1、 高考资源网() 您身边的高考专家Unit 4 Listening and Speaking & Reading and Thinking1、 Last Sunday, an earthquake struck the Napa Valley area of northern California. It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years. No one was killed, but many people w
2、ere treated in hospitals. I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan, We have so much, and these poor people in trouble now have nothing. Well share what we have with them. I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I advised the boys to choose t
3、heir toys and donate some of their less favourite things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and put them together. Then she walked away. A few minutes later she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll on top of the other toys. Oh, dear, I said. You dont ha
4、ve to give Lucy. You love her so much. Meghan said, Lucy makes me happy, Mummy. Maybe shell make another little girl happy, too. I looked at Meghan for a long moment. She taught me a lesson. Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish (珍爱), isnt it?1. How
5、many children does the writer have?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.2. Which of the following is TRUE?A. The earthquake caused many deaths.B. The earthquake is the biggest in history.C. The earthquake happened at night.D. The earthquake hit the city of California.3. What did Meghan take out for the pe
6、ople in trouble?A. A toy.B. Clothes.C. A doll.D. Food.4. Whats the best title of this passage?A. A Family Story B. The Spirit of Giving C.A White Night D. A Sad Experience2、 An earthquake is one of the most common natural disasters. It may cause great damage. So it is wise to learn some simple safet
7、y tips to protect yourself or your family members. Fragile items like those made of glass are easily broken and should usually be placed on a lower surface, near the ground instead of on the cupboards higher up. Never place them near your bed, sofas and other furniture where you would be sitting or
8、lying down. When there is a strong movement, these pieces will fall on the floor directly and not on you. There is a strong chance of short circuits (短路) and fire during an earthquake. Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens. During an earthquake,
9、 lie beneath an object that is not easily damaged. Do not go near objects that could directly fall on you. Never use the elevator to go down. Stay inside until the shaking stops and it is safe to go outside. Research has shown that most injuries happen when people inside buildings try to go out. Use
10、 the staircases at all times. If you are outdoors, do not take shelter under a tree, streetlights, electric poles or tall buildings. If you are driving, stop your car and stay in a safe place. Do not park your car under a tree or any tall object. If trapped in debris (瓦砾堆) , cover your mouth with a
11、handkerchief or clothing. Tap on a pipe or the wall so that rescuers can find you. Use a whistle (哨子) if one is available. Never shout for help. Shouting can cause you to breathe in dangerous amounts of dust. Do not light a match because you may burn yourself. Do not move about or kick up dust.1. Th
12、e purpose of the passage is to tell readers _. A. the damage caused by earthquakes B. the rescue work after earthquakes C. how to prevent earthquakes D. what to do about earthquakes2. The underlined word Fragile in Paragraph 2 probably means _.A. Easily found B. Easily broken C. ExpensiveD. Heavy3.
13、During the earthquake, people are advised to _.A. go out of the building at once B. drive to a safe place quickly C. take shelter under a tree D. turn off electricity and gas immediately3、 In 1989 an 8.2 earthquake almost flattened America, killing over 30, 000 people in less than four minutes. In t
14、he middle of complete damage and disorder, a father rushed to the school where his son was supposed to be, only to 1 that the building was as2as a pancake. After the unforgettable shock, he3the promise he had made to his son: No matter4happens, Ill always be there for you! And tears began to5his eye
15、s. As he looked at the pile of ruins, it looked hopeless, but he kept remembering his6to his son. He rushed there and started digging7the ruins.As he was digging, other helpless parents arrived,8 , Its too late! Theyre all dead! Come on, face9 .Theres nothing you can do! To each parent he 10 with th
16、e words: Are you going to help me now? No one helped. And then he 11 to dig for his son, stone by stone. Courageously he went on alone because he needed to know for himself: Is my boy 12 or is he dead? He dug for 8 hours.12 hours.24 hours.36 hours.then, in the 38th hour, he 13 back a large stone and
17、 heard his sons 14 . He screamed his sons name, ARMAND! He heard back, Dad? Its me, Dad! I told the other kids not to 15 . I told them that if you were alive, you would 16 me and if you saved me, theyd be saved. You promised, No matter what happens, Ill always be there for you! You did it, Dad! What
18、s going on in there? the father asked. There are 14 of us 17 out of 33,Dad Were 18 , hungry, thirsty and thankfully youre here. When the building 19 , it made a triangle, and it saved us. 20 , boy!” No, Dad! Let the other kids out first, because I know youll get me! No matter what happens, I know yo
19、ull always be there for me!1. A. admit B. discover C. invent D. recognize2. A. flat B. thick C. round D. wide3. A. memorized B. forgot C. kept D. remembered 4. A. what B. why C. which D. who5. A. fill B. cover C. come D. burst6. A. picture B. promise C. present D. encourage7. A. above B. through C.
20、out D. over8. A. calling B. talking C. saying D. listening9. A. challenge B. difficult C. reality D. damage10. A. responded B. wrote C. copied D. provided 11. A. decided B. allowed C. continued D. stopped 12. A. afraid B. awake C. alive D. lively 13. A. paid B. brought C. returned D. pulled 14. A. s
21、ound B. voice C. noise D. tone 15. A. worry B. dig C. run D. inspire 16. A. protect B. save C. prevent D. defend 17. A. remained B. missing C. left D. gone 18. A. calm B. silent C. scared D. satisfied 19. A. put up B. set up C. pulled down D. fell down 20. A. Come out B. Jump up C. Get down D. Crawl
22、 in4、 Four Habits to Help You Succeed We all want to succeed, whether it is in losing weight or learning the guitar. For those who have tried and failed, success seems difficult to understand. _ Know your values. Finding your values is in line with creating motivation. _ Pick a handful of things and
23、 write them down. Remind yourself of your values every day and reflect on whether you are honouring those values through your work. Pick a goal and focus on it. Choose one goal to start something large enough that will give you a sense of achievement, while adjusting well to your values. Focus is ke
24、y here. _ If you perform many tasks at a time, you might never finish your projects because they will take far too long. Set a time for success. Set a date for success. Know when you hope to realise your goal. _ By setting a time limit, you are making the process realistic. _ Failure cant be avoided
25、 when you take risks. By its very definition, the desire to succeed means you are risking failure.Many people tend to give up far too early. Dont fall into this trap! Remember your mindset earlier. Know it will happen. A failure is only you working out the details, and learning what works and what d
26、oesnt. Use failure. Treat it as a good thing, and go on.A. The more focused you are on one goal, the higher chance you have of success.B. Make the right decision.C. I have made a list of four habits to help you set goals and realise them.D. Dont give up because of failure.E. Keep it realistic, while
27、 not giving you too much time.F. Sit and reflect on what you value most.G. Push yourself to be courageous, and take that next step. 答案以及解析1答案及解析:答案:CCCB解析:1.C 细节理解题。根据第二段中的I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan可知, 作者有三个孩子。故选C。2.C 细节理解题。根据第一段中的It happened in the
28、middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years.可知, 地震发生在晚上。故选C。3.C 细节理解题。根据第三段中的she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll on top of the other toys.可知, Meghan把自己最心爱的娃娃送给了灾区的孩子。故选C。4.B 主旨大意题。通读全文可知, 作者让自己的三个孩子给地震灾区的孩子捐赠玩具, 她的小女儿把自己最喜欢的
29、娃娃捐出来, 这让作者明白了赠送自己不喜欢的东西简单, 赠送自己喜欢的东西就很可贵了。作者想表达给予的精神。故选B。 2答案及解析:答案:DBD解析:1. 写作意图题。根据第一段最后一句可知, 本文主要介绍了地震来临时的一些安全方面的建议, 告诉读者该怎么做。故选D。2. 词义猜测题。根据后面的like those made of glass are easily broken可知, fragile意为易碎的。故选B。3. 细节理解题。根据第三段中的Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an
30、 earthquake happens.可知, 在地震发生时, 要确保立即关掉电源和煤气。故选D。 3答案及解析:答案:BADAA BBCCA CCDBA BCCDA解析:1. B 位父亲跑到儿子的学校,结果发现(discover)大楼像煎饼一样平了。2. A根据前面的pancake判断,此处应用flat (平的)。3. D他记起(remembered) 了曾对儿子许下的诺言。memorize意为 背诵,熟记,不符合语境。4. A此处意为无论发生什么(what) 。5. A他眼里充满(fill) 了泪水。6. B从上下文意义判断,他不停地想起他对儿子许下的诺言(promise)。7. B他跑过
31、去在(through)废墟里挖。8. C根据后面的Its too late! Theyre all dead!可知,此处指他们 说(saying) 。9. C面对现实(reality),你无能为力。10. A根据上文其他人对他说的话可知,此处填回答(responded)。11. C然后他一块石头一块石头地继续(continued)挖他的儿子。12. C此处填alive (活着的),与后面的dead相呼应。13. D他拉出(pulled back)了一块石头,听到了儿子的声音(voice) 。14. B见上题解析。15. A此处意为我告诉他们不要担心(worry)。根据下文可知, 他是在安慰其他孩子。16. B此处意为我告诉他们你如果活着就会救(save)我。17. C此处意为在33个人中还剩下(left)我们14个。18. C此处意为我们害怕(scared)、很饿、很渴。19. D此处意为大楼倒塌(fell down)时形成了个三角,救了我们 。20. A 根据下文的 No, Dad! Let the other kids out first. 可知,此处应为出来(come out) 。 4答案及解析:答案:CFAED解析: 高考资源网版权所有,侵权必究!