收藏 分享(赏)

云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc

上传人:a**** 文档编号:432459 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:19 大小:78.50KB
下载 相关 举报
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第1页
第1页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第2页
第2页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第3页
第3页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第4页
第4页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第5页
第5页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第6页
第6页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第7页
第7页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第8页
第8页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第9页
第9页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第10页
第10页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第11页
第11页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第12页
第12页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第13页
第13页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第14页
第14页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第15页
第15页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第16页
第16页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第17页
第17页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第18页
第18页 / 共19页
云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题.doc_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、云南省大理州宾川县第四完全中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题考生注意:1、考试时间120分钟,总分150分。 2、所有试题必须在答题卡上作答否则无效。 3、交卷时只交答题卡,请认真填写相关信息。第一卷(选择题 满分115分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题,每题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答相关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably t

2、ake place?A. In a school. B. In an office. C. In a restaurant. 2. What is the womans trouble?A. She is late for the class. B. She cant find the classroom. C. She has little chance of getting into that class. 3. What will the woman see tonight?A. A comedy. B. A match. C. A drama. 4. What is the woman

3、 worried about the boy?A. His study. B. His work. C. His health. 5. When will the next party be held?A. In April. B. In May. C. In August.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段或独白对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题给出5秒钟的做答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6-7题。6. What is Mr

4、. Big related to the woman?A. Her boss. B. Her teacher. C. Her husband. 7. What do we know about Mr. Big?A. He is very strict. B. He often speaks too loudly. C. He always forgets his appointments. 听第7段材料,回答第810题。8.What does Mr. Clark want the woman to do?A. Call the newspaper reporters. B. Make the

5、public announcement. C. Prepare the necessary statement. 9. How many media will be there?A. 3. B. 5. C. 8. 10. When will the speech be given?A. At 3:00 pm. B. At 4:00 pm. C. At 5:00 pm.听第8段材料,回答第11-13题。11. Who is Danny?A. A clerk. B. A chef. C. A waiter. 12. Where is Danny working now?A. In a restau

6、rant. B. In a hotel. C. In a caf. 13. What is Danny going to do next?A. Make a cake. B. Taste chocolate. C. Have a free talk. 听第9段材料,回答第14-16题。14. What is the man?A. A salesman. B. A coach. C. A tennis player. 15. When did the man go to Dubai?A. In February. B. In March. C. In May. 16. What impresse

7、s the man most about Paris?A. The pleasant weather. B. The romantic atmosphere. C. The modern white building. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What are sharks famous for?A. Their large bodies. B. Their high intelligence. C. Their attacks on sea creatures. 18. How long can the biggest whale shark be?A. 20 m. B.

8、 10 m. C. 2 m. 19. What do sharks good senses help them do?A. Escape from danger. B. Find their food. C. Kill their enemies. 20. Where do most sharks live?A. In warm waters of oceans. B. In cold areas of oceans. C. In warm lakes.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D) 中,选出最佳选项,并在答题卡上

9、将该项涂黑。AEvery year, toy companies from around the world gather at the Toy Fair. The event this year is magical and exciting. All the toys on show are developed with fun and learning in mind. Here are some of the best items at Toy Fair 2020:The best toy for babies: Baby Shark Dancing DJWe have all lis

10、tened to the Baby Shark song, but that doesnt mean that kids have fully understood it. The Baby Shark Dancing DJ will be available in the fall. This toy plays five Baby Shark songs and includes two games, so it will be sure to get little feet moving.The best coding toy for kids: Botley 2.0 The Codin

11、g RobotCoding toys had a big year at Toy Fair, especially as kids today are being introduced to coding earlier and earlier. Thats where Botley 2.0 comes in. The latest Botley comes with a remote control with simple commands: forward, back, quarter-turn, and so on. So kids will have to pay attention

12、to their surroundings before entering in the data to get Botley to perform the actions they want.The best toy for preschoolers: BriteBrush by WowWeeThere is nothing like a game to make brushing teeth more fun, and BriteBrush by WowWee is intended to teach kids how to brush their teeth well by using

13、musical games to strengthen good habits and using songs to help kids learn about proper brushing techniques.The best Star Wars toy: The Child Baby Yoda, or The Child, swept Toy Fair this year as a must-see item. The Child is as completely lovely as The Mandalorian in the Star Wars.21. What is specia

14、l about the best coding toy?A. It is able to play songs for kids. B. It teaches kids how to brush teeth.C. It needs kids special attention. D. It costs the parents most money.22. Which toy does the writer think is the most popular?A. Baby Shark Dancing DJ. B. BriteBrush by WowWee.C. Botley 2.0 The C

15、oding Robot. D. Baby Yoda, or The Child.23. What is the authors purpose of writing the passage?A. To introduce some toy companies to us. B. To advertise some newest and best toys.C. To persuade people into developing toys. D. To suggest some ways of educating kids.BTo Rehan Staton, his childhood was

16、 a life of privilegeloving parents, a supportive big brother and a pleasant, private school education. Everything changed when his mother left the country and his father lost his job. He had to sleep with a heavy jacket on when it was cold. He was always hungry. He said he couldnt concentrate at sch

17、ool and would sleep during class. He went from straight As to near the bottom of his class. A teacher told him he needed special education, which made him hate school.Staton spent his high school years as an excellent athlete, training to become a professional boxer. He had won a lot of martial arts

18、 competitions. But a tragedy struck him in his senior year when Staton suffered serious tendonitis(肌腱炎) in both shoulders. He couldnt lift either arm for months. His dream of becoming a professional player failed. He struggled to apply to colleges but was refused by all of them.Statons body slowly r

19、ecovered from martial arts and he got a job as a rubbish collector. Many co-workers couldnt help but ask him a simple question, “What are you doing here? Youre smart. You are too young to be here. Go to college.” It was the first time someone outside his family had spoken highly of his intelligence.

20、 It was the co-workers that emboldened him to return to school.Several co-workers put Staton in touch with a professor at Bowie State University. The professor was impressed with their conversation and persuaded the admissions board to change its former decision. Going to college forced Statons olde

21、r brother, Reggie, to drop out. They both knew someone had to be working full time along with their dad. It was a decision Reggie made on his own.After receiving a 4.0, Staton succeeded in becoming a student at the University of Maryland. But he still had a long way to go to attend Harvard Law event

22、ually.24. What finally changed Rehan Statons happy childhood?A. His brothers losing the job. B. His serious health problem.C. His fathers sudden death. D. His mothers leaving the country.25. What does the underlined word “emboldened” in the fourth paragraph mean?A. Force. B. Direct. C. Encourage. D.

23、 Accompany.26. Why did Stantons elder brother have to drop out of school?A. He wanted his brother to study further. B. His father asked him to leave school.C. He had lost interest in most lessons. D. He had to go out to find his mother.27. What will the writer mainly talk about next? A.What Rehan St

24、aton planned to do after entering Harvard.B. How Rehan Staton managed to be admitted to Harvard.C. Why Rehan Staton decided to choose to go to Harvard.D. When Rehan Staton would be successful in Harvard Law.CAustin City Limits (ACL) Music Festival is a music event that is held every year. It takes p

25、lace at Zilker Park in Austin, Texas, and is hosted over two weekends in late September and early October, each lasting three days. It is an event that has grown in popularity since it began and now has as many as 450,000 people taking part in it.The festival was founded in 2002 and is produced by C

26、3 Presents, which is an Austin-based company. At first, it was inspired by a weekly music series broadcast, filmed live by KLRU, the local Austin television station, which is also called Austin City Limits. The first event was only two days long and 67 bands performed on five stages and the audience

27、 was around 25,000.By 2003, around 100 bands were taking part in ACL Music Festival and in 2004, the event grew to over eight stages and extended (延续) to three days. The top attendance at the event was 75,000 people. The festival even won the Pollstars Festival of the Year Award in 2005. That year b

28、ecame known as the “Dust Bowl” year as the festival crowd kicked up so much dust that it was difficult for festival goers to breathe. The organizers settled this problem by using watering devices on the site.With the exception of heavy rain in 2009, the festival continued over the next few years wit

29、hout any major dramas. In 2013, the organizers decided to extend the event over two weekends. Another important fact about that year was that the event was canceled on the third day of the second weekend due to heavy rain causing floods. Besides, the festival was called off due to the outbreak of CO

30、VID-19 in 2020.In recent years, there have been many excellent actors performing at the festival. Other than that, there are many other attractions at ACL Music Festival. These include Austin Eats and ACL Art Market. Furthermore, there is an ACL Cares section at the festival that allows festival goe

31、rs to give something back to the community.28. Where did the organizers get inspiration of ACL Music Festival?A. From a stage play. B. From a TV program.C. From a wonderful film. D. From a performance by 67 bands.29. What happened to ACL Music Festival in 2005?A. It became a three-day event.B. It wa

32、s canceled for the bad performance.C. It was ruined by the dust blown by the wind.D. It met some trouble brought by the festival crowd.30. Whats the change of ACL Music Festival in 2013?A. Its time was extended. B. Its organizer was replaced.C. Its drama style was changed. D. Its performance form wa

33、s fixed.31. What is the best title for the text?A. The Creation of ACL Music Festival B. The Attractions at ACL Music FestivalC. The Influence of ACL Music Festival D. The Development of ACL Music FestivalDOne of the most popular street food found in China is no doubt the barbecue (烧烤). A new series

34、, called Chinese Barbecue, tells the story of this popular food cooked over hot coals on just about every street corner in cities and towns across the country. Barbecued meat is an important part of peoples nightlife.Shown on June 20, the series has had more than 80 million clicks on the video site

35、. To find the most popular barbecue stalls (摊位), the production team traveled to more than 500 locations in 30 cities across the country. Some viewers compare Chinese Barbecue to Midnight Diner, a Japanese TV series telling stories from late-night informal Japanese bars.“Im happy to hear this compar

36、ison because Midnight Diner is a good program, and we share the same topic night food,” Chinese Barbecues director Chen Yingjie said. “However, in terms of the tone, they are quite different.” He said that Midnight Diner focused more on food itself, though there was some conversation while people we

37、re eating. In contrast, the night food scene of Chinese people means joy and a more lively spirit. People eating these barbecue snacks develop a feeling of connection, which can be a cure for loneliness.The barbecue, regarded as the most ordinary and common night street snack, is different from home

38、-made food by mothers as that is a symbol of family and kinship. The barbecue is where you go to become connected to people in society. And unlike official business lunches, during which people are rather reserved and polite, the barbecue lets people relax with old friends and new friends, leaving a

39、 lasting impression of friendship.The world, as a whole, holds deep-rooted good feelings toward the barbecue, either for the taste or the warmth produced by fire. “What we should do is to present the Chinese barbecue just the way it is because with its special ingredients (食材), ways of cooking, and

40、more importantly, the special environment and people, the world will recognize it and might fall in love with it just as we do,”said Chen.32. What does Chinese Barbecue center on?A. The diverse street food. B. The nightlife in large cities.C. The barbecued foods across China. D. The story of barbecu

41、e stalls owners.33. How does Chinese Barbecue differ from Midnight Diner?A. It focuses more on the diners. B. It has less conversation.C. It shows the eating habits. D. It targets at the lonely.34. What can be inferred about the barbecue from Paragraph 4?A. It influences peoples lifestyle. B. It pla

42、ys a role in peoples relationship.C. It is more delicious than home-made food. D. It serves as formal business lunches sometimes.35. Why did Chen Yingjie choose the barbecue as the topic of the series?A. To help the world understand China. B. To research a special way of cooking.C. To show the featu

43、re of Chinese food. D. To introduce the history of the barbecue.第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选When you place an order on Taobao, you know the money you pay doesnt go directly to the seller. Instead, it goes through Alipay, which keeps your money for a while. Then Alipay g

44、ives the money to the seller. 36 It is a transfer (中转) station between sellers and buyers to make online shopping safe. Buyers neednt worry about paying for products and then receiving nothing. Sellers dont worry about receiving no money after sending off products either. These transfer stations are

45、 usually set up by payment service companies such as Alipay, Tenpay and YeePay. 37 It has more than 700 million monthly active users.Most online sellers and shoppers like the third-party online payment, but banks are not happy. 38 Users can benefit from financial products through Alipay and make mon

46、ey. So lots of people choose to put money in Alipay rather than in banks. 39 When paying through WeChat, buyers money goes directly to the sellers. Thats why so many people are excited about receiving and handing out “red envelope” or “gift money”on WeChat.Whether Alipay or WeChat Pay, they are both

47、 trying to attract more users and make online shopping easier. Both payment patterns have made the best of QR code technology. Also, they promote sales through facial recognition payment. 40 A. But WeChat Pay is not the same.B. Eventually, the pay rate is lowered.C. This is called “third-party onlin

48、e payment”.D. Among them, Alipay is the biggest in China.E. As a matter of fact, it provides loan services.F. In the near future, your face is the key to everything.G. The reason is that these companies fight over money with them.第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给

49、的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Latonya Young, a hair stylist by day and an Uber driver by night, picked up a passenger outside of Atlantas Mercedes-Benz Stadium. And the two got down to 41 . The 43-year-old single mother told the passenger that when she was 18, she had to 42 high school

50、 to raise her first child. And more recently, she had to stop college because of a $ 700 43 that she couldnt afford to pay off. “Every time I got ready for the fee, my 44 need something,” Young talked with the passenger. “OK, Ill just wait.” The life was that, until few days later when Young got wor

51、d that she was 45 to register for classes. The passenger, 46 as Kevin Esch, had paid the balance. That allowed her to attend classes, eventually 47 an associate degree in criminal justice.“ 48 I was nearly moved to tears,” Young said. “A 49 has never done that or done anything like that for me.” Wit

52、h the balance paid, she 50 to finish out her schooling for him. “I 51 my grades, As and Bs, just trying to make sure he knows my appreciation,” she said. The two kept in touch, and Esch attended her 52 in December. Young was a(n) 53 and that he was blessed to have had the 54 to help her. “There was

53、something about Latonya that resonates (共鸣) with me. 55 step by step we developed an incredible 56 . Whats more, I am remarkably 57 of what shes done. I could have bought new clothes or given money. But why not do more 58 things like this?” With her associate degree behind her, Young is not 59 anyti

54、me soon. She will be back in class this month to 60 her bachelors degree(学士学位) with hopes of becoming a lawyer.41. A. chatting B. bargaining C. competing D. greeting42. A. apply for B. escape from C. drop out of D. drop in at43. A. bedding B. uniform C. balance D. travel44. A. parents B. kids C. pro

55、fessors D. passengers45. A. prepared B. likely C. hopeful D. qualified46. A. recognized B. identified C. assumed D. imagined47. A. earning B. undertaking C. approving D. supporting48. A. Unexpectedly B. Fortunately C. Eagerly D. Exactly49. A. newcomer B. driver C. stranger D. passer-by50. A. promise

56、d B. pretended C. happened D. hesitated51. A. located B. controlled C. predicted D. maintained52. A. wedding B. graduation C. performance D. lecture53. A. leader B. adventure C. inspiration D. labor54. A. right B. opportunity C. ability D. time55. A. Thus B. Still C. Instead D. Moreover56. A. hobby

57、B. love C. feeling D. friendship57. A. sure B. proud C. aware D. careful58. A. creative B. traditional C. controversial D. meaningful59. A. stopping B. suffering C. sticking D. stepping60. A. award B. prove C. pursue D. guarantee第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Ove

58、r the years, scientists 61 (argue) that soda can put on the pounds, and even increase your risk of some types of cancer, 62 heated debates continue about diet soda. The American Heart Association issued a report 63 (say) that short-term use of low-calorie drinks may be 64 effective way to improve we

59、ight loss in adults. One recent study even found that diet drinks might save 65 (life). A survey of 1,018 patients with certain cancer showed that those who consumed low-calorie drinks daily were nearly 50 percent 66 (little) likely to see their cancer recur (再发生) or to die during the 7.3-year follo

60、w-up period, 67 (compare) with those who mostly didnt have diet drinks. The researchers also found that the more diet sodas people drank, the better their chances of 68 (survive). On the other hand, a new study of more than 80,000 ill women found that those who 69 (have) two or more low-calorie drin

61、ks each day were 29 percent more likely to have heart disease, and 16 percent more likely to die from any cause than women 70 drank diet drinks less than once a week or not at all.第二卷(满分35分)第一节 短文改错(满分10分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的

62、增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Before the holiday, I thought about doing something meaningfully. Suddenly, I remembered that there was a lot of primary school students putting up small shops and sell red

63、bags on the street last Spring Festival. Wanting to have a try, so I begged my father to support him. He bought some lovely red bags and small toy. For the first time in my life I begin to sell things at the gate of the park. This experience of selling taught me the secret of communicating strangers

64、, and I understood what hard it is for my parents to make money.第二节 书面表达(满分25分)笫二节书面表达(满分 25 分)假如你是李华,你的好朋友 Peter来信告知你,他因考试发挥失常,导致成绩不理 想而情绪低落,请你给他写封回信。要点如下:1)表示理解;2)给他提出至少两点建议;3)表达美好祝愿;注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Peter,_ Yours sincerely,Li Hua宾川四中20202021学年下学期高一年级4月月考参考答案(英语)15 ACCAC 610 ACB

65、CB 1115 BCACA 1620 BCABA2125 CDBDC 2630 ABBDA 3135 DCABA 3640 CDGAF4145 ACCBD 4650 BADCA 5155 DBCBA 5660 DBDAC第二部分 阅读理解 第一节A篇 本文是一篇应用文。文章主要介绍了2020年玩具博览会上展出的四款最好的玩具。21. C 推理判断题。根据第三段第三、四句“The latest Botley comes with a remote control. So kids will have to pay attention to. actions they want”可知,最新款Bot

66、ley带有遥控器,遥控器上面有:向前、向后、直角转弯等指令,所以孩子们在输入数据让Botley执行指令前,必须注意周围的环境。由此可推知,最好的编码玩具的特别之处在于它需要孩子们格外的注意。故选C。22. D 细节理解题。根据第五段第一句“Baby Yoda, or The Child, swept Toy Fair this year as a must-see item.”可知,Baby Yoda, or The Child在今年的玩具展上成为了必看的展品。因此在作者看来,Baby Yoda, or The Child是最受欢迎的玩具。故选D。23. B 写作意图题。通读全文尤其是第一段第

67、三、四句可知,本文主要介绍了2020年玩具博览会上展出的四款最好的玩具,所有展出的玩具都是为了乐趣和学习而设计的。由此可推知,作者写本文是为了给这几款玩具做广告。故选B。B篇 本文是一篇记叙文。文章讲述了母亲的离家出走和父亲的失业改变了Rehan Staton的一切,高三时他又患上了严重的肌腱炎,使得他几个月内都抬不起胳膊,这导致他想成为职业运动员的梦想也随之破灭。为了生存,他被迫成为了一名垃圾工,后来在工友的鼓励和帮助下,他重拾理想,努力考上大学的励志故事。24. D 细节理解题。根据第一段第二句“Everything changed when his mother left the cou

68、ntry and his father lost his job.”可推知,改变了Staton的美好童年的是突如其来的家庭变故:母亲的离家出走和父亲的失业。故选D。25. C 词义猜测题。根据第四段第二至四句中的“What are you doing here? Youre smart. You are too young to be here. Go to college”可知,许多工友认为Staton非常聪明,不应该这么年轻就做清洁工,他应该去考大学;根据第四段最后一句中的“him to return to school”可推知,Staton的同事鼓励他重返学校。由此可推知,画线词embo

69、ldened应意为“鼓励”,与C项意思相近。故选C。26. A 推理判断题。根据倒数第二段第二句“They both knew someone had to be working full time along with their dad.”可知,他们都知道必须有人和他们的父亲一起全职工作(才能保证另一个能顺利完成学业)。由此可推知,Staton的哥哥是为了让他的弟弟能继续学习而辍学了。故选A。27. B 推理判断题。根据最后一段第二句“But he still had a long way to go to attend Harvard Law eventually.”可知,要想最终进入哈

70、佛法学院学习,Staton还有很长的路要走。由此可推知,作者接下来可能会描写Staton是如何在非常困难的情况下,成功地考进哈佛法学院的。故选B。C篇 本文主要介绍了奥斯汀城市极限音乐节的发展史。28. B 细节理解题。根据第二段中的“At first, it was inspired by a weekly music series broadcast, filmed live by KLRU, the local Austin television station”可知,这个音乐节的产生受到了一个电视节目的启发。故选B项。29. D 推理判断题。根据第三段中的“That year beca

71、me known as the Dust Bowl year as the festival crowd kicked up so much dust that it was difficult for festival goers to breathe”可知,在2005年的音乐节上,观众太多引发了一些麻烦。故选D项。30. A 细节理解题。根据第四段中的“In 2013, the organizers decided to extend the event over two weekends”可知,在2013年组织者决定将音乐节的时间延长。故选A项。31. D 标题判断题。根据本文内容可知,

72、文章主要介绍了奥斯汀城市极限音乐节的发展史。所以D项最适合作为此文章的标题。D篇 本文主要介绍了一部广受好评的纪录片人生一串。这部纪录片向观众展示了中国多姿多彩的烧烤文化,被誉为中国版的深夜食堂。32. C 细节理解题。根据第一段中的“A new series, called Chinese Barbecue, tells the story of this popular food cooked over hot coals. across the country”可知,人生一串系列讲述了中国城市和城镇中每个街角的流行食物烧烤的故事,故选C。33. A 推理判断题。根据第三段中的“He sa

73、id that Midnight Diner focused more on food itself, though there was some conversation while people were eating. In contrast, the night food scene of Chinese people means joy and a more lively spirit”可知,深夜食堂更关注食物本身,而人生一串更关注吃饭的人的感受。故选A项。34. B 推理判断题。根据本段内容,尤其是本段中的“The barbecue is where you go to becom

74、e connected to people in society”“the barbecue lets people relax with old friends and new friends, leaving a lasting impression of friendship”可知,本段通过烧烤与家里制作的食物和商务午餐的对比,说明了烧烤可以将人们的关系拉近,使人们放松,留下持久的友谊,故选B项。35. A 细节理解题。根据最后一段中的“What we should do is to present the Chinese barbecue just the way it is beca

75、use with its special ingredients (食材), ways of cooking, and more importantly, the special environment and people, the world will recognize it and might fall in lovewith it just as we do”可知,展示中国烧烤的特色可以让世界了解并爱上中国烧烤文化,更好地了解中国。故选A项。第二节 本文介绍了使用支付宝和微信进行交易时资金流转的情况。36. C 根据空前的“Instead, it goes through Alipa

76、y, which keeps your money for a while. Then Alipay gives the money to the seller”可知,你付的钱通过支付宝,支付宝保存一段时间,然后把钱交给卖家。C项“这叫第三方在线支付”是对这种交易的概括。故选C。37. D 根据空前的“These transfer stations are usually set up by payment service companies such as Alipay, Tenpay and YeePay”可知,这些中转站通常由支付宝、财付通和易宝支付等支付服务公司设立,D项“在它们之中,

77、支付宝在中国是最大的”与上句相承接。故选D。38. G 根据空前的“Most online sellers and shoppers like the third-party online payment, but banks are not happy”可知,大多数网上卖家和购物者喜欢第三方在线支付,但银行并不满意。 G项“The reason is that these companies fight over money with them”说明了银行不满意的原因。故选G。39. A 上文介绍了支付宝的支付功能,本段介绍了微信支付的特点。A项“But WeChat Pay is not

78、the same”是对两者的比较,起承上启下的作用。故选A。40. F 本段介绍支付宝和微信支付的共同点,根据空前的“Both payment patterns have made the best of QR code technology. Also, they promote sales through facial recognition payment”可知,F项符合语境,说明了未来的技术趋势,且F项中的“your face”与空前的facial相照应。故选F。第三部分 语言知识运用第一节本文是一篇记叙文。文章讲述了一位白天做发型师,晚上做司机的单身母亲Latonya Young 在

79、没有钱继续学业时,一名乘客慷慨解囊帮她渡过难关,助其获得学位的感人故事。41. A 考查动词辨析。根据下文中的“The 43-year-old single mother told the passenger”及语境可知,司机Latonya Young在乘客上车后,开始与乘客交谈。chat意为“交谈,聊天”,符合语境。故选A。42. C 考查动词短语辨析。根据下文中的“high school to raise her first child”可推知,当她18岁的时候,她不得不从高中辍学来抚养她的第一个孩子。drop out of意为“辍学,退出”,符合语境。故选C。43. C 考查名词辨析。根

80、据下文中的“as Kevin Esch, had paid the balance”可知,此处指 Latonya Young支付不起700美元的结欠款。balance意为“结欠,余额”,符合语境。故选C。44. B 考查名词辨析。根据上文中的“to raise her first child”可知,Latonya Young对乘客说,每次当她准备好这笔费用时,她的孩子们就需要(购买)一些东西。kid意为“孩子”,符合语境。故选B。45. D 考查形容词辨析。根据语境可知,直到几天后,Latonya Young得到消息说她有资格注册课程了。be qualified to do sth.是固定搭配

81、,意为“有资格做某事”,符合语境。故选D。46. B 考查动词辨析。根据下文中的“as Kevin Esch”可知,这名乘客的名字叫Kevin Esch。identify意为“确认(身份)”,符合语境。故选B。47. A 考查动词辨析。根据下文中的“an associate degree in criminal justice”及语境可知,Latonya Young去上课,最终获得了刑事司法的大专学位。earn意为“获得,挣得”,符合语境。故选A。48. D 考查副词辨析。根据下文中的“I was nearly moved to tears”可知,确切地说,Latonya Young被感动得差

82、点落泪。exactly意为“确切地”,符合语境。故选D。49. C 考查名词辨析。根据上文“The passenger, 46 as Kevin Esch, had paid the balance.”可知,名为Kevin Esch的乘客为Latonya Young支付了结欠款,因此Latonya Young说,从来没有一个陌生人为她做过这种事或类似的事。stranger意为“陌生人”,符合语境。故选C。50. A 考查动词辨析。根据下文中的“finish out her schooling for him”可知,Latonya Young许诺要为了这位帮助自己的好心人完成自己的学业。prom

83、ise意为“承诺,保证”,符合语境。故选A。51. D 考查动词辨析。根据下文中的“my grades, As and Bs”可知,Latonya Young始终把分数保持在A级和B级。maintain意为“维持”,符合语境。故选D。52. B 考查名词辨析。根据语境可知,12月时,Kevin Esch参加了Latonya Young的毕业典礼。graduation意为“毕业典礼”,符合语境。故选B。53. C 考查名词辨析。根据语境可知,Latonya Young是一个(能够)激励别人奋进的人,Kevin Esch很幸运有机会帮助她。inspiration意为“鼓舞人心的人”,符合语境。故选

84、C。54. B 考查名词辨析。根据语境可知,Latonya Young是一个(能够)激励别人奋进的人,Kevin Esch很幸运有机会帮助她。opportunity意为“机会”,符合语境。故选B。55. A 考查副词辨析。根据上文“There was something about Latonya that resonates (共鸣) with me.”可知,Latonya Young身上的某种东西让Kevin Esch产生了共鸣,因此他们逐渐建立了友谊。前后两句为因果关系,thus意为“因此,因而”,符合语境。故选A。56. D 考查名词辨析。根据语境可知,Latonya Young身上的

85、某种东西让Kevin Esch产生了共鸣,因此他们逐渐建立了友谊。friendship意为“友谊”,符合语境。故选D。57. B 考查形容词辨析。根据下文中的“what shes done”及语境可知,在Kevin Esch的帮助下,Latonya Young 成功获得了学位,他为她所做到的感到无比自豪。be proud of是固定搭配,意为“以为骄傲/自豪”,符合语境。故选B。58. D 考查形容词辨析。根据语境可知,Kevin Esch说他本来可以选择买衣服或者给她金钱的援助,但为什么不做更多像这样的有意义的事情呢?meaningful意为“有意义的”,符合语境。故选D。59. A 考查动

86、词辨析。根据下文中的“She will be back in class this month”可知,虽然有了大专学位,但Young不打算停下脚步。stop意为“停止”,符合语境。故选A。60. C考查动词辨析。根据下文中的“her bachelors degree”及语境可知,她将于本月回到课堂,攻读学士学位,希望成为一名律师。pursue意为“攻读,追求”,符合语境。故选C。第二节61. have argued 62.but/yet 63. saying 64. an 65. lives 66. less 67. compared 68. survival/surviving 69. ha

87、d 70. who/that 第四部分 写作第一节 短文改错第一处:meaningfullymeaningful 第二处:waswere第三处 sellselling第四处:删除so第五处:himme第六处:toytoys第七处:beginbegan第八处:park前的thea 第九处:在communicating后加with第十处:whathowDear Peter,Im sorry to hear that you didnt do well in your exam. I am sure you are depressed and worried about your study now

88、. I quite understand how you feel.As your friend, I have some tips for you.First of all, I want to say failure is the mother of success. So never give up though you failed this time. You should try to analyze the causes and draw a lesson from it. This can help you make up for the lack of knowledge and skills in those areas. The next is to build up confidence, for it is the key factor to ideal grade. I am sure by doing this, your test results will be improved next time and gradually your confidence will also come back. Hope you can get relieved and recover yourself soon!Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1