1、高考资源网() 您身边的高考专家高考题型组合规范练14必修5Unit14阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解ANationalParkAssociationofQueenslandActivitiesVegetationManagementGroupSaturday 14th March 2020Location:Jollys Lookout carpark,DAguilar National ParkLeader:Angus McElnea (0429854446)Get your hands dirty!Come and spend a couple of hours to hel
2、p with lantana(a type of flowering plant) control and revegetation(植被再造) work in the Boombana and Jollys Lookout areas of DAguilar National Park,west of Brisbane.WynnumNorthBoardwalkSunday 15th March 2020Location:Wynnum North BoardwalkLeader:Jocelyn Dixon (0733788486)Fee:$5(members) $10(non-members)
3、Join with us to view the water and bush birds of this area.A track from Wynnum North Road leads to a secret place for viewing a diverse mix of birds walking around in water.From there we will take a short walk to the Mangrove Boardwalk.MayLongWeekendCampSaturday 2nd May to Monday 4th May 2020Leader:
4、Tony Parsons (0433224544)Join us for a long weekend in Border Rangers National Park,camping at Sheep Station Creek campground.Spend the days exploring the national park,and evenings around the campfire.We will have the chance to view Mt Warning from the Pinnacle at sunrise and sunset.Bring your fami
5、ly and stay for the weekend or come down for a day.It will be enjoyable.CentralWestQldNationalParksSaturday 29th August to Sunday 6th September 2020Leader:Wendy Bell(0733002473)Exciting opportunity to visit and explore at least six national parks in the comfort of a big coach and be accommodated,rat
6、her than camping.Basic cost of the tour is $3,400 per person.Total cost includes all transport,all meals,and activity fees.1.Who will you call if you are interested in bird-watching?A.Angus McElnea.B.Jocelyn Dixon.C.Tony Parsons.D.Wendy Bell.2.In which of the activities will a fire be built?A.May Lo
7、ng Weekend Camp.B.Wynnum North Boardwalk.C.Vegetation Management Group.D.Central West Qld National Parks.3.How is Central West Qld National Parks different from the other activities?A.It is a weekend activity.B.Lots of walking is involved.C.The organizer provides the transport.D.Visitors have to bri
8、ng their own food.BWhen I reached the age of 12,my Aunt Fern gave me a tip on life that I will never forget.“Smile,” she said,putting her arm around me.“If you want friends,smile.People will want to be around you if you do.” I have always been admiring Aunt Fern,who at the age of 89 still spreads ha
9、ppiness around even she herself is in difficulty.I stood in front of the mirror in my bedroom and smiled as she suggested.I tried all kinds of smiles until I settled on my ordinary,simple,happiest looking teeth-showing smile.I practiced it.It felt good.Give it a try,and itll make you happy,too.This
10、idea was further boosted (提高) when in the 10th grade I was advised by a friend in our school who was a senior to try out for the cheerleader.She was the head cheerleader and would be graduating and moving on.Without hesitation,I told her,“No.I wont try out.”I had tried out the year before and lost.I
11、n those days,the cheerleaders were chosen by all the students.Despite my busy study,I had practiced hard and thought I did okay,but found out that I not only lost,but came in last.No way would I humiliate (羞辱) myself!Not ever!She persisted(坚持说),“If I teach you how to win,will you try out?Im leaving
12、and when Im gone,there wont be a cheerleader.”“Can you promise I would win?”“No,but almost.I think if you do what I say,you could win.”She then worked with me,teaching me cheers,but more importantly she taught me how to communicate with students.She said,“Forget the result!Start caring about everyon
13、e in this school,really caring.Learn their names and be interested in them.Smile and be friendly.Smile at everyone.”Back to the mirror,I smiled my head off again.I learned the kids names,learned about them and actually cared about them.So,the end of the story:I won.I won for the next two years until
14、 I graduated.4.What kind of person was Aunt Fern?A.Strict.B.Experienced.C.Generous.D.Optimistic.5.The author was advised by her aunt to .A.make as many friends as possibleB.practice smiling in front of a mirrorC.smile in an ordinary and simple wayD.be the head cheerleader of her school6.Why did the
15、author refuse her friends offer at first?A.She wasnt interested in it.B.She was afraid of failing again.C.Her friend didnt tell her how to win.D.She had to focus on her study.7.What is the best way to communicate with others according to the author?A.Showing real care for others.B.Developing the sam
16、e interest.C.Memorizing all the names.D.Forgetting the possible bad result.CBiscayne is not very far from the lights,noise and excitement of downtown Miami.But it has a very different atmosphere from the big city.Biscayne National Park was established as a national monument in 1968.It became a natio
17、nal park in 1980.That year,its size also increased.The park now covers more than 70,000 hectares.If you enjoy water,Biscayne is the park for you.Ninety-five percent of the park is water.Many kinds of animals live in these waters.Some of them are threatened or endangered.You will find the huge,gentle
18、 West Indian manatee(海牛),the less gentle American crocodile,several kinds of sea turtles,and more than 500 species of fish. Scientists say Human history at Biscyane begins more than 10,000 years ago.However,evidence of the areas earliest people is mostly underwater now,as water levels have risen ove
19、r time.Within the last 3,000 years,people began to settle in the area.Scientists continue to learn about these people by examining the big hills of shells they left behind.The shells contain other waste,too,including early tools and housewares.European explorers began arriving in the area in the ear
20、ly 1500s.They brought with them diseases like smallpox and measles(天花和麻疹).Over time,these diseases killed huge numbers of natives.Early explorers arrived in the area on ships.The reefs and rough waters made it difficult for ship captains.Biscaynes waters contain more than 50 shipwrecks.Scuba divers
21、today can explore six of them.Four ecosystems come together here,which is what makes the park so diverse.The blending ecosystems create“edge communities”.These edge communities support a huge amount of wildlife.The underwater diversity is what attracts most people to Biscayne National Park.Many visi
22、tors come here to scuba dive in Biscaynes clear and warm waters.8.What happened to Biscayne National Park in 1980?A.It began to be set up as a national park.B.It was built as a national monument.C.It became much larger in area.D.It covered more than 70,000 hectares.9.By examining the shells they lef
23、t behind,scientists can .A.learn about the sea animals B.know how old the place isC.learn when the earliest people arrivedD.learn about the life of the earliest people10.What does “edge communities” probably refer to?A.The place where four ecosystems meet.B.The place where the natives live.C.The pla
24、ce where Europeans first arrived.D.The place where people like to scuba dive.11.What attracts tourists most to Biscayne National Park?A.Its endangered animals.B.Its long history.C.Its ecosystems.D.Its underwater activities.DI never wanted to go to kindergarten,or leave home at all.I spent my first f
25、ive years within the loving arms of my family,and when the time came for me to begin school in Brooklyn,I was sure that no one would keep me safe.But I was so lucky to meet Mrs Heyman.Not only did she make me feel safe,she also let me know that I was special.Kindergarten was a fearful experience for
26、 me.I was a shy child who hated being separated from my mommy.Mrs Heyman was a kind and patient teacher who tried to get me to stop crying each morning after I asked for one last kiss.She would distract (转移的注意力) me with pens and colorful paper and by playing beautiful music.It seemed that the feelin
27、g of being an artist distracted me from my separation unhappiness,allowing me to attend class as the tears ran down my face.I also loved to sing and dance,and performed the Virginia reela kind of dancewhen the principal,Mr Barton,visited our class.Mr Barton was an old,serious man who liked to walk b
28、ehind children who behaved badly and shout,“Behave!” I was afraid of being shouted at by him,and practiced the dance with my classmates until Mrs Heyman told us we were perfect.Unluckily,I was so nervous before Mr Bartons visit that I wet myself.Mrs Heyman calmly took me to the bathroom and told me
29、to change into new clothes,drying my tears all the while,never showing judgment.As I performed,Mr Barton cheered.Pleased,I bravely stepped up to the front of the classroom and threw kisses in Mrs Heymans direction.I was lucky to have her again for the first grade,and learned to love school and learn
30、ing.She was right about living my life without long-lasting attention from my mommy.12.What was the authors life like before he went to kindergarten?A.Busy.B.Happy.C.Lonely.D.Unsafe.13.How did Mrs Heyman draw the authors attention away from separation unhappiness?A.By letting him do art.B.By giving
31、him a kiss.C.By dancing with him.D.By inviting his mother to school.14.What can be learned about Mr Barton?A.He was always friendly.B.He was strict with the students.C.He was interested in performing.D.He was full of praise for the author.15.What happened before the authors performance?A.He got hims
32、elf in a mess.B.He received ill-treatment.C.He failed to find his new clothes.D.He visited the bathroom many times.阅读七选五A school in Sarajevo is making headlines for not only accepting a deaf student,but also teaching his entire class sign language to allow them to better communicate with him.The sto
33、ry began in September last year when Mirzana Coralic requested the primary school in her neighbourhood to enroll her 6-year-old son,Zejd.1 The teacher,Sanela Ljumanovic,accepted almost immediately,but on the first day of school,she noticed Zejd sitting all by himself.2Sanela,determined to find a sol
34、ution,tried developing a few tricks and signs of her own.But a parent of another child came up with an even better idea,getting the whole class to learn sign language along with Zejd.3 Three months later,Zejd was happily able to communicate to all his classmates about regular things like homework an
35、d games.4“I like this language and I also think it will be useful when I grow up,” said Anesa Susic,one of his classmates.Now,sign language is getting quite popular at Osman Nakas primary school,with kids from other classes trying to learn as well.Although Bosnia has laws in place that allow childre
36、n with disabilities to attend all schools,there arent many teachers like Anisa.5 However,the parents of the children in Zejds class offered to contribute money to pay for the lessons.Of course,not all parents can afford to,but Sanela maintains confidentially about which parents pay and how much.A.So
37、 they got sign language teacher Anisa.B.Therefore,Zejds pay is not a problem.C.As a result,many troubles started to appear.D.Zejd has a hearing disability.E.The other kids in Zejds class are quite happy as well.F.Zejd was unable to communicate with any of his schoolmates.G.Thats because the Ministry
38、 of Education doesnt pay for sign language classes.参考答案必修5Unit14阅读理解题组练速度.【语篇导读】这是一篇应用文。文章主要介绍了昆士兰国家公园协会组织的四个活动项目。1.B细节理解题。根据WynnumNorthBoardwalk中的“Joinwithustoviewthewaterandbushbirdsofthisarea.”可知,如果要观鸟的话应该参加此活动。根据该部分提供信息Leader:JocelynDixon可知,需要联系JocelynDixon。2.A细节理解题。根据MayLongWeekendCamp部分中的“Spen
39、dthedaysexploringthenationalpark,andeveningsaroundthecampfire.”可知,参加该项目会有篝火活动。3.C细节理解题。根据CentralWestQldNationalParks部分中的“Excitingopportunitytovisitandexploreatleastsixnationalparksinthecomfortofabigcoachandbeaccommodated,ratherthancamping.”可知,该项目不同于其他项目的地方在于提供交通工具。【语篇导读】本文为记叙文。在作者12岁的时候,她的姑妈建议她微笑面对所
40、有人。这一建议在她读十年级的时候得到了进一步的提升。4.D推理判断题。根据第一段中的“whoattheageof89stillspreadshappinessaroundevensheherselfisindifficulty.”可推知,作者的姑妈是一个乐观的人,即使自己身处逆境仍把欢乐传播给他人。5.B细节理解题。根据第二段中的“Istoodinfrontofthemirrorinmybedroomandsmiledasshesuggested.”可知,作者的姑妈建议她在镜子前练习微笑。6.B推理判断题。根据第四段内容可知,作者以前曾竞选过啦啦队队长,但失败了,并且是倒数第一。由此可推知,她
41、起初拒绝朋友的提议是因为她害怕再次失败,让自己再丢人。7.A细节理解题。根据倒数第二、三段内容可知,朋友建议作者记住他人的名字,了解他们,对他们微笑,这些都表明与他人沟通最重要的是真心关心他们。【语篇导读】本文是一篇说明文。比斯坎湾国家公园占地70,000英亩,1968年作为国家纪念地而建立,1980年成为国家公园,同年进行了扩建。该园以海洋生态系统而著名。8.C细节理解题。根据第一段中的“Itbecameanationalparkin1980.Thatyear,itssizealsoincreased.”可知,1980年它的面积得到了扩大,所以选C项。9.D推理判断题。根据第三段最后两句可知
42、,科学家通过观察贝壳和贝壳堆里的垃圾来了解最早的人的生活。10.A词义猜测题。根据倒数第二段中的“Fourecosystemscometogetherhere.”和“Theblendingecosystemscreate.”可知,此处的“edgecommunities”指的就是四个生态系统交汇的地方。11.D细节理解题。根据倒数第一段中的“TheunderwaterdiversityiswhatattractsmostpeopletoBiscayneNationalPark.”可知,吸引游客到这里来的是它的水下活动。【语篇导读】本文是记叙文。作者回忆了在幼儿园期间给予自己帮助和鼓励的老师。12
43、.B推理判断题。由第一段中的“Ispentmyfirstfiveyearswithinthelovingarmsofmyfamily”可知,作者上幼儿园之前过着开心的生活。13.A细节理解题。由第三段中的“Itseemedthatthefeelingofbeinganartistdistractedmefrommyseparationunhappiness”可知,老师让作者参加一些艺术活动以转移他的注意力。14.B推理判断题。由第四段中的“MrBartonwasanold,seriousmanwholikedtowalkbehindchildrenwhobehavedbadlyandshout
44、,Behave!”可知,校长非常严厉。15.A细节理解题。由第五段中的“Unluckily,IwassonervousbeforeMrBartonsvisitthatIwetmyself”可知,上台前作者尿了裤子,把自己弄得一团糟。.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章介绍了一个班级的同学为了更好地与一位聋哑学生沟通,全部学会了手势语的故事。1.D由上文的“adeafstudent”可知,Zejd有听力障碍,故选D项。2.F根据空前语境“shenoticedZejdsittingallbyhimself.”可判断,Zejd不能够与他的任何同学交流,故选F项。3.A上文提到“gettingthew
45、holeclasstolearnsignlanguagealongwithZejd”,下文又说“Threemonthslater,Zejdwashappilyabletocommunicatetoallhisclassmates”,说明学习手势语奏效,由此可判断,他们找到了一位手势语老师,故选A项。4.E第四段提到了一位同学的话,又根据“Now,signlanguageisgettingquitepopularatOsmanNakasprimaryschool”可判断,班里的其他孩子也很高兴,故选E项。5.G根据上文提到的“therearentmanyteacherslikeAnisa”,可知所填的句子是其原因。G项“这是因为教育部不支付手势语课程的费用”是其原因。- 7 - 版权所有高考资源网