收藏 分享(赏)

云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(1).doc

上传人:a**** 文档编号:433559 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:51KB
下载 相关 举报
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(1).doc_第1页
第1页 / 共6页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(1).doc_第2页
第2页 / 共6页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(1).doc_第3页
第3页 / 共6页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(1).doc_第4页
第4页 / 共6页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(1).doc_第5页
第5页 / 共6页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(1).doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2013昆明市高考英语(阅读理解)冲刺练兵(1)及答案解析1When I was a child,I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the cityWe lived on a farm and,in the winter especially,we were quite cut off from the outside worldAs soon as I left school, I packed my bags and moved to the capital. However,I soon d

2、iscovered that city life has its problems tooOne big disadvantage is moneyit costs so much to go out,not to mention basics like food and housing. Another disadvantage is pollutionI suffer from asthma(哮喘),and at times the air is so bad that I am afraid to go outside. Then there is the problem of trav

3、eling round. Although I have a car,I seldom use it because of the traffic jamsOne choice is to go by bicycle,but that can be quite dangerousOf course there are advantagesFirst,there is so much to do in the city,whatever your tastes in culture or entertainment(娱乐活动)Besides,there are wonderful jobs an

4、d greater chances of moving to a more important job or positionFinally,if you like shopping,the variety of goods is very surprisingand,what is more,shops are often only a short walk awayIs life better then, in the city? Perhaps it is,when you are in your teens(十几岁)or twenties. However,as you get old

5、er,and especially if you have small children,the peace of the countryside may seem preferable. I certainly hope to move back there soon.56What was the writer always thinking about when he was a child?AStaying on the farm BMoving to the countryside.CLeaving home for the cityDRunning away from the sch

6、ool.57Which of the following is true about the writer?AHe is very old now BHe is in good health. CHe prefers driving a car DHe lives in the city now.58In the passage,the writer tries to.Aexpress his opinions about way of life Bdescribe his life in the countrysideCshow an interest in the outside worl

7、d Dpersuade the reader to live in the city59How is the passage mainly developed?ABy inferring BBy comparing. CBy listing examples DBy giving explanations1. 答案 56.C 57.D 58.A 59.B*结束 (第*篇)The latest research suggests that the key factor separating geniuses from the merely accomplished is not IQ, a ge

8、nerally bad predictor of success.Instead, it s purposeful practice.Top performers spend more hours practising their craft. If you wanted to picture how a typical genius might develop, you d take a girl who possessed a slightly above average language ability. It wouldn t have to be a big talent, just

9、 enough so that she might gain some sense of distinction. Then you would want her to meet, say, a novelist, who coincidentally shared some similar qualities. Maybe the writer was from the same town, had the same family background, or, shared the same birthday.This contact would give the girl a visio

10、n of her future self.It would give her some idea of a fascinating circle she might someday join.It would also help if one of her parents died when she was 12, giving her a strong sense of insecurity and fuelling a desperate need for success. Armed with this ambition, she would read novels and life s

11、tories of writers without end. This would give her a primary knowledge of her field.Shed be able to see new writing in deeper ways and quickly understand its inner workings.Then she would practise writing. Her practice would be slow, painstaking and errorfocused. By practising in this way,she delays

12、 the automatizing process. Her mind wants to turn conscious, newly learned skills into unconscious, automatically performed skills. By practising slowly, by breaking skills down into tiny parts and repeating, she forces the brain to internalize a better pattern of performance. Then she would find an

13、 adviser who would provide a constant stream of feedback, viewing her performance from the outside, correcting the smallest errors,pushing her to take on tougher challenges. By now she is redoing problems how do I get characters into a room dozens and dozens of times. She is establishing habits of t

14、hought she can call upon in order to understand or solve future problems.The primary quality our young writer possesses is not some mysterious genius. It s the ability to develop a purposeful, laborious and boring practice routine. The latest research takes some of the magic out of great achievement

15、. But it underlines a fact that is often neglected. Public discussion is affected by genetics and what were “hardwired” to do. And its true that genes play a role in our capabilities. But the brain is also very plastic. We construct ourselves through behavior.语篇解读你依然认为天才由基因决定,认为自己不可能成为天才吗?一项新的研究表明:成

16、功并不取决于人的IQ,而是通过后天有目的的训练得来的。1The passage mainly deals with_.A. the function of IQ in cultivating a writerB. the relationship between genius and successC. the decisive factor in making a geniusD. the way of gaining some sense of distinction解析主旨大意题。这篇文章主要讲了决定成功的主要因素并不是IQ,而是些后天的、有目的的训练和努力。所以C项正确。A、B两项不符

17、合文章意思;D项不具体。答案C2By reading novels and writers stories, the girl could_.A. come to understand the inner structure of writingB. join a fascinating circle of writers somedayC. share with a novelist her likes and dislikesD. learn from the living examples to establish a sense of security解析细节判断题。依据文章第二段的“

18、This would give her a primary knowledge of her field.Shed be able to see new writing in deeper ways and quickly understand its inner workings.”可知A项正确。答案A3In the girl s long painstaking training process,_.A. her adviser forms a primary challenging force to her successB. her writing turns into an auto

19、matic pattern of performanceC. she acquires the magic of some great achievementsD. she comes to realize she is “hardwired” to write解析细节理解题。根据文章第三段的“By practising in this way,she delays the automatizing process.Her mind wants to turn conscious,newly learned skills into unconscious,automatically perfo

20、med skills.”可知B项正确。答案B4What can be concluded from the passage?A. A fuelling ambition plays a leading role in one s success.B. A responsible adviser is more important than the knowledge of writing.C. As to the growth of a genius, IQ doesn t matter, but just his/her efforts.D. What really matters is w

21、hat you do rather than who you are.解析推理判断题。文章主要讲述:一个人的成功并不是由IQ决定的而是通过后天的努力训练得来的。D项“重要的不是你是谁而是你做了什么”符合文章主旨大意。答案D*结束 (第*篇)237 West Palmdale BoulevardFresno, California 93706AmToy CorporationSuite 15TransAm BuildingSan Francisco, California 94115November 20,2008Dear Sirs,As a concerned parent, I am wri

22、ting to protest your recent advertisement for ElectroRobo seen in local media in California. Specifically, I am referring to newspaper and magazine ads (attached to this letter)published the week of November 15.Children respond to your type of advertising in an immature way;that is, they are unable

23、to understand how expensive some toys are for middleclass parents. Further, your product is violent in nature. Your advertisement gives children the impression that its fine to have“two guns and laser eyes. ”You also suggest that children need your toy to protect them“when you go outside. ”This is n

24、ot a healthy attitude for children to have.I hope you will stop advertising your product in such a way that may harm our children.Sincerely yours,(Mrs.) Alma HernandezPresident, Parents for Nonviolent ToysEnc.Its Here ! Ready for You, Now ! Its ElectroRobo !Every boy dreams of being in control of a

25、robot, and AmToy can make your dream come true! ElectroRobo is the worlds first fully automatic robot with radio control. Standing 80 centimeters tall, ElectroRobo is like a friend at home. He can walk, talk, and even shake your hand! He has two guns and laser eyes to help you defend yourself when y

26、ou go outside with him. Every boy needs ElectroRobo !Ask your Mom and Dad to buy ElectroRobo for your birthday or for Christmas, which is coming up soon. Imagine that you are in control of your friend for life, ElectroRobo!Available at all toy stores and department stores NOW! 语篇解读本文是家长写给一家玩具公司的一封抗议

27、信,反对该公司有误导倾向的广告及有暴力倾向的产品。5What is the purpose of the letter?A. To complain about a broken toy.B. To oppose the advertising.C. To order a gift for Christmas.D. To apply for a job in a toy company.解析推理判断题。通读文章可知,写这封信的意图是反对这家公司所做的具有暴力倾向和有误导之嫌的广告,故选B。答案B6Why does the writer of the letter feel that Elect

28、roRobo is violent?A. It is controlled by radio waves.B. It is expensive to buy.C. It is 80 centimeters tall.D. It bears arms.解析事实细节题。由第二部分第一段倒数第二句He has two guns and laser eyes.可知这玩具持有武器。答案D7What does“Enc. ”at the end of the letter mean?A. Something attached to the letter.B. A complaint to the toy company.C. A hidden message.D. An encouraging response.解析猜测词义题。由下面的附加广告可以推出该词的含义为“附文”。答案A8ElectroRobo can do all the following EXCEPT_.A. sitting downB. shaking handsC. talking D. walking解析事实细节题。由第二部分第一段倒数第三句描述该电动机器人的He can walk,talk,and even shake your hand!可知四个选项中只有A没有提及,故选A。答案A*结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1