1、必修五 Unit 5基础回顾.单句语法填空(导学号02516275)1It is vital that these application forms (should) be sent(send) back as early as possible.2The new technology,if applied (apply) to rice growing,will help increase the grain output.3With the aid of our professor,we finished the experiment successfully.4Men and wome
2、n must be treated (treat) equally in education and employment.5We were watching (watch) TV when there was a power failure.6Youd better put things back in place.Otherwise,it will be difficult to find them.7Two players are out of the team because of injury (injure)8These men made themselves famous for
3、 their courage and bravery (brave)9There was a big storm after midnight and the rain poured down.10When he got up from the ground, he found his knee bleeding (bleed).单句改错(每句一错)(导学号02516276)1Under the aid of our English teacher,we have made great progress this term.UnderWith2Whether he could get supp
4、ort from his parents made great difference to the plan.made后加a3It is clearly stated that these regulations apply for everyone in the community,without exception.forto4Little Tom,who got burned while he was setting off fireworks,is treated in hospital now.is后加being5Its vital that a successful movie p
5、ays much attention to its theme and the figures characters.payspay.佳句写作(导学号02516277)1信不信由你,你说什么对我没有影响。(make no difference)答案:Believe it or not,it makes no difference to me what you say.2除非你全身心地投入到你的工作中,否则你就不会获得成功。(unless)答案:Youll never gain success unless you are devoted to your work. 3.我正要去洗澡这时有人敲门
6、。(be about to do .when)答案:I was about to take a bath when someone knocked at the door.4李先生病了,所以我要代替他给你上课。(take the place of)答案:Mr. Li is ill,so Ill take the place of him to give you a lesson.5这本书不适用于初学者。(apply to)答案:The book doesnt apply to beginners.技能提升.阅读理解(导学号02516278)Im sitting at my computer a
7、nd getting on with my work,when suddenly an unseen hand takes over.It stops my work and starts an update,which I can not stop,never asked for and not want,from Windows 7 to Windows 10.Red alert(警报)!Where is my work?What is happening to my computer?“Your computer?”says Clayden jokingly,and he is righ
8、t.Im sitting in my home,at my desk, using a computer that I think belongs to me,but it doesnt.It seems to belong to Microsoft,because theyre in charge of it.Theyve gone into my living room,stopped me working,damaged my primer deliberately,which was specially set up to match Windows 7,and stopped the
9、 sound on iPlayer,while I wasted my time trying to find files and sorting out how this new system works.Theyve given me a fright and ruined my day,and possibly my life,because I think Ive lost most of my documents.An annoying little notice appears in the comer of my screen.“Im Cortana,”It says.“Ask
10、me anything.”Heres a machine telling me what to do,and Im falling_for it.Because I just wrote:“It says.”No,it doesnt.It cant speak.Its a machine taking over.“Are you sure you havent turned yours off?”Clayden asks.No,its on.I can see the little lights glimmering(闪烁)but theres just no sound or sense t
11、o it.How dare Microsoft disturb my private life like this?What a bloody cheek!And I am not alone.Theyve been doing these updates since July last year,although they claim they dont install(安装) them without users permission.Whatevers going on,they need to fix it like they promised.Because its still ha
12、ppening.So Im stuck here,waiting for them to come and fix it.语篇解读本文是一篇记叙文,介绍了微软系统的自动更新给作者带来的烦恼。作者在工作时,Windows系统自动升级,使得打印机无法继续工作,这让作者束手无策,惊恐不已。1How does the author feel while telling the story?AFrightened.BSurprised.CHumorous. DAngry.解析:D推理判断题。根据文章第二段中的“Theyve given me a fright and ruined my day,and
13、possibly my life.”以及最后一段的“How dare Microsoft disturb my private life like this?What a bloody cheek!”可知,作者在讲述这件事情的时候非常气愤、恼怒。2The underlined phrase “falling for” in Paragraph 3 can be replaced by “_”Aaddicted to usingBhaving doubt aboutCfooled into believingDfeeling tired of解析:C词义猜测题。根据下文的“Because I j
14、ust wrote:It says.No,it doesnt. It cant speak.Its a machine taking over.”可知,作者在按照屏幕上的提示写了几个字以后才意识到这台机器是自动控制的,所以此处表示作者对电脑发出的指令信以为真了。3What can we infer from the text?AThe authors computer is of bad quality.BAutomatic update may cause trouble to the users.CMicrosoft users benefit a lot from its free se
15、rvice.DThe author has a privilege to update his computer system.解析:B推理判断题。文章介绍了Microsoft的自动更新系统给作者带来的烦恼。4What will the author probably do next?AWait for help.BComplain to Microsoft.CTake apart the computer.DPurchase a new computer.解析:A推理判断题。根据最后一段中的“So Im stuck here,waiting for them to come and fix
16、it.”可以判断作者对更新系统后的电脑束手无策,只好等待微软公司的服务人员前来修理。.阅读填句(七选五)(导学号02516279)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018太原模拟)Zoey admits it was a little sad saying goodbye to her fish. _1_Zoeys class at Hawthorne Elementary School spent most of the school year raising the fish from time they were nothing mor
17、e than little eggs with eyes.The program the Hawthorne kids took part in is called“Trout in the classroom”. _2_The kids at Wilson Middle School in Fishersville took part in the project,too.“I got to feed them every morning and watch them grow up,” said seventhgrader Lauren Clayton.We have to protect
18、 them,or some of the fish could go extinct.Lauren was right. _3_But later,pollution,overfishing and loss of natural habitat have pushed some species to the danger of extinction.Thanks to the kids in the program,trout are being reintroduced into rivers and streams across the country. And by doing tha
19、t,the kids are helping to restore their local ecosystemsthe natural balance that existed before human disturbed it.4_ Because the fish are in their classrooms,the kids are responsible for making sure there is cool, clean water,proper food and proper living conditions in the tanks.By the middle of Ma
20、y, they were “as big as a finger”That is,they are old enough to be released into Oneida Creek.“Remember to swim back here to meet us and eat the food we bring little trout.”_5_AThe kids can learn some scientific lessons at school.BMake sure when a warm lands on the surface,never bite.CFinally,Zoey r
21、ead them goodbye letters before letting them go.DThey can also see how our actions affect the trouts ability to survive.EBut she honestly thinks its good that they are going to a natural home.FIts a national project supported by a conservation group called Trout Unlimited.GWhen America was first fou
22、nded,river and streams across the continent were filled with fish.语篇解读本文属于新闻报道,主要赞美了Zoey及其他美国孩子们在学校里养鳟鱼,然后放回到大自然中,通过这种途径达到教育孩子保护自然生物的目的。1解析:E根据前后句可以判断内容与Zoey有关,前句说她感到伤心,E项中she指代Zoey,而且“good”与前句“sad”之间存在感情上的转折(but),故E符合语境逻辑,承接上下文。2解析:FF中的it指的是前句的主语the program,该选项与前句有重复词Trout;后句中的the project 特指选项中的a n
23、ational project。3解析:G根据本段最后一句可知本句说的是之前的情况,而且“but”说明出现转折,此处“河水溪流里到处都是鱼”与下句“一些物种濒临灭绝”形成转折,故G符合上下文语境。4解析:A根据主语一致,后句中出现the kids可知该空与the kids有关。其次后句中出现的水、食物、生存环境都与科学课程相关。而非强调我们的行为对鳟鱼生存能力的影响。5解析:C根据前句标点符号引导以及其中内容可知C项“Zoey在放生鳟鱼之前给它们读了告别信”符合上下文语境。.语法填空(导学号02516280)(2018烟台高考适应性练习一)Andrew was going for a sale
24、s job interview. He knew he had the 1._(little)experience to get the job.In fact he wasnt even sure how hed got the interview. 2._ he did know was that he was very thankful for the opportunity given to him.Though the interview 3._ (go) well,it was impressed on him again that 4._(compare)with the oth
25、er candidates he didnt have the ability 5._(get) the job.As he left the building,he gave the receptionist 6._ envelope.Inside was a thankyou note for the man 7._ had just interviewed him,thanking him for his time and for the opportunity.That evening,Andrew got a call 8._(tell) him that hed got the j
26、ob.His new employer knew 9._(clear) that it wasnt Andrews qualifications that got him the job,but his thankyou note. If Andrew was able to be thankful at this stage,he would be able to build positive relationships with his 10._ (customer),which was exactly what the company was looking for. Being grateful won Andrew the job.答案:1.least2.What3.wentpared5to get6.an7.who8.telling9.clearly10customers