收藏 分享(赏)

2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:427244 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:9 大小:73.50KB
下载 相关 举报
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019届高考全国卷人教版英语一轮复习课时作业:选修七 UNIT 4 SHARING WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、.阅读理解APatients in the early stages of Alzheimers disease often struggle to remember recently learned information, meaning they forget things like important appointments or where they left their keys. But it seems that these memories are not lost. They are still filed away in the brain somewhere; the

2、y just cant be easily accessed.Now, researchers at MIT have developed a means of getting back memories in mice suffering from Alzheimers. The method relies on a technique that uses light to control genetically modified neurons (转基因神经元). Currently it is too early to be used in human trials as it invo

3、lves inserting light emitting(发光) equipment into the subjects brains, but the same principles still apply, the researchers said.“The important point is that this is evidence of the concept. That is, even if a memory seems to be gone, it is still there. Its a matter of how to get it back,”said the se

4、nior researcher Susumu Tonegawa.The team took two groups of mice, one genetically engineered to develop Alzheimers and one healthy. They then placed them into a room and gave them a mild electric shock.All of the mice showed fear when put back an hour later. When placed in the room a third time seve

5、ral days later, the Alzheimers mice acted normally. They had forgotten the shock.The researchers were then able to bring back the memory of the shock by activating(激活) the cells in which the memories were stored. Even when the mice were put into an unfamiliar room, they showed fear when the cells as

6、sociated with the shock were activated.“Shortterm memories seem to be normal in order of hours.But for longterm memories, these earlyAlzheimers mice seem to be damaged,”said the lead researcher Dheeraj Roy.“Directly activating the cells that we believe are holding the memory helps them get it back.

7、This suggests that it is indeed an access problem to the information, not that they are unable to learn or store this memory.”语篇解读本文主要介绍了利用光控制转基因神经元使早老性痴呆病患者恢复记忆的技术。1What can we learn about the researchers at MIT?AThey are the pioneers of brain research.BThey have used the method in human trials.CTh

8、ey can cure Alzheimers using the new method.DThey can get back memories in mice with Alzheimers.解析:细节理解题。根据第二段的第一句“Now,researchers at MIT have developed a means of getting back memories in mice suffering from Alzheimers.”可知,他们能够使患有早老性痴呆病的老鼠恢复记忆。答案:D2Why did the Alzheimers mice behave normally the th

9、ird time?AThey failed to remember the electric shock.BThey were accustomed to the situation.CThey managed to overcome the fear.DThey activated the association automatically.解析:细节理解题。根据第四段的“the Alzheimers mice acted normally.They had forgotten the shock.”可知,这些老鼠忘记了受到的电击。答案:A3For longterm memories, th

10、e earlyAlzheimers mice .Acan transform their brain cellsBcant learn new tricks wellCcan easily get back their memoriesDcant access the information stored解析:推理判断题。根据最后一段的“But for longterm memories,these earlyAlzheimers mice seem to be damaged”和“Directly activating.this memory”可知,对于长期记忆来说,这些处于早老性痴呆病早期

11、的老鼠因为(脑细胞)已经被损害,不能获得这种已经储存的信息。答案:D4The main purpose of the text is to .Aintroduce a method of a researchBreport the latest discovery about a diseaseCgive advice on how to improve memoriesDexplain how a brain stores information解析:作者意图题。通读全文可知,本文的主要目的是报道关于早老性痴呆病的最新发现。答案:BBIf you followed the 2016 Olym

12、pic Games, you may have noticed that several athletes, including US swimmer Michael Phelps, had circular bruises on their bodies. These bruises were the result of “cupping (拔火罐) therapy”, a traditional Chinese medicinal practice that has been around for more than 2,000 years.Many athletes say that t

13、hey have benefited from the therapy. Phelps used the therapy in the fall of 2014 and has used it about twice a week since, reported ABC News. Another US swimmer, Dana Vollmer, also believes that “it really helps with blood flow”However, some have said that the supposed health effects result from peo

14、ples feeling that the treatment works, rather than any physical effect of the treatment.To figure out cupping therapy has any physical effect, last year researchers from Germany carried out a test in which a false treatment was provided.In the study, the same type of cups was used in the real treatm

15、ent and the false treatment. But in the false treatment,the cups had a hole at the top so that they couldnt create the proper suction (吸力)The tested patients, who suffered from a disorder that caused a lot of pain, were told that they would receive either traditional cupping or “soft cupping”. But t

16、hey were not informed that the socalled “soft cupping” was a false treatment.It turned out that most patients correctly guessed which kind of cupping they had received. In both groups, patients also experienced about the same reductions in pain. “The results suggest the effects of cupping therapy mi

17、ght come from factors that are not necessarily part of the treatment itself,” the researchers told the Live Science website.The question of whether cupping therapy works still needs to be answered.“But because the treatment is relatively safe and it could be helpful for some people, the therapy can

18、be used as part of a comprehensive treatment program involving other exercises, nutritional choices and lifestyle changing,”Dr Brent Bauer, director of the US Complementary and Integrative Medicine Program at Mayo Clinic, told Live Science.语篇解读本文主要介绍了中国传统医疗方式拔火罐的实际疗效问题。5Why is Michael Phelps mention

19、ed in the passage?ATo give athletes a new way to swim faster.BTo provide athletes with a new way of treatment.CTo introduce the topic on cupping therapy.DTo show swimmers suffer from disorders.解析:推理判断题。根据文章前两段的整体内容可推知,提到运动员菲尔普斯是为了导入文章的话题,即拔火罐疗法是否有效,故选C。答案:C6The purpose of the test by researchers fro

20、m Germany was to .Apromote the health effects of cupping therapyBsee whether cupping therapy has a physical effectCcompare traditional cupping with soft cuppingDcompare cupping therapys effects on different groups of people解析:细节理解题。根据第四段整体内容可知,实验的目的是验证拔火罐是否真的有效。答案:B7What can be learned from the pass

21、age?ADifferent people need different types of cupping therapy.BThe real treatment and false treatment almost have the same effects.CThe results show that cupping therapy is not part of the treatment.DCupping therapy is only effective when used with lifestyle changing.解析:细节理解题。根据倒数第二段的“In both groups

22、,patients also experienced about the same reductions in pain.”可知,实验表明两种不同的拔火罐方法效果是一样的。答案:B8According to Dr Brent Bauer, cupping therapy .Ais a fast and easy treatment for people to carry outBis a newly invented way to cure some diseasesCneeds a long period of time to take effectDcan be used together

23、 with other treatments解析:细节理解题。根据最后一段中的“But because the treatment is relatively safe and it could be helpful for some people,the therapy can be used as part of a comprehensive treatment program involving other exercises,nutritional choices and lifestyle changing”可知,Dr Brent Bauer认为拔火罐可以和其他方法一起配合治疗。答

24、案:D.完形填空A 14yearold Chinese boy overcame two of humankinds most dreaded fears getting stuck in an elevator and getting homework done in a single night thanks to his quickwitted(反应敏捷的)character.Sun Yixiao was on his way up last Tuesday evening after school when the lift suddenly stopped.A moment of 1

25、 followed before the teenager decided to take 2 into his own hands and find a way out.Sun said he tried to pry(撬)the elevator door open,but 3 there could be a malfunction (机器故障)that would send the elevator 4 a free fall,he 5 the idea and instead 6 against the wall.He then pressed all the buttons in

26、the hope of getting the elevator to work again,but in vain.Sun then pushed the “Stop” button to lock the elevator and make sure it wouldnt move. 7 a cellphone at hand,Sun tried 8 to get the attention of people outside,but no one responded 9 time passed by.But the young boy didnt give up.He slipped a

27、 note 10 the door with the message “People stuck inside;please ask the property management(物业)for help”and hoped someone would pick it up and act it on.After 11 all his options,the 12 kid decided to tend to his homework, not knowing how long it would take 13 someone found him.He took out his textboo

28、ks and 14 himself with his daily homework routine.Soon after he finished his duties,Sun heard loud voices coming from 15 .“There was a large crowd outside,including my teachers and other parents;people looked quite 16 ,”Sun said the moment he was rescued.He had been trapped for five hours by the hel

29、p arrived.On Chinas Twitterlike Weibo,many netizens 17 the boys bravery and calmness in the face of such 18 .“The guy must have 19 the advantages and disadvantages of the situation:he had a great chance to survive an 20 elevator,but would have been doomed if he left homework undone,”joked Zealshifan

30、g.语篇解读本文主要讲述了中国14岁男孩儿孙轶潇在电梯出了故障后不仅没有惊慌失措,最后还把作业做完了的故事。1A.panicBexcitementCconfusionDdepression解析:与上文的“fears”呼应,主人公在电梯突然停止后,随之而来的是惊慌。panic“惊慌”;excitement“激动”;confusion“困惑”;depression“抑郁”。答案:A2A.materials BsubstancesCmattersDevents解析:根据下文的“find a way out”可推知,主人公决定自己处理这种意外情况,与上文的“overcame”呼应。take matte

31、rs into ones own hands固定搭配,意为“亲自处理某事”。答案:C3A.considering BtellingCunderstandingDignoring解析:根据语境可知,主人公试图撬电梯,但考虑到电梯出了故障可能会自由下坠。consider“考虑”。答案:A4A.onto BintoCwithinDfrom解析:send sth.into sth.为固定词组,意为“使进入(某种状态)”,此处表示“使电梯自由下落”。答案:B5A.formed BabandonedCrejectedDaccepted解析:根据上文的“but”和下文的“instead”可推知,主人公放弃了

32、自己之前的想法。abandon“抛弃,放弃”。答案:B6A.stood B layCkneltDleaned解析:根据常识可知,在电梯出故障时,最好靠着电梯内墙。lean“靠在”。答案:D7A.With BWithoutCThroughDBy解析:根据语境可知,主人公手边没有手机,故用Without表示“没有”。答案:B8A.screaming BcryingCwhisperingDyelling解析:根据空后的“to get the attention of people outside”可推知,主人公当时大声喊叫,希望有人能够听到,以便得到帮助。yell“叫喊”。答案:D9A.with B

33、asC whenDwhile解析:此处as引导时间状语从句,意为“随着”,表示“随着时间的流逝,没有人回应他”。答案:B10A.from BbyCthroughDacross解析:根据语境可知,困在电梯里的主人公通过电梯门缝塞出求救便条。through“穿过”,表示立体概念;across“横过”,表示平面概念。答案:C11A.exhausting BwearingCcompletingDfinishing解析:根据语境可推知,主人公用尽了各种能想到的求救办法,都没有得到回应。exhaust“耗尽,使筋疲力尽”。答案:A12A.handsome BterrifiedCpracticalDmode

34、st解析:根据语境可知,主人公决定做作业,这说明他是一个务实的(practical)孩子。答案:C13A.before BafterCwhen Duntil解析:此处表示“在有人发现他之前”,符合语境,故用before引导时间状语从句。答案:A14A.occupied BchargedCdevotedDabandoned解析:occupy sb.with sth.为固定词组,意为“使某人忙于某事”,结合语境可知,主人公开始埋头做作业了。答案:A15A.inside BoutsideCupside Ddownside解析:根据上文的“to get the attention of people

35、outside”可推知,后来主人公听到外面有很大的声音,与下文的“There was a large crowd outside,including my teachers and other parents”呼应。答案:B16A.relieved BdelightedCscared Dpuzzled解析:根据“he was rescued”可推知,当主人公得救时,人们都松了一口气。relieved“感到宽慰的”。答案:A17A.cheered up Bthumbed upCwarmed upDbuilt up解析:根据“bravery and calmness”可推知,微博上许多网民对主人公

36、的勇敢和冷静评价很高。thumb up“竖起大拇指,评价很高”。答案:B18A.emergency BincidentCaccident Devent解析:主人公被困在故障电梯中,这是一种紧急状况。emergency“紧急情况”;incident“小事件”;accident“意外,(交通)事故”;event“公开活动,重大事件”。答案:A19A.compared BfiguredCimagined Dweighed解析:根据语境可知,此处表示主人公认真权衡(weighed)了利弊。答案:D20A.outoforder BoutofdateCoutofbalance Doutofshape解析:

37、根据上文的多处描述可知,电梯出现故障。outoforder“有故障的”。答案:A.短文改错This morning, I got an email from the library. It said the book I reserved was ready to be picking up. Because I had always been waiting to read it, so at that moment I was very exciting. Outside the library, I saw the man driving around the small parking

38、 lot, try to find a parking space. He head for the disabled parking space, the only one that was free. He got off his car with a pile of library book to return. Seeing that, I offered to return them to him. He thanked me and jumped quick in his car and drove off, keeping the disabled parking space f

39、ree for someone needed it.答案:This morning, I got an email from the library. It said the book I reserved was ready to be up. Because I had always been waiting to read it, at that moment I was very . Outside the library, I saw man driving around the small parking lot, to find a parking space. He for the disabled parking space, the only one that was free. He got off his car with a pile of library to return. Seeing that, I offered to return them him. He thanked me and jumped in his car and drove off, keeping the disabled parking space free for someone needed it.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1