收藏 分享(赏)

2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:430185 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:13 大小:1.35MB
下载 相关 举报
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共13页
2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家A卷 阅读理解ADalmatian Coast, CroatiaIts no secret that summers on the Dalmatian Coast in Croatia offer clear blue waters for swimming, beautiful sunsets, historic buildings and pictureperfect beaches. The best way to see the Dalmatian Coast is from your own sea kayak(皮划艇). But the temper

2、ature is far too high to be comfortable in the high season(旺季), so you need to wait until it drops but the sea is still warm.Mykonos, GreeceMykonos is usually very crowded(拥挤的) with visitors in July and August, but the Greek meltemi winds can be a real problem in high summer. Later in the season, th

3、ey are much calmer and you can spend your time lying on the beach without being angry with the sand. The best address is the Hotel Belvedere, but the cheapest hotel is the Grace Mykonos, which is of good value in September, but even better a month later.Aeolian Islands, ItalySicilys beautiful seven

4、islands often attract(吸引) Oscarwinners like Robert De Niro and Russell Crowe. September is the time to visit the Aeolian Islands, as the tourists have gone. Dont miss Panarea,where the only way of getting around is on foot, and make sure you include the greenest island, Salina.St Tropez, FranceSt Tr

5、opez in high season is full, but at the end of August, it soon returns to being the French Provencal fishing town of the 1960s. You can walk through its streets in peace and drop into its popular stores without the crowds. Its also much easier to get a meal at places such as Alain Ducasses Spoon, or

6、 to drop into bars like Nikki Beach for a drink. The best places to stay are Hotel La Ponche or Le Beauvallon, a 10minute boat ride across the bay(海湾) in St Maxime.【解题导语】本文是一篇应用文。文章介绍了四个旅游胜地的最佳旅行季节和最佳住宿地点。1Where can you go if you are interested in historic buildings?AMykonos, Greece.BSt Tropez, Fran

7、ce.CAeolian Islands, Italy.DDalmatian Coast, Croatia.D解析:细节理解题。由Dalmatian Coast, Croatia部分的内容介绍Its no secret that summers on the Dalmatian Coast in Croatia offer.historic buildings可知,游客在克罗地亚的达尔马提亚海岸可以看到历史建筑。2When is the best time to stay in the Grace Mykonos?AIn July.BIn August.CIn October.DIn Septe

8、mber.C解析:细节理解题。由Mykonos, Greece部分的内容介绍the cheapest hotel is the Grace Mykonos, which is of good value in September, but even better a month later可知,位于希腊的米克诺斯岛上的Grace Mykonos酒店十月份的性价比最高。3Why does the author say September is the time to visit the Aeolian Islands?AThere are fewer tourists.BThe weather

9、is quite good.CTheres a chance to meet stars.DGreen can be seen everywhere.A解析:细节理解题。由Aeolian Islands, Italy部分的内容介绍September is the time to visit the Aeolian Islands, as the tourists have gone.可知答案。4Which word can best describe St Tropez at the end of August?AHot.BQuiet.CBusy.DGreen.B解析:推理判断题。由St Tr

10、opez, France部分的内容介绍You can walk through its streets in peace and drop into its popular stores without the crowds.可知,八月末的圣特罗佩游客很少,因此很安静。BA passenger has been fined (罚款) almost $ 550 after he was caught without a train ticketthat would have cost just $ 2.80.Nicky Haywood, from Nottingham, was found gu

11、ilty (有罪的) of travelling on an East Midlands train from Nottingham to Newstead without a ticket.The 27yearold, who did not appear for his hearing at Nottingham Magistrates Court (地方法庭), is now being made to pay the pricewhich is almost 200 times the original(最初的) pricefor the 20 minute journey.Accor

12、ding to the Nottingham Post, Magistrates have ordered Haywood to pay a $220 fine, $302 in costs, a $22 government surcharge (追加费用) and the $2.80 fare.Senior conductor, Yvonne Clay was working on the day of the incident, according to the Nottingham Post.The newspaper reported that she said Haywood ha

13、d got on the train without a ticket, though he had the chance to buy one from both vending machines and booking offices on the platform.She said:“He offered a Solo Electron card but we could not take that on the train.I informed him with a notice to pay.He gave his name and address and had 21 days t

14、o pay the fare.”Even though he was given three weeks to pay the $ 2.80, a payment from Haywood was not received.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了一名火车乘客因为没有购票,又没有及时偿还购票欠款而遭受罚款的事情。5How much should Nicky Haywood pay according to the court?A$2.80.B$544.C$550.D$546.8.D解析:细节理解题。根据第四段中的“According to the Nottingham Post

15、, Magistrates have ordered Haywood to pay a $220 fine, $302 in costs, a $22 government surcharge (追加费用) and the $2.80 fare.”可知,Haywood需要支付的钱数为220302222.8546.8。故选D。6Nicky Haywood can buy a ticket from_Aconvenience shops Bbooking officesCthe conductor Dthe courtB解析:细节理解题。根据第六段中的“Haywood had got on the

16、 train without a ticket, though he had the chance to buy one from both vending machines and booking offices on the platform.”可知,Haywood可以在站台的自动售票机或售票处购买车票。故选B。7Which of the following sentences is TRUE according to the passage?ANicky Haywood was heading to Nottingham in this incident.BThe conductor d

17、idnt inform him to pay the ticket.CNicky Haywood offered a card but it couldnt be used on that train.DIf Nicky Haywood had been given some days after the incident, he would have paid the ticket.C解析:细节理解题。根据第七段中的“He offered a Solo Electron card but we could not take that on the train.”可知,Haywood提供了一张

18、单独的电子卡,但在火车上不能用。故选C。8Which of the following can best describe Nicky Haywood?AWelleducated.BResponsible.CDishonest.DMean.C解析:推理判断题。根据最后一句话“Even though he was given three weeks to pay the $2.80, a payment from Haywood was not received.”可推知,Haywood没有履行承诺,是个不诚实的人。故选C。CIt is often said that Western Europ

19、eans speak English.From traveling all through Europe, I know that this is not entirely true.Some regions of Europe have a 90% of English speaking rate, while in other parts, English is generally a tongue which is impossible to understand.The divide, it seems, lies with the Romance languages.In Scand

20、inavia, Germany, Belgium, the Netherlands, and the rest of the Western European nonRomance language speaking regions, English seems to be understood and spoken just like the peoples first tongue.In Iceland, I have never experienced English was spoken so well and so widely by a nonnative speaking cou

21、ntry.And I have almost never met a Dutch person who did not speak English almost as well as my countrymen.But when you move to south of Western Europe a little, something happens.English becomes a less useful language for travel.You just cross over the Romance language barrier and into Spain, Portug

22、al, France, and Italy, where English is spoken at a rate that does not seem to be much higher than in China, Latin America, or Southeast Asia.Traveling through Europe and working at hotel around the world that are popular with Europeans, have given me a deeper view of their usage of foreign language

23、s.The northern Europeans can often speak five or six languages, while the Romance speakers hardly know more than their birth tongue.And if you think that Spanish and Italian are so similar that they can be understood by each other, I tell you that this is completely wrong.Spaniards and Italians dont

24、 even understand each other.It is also not a fact that people from both of these countries can communicate in French; only those who put a high amount of effort into learning English or have lived abroad for years can speak English well.People often say that French people really understand English b

25、ut refuse to speak it, but from watching hundreds of French travelers over the years struggle with English abroad as well as friends in France trying in vain (徒劳的) to communicate with me, I know that this is not true.English is simply not widely spoken there outside the large cities.【解题导语】本文主要介绍了英语在

26、西欧的使用情况,这些情况来自于作者在旅行中的发现。9According to the passage, which statement do you think is TRUE?AIn Iceland, English is not spoken very well.BDutch person can almost speak English as well as the author himself.CSpanish and Italian are so similar that they can be understood easily by each other.DEnglish is

27、as widely spoken as French in France.B解析:细节理解题。根据第二段中的“And I have almost never met a Dutch person who did not speak English almost as well as my countrymen.”可知,荷兰人说的英语就像母语一样好。故选B。10The author is probably a(n)_AFrenchmanBDutchmanCAmericanDChineseC解析:推理判断题。根据第二段的描述,可推知作者不是荷兰人和中国人;根据第五段的描述,可推知作者也不是法国人。

28、故选C。 11What does the underlined word “this” in the last paragraph mean?AWestern Europeans speak English.BFrench people really understand English but refuse to speak it.CHundreds of French travelers struggle with English abroad.DFriends in France try in vain to communicate with me in English.B解析:推理判断

29、题。根据前文的“People often say that French people really understand English but refuse to speak it, but from watching hundreds of French travelers over the years struggle with English abroad as well as friends in France trying in vain (徒劳的) to communicate with me, I know that this is not true.”(人们常说法国人真懂英

30、语,但拒绝说它,但从多年观察成百上千的法国游客在英语国家里设法使用英语和我的法国朋友试图跟我进行聊天,但无法沟通之后,我发现这不是真的。)可知,this指的是“French people really understand English but refuse to speak it”。故选B。12Where is the passage most probably taken from?ATravel journal.BFashion magazine.CGeography textbook. DNews report.A解析:文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了英语在西欧的使用情况,同

31、时我们会发现这些情况来自于自己在旅行中的发现。因此本文应出自于旅游杂志。故选A。 七选五Its common that everyone wants to be happy.Everything we think, say, and do is connected with our innermost (内心深处的) desires to achieve happiness.1._So how is it that some people seem to be happy all the time?They smileHappy people smile, even when they don

32、t have much to smile about.The important part about smiling is that the change in physiology actually causes a change in psychology.They create valueHappy people often focus on the long term.2._ They always try to provide more value in their work than what others have paid for it.They eat healthy3_

33、Rather than fill their stomachs with processed and fast foods, they choose things made from natural and organic materials.4_Its hard to be happy when you spend most of your day worrying about the past or living in fear of the future.Happy people are present in the here and now.They set goalsHappy pe

34、ople also tend to set goals for the future.The goals give them an intended direction of travel.Theyre buried in their hopes and aspirations of whatever theyre trying to achieve in life.They think positiveWhen thinking positive, and looking past problems and negativity, not only do we feel better men

35、tally, but our minds are better able to process the heretonow.5._Stick to the advice above for two or three months, and maybe youll find some amazing changes on yourself.AThey live in the momentBIn fact, positive thinking is the basis for being happier in life.CThey build and develop relationshipsDB

36、ut for some reason, often whatever we do, happiness is just out of reach.EThe goals give them a clear direction of travel.FHappy people eat foods that are high in energy, raw, and nutritious.GThey work to create value in whatever theyre doing in life.【解题导语】本文是一篇议论文。文章主要讲了让自己快乐的方法和途径。1D解析:根据下文的“So ho

37、w is it that some people seem to be happy all the time?”(那么一些人怎么好像一直很快乐呢?)可知,此处应指“一些人无论做什么,快乐总是遥不可及”与下文形成对照。故选D。2G解析:根据小标题They create value(他们创造价值)可知,选项“They work to create value in whatever theyre doing in life.”(无论他们在生活中做什么,他们都为创造价值而努力。)符合语境,对应关键词是create value。故选G。3F解析:根据小标题They eat healthy(他们吃得健康

38、)可知,选项“ Happy people eat foods that are high in energy, raw, and nutritious.”(快乐的人吃那些富含能量、未加工、有营养的食品。)符合语境,对应关键词是eat。故选F。4A解析:根据下文的描述可知,快乐的人都活在当下,不会担心过去和未来。故选A。5B解析:根据这一段落的小标题及陈述可知,积极的思想才是生活快乐的基础。故选B。B卷 阅读理解Various animals are respected and even worshipped(崇拜)in different cultures.In Hinduism, for e

39、xample, cows are valued for their gentle nature.However, in ancient Egypt, crocodiles(鳄鱼) were regarded as living representations of the god Sobek.During the serious drought in the 15th century, the Mossi were led to an undiscovered pond by the crocodiles. This not only allowed the Mossi to survive,

40、 but also led to the founding of the village Bazoul.As the villagers owe their survival to the crocodiles, they now care for and live side by side with them. The villagers even bury the crocodiles and hold funerals for them after their death.The crocodiles are not only regarded as protectors of Bazo

41、ul, but also fortunetellers that give best wishes to the villagers. It seems that the worship of the crocodiles has paid off. For over 70 years, there has never been a death from a crocodile attack in Bazoul.Its normal for women to wash their clothes in the water and gather plants nearby. And it is

42、also normal to see children playing around the water where the crocodiles live.Naturally, this strange relationship between the villagers and crocodiles has attracted a lot of attention. Tourists from all over the world come to the village, hoping to catch sight of this unlikely bond between humans

43、and crocodiles.Visitors have the opportunity to buy a chicken, with which they can attract the crocodiles out of the water. You can pose for pictures, and if youre brave enough, you can sit on a crocodiles back just like the local children usually do.The village is trying to develop its tourism, but

44、 unfortunately, it was found to be threatened by global warming.Lower annual rainfall means that the pond will vanish one day. Perhaps the legends are true, and when this happens,the crocodiles will lead the Mossi to a new water source.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了非洲的巴扎村里凶猛的鳄鱼和人类长期和平相处,这一和谐现象吸引了无数游客慕名而来。1W

45、hy were the Mossi so grateful to the crocodiles?AThey never did harm to the Mossi.BThey once happened to help the Mossi.CThey led the Mossi back to their homes.DThey provided clean drinking water for the Mossi.B解析:细节理解题。根据第二段的内容可知,十五世纪,在一次大旱中,摩西人外出寻找水源,跟随鳄鱼找到一个水塘。从此他们便在那里定居并把村庄叫作巴扎。这就是摩西人世代感激鳄鱼的原因。2

46、What does the author intend to show in Paragraph 3?AThe crocodile attacks cannot cause any death.BThe villagers get along well with the crocodiles.CThe crocodiles can bring good luck to the villagers.DThe crocodiles can protect the villagers from danger.B解析:写作意图题。根据第三段的内容可知,在巴扎村,鳄鱼们死后,人们会埋葬它们并给它们举办葬

47、礼,而且妇女在池塘边洗衣服,小孩在池塘边玩耍都没有危险,所以此段主要是想说明村民们和鳄鱼相处融洽。3What does the underlined word “vanish” in the last paragraph mean?AMove.BFreeze.CNarrow.DDisappear.D解析:词义猜测题。根据画线词前面说降雨量减少,后面说鳄鱼可能会带领人们找新的水源可推测,池塘可能会消失。4What can we infer from the last paragraph?AMore and more tourists will visit the village.BThe cro

48、codiles will probably move to a new place.CVillagers will take measures to protect the crocodiles.DThe crocodiles in the village are becoming less and less.B解析:推理判断题。根据最后一段的最后两句可推测,由于降雨量小,池塘可能会消失,所以鳄鱼有可能会搬走。 完形填空If you were told that reading is the most important skill you will need in life, would y

49、ou believe it? I didnt, but over time I realized I was _1_It started with my high school testing scores. When I got my _2_ back. I scored in the eighth percentile(百分位) in the reading category. After _3_ this, I walked through the halls silently as everyone compared _4_ with each other. I looked at p

50、eoples faces, embarrassed at how _5_ I did. Shortly after, my dad and I had a(n) _6_. He said he found a reading program. It was through the Huntington Learning Center. I wasnt really excited about the idea _7_ it was three days a week, for two hours each day. My dad said, “If you do this now, it wi

51、ll _8_ in the long run.” I _9_ and gave it a shot.The first time I walked into the Huntington Learning Center, I thought, “Now, I get to go to _10_ after school.” I was wrong. I _11_ being there, and became so motivated(有积极性的) to get my _12_ done that I was completing almost twice the work each time

52、! When I _13_, Doug, the owner, told me I was set for a schedule that would _14_ 14 months. I proved him wrong and finished my entire _15_ in 10 months. I took the test for the second time later that term, and _16_ my overall score by four points, and my reading by 10. Im _17_ that I raised my readi

53、ng level four grades and happy that my classes have become much _18_My dad _19_ tells me, “Its not where you start, its where you finish that _20_” I now understand it.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。爸爸通过帮助提高作者的阅读成绩来让他明白:从哪里起步不重要,重要的是你完成了什么。1A.stubbornBselfishCcarelessDwrongD解析:根据下文作者的经历和感悟可知,一开始作者也不信,但是后来他才明白他错了(

54、wrong)。2A.records BlistsCresultsDbooksC解析:根据上一句中的testing可知,作者拿到了考试结果(results),他的排名很低。3A.seeingBgivingCreadingDfinishingA解析:作者看到(seeing)自己的成绩后,默默地穿过走廊,此时别人正在互相对比自己的试卷(papers)。4A.presentsBpapersCnumbers DpicturesB解析:参考上题解析。5A.badBlateCslowlyDhelplesslyA解析:根据上文作者的测试结果和本空前的embarrassed可以推知,作者的成绩很差劲(bad),

55、自己都有点不好意思了。6A.exam BtripCmeetingDtalk D解析:根据下一句中的said可知,那次考试后,作者的爸爸跟他长谈了(talk)一次。7A.unlessBbutCbecauseDthoughC解析:结合本空前的I wasnt really excited about the idea和本空后参加这个阅读项目所需要花费的时间可知,作者对这个提议根本没兴趣,因为(because)这会占用他很多时间。8A.turn upBmove onCadd upDpay offD解析:作者的父亲在试图说服作者参加这个项目,由此可以推知,父亲说参加这个项目,最终它会有回报(pay of

56、f)。9A.stoppedBarrivedCagreed DrefusedC解析:根据下文作者去参加这个项目可知,他同意了(agreed)爸爸的提议,决定试一试。10A.schoolBhospitalCchurchDmarketA解析:由上文的阅读活动的时间安排可知,作者觉得放学后又得进补习班(school)。11A.consideredBenjoyed Chated DmindedB解析:根据本空后的motivated可以推知,作者很喜欢(enjoyed)在那儿。12A.cleaningBexperimentCworkDdutyC解析:本空后的work有提示。作者觉得自己很有积极性,并且完成

57、了他的作业(work)。13A.volunteered BlistenedCsearched DstartedD解析:根据本空后的I was set for a schedule可知,刚开始(started)时,Doug对作者说,他的课程将持续(last)14个月。14A.stayBlastCwaitDholdB解析:参考上题解析。15A.courseBpartyCtestDplanA解析:作者是来接受阅读培训的,他在10个月内就完成了整个培训课程(course)。16A.achievedBimprovedChadDgotB解析:根据下文的I raised my reading level f

58、our grades可知,作者在第二次测试中总分提高了(improved) 4分。17A.gratefulBhopefulCproudDconfidentC解析:与本空后的happy构成并列。作者的阅读分数提高了,所以他感到很自豪(proud)。18A.shorterBlonger Csafer DeasierD解析:根据上文作者通过参加阅读项目提高了阅读能力,所以上课也就不觉得那么难了(easier)。19A.sometimesBalwaysCalsoDstillB解析:爸爸经常(always)教导作者:从哪儿起步并不重要,重要的是(matters)你完成了多少。20A.mattersBha

59、ppens CexistsDcomesA解析:参考上题解析。 语法填空In April I put a bag 1._ was filled with food, water, candies, a firstaid box, and the like in my car.During the month, if I saw someone in need, I would look for something in the bag 2._ (help) them.After April, there were only a few items 3._ (leave) in my bag, s

60、o I added a few more things in it, 4._ (include) some gift cards.Today, I was at a convenient store returning a DVD I 5._ (rent) for my daughter. A man came 6._ to me, asking for some money for his bus fare. I rarely carry cash, but I thought my car might have changed in it. I told the man I would l

61、ook to see 7._ there was any change in my car or not. I searched and searched, and 8._ (final) found there was a scratch card(刮刮卡) in the bag. I handed it to the seemingly 9._ (educate) man, and wished him good luck. As I pulled out, he scratched it and with 10._ (excite) he shouted that hed won a f

62、ree ticket.1which/that解析:考查关系代词。设空处引导限制性定语从句修饰bag,且在从句中作主语,故填which/that。2to help解析:考查不定式作状语的用法。“我”在包里找东西是为了帮助他们,故填to help。3left解析:考查过去分词作定语的用法。设空处作后置定语修饰items,因leave与items之间是逻辑上的动宾关系,且leave所表示的动作已经发生,故填left。4including解析:考查动词ing形式作状语的用法。设空处作状语,因I与include之间是逻辑上的主谓关系,且include所表示的动作与added所表示的动作同时发生,故填in

63、cluding。5had rented解析:考查过去完成时。rent所表示的动作发生在系动词was之前,应用过去完成时,故填had rented。6up解析:考查副词。come up在此意为“走近”。7whether解析:考查连接词。设空处引导宾语从句,且由“or not”可知,此处应填whether。8finally解析:考查副词。设空处作状语,修饰谓语动词found,故填finally。9educated解析:考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰man,表示“有教养的”,故填educated。10excitement解析:考查名词。设空处作介词with的宾语,表示“兴奋”,故填excitement。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1