1、 高考资源网() 您身边的高考专家Unit 3 随堂练习1、When _ (complete), the parking lot will be the largest one in the city.2、_ (defeat) again, the scientist didnt give up.3、Curious and _ (astonish), I rushed out when I heard the gunshot.4、_ (occupy) with preparing my speech, I cannot spare any time to do anything else.5、
2、 (offer) an important role in a new movie, Andy has got a chance to become famous. 6、Paper, _ is mentioned above, is first made in China.7、He didnt say anything at the meeting, _ seemed a bit strange.8、With so many people _ (wait) anxiously to use the lift, we must get it repaired as soon as possibl
3、e.9、I used to be very weak and often (遭受)headaches.10、The snake was so greedy that it (吞掉)the rat in one bite.11、He (加快速度)the car in order not to be late.12、Our classroom should be (打扫)after class every day.13、He didnt leave the platform at the railway station until he (看不见)her.14、Your friend has a
4、very (attract) personality, so we all admire her.15、All (contribute), however small, will be greatly appreciated. 16、 When its five oclock, people leave their office. The length of the workday, for many workers, is defined by time. They leave when the clocks tell them theyre done. These days, the ti
5、me is everywhere: not just on clocks or watches, but on cellphones and computers. That may be a bad thing, particularly at work. New research shows that clock-based work schedules get in the way of creativity. Clock-timers organize their day by blocks of minutes and hours, for example, a meeting fro
6、m 9 a. m. to 10 a. m., research from 10 a. m. to noon, etc. On the other hand, task-timers have a list of things they want to accomplish. They work down the list, and each task starts when the previous task is completed. It is said that all of us employ a mix of both these types of planning. What, t
7、hen, are the effects of thinking about time in these different ways? Does one make us more productive? Better at the tasks at hand? Happier? In experiments conducted by Tamar Avnet and Anne-Laure Sellier, they had participants organize different activities from project planning, holiday shopping to
8、yoga by time or the to-do list to measure how they performed under clock time vs task time”. They found clock-timers to be more efficient(有效率的) but less happy because they felt little control over their lives. Task-timers were happier and more creative, but less productive. They tended to enjoy the
9、moment when something good was happening, and seized opportunities that came up. The researchers argue that task-based organizing tends to be undervalued and not be supported in the business culture. This might be a small change to the way we view work and the office, but the researchers argue that
10、it challenges a widespread characteristic of the economy: work organized by clock time. While most people will still probably need, and be, to some extent, clock-timers, task-based timing should be used when we are performing a job that requires more creativity. Itll make those tasks easier, and the
11、 task-doers will be happier.1. What does the author say about clock-based work?A. It makes workers very tired.B. It reminds workers to come to the office on time.C. It makes workers aware of the precious time.D. It may have a bad effect on the creativity.2. What did Tamar Avnet and Anne-Laure Sellie
12、r find in their experiments about clock-timers?A. They seized opportunities as they came up.B. They always got their work done in time.C. They tended to be more productive.D. They could control their life.3. What do the researchers suggest?A. Task-based timing is preferred for doing creative work.B.
13、 It is important to keep a balance between work and life.C. Performing creative jobs tends to make workers happier.D.A scientific standard should be adopted in job judgment.17、Welcome to your future life!You get up in the morning and look into the mirror. Your face is firm and young-looking. In 2035
14、, medical technology is better than ever. Many people at your age could live to be 150, so at 40, youre not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, all three of you look the same age!You say to your shirt, “Turn red.” It changes from blue to red. In 2035,“smart clot
15、hes” contain particles (粒子)much smaller than the cells in your body. The particles can be programmed to change your clothes color or pattern.You walk into the kitchen. You pick up the milk, but a voice says, You shouldnt drink that!” Your fridge has read the chip(芯片)that contains information about t
16、he milk is and it knows the milk is old. In 2035 ,every article of food in grocery stores has such a chip.Its time to go to work. In 2035,cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way, you can call a friend using your jacket sleeve. Such “smart technology” is all around y
17、ou.So will all these things come true? “For new technology to succeed,”says scientist Andrew Zolli,“it has to be so much better that it replaces what we have already.”The Internet is one example What will be the next?1. We can learn from the text that in the future .A. people will never get oldB. ev
18、eryone will look the sameC. red will be the most popular colorD. clothes will be able to change their pattern2. What can be inferred from Paragraph 4?A. Milk will be harmful to health.B. More drinks will be available for sale.C. Food in grocery stores will carry electronic information.D. Milk in gro
19、cery stores will stay fresh much longer.3. Which of the following is mentioned in the text?A. Nothing can replace the Internet.B. Fridges will know what people need.C. Jacket sleeves can be used as a guide.D. Cars will be able to drive automatically.18、假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,
20、每句中最多有两处。每处错误仅涉及二个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 One day Rosa wrote to her friend, who was a doctor, invited him to have dinner with her families. A few days later the doctor wrote back to her but she c
21、ouldnt read her writing because the letters were written careless. Then she asked her husband for the help, but he couldnt read it, too. Then her husband got an idea. He told her that a chemist might be able read the doctors letter. So Rosa goes to a chemists. The chemist in the shop studied the let
22、ter for a long time but he gave her a large bottle of medicine. He told the woman she should take twelve pills a day. Final Rosa still had no idea whether her friend would come or not. 答案以及解析1答案及解析:答案:completed解析:考查非谓语动词。句意:一旦建成,这个停车场将是城市里最大的停车场。the parking lot与complete之间为逻辑上的动宾关系,故用动词-ed形式。 2答案及解析:
23、答案:Defeated解析:根据句子结构可知,空处在句中作状语成分, 该空与主语构成逻辑上的动宾关系,故使用过去分词形式作让步状语。 3答案及解析:答案:astonished解析:根据句子结构可知, 该空作状语成分,与主语构成逻辑上的动宾关系,表示被动意义,故使用过去分词作原因状语。 也可以认为是形容词作状语,修饰主语,表示人感到吃惊,应使用形容词astonished 。 4答案及解析:答案:Occupied解析:句意:由于忙于准备我的演讲,我抽不出任何时间做其他任何事情。be occupied with”从事的,忙于 的,这里相当于As I am occupied with preparin
24、g my speech, 故填Occupied。 5答案及解析:答案: Offered解析: 句意:Andy被提供在一部新影片里扮演一个重要的角色,他有机会出名了。动词offer与句子主语是逻辑上的被动关系,用过去分词作状语表示被动和已经发生的动作。 6答案及解析:答案:as解析:考查定语从句。句意:正如上面提到的,中国首先发明了纸。根据句意可知,这里表示正如上面提到的”,as引导非限制性定语从句,指代主句描述的整件事情,翻译为“正如, 正像”。 7答案及解析:答案:which解析:考查定语从句。句意:在会上他什么也没有说,这似乎有点奇怪、空处引导非限制性定语从句,指代主句的内容, 故填whi
25、ch。 8答案及解析:答案:waiting解析:考查非谓语动词。句意:有这么多人焦急地等待使用电梯,我们得尽快修好它。根据句意可知, 该空作宾补成分,与宾语构成逻辑上的主谓关系,表示主动意义,且时间上表示正在进行,故使用动词-ing形式作宾补。 9答案及解析:答案:suffered from解析: 10答案及解析:答案:swallowed up解析: 11答案及解析:答案:sped up解析: 12答案及解析:答案:swept up解析: 13答案及解析:答案:lost sight of解析: 14答案及解析:答案: attractive 15答案及解析:答案: contributions 1
26、6答案及解析:答案:1.D; 2.C; 3.A解析:1.考查细节理解。由第二段中的clock-based work schedules get in the way of creativity 可知,基于时间的工作会对创造力产生负面影响,故选D。2.考查细节理解。由第四段中的They found clock-timers to be more efficient(有效率的) but less happy because they felt little control over their lives可知,基于时间的工作安排会使人们变得更髙效,但不快乐。故选C。3.考查细节理解。由最后一段中的
27、“task-based liming should be used when we are performing a job that requires more creativity可知,作者建议在做需要更多创造性的工作时,应该使用基于任务的工作安排,故选A。 17答案及解析:答案:DCD解析:1. D提示:推理判断题。根据第三段最后一句“The particles can be programmed to change your clothes color or pattern. ”可推断衣服能够改变样式。2. C提示:推理判断题。根据第四段的“the chip(芯片) that cont
28、ains information.”和“In 2035,every article of food in grocery stores has such a chip.”可推断食品店中 的食物能够携带电子信息。3. D提示:细节理解题。根据第五段的“In 2035,cars drive themselves. ”可知汽车能够自动驾驶。 18答案及解析:答案: One day Rosa wrote to her friend, who was a doctor, him to have dinner with her. A few days later the doctor wrote back
29、 to her but she couldnt read writing because the letters were written. Then she asked her husband for the help, but he couldnt read it, . Then her husband got an idea. He told her that a chemist might be able read the doctors letter. So Rosa to a chemists. The chemist in the shop studied the letter
30、for a long time he gave her a large bottle of medicine. He told the woman she should take twelve pills a day. Rosa still had no idea whether her friend would come or not.解析: 第一处:invited inviting 或在 invited 前加 and her friend 被定语从句who was a doctor修饰,句子谓语wrote和后面的invited之间没有并列连词连接,且invite与其逻辑主语Rosa之间为主
31、动关系,故用其现在分词形式inviting,故将invited改为inviting。本句还可在invited前加并列连词and,用来连接两个并列谓语。第二处families family family是集体名词,看作整体时指“全家 人”,该句中指萝莎一家,故用其单数形式,故将families改为 family。第三处:herhis此处指的是罗莎看不懂她的医生朋友的字,由第一句中的him可知这位医生为男性,故应将her改为his。第四处:careless carelessly 此处应用副词修饰动词written,故将 careless 改为 carelessly。第五处:删除the ask sb
32、 for help意为“向某人求助”,为固定搭配。故删除help前的the。第六处:tooeither too意为“也”,通常用在句末,但一般用于肯定句中;在否定句中要将too改为either。第七处:在able后加to be able to do sth意为“能够做某事”,故在 able 运加 to。第八处:goeswent本文讲述的是发生在过去的事情,通篇为过去时态,此处应该用一般过去时,故将goes改为went。第九处:butand句意为:药房的药剂师研究了这封信很久,然后给了她一大瓶药。前后两个分句间为并列承接关系,没有转折之 意,故将but改为and。第十处:Final Finally句意为:最后罗莎仍然不知道她的朋友是否会来。修饰整个句子应该用副词,故将Final改为Finally。 考点:过去分词作状语 5非限制性定语从句 2现在分词作宾补 1单词词组 5词性转换 2阅读理解 2短文改错 1 高考资源网() 您身边的高考专家