1、.阅读理解(2017广东华侨中学高三上摸底)Staying silent can be just as powerful as the words you mean to say,like when the act of hugging will be more comforting than saying,“Sorry for your loss.”Another time when silence is golden is when you are unsure of what to say. If you are confused about your own feelings conc
2、erning a matter,its best to stay quiet until you are more certain because more harm can be done by revealing false or exaggerated feelings.Choose silence instead of blurting out “inthemoment” feelings that are hurtful and not really how you feel in the grand scheme of things. When you feel the urge
3、to say an unkind thing,take a few breaths and think of the possible consequences of your words.Silence can be your best friend during negotiations. Say your piece,then close your mouth,and let other persons come to their own conclusions. Your silence shows that one,you are confident in what you just
4、 said,and two,you respect other persons enough to hear what they have to say.Sometimes silence is the best and most timely solution because other persons are not in a position to hear what you have to say. For example,when a friend needs you to listen to her problems,but she is unable to accept your
5、 advice at that moment.Practice being silent at work when you dont have anything meaningful to contribute. Unless you can _elevate the conversation by pointing out something interesting,missing,or beneficial,its best to just observe and learn.Finally,silence is golden when you dont want to engage in
6、 a fools argument. As some squabbles will never be resolved,one must agree to disagree.However,there will be times in your life when you will need the power of your voice,the voice within you that wants and needs to be respected and appreciated.语篇导读 文章开头形象地说明了保持沉默的作用,接着详细介绍了利用沉默的种种场合,最后提出观点:有时也应该说出自
7、己内心的想法。1The passage mainly tells us about _.Awhen to stay silentBwhy to stay silentChow to stay silentDwhether or not to stay silent解析:A主旨大意题。本文介绍了保持沉默的各种时机和场合,从每段首句中“another time,when,during,sometimes”等词可知应选A项。2What is the best to do during negotiation?AGrasp every chance to say more than the other
8、.BClose your mouth and just listen to the other.CSay what you should and draw a conclusion.DSpeak out your own points and let the others speak out theirs.解析:D细节理解题。由第四段可知,谈判时几句话表明观点后保持沉默,让别人想想你的决定;当他人在说话时认真倾听,也充分表现出你对他人的尊重,故选D项。3The underlined word “elevate” here most probably means _.AstartBconclud
9、eCinterruptDcancel解析:A词义猜测题。由第六段可知,在工作中,要是你没有任何有建设性的贡献时,试着保持沉默。除非你能指出一些有趣的地方、一些被遗漏的点或者是特别有帮助的事来促进谈话内容,故选A项。4To follow this passage,the writer is likely to continue telling about _.Athe power of your voiceBthe occasions when you should speak upCthe advantages of speaking upDthe disadvantages of stayi
10、ng silent解析:B推理判断题。本文最后一段由“however”提示转折,指出在生活中有时候也需要打破沉默、表达意见,根据“there will be times”可以推断出下文作者将介绍表达意见的场合,故选B项。How do you stay true to yourself when youre surrounded by friends or family that have an opinion on everything you do? Its not easy! _5_ Here are four tips which can help you live a dynamic
11、life._6_Stay true to yourself by listening to the only opinions that really matteryour own and those from people who believe in and encourage you. Deep down you know yourself better than anybody else.Dont fear people._7_ The reason why most people dont take risks or live on the edge is the fear of w
12、hat others might think of them. If you want to live the life you truly deserve,you must give up the need to be liked by everybody.Value yourself and your choices.When you do,others will too. Own the choices you make in your life. _8_ When you believe in yourself,in time,others will believe in you to
13、o. Show confidence in your choices and what you stand for whether others agree or not.Focus on appreciation.No matter what the circumstances are,there is always something to be grateful for. All successful people ask: What am I grateful for? How can I improve my situation and use the tough time to i
14、nspire others? _9_These steps,if applied,will help you transform your peace of mind,lifestyle,and productivity.AFocus on your own talents and strengths.BNever let others opinions guide your choices.CTreat every person like they are important.DWhen you doubt yourself,others will doubt you.EStay fearl
15、ess in everything you will have to do.FBe thankful to life and be helpful to others,and youll lead a successful life.GHowever,there are great possibilities that you can lead the life you really want.语篇导读 当你身边总是围绕着这样一些人,他们对你所做的任何事都指指点点,总是意见不断,怎么办?作者为你提出了一些忠实的建议。5解析:G考查行文的转折关系。上文说到:保持真我不容易,这里说到:然而,你还是
16、有可能过你想要的人生。并接着提出了一些建议。故选G项。6解析:B本段作者的观点是:不要被他人的观点左右,你自己内心深处比任何人都了解你自己,因此B项符合行文逻辑。7解析:E上下文有关键词:“fear,take risks,live on the edge,the fear”因此E项正确。8解析:D作者在本段写作手法上用的是对比:“When you believe in yourself,in time,others will believe in you too.”在用词上,“believe in,confidence”等,故选D项。9解析:F上文说到:应相信自己,自己往往最了解自己;但是作者
17、并不是固执己见,他告诉我们:应学会感恩,成功之士善于不断地改进自己。因此,他劝告读者:Be thankful to life and be helpful to others,and youll lead a successful life.完形填空(2016四川成都外校高三下月考)Many of us develop a desire to travel._1_,few are lucky enough to turn that desire into a _2_ career(生涯). For Trish Sare,owner of Vancouverbased Bike Hike Adv
18、entures,Inc.,it was a _3_ story.“I left home when I was 20 with a _4_ of traveling the world for five years,” recalls Sare.“During that period,I spent a lot of time _5_ adventure companies abroad and taking part in some of their adventures.Upon returning,I studied _6_ and fitness leadership.Then,whe
19、n we had to do our field placement(实习),I _7_ a tour agency.When they heard about my _8_,they asked if I wanted to go to Costa Rica for my placement and _9_ as a tour leader.And that is where it all _10_.”That beginning marked the accomplishment of a_11_ dream for Sare.Today,she can_12_ those excitin
20、g memories from such places as Thailand,Nepal,Costa Rica and more.Although Sare _13_ her dream of traveling for many years,she began _14_ something that offered just a little bit more.So,in 2014,she took the big _15_ of starting her own company: Bike Hike Adventures Inc.Her career has _16_ her all o
21、ver the world to interact with people of so many different _17_ and backgrounds.Looking back,Sare can _18_ say that its been the right choice for her.Here is her _19_ for those wanting a similar path:“Do some traveling _20_ your own first and then youll be marketable to companies,” she concludes.语篇导
22、读 许多人心中都有一个旅行梦,但只有极少数人将它作为一项职业,并取得了成功。Trish Sare就做到了,这是一个与我们大多数人都不太相同的故事。1AThereforeBHoweverCBesidesDMeanwhile解析:B大多数人都有旅行的愿望。然而(however),很少有人能够成功地实现它。前后文构成转折关系,故用however。2A.shortBcomplex CsuccessfulDordinary解析:C根据上下文语境可知,很少有人能够成功地实现旅行这一梦想,应选C项。3A.funnyBawful CfairyDdifferent解析:D根据上下文,Trish Sare是属于“
23、few”的那一部分人,而不是“many of us”,所以她的故事是与众不同的(different)。4A.goalBchoice Chobby Dproblem解析:A由文中可知,环游世界是她的目标(goal)。5A.runningBfoundingCmeetingDadvertising解析:C根据上下文语境,Sare开始接触(meet)国外的探险公司并参加一些探险活动。6A.farmingBadventure CemploymentDtourism解析:D从后文可知,Sare找到的是旅行社的实习,故她学习的也是和旅游相关的知识,即tourism。7A.approachedBcharged
24、 CleftDinformed解析:A句意:当我们要进行实习时,我倾向于找一家旅行社。approach接近,靠近,符合题意。8A.suggestionBdestination CexperienceDsuffering解析:C在实习面谈的时候,Trish Sare谈到的应该是她的经历,而不会是她的建议、目的或是遭遇。9A.travelBapply CwanderDtrain解析:D由文中语境可知,该旅行社想将她当作领队来培养、训练(train),故选D项。10A.beganBsucceeded CexistedDappeared解析:A由11空所在句可知,这对于Trish Sare来说是实现梦
25、想的开始,故选A项。11A.terribleBstrange CfarawayDlifelong解析:D由前文可知,当Trish Sare 20岁离家时,她已经怀揣着环游世界的梦想五年了,之后她做出的一切努力也是为了实现它,因此用lifelong(终身的)来形容这一梦想十分贴切。12A.acceptBreview CdiscoverDlose解析:B如今,她可以回顾(review)那些振奋人心的过往。13A.sharedBfollowedCresistedDquestioned解析:B由前文Trish Sare回顾过往的旅程可知,她一直没有放弃自己的梦想,多年来,一直在追逐(follow)环游
26、世界的梦想。14A.calling forBgiving upClooking forDbreaking up解析:C由上下文可知,此处的动词与前文的follow相对应,前者表示的是过去追寻关于旅行的梦想,后者表示现在寻找能够获益更多的一种方式,故用look for表示追寻。15A.stepBmeasure CadvantageDlead解析:A句意:她向前迈了一大步,办起了自己的公司。take the step of迈步;采取措施。16A.drivenBshown CtakenDforbidden解析:C她的这份事业使她到全世界去结交各个不同文化、背景的人。take有“带、使”的意思。17A
27、.committeesBcultures CfunctionsDtimes解析:B由上下文语境可知,应是不同文化和背景的人,故选B项。18A.politelyBpatiently CrudelyDhonestly解析:D回顾往昔,Sare可以诚实地说,她做了一个正确的决定,D项符合语境。19A.explanationBadviceCrequirementDwish解析:B读下文可知,这是一句她对于想走同样道路的年轻人的忠告,故选B项。20A.onBby CofDwith解析:A先独自进行一些旅行,这样你对公司而言才有市场价值。 on your own独自一人地。.短文改错The longdes
28、ired winter vacation was arrived in the end. As soon as the bell rang, the end of the class,we couldnt wait to rush out of the classroom. Half an hour ,my good friend Li Ming and I were on the way back home. crowded was the train we took that had to stand. Thinking of the coming Spring Festival and
29、the stay with parents,weboth felt . All of a sudden,I saw a man picking an old ladys pocket. With help of Li Ming,I caught the thief and him to give back the purse to the lady. The thief was taken away by the guard. Praised by other passengers,and we felt proud of what we had done.1考查语态。渴望已久的寒假最终到来了
30、,此处不需要用被动语态。2考查非谓语动词。句意:下课铃一响,宣布下课,每个学生都迫不及待的冲出教室。用announcing作状语,表示主动关系。3考查副词。half an hour later半个小时以后。4考查固定句式。此处是sothat句型,so放在句首修饰crowded,用倒装句。5考查代词。火车上是如此的拥挤,“我们”只好站着。6考查形容词。twoweek是一个复合形容词,且只能作定语修饰名词,中间有连字符,week后不能加s。7考查形容词。feel是连系动词,后面接形容词作表语。excited感到兴奋的;exciting令人兴奋的。8考查固定搭配。with the help of在的帮助下。9考查时态。和caught并列,用过去时forced。10考查连词。被其他乘客表扬,我们对自己做的事情很自豪。因为前面是过去分词作状语,后面不能是状语,去掉and。