kids and grownups alike. Theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, e
5、xperimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.【解题导语】本文为家长们介绍了四个不同主题的博物馆。1If a child is interested in the universe, he probably will visit _Aan art museumBa natural history museumCa YoutheaterDa handson science museumB解析:细节理解题。根据第
6、三段中的This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky.可知,对宇宙感兴趣的孩子会去自然历史博物馆。2What can kids do at a Youtheater?ALook at rock collections.BGive performances.CSee dinosaur models.DWatch puppet making.D解析:细节理解题。根据第四段中的kids can discover the
7、 secret about performing artsPuppet(木偶) making可知,孩子们在这里可以观看木偶制作表演。3Where does this text probably come from?AA tourist map.BA museum guide.CA science textbook. DA news report.B解析:文章出处题。本文介绍了四个不同主题的博物馆,因此可以推断这篇文章摘自博物馆指南类的书籍。BThe great auk. The heath hen. The Labrador duck. The Carolina parakeet. You m
8、ay have never heard of these birds. However, you surely have heard of the passenger pigeon. Like the passenger pigeon, the four other species were also driven into extinction from North America by man. All of the five birds are included in Todd McGrains “Lost Bird Project” which will be leaving the
9、Cummer Museum of Art and Gardens in Jacksonville, FL after spending almost a year there.“Lost Bird Project is an opportunity to host an exhibit that shows the relationship between art and nature and art and the environment,” Cummer Museum Marketing Manager Amber Sesnick said.Birds are meant to sing
10、and move. But these birds just stand there. “I hope the exhibit has brought attention to issues around the way that we affect the world around us as humans in our society,” Sesnick said. “I dont know if one exhibit has had that result, but I think that every time we are able to do something like thi
11、s, it is one more drop in the bucket(水桶) towards moving forward in the best direction.”The most famous species in “Lost Bird Project” is the passenger pigeon. The passenger pigeon mainly lived in the east of the Rocky Mountains in the United States, numbering in the billions. In the early 1800s, it
12、was likely the bird species with the largest population in the world. In 1900, the last confirmed wild pigeon was shot in Ohio. In 1914, the last passenger pigeon, a female named Martha, died in the Cincinnati Zoo.“All of the species of birds in the exhibition were the ones that I wasnt even aware o
13、f,” Sesnick said. “That was eyeopening for me personally. Having to be confronted with(面对) the idea of species going extinct because of our actions is probably something everyone should be thinking more about. And the exhibition can encourage people to do that.”【解题导语】本文是一篇说明文。Lost Bird Project是一个美国保
14、护鸟类的项目,它旨在让人们知道人类行为对环境的影响。4What do we know about the five species in the “Lost Bird Project”?AThey all belonged to the family of pigeons.BThey were all unknown to the public.CThey all died out in North America.DThey were all native to the US.C解析:细节理解题。根据第一段中的Like the passenger pigeon, the four other
15、 species were also driven into extinction from North America by man.可知,它们在北美都灭绝了。5What is “Lost Bird Project” most probably held for?AEncouraging people to love art.BTelling about the history of some species.CRaising money for the endangered animals.DShowing humans negative influences on nature.D解析:
16、推理判断题。根据第二段中的“Lost Bird Project” is an opportunity to host an exhibit that shows the relationship between art and nature and art and the environment.以及第三段中的I hope the exhibit has brought attention to issues around the way that we affect the world around us as humans in our society.可知,这个项目主要是为了让人们知道人
17、类行为对自然的不利影响。6What is the text mainly about?ASome facts about the passenger pigeon.BSome ancient species in North America.CAn exhibition of some extinct bird species.DThe Cummer Museum of Art and Gardens.C解析:主旨大意题。根据文章内容可知,本文主要介绍了一个与五个已经灭绝的鸟类物种有关的展览。CWater conservation(保护) means using limited water s
18、upply wisely and caring for it properly. Since each of us depends on water to support life, it is our responsibility to learn more about water conservation and how we can help keep our sources pure and safe for generations to come. Below are some of the main reasons why its important to conserve wat
19、er.It diminishes the effects of drought and water shortages. Even though our need for fresh water is always increasing because of population and industry growth, the supply we have stays the same. Even though water eventually returns to the Earth through the water cycle, its not always returned to t
20、he same spot, or with the same quantity and quality. By reducing the amount of water we use, we can better protect against future drought years.It guards against a series of social problems. Failing to conserve water can eventually lead to a lack of water supply, which can have bad results. These in
21、clude rising costs, reduced food supplies, health dangers, and even political conflict. Many fears have been expressed that water wars will occur in the future as water is becoming scarcer(更稀缺的) and scarcer.It helps to protect our environment. Reducing our water usage reduces the energy required to
22、process water and deliver it to businesses, farms, and communities, which, in turn, helps to reduce pollution and conserve energy.It builds safe and beautiful communities. Hospitals, gas stations, health clubs, gyms, and restaurants all require large amounts of water to provide services for communit
23、ies. Reducing our usage of water means that these services can continue to be provided. Much of our fresh water can also be used for beautifying our surroundingstrees, flowers, vegetable gardens, as well as filling public fountains.Water conservation requires effort, and every little bit helps. Dont
24、 think that what you do does not matter. We can all make changes in our lifestyles to reduce our water usage. The trick is making water conservation a way of lifenot just something we think about once in a while.【解题导语】本文是一篇议论文。作者认为我们平时节约用水很重要,他给出了一些理由,以此来鼓励人们节约用水。7What does Paragraph 1 mainly show?A
25、Conserving water is very difficult.BEveryone should learn to conserve water.CMany people dont care about water waste.DWater shortage will influence the later generations.B解析:推理判断题。根据第一段中的Since each of us depends on water to support life, it is our responsibility to learn more about water conservatio
26、n.可知我们每个人都应该节约用水。8What does the underlined word “diminishes” in Paragraph 2 mean?AProves. BReduces.CExamines. DRemoves.B解析:词义猜测题。根据第二段中的By reducing the amount of water we use, we can better protect against future drought years.可知,这里是指节约用水可以“减轻”干旱的影响。9Why does the author mention the services in Parag
27、raph 5?ATo explain what services need water the most.BTo show water is widely used in our daily life.CTo explain why people today love to conserve water.DTo show conserving water benefits our communities.D解析:推理判断题。根据第五段中的It builds safe and beautiful communities. Hospitals, gas stations, health clubs
28、, gyms, and restaurants all require large amounts of water to provide services for communities.可知作者此举是为了表明节约用水对我们的社区有益。10Which of the following can be the best title for the text?AWhy do Water Resources Become Scarcer?BHow Can We Make Our World a Better Place?CWhy Should We Conserve Water in Our Dai
29、ly Life?DHow Can We Conserve Water to Protect Our Earth?C解析:标题归纳题。根据文章内容,特别是第一段末尾的文章主旨句Below are some of the main reasons why its important to conserve water.可知,文章主要阐释我们平时为什么要节约用水,由此可知答案。 七选五In the United States, heart disease remains the top cause of death for women. 1._ Whats worse, only one in tw
30、enty believes heart disease is the leading health problem for women. Thats really terrible.Recently, the Journal of the American Heart Association published the recent findings. Holly Gooding and Courtney Brown are the authors of the study. They say that more than half of all adult women are aware t
31、hat heart disease is the biggest health threat they face. 2._In the short term, young women have a low risk of heart diseases. 3._ And there is clear evidence that issues(问题) related to heart disease risk begin in childhood and early adulthood. The authors also argue that young adults usually focus
32、on the present and do not think longterm.4_ According to the authors, the most effective way to improve cardiovascular(心血管的) health is dealing with conditions that increase risks before signs of heart disease develop. However, teenagers do not usually discuss cardiovascular diseases with their docto
33、rs. So it is difficult to raise awareness of heart health among them.According to the authors, improving health education in school may be a good solution. 5._ Not really. A new study suggests that increasing the number of hours they spend doing things like walking and gardening may reduce the risk
34、of getting heart diseases.ASo what can young women do?BSo is it too late for older women?CBut adult women are more likely to face that risk.DBut only one in ten young women knows the fact.EHowever, the lifetime risk is high, the authors add.FHowever, both young and adult women can get heart diseases
35、.GThus, they are surprised that younger women are not aware of it.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要讲了年轻女性缺少关于心脏病风险的知识。1D解析:本空设于段中,与前一句存在逻辑上的转折关系。前一句讲心脏病在美国一直是引起女性死亡的主要原因。此空转折,指出尽管这样,只有十分之一的年轻女性知道这个事实。2G解析:本空设于段尾,与前一句存在逻辑上的因果关系。前一句指出,一半多的成年女性知道心脏病是她们面临的最大的健康威胁,所以他们对于年轻女性不知道这一点感到很诧异。3E解析:本空设于段中,是一个过渡句。前一句讲短期而言,年轻女性患心脏病的概率很小,此空表示,那个杂志的作者说,然而,年轻女性在一生中患心脏病的概率却很大。下一句接着说,已经有明显的证据表明和心脏病有关的问题在童年或者刚成年的时候也会出现。4A解析:本空设于段首,是本段的主题句。本段后面的内容都是围绕此句具体展开说明的。5B解析:本空设于段中,与下文存在逻辑上的指代关系。下文中的they指的就是B选项中的older women。