收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Languages around the world Section Ⅲ Discovering Useful Structures课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:425356 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:4 大小:16.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Languages around the world Section Ⅲ Discovering Useful Structures课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Languages around the world Section Ⅲ Discovering Useful Structures课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Languages around the world Section Ⅲ Discovering Useful Structures课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Languages around the world Section Ⅲ Discovering Useful Structures课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 Languages around the worldSectionDiscoveringUsefulStructures课后训练提升一、单句改错1.I dislike the way which she treats the customers._答案: whichthat或在which前加in或去掉which2.Students are encouraged to take part in activities that they can gain experience for growth._答案: thatwhere3.Is this the factory in whic

2、h you visited the other day?_答案: 去掉in4.Dont put the medicine which kids can reach it._答案: whichwhere5.English is a language shared by several cultures,each of them uses it differently._答案: themwhich或在each前加and二、用适当的关系代词或关系副词填空The good days 1. I spent my summer holidays in my life were on my uncles f

3、arm.It was a place 2. there were few people.I could see cows,sheep and hens 3. my uncle raised.They provided milk and eggs 4. we needed every day.One of the reasons 5. I loved this farm was that there were also green trees,grass and clean streams.Another reason was my aunt,6. cooked delicious food f

4、or me every day.答案: 1.when2.where3.that/which4.that/which5.why6.who三、阅读理解AThe number of speakers of English in Shakespeares times is estimated to have been about five million.Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language,mainly in the United States,Canada,Great Bri

5、tain,Ireland,South Africa,Australia and New Zealand.In addition to the standard varieties of English found in these areas,there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms.In fact,it is impos

6、sible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate(足够的) working knowledge of English in addition to their own languages.The purposes of English learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more d

7、ifficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.The main reason for the widespread demand for English is its present-day importance as a world language.Besides serving the indefinite needs of its native speakers,English is a language in which some of important work in s

8、cience,technology,and other fields is being produced,and not always by native speakers.It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications,international conferences,and the spread of information over the radio and television networks of many nations.It is a language of w

9、ider communication for a number of developing countries,especially former British colonies.Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government,commerce,industry,law and education as well as for international communication

10、 and for entrance to the scientific and technological developments in the West.1.Which is the best title for this passage?A.The Difficulties of Learning EnglishB.International CommunicationsC.The Standard Varieties of EnglishD.English as a World Language答案: D解析: 主旨大意题。根据全文内容尤其是第三段第一句可知,英语在各个国家的很多领域被

11、广泛应用,故选D项。2.Which of the following statements is NOT true?A.Some 260 million people in the world have an adequate working knowledge of English.B.There are some 260 million native speakers of English in the world.C.It is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working know

12、ledge of English.D.People learn English for a variety of reasons.答案: A解析: 细节理解题。根据第一段第二句及第二段第一句的描述可知此题的答案为A项。3.According to the passage,what is the main reason for the widespread use of English?A.It was popular during Shakespeares times.B.It is used in former British colonies.C.It serves the needs o

13、f its native speakers.D.It is a world language that is used for international communication.答案: D解析: 推理判断题。根据最后一段的描述可知,D项正确。4.What type of developing countries would be most likely to use English?A.Those geographically close to the United States.B.Those interested in the culture of the United States

14、.C.Former colonies of Great Britain.D.Countries where international conferences are held.答案: C解析: 细节理解题。根据最后一段倒数第二句可知此题答案为C项。BI passed one of my US colleagues(同事) and gave her a friendly greeting.Her reply was anything but friendly.“What?”“Er.you all right?”I tried again.She looked at me blankly(茫然地

15、).Then suddenly the cloud seemed to lift from her mind.“Oh,”she said.“You mean,How am I doing?I thought you meant I had something on my face.”As a British person coming to Beijing,I knew there would be cultural and language barriers(障碍) between Chinese people and myself.What I wasnt expecting were t

16、he cultural and language barriers between other English-speaking foreigners and myself.Before the 2012 London Olympics,the DailyMail newspaper published a guide to British English for Americans.Some of their examples were:“Those are chips that go with your burger,instead of fries.Youd like some pota

17、to chips?Those are crisps.”And:“The best way to travel around the city during the Olympics will be by the underground,the rail network commonly known as the tube.It is not the subwaythat is a pedestrian(行人的) underpass(地下通道).”Any conversation I have with an American proves a guide like this is necess

18、ary.British people usually know the American versions of words from TV or films (sorrymovies),but Americans never seem to have enough knowledge about British English.The trouble is,its not just Americans.When I speak English to non-English speakers,I never know whether they have learned British or A

19、merican English.When they say “chips”,for example,do they mean “French fries” or “potato chips”?5.Why did the author mention her conversation with an American colleague?A.To show how she gets along with this American colleague.B.To explain how to greet each other when meeting.C.To introduce the diff

20、erences between British and American English.D.To describe her daily communication with others.答案: C解析: 推理判断题。根据下文可知,这个对话旨在阐明英式英语和美式英语的不同。故选C项。6.What does the underlined sentence “Then suddenly the cloud seemed to lift from her mind.”mean?A.Then she came to understand me.B.Then she became more confu

21、sed.C.Then she saw some clouds in the sky.D.Then she lifted her spirits.答案: A解析: 句意理解题。本句字面的意思是“突然疑惑好像消散了”。根据下一段可知,她明白了作者的意思。故选A项。7.Why does the writer think it is necessary to have a guide to British English for Americans?A.Because Americans are not familiar to transportation in Britain.B.Because B

22、ritish people are hard to deal with.C.Because British English is more difficult to understand.D.Because Americans may not know more about British English.答案: D解析: 细节理解题。根据第八段的内容可知,作者认为给美国人一些关于英式英语的指导是必要的,那是因为美国人好像对英式英语了解得不够多。故选D项。8.What can we infer from the last paragraph?A.The differences between

23、British and American English make the writer have difficulty with communication.B.The writer finds non-English speakers should learn British English.C.The writer is puzzled by Chinese people.D.There will be more differences between British and American English.答案: A解析: 推理判断题。根据最后一段可知,英式英语和美式英语之间的差异使得作者与英语不是母语的人进行交流时出现了困惑。故选A项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1