收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:432580 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:403KB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年高中英语新教材译林版必修1课时作业9 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家课时分层作业(九)Section 语言知识练习固基础.单句语法填空1This new type of machine is of high quality and is not expensive.2My eyes are normal in all respects.3Her husband died,so she had to bring up three young children on her own.4The tailor made a suit to my measure.5The young man sought to speak (speak)

2、 to her,but she walked away.6It was a prison from which no one escaped.7The old man has benefited a lot from walking after supper.8Were it not for science,we could not live a comfortable (comfort) life.9I have made it clear to oppose the project.10Only after a long argument did he agree with us.单句改错

3、(每小题仅有1处错误)1We sought after long and hard but found no answer.去掉after2I will try my best to escape meet my boss at the gate of the company.meet meeting3Will the young man be sentenced to die according to the new law?die death4You are great comfort to your parents.great前加a5They found difficult to get

4、 along with her.found后加it.完成句子1If you want to be respected,you must respect yourself first.如果你想别人尊重你,那首先你必须尊重自己。2The pilot reassured the passengers.Only then did I realize how dangerous the situation had been.飞机驾驶员要乘客们放心。那时我才明白情况有多危险。3I am always seeking to improve my teaching method.我一直在设法改进我的教学方法。

5、4The old man took up his story where he stopped last night.这位老人从昨天晚上停下来的地方继续讲述他的故事。5Although I try to talk to my classmates,I still find it hard to make good friends with them.虽然我尽力去跟班上的同学交谈,但是我还是发现很难跟他们成为好朋友。高考语篇练习提能力.阅读理解I am afraid of heights but two summers ago I climbed to a high place.Most of

6、our high school students had come along on a day trip to a beautiful beach village in Peru.After eating our lunches,many of us wanted to make the climb to an area around the village.Did I turn back?“Yes!”Would I regret(后悔)it later?I really wanted to get to the top,but.At last,I decided at least to h

7、ave a try.My friend Tom was in front of me.Then,suddenly,he slipped(滑倒)about 10 feet back!My heart was beating faster until he stopped himself.Knowing that my friend Seth would be right behind me,I began the climb.I was soon past the first challenge safely,but not feeling much better about the rest

8、of the climb.Looking down,I saw rocks everywhere.My breathing sped up,and my heart beat even faster,growing loud in my ears.My friends kept climbing.But they did not forget me.Someone was always behind me to help hold my feet when necessary,and someone else was always in front to offer a hand up.Wit

9、h friends helping me by words and actions,I slowly gained groundThen we came to the worst part.The climb looked very close to vertical(垂直的)To me,the wise choice was to go back down.Melody encouraged me to go on and she made it safely first.I stopped,unsure of my footing.“You can do it,Jean!Im right

10、here,”Melody called.She waited patiently,not asking me to hurry.I took a few deep breaths and kept climbing.With no more mistakes,we came to the top finally.I was dirty and tired.But it didnt matter.I was at the top!I had never felt so alive.【语篇解读】 本文是记叙文。文章主要介绍了作者克服恐惧爬山的经历。1According to the text,th

11、e climb Awas done by all of the high school studentsBhappened on a morning two summers agoCwas near a beautiful beach villageDlasted for about two daysC细节理解题。根据第一段的“a day trip to a beautiful beach village in Peru”和“make the climb to an area around the village”可知,作者他们是在村庄附近爬的山。2When her friends decid

12、ed to go climbing,Jean Afelt excited about itBturned back to the villageCregretted going out with themDwasnt sure whether to join themD细节理解题。根据第二段的“Did I turn back?Yes!Would I regret(后悔)it later?I really wanted to get to the top,but.At last,I decided at least to have a try.”可知,Jean一开始对于是否要爬山很犹豫。3The

13、 underlined part “gained ground” in Paragraph 4 probably means “ ”Alost heart Bmoved forwardCclimbed to the top Daccepted the friendsB词义猜测题。根据本段中的“必要时,在我身后的朋友会托住我的脚,在我前面的朋友会搭把手拉我”以及“friends helping me by words and actions”可知,作者开始慢慢有所进展,向着山顶前进。4What do we know about the worst part of the climb?AMelod

14、y gave Jean words of encouragement.BJean waited patiently for Seth to catch up.CIt was dirty and dangerous.DJean had the first try.A推理判断题。根据倒数第二段的“Melody encouraged me to go on”和“You can do it,Jean!Im right here,Melody called”可知。.完形填空I was in a local store recently when I saw something that opened a

15、 window into my soul and let in a little more light.I had just 1 some shampoo and was heading to the pet supplies to get some more dog food for my furry(毛茸茸的) friends.I decided to 2 a short cut(捷径) through one of the toy aisles.Blocking my way, 3 ,was a young father as well as his fouryearold daught

16、er.The little girl 4 her dad to buy her a new doll.The dad was being 5 but firmly told her they couldnt 6 it.Finally,the daughter cried and said 7 ,“I hate you!”I thought that the father would get 8 at her for this outburst(突然迸发)I knew that I probably would 9 if I had been at his age. 10 he just smi

17、led down at her,put his hand on her head,and said,“Thats alright.Youll 11 me later.”I stood there 12 surprise as he took her hand and they walked away.Then I 13 that I had been in this situation many times myself over the years but hadnt behaved as the 14 Many times I grew angry at Father when I fel

18、t my 15 werent being answered.Through them all,though,he was 16 ,loving,and kind to me.He knew that I didnt understand 17 certain things had to happen the way they did.He knew that my anger was a 18 of my growing up spiritually in this world.He knew that I would love him later.That is why we need to

19、 19 in our Fathers love and give him ours as well.It is never too late to let his light guide our 20 【语篇解读】 本文为夹叙夹议文。作者由一对父女之间的小故事而发出了对人生的感悟。1A.picked upBtaken out Cput away Dfound outA根据语境可知,此处指买了一些洗发水,故选A项。pick up“买到”;take out“带出去”;put away“将收起”;find out“查明”。2A.set Btake Cdiscover DopenBtake a sho

20、rt cut意为“走捷径”,符合语境。3A.therefore BinsteadCmoreover DhoweverD根据语境可知,此处表示转折,故选however。4A.required Bbegged Callowed DadvisedB根据语境可知,小女孩应是恳求(beg)她父亲给她买一个新的玩具娃娃,故选B项。5A.polite Bthoughtful Cgentle DgratefulC由语境及下文中的but firmly可知,此处应用gentle与之对应,意为“温柔但坚定地”。6A.afford BignoreCrecover DstandA根据语境及选项可知,父亲告诉女儿他们买不

21、起新的玩具娃娃。7A.jokingly BhappilyCangrily DbadlyC由下文中的“I hate you”可知,小女孩很生气,故选angrily。8A.mad Bsurprised Cdisappointed DpuzzledA上文讲小女孩得不到玩具娃娃就生气地对她父亲说“我恨你”,故此处指“我”原以为这位父亲会对此生气(mad)。9A.get Bhave Cregret DdoB此处是“I probably would have got mad at her if I had been at his age”的省略。故选have。10A.Since BOr CAnd DBut

22、D由下文父亲的做法可知选But,表示转折。11A.love Brepay Cthank DmissA此处用love与上文中的“I hate you”相对应。下文中的“He knew that I would love him later”也是信息提示。12A.on Bbeyond Cin DtoC根据下文中“我”的感慨和回忆可知,“我”有些惊讶。in surprise“惊讶地”。13A.concerned BrealizedCdisagreed DguessedB此处表示“我”意识到,故选B项。14A.father BmotherCbrother DsisterA上文描述的是小女孩父亲的行为,

23、因此选father。15A.questions BlettersCproblems DrequirementsD由上文中的“I grew angry at Father”可知,此处表示“我”的要求没有得到回应,即没有实现,故选requirements,表示“要求”。16A.curious BpatientCannoyed DupsetB此处是说父亲是非常有耐心的,因此选patient。17A.why Bhow Cwhere DthatA结合上下文可知,这里是说父亲知道“我”生气的原因是不知道事情为何(why)会那样发生。18A.power Bmistake Cpart DnecessityC父亲知道“我”的愤怒是精神上成长的一部分(part)。19A.believe BinvestCsettle DbringA正因为如此,我们需要相信我们父亲的爱,同时给予他我们的爱。20A.goal Bdream Clife DlonelinessC根据语境可知,此处指让父亲的光芒指引我们的人生,且此处与文章开头相呼应。 - 7 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1