收藏 分享(赏)

2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc

上传人:a**** 文档编号:429559 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:42KB
下载 相关 举报
2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit2Englisharoundtheworld试题新人教版必修120180828564.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 English around the world李仕才一、阅读理解。(2018东北三校模拟)We were ordinary people taking the bus every day that summer.During the early morning rides,we sat sleepily on our seats.One of the passengers was a small grey man to the center for senior citizens.He walked with a stoop(驼背) and a sad look on his

2、face.We paid little attention to him.Then one July morning he said good morning to the driver and smiled to us before sitting down.The driver nodded politely,the rest of us being silent.The next day,the old man boarded the bus energetically,smiled and said loud,“Good morning!”Some of us looked up,am

3、azed,and murmured“Good morning”The following weeks we were more surprised.Our friend was dressed in a nice old suit with the thin hair carefully combed.He said good morning to us every day and we gradually began to nod and talk to each other.One morning he had a bunch of wild flowers in his hand.The

4、 driver smilingly asked,“Have you got yourself a girlfriend?”He nodded shyly,“She lives at the center.”The other passengers whistled and clapped at him.Charlie bowed before sitting down.Every morning after that Charlie always brought a flower.Some regular passengers began bringing him flowers for hi

5、s bunch.Everyone smiled and joked about it.But one morning he didnt turn up.When he wasnt there the following days,we started wondering if he was sick or.We stopped at the center for senior citizens.The staff told us he was fine,but he hadnt been coming that week.One of his very close friends had di

6、ed at the weekend.They expected him back on Monday.How silent we were on the rest of the way to work!The next Monday he was waiting at the stop,stooping a bit more and a bit more grey.Inside the bus was a silence,all of us sitting with our eyes filled with tears and wild flowers in our hands.【解题导语】本

7、文是一篇记叙文。原本寂静的车厢因一位老人友爱、热情的举动变得活跃起来,热情是可以感染他人的。在老人情绪低落时,也收到了来自他人的关爱。1The old man boarded the bus energetically probably because Ahe bought a bunch of flowersBhe got to know other passengersChe fell in love with a ladyDhe had a sweet dreamC解析:推理判断题。根据第二段倒数第三、四句并结合第一段内容可推知,这个老人之所以这么精力充沛可能是因为他恋爱了。故选C项。2

8、What change did the old man bring to the early morning bus?AThe passengers were silent.BThe bus was full of life.CThe passengers were sleepy.DThe bus was punctual.B解析:推理判断题。根据文中的“we sat sleepily on our seats”“the rest of us being silent”“Some of us looked up,amazed,and murmuredGood morning”“we gradu

9、ally began to nod and talk to each other”并结合第三段内容可知,老人的行为感染了车上的每一个人,让车里充满活力。故选B项。3Why didnt the old man turn up for several days?AHe was in sorrow for the loss of his friend.BHe wondered whether others cared about him.CHe had a quarrel with the staff of the center.DHe wasnt himself for the cold weat

10、her.A解析:推理判断题。根据倒数第二段第四、五句并结合上文的描述可推知,是因为老人的朋友去世了,他非常悲伤,所以老人这几天没有乘车去老年中心。故选A项。4What can we infer from the story?AOnly love can affect others emotions.BThe old mans passion inspires others.CThe passengers didnt care about others feelings.DThe center for senior citizens is a good place for love.B解析:推理

11、判断题。原本冷漠、疏离的乘客因一位老人友爱、充满热情的举动,让车厢不再寂静,乘客们开始相互交流、开玩笑;由此可推知,老人的热情鼓舞了他人。故B项正确。二、单句语法填空1In addition to these traditional activities, we have a wider range of choices such travelling and visiting our relatives or friends.答案:as2With our knowledge (base) on practice, we can make great contributions to our

12、country.答案:based3As the weather (gradual) becomes warmer and warmer, he will pick up soon.答案:gradually4Its no use (stay) up so late if you dont devote yourself to your study.答案:staying5The manager gave his command that measures (take) immediately to correct all the mistakes made in marketing.答案:(sho

13、uld) be taken6The film star wears sunglasses. Therefore,he can go shopping without (recognize)答案:being recognized/recognition7Whats your opinion of Mr. Lis request that we (spend) half an hour reading English aloud every morning?答案:(should) spend8The designer says the idea came after he watched peop

14、le get wet on streets in Russia.答案:up9She was worried than angry when her daughter didnt come home.答案:more10As is known to all language learners, newlylearnt words will soon be forgotten unless (frequent) used in everyday communication.答案:frequently三、完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。

15、(2018福建泉州质检)An 18yearold student at Stanford University was struggling to pay his fees.Not knowing where to turn for money,he came up with a bright _1_.He and a friend decided to host a musical concert on campus to _2_ money for their education.They_3_ out to the great pianist Ignacy JPaderewski.His

16、 manager_4_ a guaranteed fee of$2,000 for the piano recital(独奏会)A deal was_5_ and the boys began to work to make the concert a _6_.The big day arrived.But _7_ ,they had not managed to sell enough tickets.The total _8_ was only $1,600.Disappointed,they went to Paderewski and explained their plight(困境

17、)They gave him the entire $1,600,plus a _9_ for the balance$400.They promised to honor the check at the _10_ possible.Paderewski tore up the check,_11_ the$1,600 and told the two boys to keep the money they needed for the fees.The boys were_12_ ,and thanked him heartedly.It was a small act of _13_.B

18、ut it clearly marked out Paderewski _14_ a great human being._15_ should he help two people he did not even know? We all _16_ situations like these in our lives.And_17_ of us only think“If I help them,what will happen to me?”The truly _18_ people think,“If I dont help them,what will happen to them?”

19、They dont do it _19_ something in return.They do it _20_ they feel its the right thing to do.1A.timeBtaskCidea Ddecision2A.receive BraiseCborrow Ddonate3A.reached BturnedCpointed Dcalled4A.increased BcoveredCconsidered Ddemanded5A.rejected BstruckCcanceled Dattracted6A.success BcareerCbackground Dpe

20、rformance7A.uncertainly BunbelievablyCunfortunately Dundoubtedly8A.cost BbillCcollection Dallowance9A.benefit BprofitCcharge Dcheck10A.soonest BlatestClongest Dfarthest11A.took BcountedCdeposited Dreturned12A.pleased BsurprisedCfrightened Dinterested13A.devotion BkindnessCsympathy Dteamwork14A.like

21、BforCas Dto15A.How BWhereCWhen DWhy16A.come across Bdeal withCadapt to Dthink of17A.both BfewCnone Dmost18A.able BrichCgreat Dfamous19A.taking BexpectingCoffering Dpreparing20A.because BthoughCbefore Dso【解题导语】两个大学生本想通过组织一场音乐会赚取学费,可是音乐会并不成功,但善良的受邀钢琴家的大方举动却给他们解了围。1C根据设空后的He and a friend decided to hos

22、t a musical concert.可知,他和朋友决定举办一场音乐会以筹集学费,这是他的想法(idea)。故选C项。2B根据上文中的Not knowing where to turn for money可知,由于学费不够,他和朋友决定举办音乐会来筹集学费。receive意为“收到”;raise意为“筹集”;borrow意为“借”;donate意为“捐献”。故选B项。3Areach out to意为“表示对感兴趣;表示愿意提供援助”;turn out意为“证明是;结果是”;point out意为“指出”;call out意为“大声呼叫;呼喊”。根据第二段可知,他们开音乐会要邀请著名的钢琴家,

23、说明他们对这位钢琴家有兴趣。故选A项。测训诊断:本题考生易误选B项。考生易把turn to“求助于”和turn out to“证明是;结果是”以及reach out to“表示对感兴趣”混淆。4D根据设空后的a guaranteed fee可知,钢琴家的经纪人要求(demanded)他们付2,000美元的保证金。故选D项。increase意为“增加”;cover意为“覆盖;遮蔽;包括;报道”;consider意为“考虑;细想;认为”。5B根据设空后的began to work可知,他们之间达成了协议。strike a deal意为“达成协议”;reject意为“拒绝”;cancel意为“取消”

24、;attract意为“吸引”。故选B项。6A他们达成了协议,并且为了音乐会的成功举办,他们开始积极筹备。故选A项。success意为“成功的事”,career意为“职业;事业”;background意为“背景;出身”;performance意为“表演;演出;表现”。7C根据前文可知他们达成了协议,再根据设空后的had not managed to sell enough tickets可知,他们并没有卖出足够的票,这对他们来说是不幸的。故选C项。8C根据设空后的$1,600以及下文的$400可知,此处指他们总的筹款为1,600美元。cost意为“花费;成本;代价”;bill意为“账单”;col

25、lection意为“筹集的钱;收藏品”;allowance意为“津贴;补贴”。9D根据下文的They promised to honor the check at the _ possible.可知,因为他们并没有筹到足够的钱,所以又写了400美元的支票作为欠款。故选D项。10A他们承诺尽快(soonest)承兑支票,故选A项。11D根据空前的Paderewski tore up the check及空后的told the two boys to keep the money they needed for the fees可知,钢琴家撕毁了支票,并且还把1,600美元还给了(returned

26、)他们让他们当做学费。故选D项。12B根据上文可知,他们本来是承诺了要给钢琴家2,000美元,但却没有筹够钱,而钢琴家又把钱还给了他们,因此,他们非常惊讶(surprised)而且非常感激。故选B项。pleased意为“高兴的;快乐的;满意的”;frightened意为“害怕的”;interested意为“感兴趣的”。13B根据上文可知,钢琴家没有要保证金,而且把钱给了两个大学生充当学费,因此这是一个善举。devotion意为“献身;贡献”;kindness意为“善良”;sympathy意为“同情”;teamwork意为“团队合作”。故选B项。14C钢琴家的善举使得他更显人的伟大之处。mark

27、.out as意为“使看上去脱颖而出成为”,符合语境。故选C项。15D根据下文可知,每个人都遇到过帮与不帮别人的问题,由此可推测,本句应是探讨帮助别人的原因。故选D项。16A根据下文And _ of us only think“If I help them, what will happen to me?”可知,我们都曾遇到过类似的情况。come across意为“偶遇;邂逅”,符合语境。故选A项。deal with意为“处理;处置”;adapt to意为“适应”;think of意为“想起;想到”。17D根据语境可知,此处应指我们大多数,故选D项。18C根据上句可知,大多数人是在想帮助别人对

28、自己的影响,而伟大的人却想如果不帮助别人对他人有什么影响。great意为“伟大的”,符合语境。故选C项。19B根据上文的“If I dont help them, what will happen to them?”可知,他们是在考虑别人,不求(expecting)回报。故选B项。20A根据最后一段可知,伟大的人不求回报地去帮助别人,他们之所以这么做,是因为他们感觉这是正确的事情。因此,设空处表原因,引导原因状语从句。故选A项。 四、单句改错1The film is based on the fiction is popular among the youth. 答案:第一个is前加which

29、或去掉第一个is2There is no such a good thing as a free dinner in this world. As the saying goes, “No pains, no gains.” 答案:去掉第一个a3Friends play an important part on our lives, although we may take friendship for granted. 答案:onin4You should have made good use of the time you spent together discuss the matter

30、. 答案:discuss前加to5It was all because the job that she gave up the plan to take her holiday abroad. 答案:because后加of五、单元语法直接引语和间接引语()1Mr. Smith said to his girlfriend that he has not seen her for a long time. 答案:hashad2Our English teacher told us not look out of the window when we had classes. 答案:在look前加to3Mr. Brown asked Mary that she would write Tom a letter in English or send him an email. 答案:thatwhether/if4Tom suggested that they could go to the park that afternoon. 答案:couldshould5An English teacher asked his students if they were interested in your lessons. 答案:yourhis

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1