收藏 分享(赏)

2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:431136 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:49KB
下载 相关 举报
2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2018版高考英语二轮专题限时集训3 细节理解之数字确定、事件排序 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、专题限时集训(三)细节理解之数字确定、事件排序(对应学生用书第95页)A 【导学号:52384042】(2017长沙市模拟试卷二) An egg sinks to the bottom if you drop it into a glass of ordinary drinking water but what happens if you add salt?The results are very interesting and can teach you some fun facts about density(密度)What youll need:*One egg *Water *Sal

2、t *A tall drinking glassInstructions:Pour water into the glass until it is about half full.Mix in lots of salt(about 6 tablespoons)Carefully pour in plain water until the glass is nearly full(be careful not to mix the salt water with the plain water)Gently lower the egg into the water and watch what

3、 happens.Whats happening?Salt water is denser than ordinary tap water.The denser the liquid is,the easier it is for an object to float in it.When you lower the egg into the liquid it drops through the normal tap water until it reaches the salt water,and at this point the water is dense enough for th

4、e egg to float.If you were careful when you added the tap water to the salt water,they would not mix,enabling the egg to amazingly float in the middle of the glass.【语篇解读】本文主要介绍了鸡蛋放入盐水中的实验过程。【长难句解读】If you were careful when you added the tap water to the salt water,they would not mix,enabling the egg

5、to amazingly float in the middle of the glass.分析本句是一个复合句。If引导条件状语从句;when引导时间状语从句;enabling the egg to amazingly float in the middle of the glass是现在分词短语作结果状语。译文如果你把自来水加到盐水里时比较小心的话,它们就不会混在一起,这样会让鸡蛋在玻璃杯的中间奇迹般地漂浮起来。1Which of the following is the CORRECT order?Mix in lots of salt.Gently lower the egg into

6、 the water.Carefully pour in plain water until the glass is nearly full.Pour water into the glass until it is about half full.ABCDB考查细节理解。根据第三部分的“Pour water into the glass until it is about half full.”和“Gently lower the egg into the water and watch what happens.”可知,往杯子里倒半杯水是第一个步骤,而轻轻把鸡蛋放进水里,观察结果是最后一

7、个步骤,故选B。2What will happen if you drop an egg into a glass of water with about 6 tablespoons of salt?AIt will float in the water.BIt will sink to the bottom.CNothing will happen.DThe result is not known.A考查推理判断。根据第四部分中的“The denser the liquid is,the easier it is for an object to float in it.”和最后一句“If

8、you were careful when you added the tap water to the salt water,they would not mix,enabling the egg to amazingly float in the middle of the glass.”可推知,鸡蛋放入盐水里会浮起来。3Why can the egg float in the water according to the passage?ABecause ordinary tap water is denser than salt water.BBecause ordinary tap

9、water is as dense as salt water.CBecause the denser the liquid is,the easier it is for an object to float in it.DBecause the more the liquid there is,the easier it is for an object to float in it.C考查细节理解。根据最后一部分中的“Salt water is denser than ordinary tap water.The denser the liquid is,the easier it is

10、 for an object to float in it.”可知,液体的密度越大,物体越容易漂浮,而鸡蛋能够在盐水中浮起来是因为盐水的密度大,故选C。B(2017洛阳市第一次统一考试)Goodreads recommends the following books you want to read for the event to come.1The Lyrics:19612012By Bob DylanSimon&Schuster,$60What its about:This heavy,welltimed publication contains lyrics by the songwr

11、iter who just won the Nobel Prize in Literature,from his first album,Bob Dylan,through Tempest.Whats to love:The times may be changing,but Dylans fans are constant-traditional devotees who will want this epic collection for their shelves,to sit beside those beloved old large papers.2Taylor Swift:Thi

12、s Is Our SongBy Tyler ConroySimon & Schuster,$28What its about:An elegant fanzine celebrating all things about Taylor Swift,especially the pop stars countless fans.Whats to love:Mom and/or Dad,the fans of Taylor Swift,will think youre pretty cool if he or she discovers this temple to Taylor under th

13、e Christmas tree(even if it is a book)3Misty CopelandBy Gregg DelmanRizzoli,$39.95What its about:Starfigure female ballet dancer Misty Copeland strikes a pose(95,to be exact)in photos taken between 2011 and 2014,in the casual setting of dance studios.Whats to love:Since becoming the first African Am

14、erican woman to be named a principal dancer with the American Ballet Theatre,Copeland has become a cultural phenomenon,and Delmans arresting pictures capture(捕捉)her muscular power and elegance.4NatGeo:The Most Popular Instagram PhotosBy National GeographicNational Geographic,$19.95What its about:Nat

15、ional Geographics popular Instagram account(nearly 63 million followers)comes to book form in this title filled with eyepopping images from around the world.Whats to love:Heres proof that NatGeos talented photographers have conquered social media while maintaining the usual quality of their work.And

16、 for fans of more traditional coffeetablesize books,check out National Geographics Wild,Beautiful Places:PicturePerfect Journeys Around the Globe($40)【语篇解读】本文主要推荐了几本在圣诞节期间值得阅读的书。4Which author is noted for literature achievements?ABob Dylan.BTyler Conroy.CGregg Delman.DNational Geographic.A考查细节理解。根据第

17、一本书下的“This heavy,welltimed publication contains lyrics by the songwriter who just won the Noble Prize in Literature,from his first album,Bob Dylan,through Tempest.”可知,Bob Dylan在文学方面的造诣很高。5For what event are the books most probably recommended?ANew Years Day.BChristmas Day. COnes anniversary.DLiterat

18、ure awards.B考查推理判断。根据第二本书下的“Mom and/or Dad,the fans of Taylor Swift,will think youre pretty cool if he or she discovers this temple to Taylor under the Christmas tree (even if it is a book)”可推知,本文所介绍的书都是为即将到来的圣诞节而推荐的。6How much would a photographer normally spend on his favourite books listed?A$39.95

19、.B$19.95.C$59.9.D$99.9.D考查细节理解。根据第三本书下的“and Delmans arresting pictures capture(捕捉)her muscular power and elegance”和第四本书及其下的“And for fans of more traditional coffeetablesize books,check out National Geographics Wild,Beautiful Places:PicturePerfect Journeys Around the Globe($40)”可知,摄影爱好者会对最后介绍的两本书感兴趣,

20、还会对Wild,Beautiful Places:PicturePerfect Journeys Around the Globe感兴趣,买这三本书他要花$39.95$19.95$40$99.9。7Which book would a pop stars fan probably buy?AThe Lyrics:19612012.BTaylor Swift:This Is Our Song.CMisty Copeland.DNatGeo:The Most Popular Instagram Photos.B考查细节理解。根据第二本书下的“An elegant fanzine celebrati

21、ng all things about Taylor Swift,especially the pop stars countless fans.”可知,流行音乐歌手的粉丝们会买Tyler Conroy写的书。C 【导学号:52384043】(2017安徽省安师大附中、马鞍山二中阶段性测试)Chinese car makers have narrowed the quality gap with their foreign rivals in 2016 in the worlds largest vehicle market to the smallest level in seven yea

22、rs,according to research.But the improvements have not been enough to see an obvious increase in the market share for local car companies this year,raising questions about their ability to be global competitors.The annual quality survey of Chinas car market by JD. Power,a Californian market research

23、 company,tracks the number of mechanical and design problems reported per 100 vehicles by more than 21,000 Chinese drivers.It documented 131 problems per 100 domestic(国内的)vehicles,compared with 95 per 100 foreign vehicles.The 36point gap was the narrowest in the studys sevenyear history. When China

24、overtook the US as the worlds largest car maker in 2009,the gap between domestic and foreign cars was 145 points.“Its evidence to the improvements that domestic brands have been making,”said Geoff Broderick,head of JD.Powers operations,“By 2018 the domestic and the global brands will be equal in ter

25、ms of quality.”Despite the steady improvement in quality,local vehicle makers have been performing poorly this year.According to the China Association of Automobile Manufacturers,domestic brands share of the market for carsnot including SUVshas fallen from about 25 percent to 20 percent.“Chinese cus

26、tomers are very picky in the world because they have been trained to distrust products,” said Mr.Broderick,citing scandals(丑闻)affecting baby milk powder and toys.“They go into a situation expecting there could be quality issues,whereas in the West we trust the brands.”【语篇解读】调查显示,中国制造的汽车质量大幅度提高,但是市场份

27、额却下降了。【长难句解读】“Chinese customers are very picky in the world because they have been trained to distrust products,”said Mr.Broderick,citing scandals (丑闻)affecting baby milk powder and toys.分析本句是一个复合句。because引导原因状语从句;citing scandals(丑闻) affecting baby milk powder and toys是现在分词短语作伴随状语,其中affecting baby m

28、ilk powder and toys是现在分词短语作后置定语。译文Mr.Broderick在引证了影响婴幼儿奶粉和玩具的丑闻后指出,中国消费者在世界上是很挑剔的,因为他们学会了质疑产品。8What was the gap between Chinese vehicles and foreign vehicles in 2016?A131 points.B145 points.C95 points.D36 points.D考查细节理解。根据文章第一段和第四段的第二句“The 36point gap was the narrowest in the studys sevenyear histor

29、y.”可知,2016年中国汽车和外国汽车的差距最小,是36个点。9The data in the fourth paragraph show that _Athe market share of the domestic cars has droppedBthe quality of domestic vehicles has been improvedCChinas cars have many mechanical and design problemsDJ.D. Power has done many surveys in the past seven yearsB考查推理判断。根据第四

30、段的整体内容尤其是“Its evidence to the improvements that domestic brands have been making”可知,国产汽车的质量得到了提高。故选B。10J.D. Power is _Aa name of a companyBa car makerCa head of an associationDa milk brandA考查细节理解。根据第三段中的“The annual quality survey of Chinas car market by JD. Power,a Californian market research compan

31、y”可知,J.D. Power是一家调研公司的名称。11According to what Mr.Broderick said in the last paragraph,we can learn that _AChinese car market will be optimistic as expectedBChinese and western consumers have different attitudes to productsChe doesnt like Chinese customers because they dont trust productsDit is easier for Chinas car companies to sell cars to the WestB考查推理判断。根据最后一段中的“Chinese customers are very. products”和“They go into a situation expecting there could be quality issues,whereas in the West we trust the brands”可推知,Mr.Broderick所说的话体现了中外消费者对产品的不同态度。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1