1、Module 2 验收检测第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Which is the quickest way to the airport?A. By taxi.B. By bus.C. By underground.2Where are the two speakers?A. In a restaurant. B. In a hotel. C. In t
2、he street.3What can be concluded about Judy?A. Judy came to the party. B. Judy planned the party. C. Judy hasnt appeared yet.4Who will pay for the dinner?A. The woman. B. The man. C. Both of them.5What is happening outside?A. It is raining slightly. B. It is raining heavily. C. It is shining.第二节(共15
3、小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6How many bedrooms are there in the flat?A. One. B. Two. C. Four.7What will the woman do after the conversation?A. Shell see the flat herself.B. She
4、ll pay for the flat immediately.C. Shell have to look for another flat.听第7段材料,回答第8至10题。8Whats the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student. B. Doctor and patient. C. Husband and wife.9Why does the woman think she is ill?A. She couldnt sleep at night. B. She is tired in t
5、he daytime. C. Both A and B.10Whats the woman worried about?A. Her exams. B. Her work. C. Her mother.听第8段材料,回答第11至13题。11What did the man look like when the woman came so late?A. He was calm.B. He was a bit angry.C. He was pitiful.12What day was it when the story took place?A. It was Saturday. B. It
6、was Sunday. C. It was Thursday.13When should the appointment be?A. More than an hour ago. B. Two hours ago. C. Half an hour ago.听第9段材料,回答第14至16题。14What will the girl do during the winter?A. She wont go anywhere for no money.B. She will have to stay at home to study English.C. She will go to Egypt.15
7、What do you suppose the boys sister is?A. She is a passenger on the plane. B. She is a queen. C. She may be a stewardess.16What do you think of the girls feeling?A. She was hurt by the boys words. B. The girl was happy. C. The girl cared nothing.听第10段材料,回答第17至20题。17Where does the speaker give the ta
8、lk?A. On a bus. B. In a university. C. At Bridgetown Castle.18How old is the Grange?A. 125 years. B. 200 years. C. 325 years.19How many points of interest has the speaker mentioned?A. 2.B. 3. C. 4.20What do we know about Sir Henry?A. He loved his young wife very much.B. He died before the castle was
9、 finished.C. He had the castle built in England.听力材料Text 1W: How can I get to the airport?M: You can go there by underground,by bus or by taxi. The underground is the quickest,but the bus is the cheapest.Text 2W: Front desk. Can I help you?M: Yeah,hi,this is Room 327. Is your dining room still open?
10、Text 3W: I cant imagine what happened to Judy?M: Neither can I. Im sure she planned to come to the party.Text 4W: Im so happy that you enjoyed the food.M: Actually, youve ordered too much. We cant finish it all.W: Never mind. This dinner is on me.Text 5W: Is it raining outside, Bob?M: Is it raining?
11、 Cant you see that Im almost wet to the skin?Text 6M: Hello.W: Im calling to ask if you still have the flat.M: Yes, we have.W: Thats a twobedroom flat?M: Thats right. It has two bedrooms, a kitchen, a living room and the living room can also act as a dining room.W: How much for a month?M: Its 450 do
12、llars a month.W: Does that include the heat and electricity?M: No. You have to pay for them yourself.W: I see. I hope thats the flat I want and Ill come to see the house myself.Text 7M: Now whats the matter with you?W: I felt very ill.M: Im sorry to hear that. Why do you think so?W: I felt tired in
13、the daytime and clearheaded at night. And I have no desire to eat, even if the food is delicious.M: Are you worried about anything?W: Yes, Im very worried about the coming exams. If I fail, I cant win the scholarship.M: I see. Theres nothing seriously wrong with you. What you should do is not think
14、too much and do more exercise.W: Should I take some medicine?M: Yes,Ill give you some medicine to help you sleep.Text 8W: Im terribly sorry I am late.M: Oh, thats all right. It doesnt really matter, does it? I havent got anything better to do, have I?W: Just let me explain,will you?M: I have only be
15、en waiting for over an hour. Thats all.W: Yes. I know and I would have.M: After all,my time isnt really that important, is it?W: Please dont be like that. Just let me explain. I. I tried to get here in time but just after I left home, the car broke down.M: The car broke down?W: Yes and. well. luckil
16、y. there was a garage near me. And. and it took them a while to repair it.M: Which garage?W: The one near my flat, you know. Lewis Brothers. Well, lets have something to eat. What about some.?M: I know the garage very well!W: Yes. Lets see now. Yes. I think Ill have some.M: A pity. Its Sunday. The g
17、arage is closed on Sunday!Text 9M: How time flies! The winter holidays are coming next week.W: Yes,do you have any plans?M: Certainly. I want to go to Egypt. What about you?W: Im afraid I can go nowhere. I failed my English exam. You know my parents are so strict with me.M: Bad luck!W: I say, is Egy
18、pt an African country? Is it far?M: Yes, its in Africa and quite far. But its not only the Pyramids that I want to see but the Aswan Dam.W: You want to see the Aswan Dam?M: Of course. Ill go there by boat on the Nile.W: Thatll be wonderful and interesting. How will you get there?M: By airby flight N
19、o. CA808. My sister works on it. And then Ill be treated as a king!W: Dont be so proud. Ill be off now. I wish you a good trip.M: Oh,sorry. I didnt mean that. I dont want to hurt you.Text 10Good morning, ladies and gentlemen, and welcome to our tour. Now were on the way to some points of historical
20、interest in the city. If you look out of the window on your right, youll see the Grange, one of the oldest buildings in the city. It was built 200 years ago, and still has most of the old furniture. Perhaps the most interesting thing is that every Saturday afternoon, you can come and watch them bake
21、 bread the way it was done 200 years ago. On your left is a university building. This university building is just 125 years old. Well be stopping in a quarter of an hour at Bridgetown Castle. It was built by Sir Henry Pellat for his young wife. He brought almost all of the building materials from En
22、gland. Notice the beautiful glass windows. Unfortunately, Sir Henrys young wife became ill and died before the castle was completed. Sir Henry became so unhappy that he left the castle and returned to England. No family members have ever lived there.答案:15CBCAB610BABCA1115BBABC1620AABBA第二部分阅读理解(共两节,满
23、分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe OrchardI had a very nice meal at the Orchard restaurant. The food was lovely and the service was quite good. We chose to eat in the garden which was full of beautiful flowers and very relaxing. The only disappointment was the dessert
24、 (甜点) the apple pie was far too sweet and it was cold too. Apart from that it was an enjoyable evening. As for the price what a bargain, excellent value for money!Park InnThe best thing about Park Inn was the service it was excellent. There was a warm welcome when we arrived and the waiters were ver
25、y helpful all evening. However, the food wasnt as good. The menu looked interesting but the meals were rather tasteless. Its not a cheap restaurant and I wasnt happy to pay so much for boring food.Richards PlaceWhen we entered the restaurant, we were surprised by the lovely interior (内部的) design of
26、it. So stylish, so modern! This is one of the most popular restaurants in town and its very easy to see why. The food was great and excellent value for money but it was ruined by very, very poor service!The RiversideIt was lovely sitting outside and looking over the river. There were lots of little
27、lanterns (灯笼) and colored lights everywhere and it all looked very pretty. The food was good, nothing very special but quite tasty. The service was OK; we didnt have to wait too long for our food but the waiter never looked very happy! Its quite an expensive place but with the view I think its quite
28、 good value for money.【语篇解读】本文是应用文。文章为四家餐厅的顾客餐后评论。21In which restaurant can customers eat in the garden?APark Inn.BThe Orchard.CThe Riverside. DRichards Place.答案与解析:B细节理解题。由The Orchard部分中的“We chose to eat in the garden which was full of beautiful flowers and very relaxing”可知,在这家餐厅,顾客可选择在花园用餐。22What
29、makes the customers of Park Inn most satisfied?AThe food. BThe price.CThe service. DThe environment.答案与解析:C细节理解题。由Park Inn部分中的“The best thing about Park Inn was the service”可知,这家餐厅最好的方面是服务。23In Richards Place, customers can _.Areceive good serviceBenjoy its modern designClisten to wonderful musicDen
30、joy the beauty of a river答案与解析:B细节理解题。由Richards Place部分中的“we were surprised by the lovely interior design of it. So stylish, so modern”可知,这家餐厅内部装饰很好,顾客用餐时可欣赏其现代、时尚的装潢。BA man who spent nine months sleeping on the streets has turned his life around and now delivers (运送) two tonnes of food to homeless
31、people every week.Mark Harvey has set up City Harvest and collects unused food from restaurants and supermarkets that is then given to those in need.The life as a business owner is a world away from Marks_previous_life,_which saw his marriage break down after losing his job as a successful cameraman
32、. The 51yearold soon found himself homeless and was forced to sleep on the streets for nine months in 2006.Mark soon realised he didnt have the strength to spend another cold night sleeping in the open and he knew it was time to get help and rebuild his life.Soon after being helped into a hostel he
33、was introduced to a man who ran a soup kitchen that collected food to make meals for the homeless. Mark is a good driver so he helped collect wasted food and redistribute (重新分配)it to the soup kitchen.When the service came to a stop 8 years later, Mark had built up the contacts he needed to run his o
34、wn business. He said:“I was hiring a van and doing my own redistribution. I would ask some of the charities I dropped off at to make a small donation (捐款) as well to cover some of the costs.”Slowly, Marks Actonbased charity has grown from strength to strength and he now has a board of directors and
35、a team of 21 volunteers (志愿者). The team collect food from Nandos, Morrisons, Marks & Spencer, and even Gourmet Burger Kitchen, and then redistribute it to the Salvation Army, St Mungos, Ealing Soup Kitchen and many more charities, covering almost the whole of London.Now City Harvest is on a moneyrai
36、sing drive so they can employ another driver, and get food delivered to even more people.【语篇解读】本文是记叙文。一个曾露宿街头的人凭着机遇和努力成为一位成功的慈善商人,为无家可归的人提供食物。24What was “Marks previous life” like?ASuccessful. BPeaceful.CBusy. DHard.答案与解析:D推理判断题。由第三段可知,Mark在从商之前,经历了婚姻破裂、失业并无家可归露宿街头数月。因此,他的那段日子是艰辛的。25When did Mark st
37、art his own business?AIn 2006. BIn 2008.CIn 2014. DIn 2015.答案与解析:C细节理解题。由第三段中的“The 51yearold soon found himself homeless. in 2006”和第四段、第五段以及第六段中的“When the service came to a stop 8 years later, . run his own business”可知,2006年时,露宿街头的Mark经人救助来到一个施食处帮忙。8年后,该处停止服务,Mark便开始创建自己的生意。26Whats the main work of
38、City Harvest?ARaising money for charities.BDelivering food for restaurants.CCollecting wasted food and giving it to charities.DMaking meals for the homeless with wasted food.答案与解析:C细节理解题。由第二段和倒数第二段可知,Mark创建的慈善组织City Harvest从多家饭店、超市等收集不用的食物,将其送至多家施食处或其他慈善机构,为需要的人们提供食物。27What will City Harvest probabl
39、y do in the near future?AForm a board of directors.BIncrease the number of its members.CBuild up contacts with more large restaurants.DEnlarge its service area to cover the whole of London.答案与解析:B细节理解题。由最后一段可知,City Harvest目前正在筹集资金用来雇佣司机,把食物送给更多需要的人。CFor 10 years, Columbia professor Sheena Iyengar ha
40、s been studying choice. For her research paper, they ran two tests:At first, they set up a free tasting booth (货摊) in a store, with six different jams (果酱). 40% of the customers stopped to taste. 30% of those bought some.A week later, they set up the same booth in the same store, but this time with
41、twentyfour different jams. 60% of the customers stopped to taste. But only 3% bought some!Lessons learned: Having many choices seems attractive (40% vs 60% stopped to taste). Yet having many choices makes customers 10 times less likely to buy (30% vs 3% actually bought)Surgeon Atul Gawande found tha
42、t 65% of people surveyed said if they were to get cancer, theyd want to choose their own treatment. Among people surveyed who really do have cancer, only 12% of patients want to choose their own treatment.So, if you ask your customers if they want more choices, they will say they do but they really
43、dont.Online stores often offer too many choices on their front page, lists of dozens of new arrivals, top sellers, sale items, and categories. Artists showcasing their art (music, essays, photos) often present a long list of everything theyve done. But all of us could possibly come to these conclusi
44、ons:Only present 3 to 6 choices at a time. No less than 3. No more than 6. Only show your deep selection (选择) when people are searching for something specific.My favorite example of this is Firefoxs about: config feature. There are hundreds of frightening choices that are hidden from most people, bu
45、t they are there for the few who need them.【语篇解读】本文是说明文。在我们进行消费时,是不是选择越多越好呢?本文通过研究发现告诉我们答案。28How is the second test different from the first one?AIt sold more jams.BIt had more booths.CIt offered fewer jams.DIt attracted more customers.答案与解析:D细节理解题。根据第二、三段可知,第一次测试吸引了40%的顾客来品尝果酱,而第二次测试吸引了60%的顾客来品尝果酱。
46、29What conclusion can we draw from the two tests led by Sheena Iyengar?AMore choices lead to more sales.BMore choices result in fewer sales.CCustomers dont like being given lots of choices.DSales dont have anything to do with choices available.答案与解析:B推理判断题。根据第二、三段可知,第一次测试提供给顾客6种果酱,吸引了40%的顾客,其中有30%的顾
47、客选择购买;第二次测试提供给顾客24种果酱,吸引了60%的顾客,但其中只有3%的顾客选择购买。因此,增加顾客的选择反而降低了最终购买率。30What does the author want to tell us by mentioning Atul Gawandes survey?APeople dont like too many choices actually.BPeople dont have many choices to treat cancer.CPeople always look for different kinds of choices.DPeople would ra
48、ther treat cancer in their own ways.答案与解析:A细节理解题。根据第五、六段可知,表面上人们喜欢多一些选择,而事实上并非如此他们并不喜欢选择太多。31Whats special about Firefoxs about config?AIt attracts a variety of users.BIt serves a specific group of users.CIt offers many choices on its front page.DIt provides limited choices for most people.答案与解析:D推理
49、判断题。根据最后两段可知,作者认为,选择不是越多越好,3到6个最佳。他列举“Firefoxs about: config”就是为了证明自己的这一观点。“Firefoxs about: config”隐藏了很多可有可无的选择,展现给大多数用户的应该是很有限的选择。DPublic transportation is beneficial (有益的) for many reasons: it helps reduce traffic and air pollution, and supports more efficient (有效的) land use means. Moreover, publi
50、c transportation is cheaper than driving: Its reported that a household can save around $9,823 a year by taking public transportation and living with one less car.If you need another reason to consider using public transportation more often, consider this: taking public transit instead of driving yo
51、ur own vehicle (车辆) reduces your chance of being in a traffic accident by more than 90%. According to the National Safety Council, there were 40,327 motor vehicle deaths in 2016. The majority of these deaths (23,714) were occupants in cars and light trucks. Only 249 passenger deaths in 2016 were the
52、 result of train accidents, and there were only 40 deaths of bus occupants in 2016.Unfortunately, ridership on public transit is declining across the United States. One possibility may be the popularity of ridesharing services like Uber and Lyft, although studies on that differ: some say ridesharing
53、 services increase public transit usage, while others say they reduce it.Even as ridership in the rest of the country decreases, the Orange County Transportation Authoritys OC Bus 360 system has seen a 19.6% increase since September 2017. They achieved this by adding services to the northern part of
54、 the county, where ridership was higher, and cutting some lesserused routes in other parts. In those areas, they are instead trying OC Flex, an ondemand shuttle (按需班车) service offering unlimited rides for a few dollars per day.To encourage people to take public transportation, the government has its
55、 part to do. Meanwhile, you can also take part. Try using public transportation to get to work or school once a week. Take some time to learn more about the bus routes and other public transportation choices in your area, and find ways to use it. Youll be doing your part to reduce pollution, and dec
56、reasing your risk of being injured in an accident.【语篇解读】本文是议论文。作者主要分析了乘坐公共交通工具的益处,劝说人们多乘坐公共交通工具,并给出了相应的建议。32What do the numbers in Paragraph 2 show?ATaking buses is safer than taking trains.BPeople can save money by using public transit.CMotor vehicle deaths have been on the rise in recent years.DTa
57、king public transit is safer than driving ones own vehicle.答案与解析:D推理判断题。第二段的主旨句是“taking public transit instead of. traffic accident by more than 90%”,下文列举数据是为了论证该主旨句,即乘坐公共交通工具比驾驶私家车更安全。33What does the underlined word “declining” in Paragraph 3 mean?AChanging. BGrowing.CDropping. DDisappearing.答案与解析:
58、C词义猜测题。第一和第二段阐述了乘坐公共交通工具的好处,第三段用“Unfortunately”开头,说明下文涉及的内容出现了转折;由第四段中的“Even as ridership in the rest of the country decreases”可知,虽然公共交通工具有益处,但乘坐公共交通工具的人数却在下降。34What has happened in Orange County since September 2017?APublic transit services are being provided for free.BPeople are increasingly choos
59、ing to take public transit.CThe government is adding bus routes across the county.DThe government is putting more money into public transit services.答案与解析:B细节理解题。由倒数第二段中的“the Orange County. 19.6% increase since September 2017”可知,近来,橙县乘坐公共交通工具的人数有所上升。35Whats the authors purpose in writing this text?A
60、To encourage people to use public transit.BTo introduce a new public transit system.CTo give suggestions on how to travel safely on the road.DTo call for the government to improve public transit services.答案与解析:A主旨大意题。作者首先阐述了乘坐公共交通工具的好处,紧接着介绍了人们乘坐公共交通工具的现状,最后呼吁人们尽可能地使用公共交通服务。作者写前半部分内容是为后面的内容做铺垫,因此,本文
61、作者的主要写作目的是鼓励人们乘坐公共交通工具。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Reading is a very good way to learn a new language and culture. _36_Firstly, its important to choose a book which is the right level for you. If you are just starting out with English, dont try to read a 600page cla
62、ssic novel! _37_ So start with something at your own level. The more you read at your level the better you will get, and one day, you will be ready for something more difficult!Secondly, although its useful to have a dictionary at hand to look up words, I would suggest trying not to translate everyt
63、hing word for word. You will soon get bored of looking through the dictionary! _38_ And accept that you are not going to understand every word. It will often be the case that the words you dont recognise are uncommon words that you will never use in your life!Finally, perseverance (坚持) is important.
64、 At first it may seem that reading has become a boring task. _39_ The feeling of finishing a book in a different language is very satisfying. If you finish one book, dont stop there! The more you read the more vocabulary you will learn and the more you will start to become familiar with sentence str
65、uctures. _40_AIts better to use an online dictionary.BIt will make you feel sad about your own level.CIf you learn a new word, try to use it in a sentence.DIf you enjoy reading, why not use it to help you learn English?EThis will give you more confidence to carry on learning English.FOnce you get in
66、to the story, you will not be able to stop reading!GLook up the words that are important for you to understand the text.【语篇解读】本文是说明文。阅读是学习一门外语的有效途径。通过阅读来学习外语时,有什么需要注意的地方呢?36答案与解析:DD项起到承上启下的作用,承接上文“阅读”,引起下文“英语学习”。37答案与解析:BB项中的It指代上文中的“a 600page classic novel”,说明选择大部头小说名著会让英语初学者对自己的英语水平感到沮丧。38答案与解析:G本
67、空所在段涉及阅读时用词典查阅生词的问题,故G项符合语境。39答案与解析:FF项与上文“At first it may seem that reading has become a boring task”存在时间上的递进关系和意义上的轻微转折关系,说明阅读英文原版书籍时,一开始像是令人厌烦的任务,但一旦你被带入故事当中,就会发现自己根本停不下来。40答案与解析:EE项是上文“The more you read the more. sentence structures”所产生的积极影响,读得越多,懂得越多,学英语的信心就越足。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题
68、;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Shamatt had just arrived in Las Vegas when he realized his wallet was gone. It contained $60, his bank card, and his identification (身份证明) card. He was _41_, but it was his sisters wedding weekend and he didnt want to make a big deal of it.
69、He thought maybe he _42_ it on his plane from Omaha to Vegas, so he called the _43_. He had no _44_.“I thought it was _45_ forever,” he said.Following the wedding, he headed to the airport to fly home but was _46_ about boarding the plane without ID. After an hourlong interview, Shamatt was finally
70、_47_ onto the plane.The following day, a package (包裹) arrived at his home which contained his wallet _48_ intact (完好的) with a _49_ that said:“I rounded your cash up to an even $100 _50_ you could celebrate getting your wallet back. Have fun!”“No way, no way,” Shamatt remembered saying upon _51_ the
71、note. “That cant be.”“Everybody was so _52_; none of us could believe it,” Shamatts mother said. “It was really amazing.”Shamatt wanted to thank the _53_ stranger, so he _54_ a picture of the note on Facebook with a message asking for help _55_ the stranger. It got thousands of likes and shares. _56
72、_, the man in question was identified as Todd Brown. Shamatt wrote Brown a letter:“Sir, I really _57_ what youve done. I never _58_ to see my wallet again, let alone with $40 more. Thank you so much. Ive got student loans (贷款) and it really makes a(n) _59_.”Brown was _60_ by how meaningful his act h
73、ad been to the Shamatt family. “He told me he cried when I told him everything that happened,” Shamatt said.【语篇解读】本文是记叙文。一名叫Shamatt的男子丢了钱包。没想到,钱包不仅被好心人寄了回来,而且钱包里面的钱还多了。41A.bored BunhappyCtired Dafraid答案与解析:B由上文的描述可知,Shamatt的钱包不见了。再结合下文中的“but it was his sisters wedding weekend and he didnt want to ma
74、ke a big deal of it”可推断,Shamatt有些“沮丧(unhappy)”。42A.lost Bmade Chid Dmissed答案与解析:A由上文中的“he realized his wallet was gone”可知,他想自己也许将钱包“落(lost)”在飞机上了。43A.airline Bpolice Cstation Dfamily答案与解析:A由本句中的“He thought maybe he. it on his plane from Omaha to Vegas”可知,他给“航空公司(airline)”打了个电话。44A.trouble BfunCluck
75、Dchange答案与解析:C由下文的描述可知,Shamatt给航空公司打了电话,但是并没有找到自己的钱包,因此,此处表示他“运气(luck)”不好。45A.taken Bgone Cdamaged Dwasted答案与解析:B由上文的描述以及下文中的“I never. to see my wallet again, let alone with $40 more”可知,Shamatt心想自己的钱包永远“找不回来了(gone)”。46A.wrong BseriousCangry Dworried答案与解析:D由第一段可知,Shamatt丢了钱包,里面有自己的身份证。故此处表示他很“担心(worr
76、ied)”自己没有身份证不能登机。47A.ordered BinvitedCallowed Dadvised答案与解析:C由本句中的“After an hourlong interview”以及下文的描述可知,经过长达一个小时的面谈,Shamatt最后被“许可(allowed)”登机。48A.partly BprobablyChardly Dperfectly答案与解析:D由语境可知,有人将Shamatt的钱包寄了回来,钱包完好无损,perfectly符合语境。49A.note Bnotice Cpicture Dcard答案与解析:A下文中的the note是提示。50A.if BasCbu
77、t Dso答案与解析:DShamatt的钱包里原来有60美元的现金。寄包裹的人把他的现金增添到100美元,希望“这样(so)”Shamatt就可以庆祝成功找回钱包了。51A.sending BreadingCwriting Dleaving答案与解析:B由上文可知,Shamatt收到一个包裹,里面有他的钱包,还有一张便条。再结合便条的内容可知,此处表示他“看了(reading)”便条,简直觉得不可思议。52A.proud BsurprisedCnervous Dcareful答案与解析:B由本句中的“none of us could believe it”可知,所有人都很“惊讶(surpris
78、ed)”。53A.rich BbraveCpatient Dkind答案与解析:D见55小题解析。54A.posted Bsaw Cpicked Ddrew答案与解析:A见55小题解析。55A.finding BvisitingCprotecting Dinterviewing答案与解析:A由上文可知,Shamatt的钱包不仅失而复得,而且钱包里面的钱还多了。因此,Shamatt想感谢那位“好心(kind)”人,他将便条的照片“发布(posted)”到Facebook上,希望大家能帮忙“找到(finding)”那位好心人。56A.Firstly BSuddenlyCFinally DNatur
79、ally答案与解析:C由上文中的“It got thousands of likes and shares”以及下文中的“Shamatt wrote Brown a letter”可知,“最终(Finally)”, Shammatt找到了那位好心人。57A.support BappreciateCdoubt Dconsider答案与解析:B由上文的描述以及下文中的“Thank you so much”可知,Shamatt非常“感激(appreciate)”Brown先生。58A.managed BagreedCforgot Dexpected答案与解析:D由上文的描述以及本句中的“let al
80、one with $40 more”可知,Shamatt对找回钱包早已不抱“希望(expected)”,更不会想到钱包里还会多出40美元。59A.difference BmistakeCchoice Dexcuse答案与解析:A由本句中的“Ive got student loans”以及下文中的“how meaningful his act had been to the Shamatt family”可知,对Shamatt来说,Brown先生所做的一切很重要,故填difference。make a difference意为“有作用”。60A.attracted BfrightenedCtou
81、ched Dencouraged答案与解析:C由下文中的“he cried”可知,Brown先生得知自己的所作所为对Shamatt一家来说意义重大,他也很受“触动(touched)”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。We have been taught from _61_ early age that red means stop and green means go in traffic signals (信号). But why were those colors chosen for traffic lig
82、hts?Well, _62_ is important to know that before traffic lights, for cars came along, there were traffic signals for trains. At first, railroad companies used red to mean stop, white to mean go, and green as a warning. However, train conductors ran into a few _63_ (problem) with white meaning go. For
83、 example, one train conductor mistook a bright star for a white light and _64_ (think) it was all clear. Because of things like that, railway companies _65_ (eventual) decided green would mean go, and it has been that way ever since.As far as red goes, its the color with the longest wavelength (波长)
84、so it can _66_ (see) from a greater distance than other colors. As far as yellow goes, it was used _67_ (warn) drivers because it has a shorter wavelength than red, but not as short _68_ green.So next time youre waiting at a traffic light, _69_ (be) patient and dont get mad at _70_ (they); theyve ce
85、rtainly come a long way.【语篇解读】本文是说明文。文章解释了为什么交通信号灯要用红、黄、绿3种颜色。61答案与解析:an考查冠词。from an early age意为“从小时候”。62答案与解析:it考查代词。设空处作形式主语,真正的主语是不定式短语“to know that before traffic lights. there were traffic signals for trains”,故填it。63答案与解析:problems考查名词的数。设空处作宾语,表示“问题”,problem是可数名词,由其前的a few可知,此处应用其复数形式,故填problem
86、s。64答案与解析:thought考查动词的时态。设空处与mistook并列作谓语,表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填thought。65答案与解析:eventually考查副词。设空处作状语,表示“最后”,故填副词eventually。66答案与解析:be seen考查动词的语态。it在此指代red,red与see之间是被动关系,应用被动语态。因为设空处前有情态动词can,故填be seen。67答案与解析:to warn考查非谓语动词。be used to do sth.意为“被用来做某事”。68答案与解析:as考查介词。not as/so形容词原级as.表示“不像那样”。69答案
87、与解析:be考查祈使句。设空处所在句是祈使句,故填动词原形be。70答案与解析:them考查代词。设空处作宾语,指代traffic lights,表示“它们”,故填them。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只
88、允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。The first monthly exam that I took as a high school student was held at an end of September. Unluckily, I performed poorly in mathematics and chemistry, all of which used to be my strong subject. As a result of, my total test score fell greatly and I ranked 400th in our grade.
89、I feel upset and my mother suggested I spend some time on my hobby fish for relaxation. Driving by my mothers suggest, I went to a pond on a weekend. There I fished for a whole day but calmed myself down. The joy from fishing successful brought me out of low spirits.答案与解析:The first monthly exam that
90、 I took as a high school student was held at a end of September. Unluckily, I performed poorly in mathematics and chemistry, al of which used to be my strong subjec. As a result , my total test score fell greatly and I ranked 400th in our grade. I fee upset and my mother suggested I spend some time
91、on my hobby fis for relaxation. Drivin by my mothers sugges, I went to a pond on a weekend. There I fished for a whole day bu calmed myself down. The joy from fishing successfu brought me out of low spirits.an改为the考查冠词。at the end of.为固定搭配,意为“在末尾”,故把an改为the。all改为both考查代词。先行词是mathematics and chemistry
92、,关系词在从句中作of的宾语。此处表示两者,要用both,表示三者或三者以上要用all,故把all改为both。subject改为subjects考查名词的数。此处指的是两门课,因此要用subject的复数形式。去掉of考查介词。as a result“因此,结果”;as a result of.“由于/作为的结果”,而且of后面必须有宾语,故去掉of。feel改为felt考查动词的时态。此处讲述的是过去的事,故用一般过去时。fish改为fishing考查非谓语动词,此处破折号后为hobby的同位语,解释说明hobby的内容,应与hobby的词性保持一致,故应用v.ing形式。Driving改
93、为Driven考查非谓语动词。drive的逻辑主语是I,这两者之间是动宾关系,故要用过去分词作状语。suggest改为suggestion考查名词的数。由前面的“my mothers”可知,此处应用suggest的名词形式。but改为and考查连词。我在那里钓了一整天鱼,平静了下来。前后两部分之间不是转折关系,而是并列关系。故把but改为and。successful改为successfully考查副词。此处修饰动词应用副词successfully。第二节读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。2019浙江宁波期中“If Mum finds out th
94、at Im going to the beach, Ill be in big trouble.” I said to myself softly in a low voice.I went downstairs slowly and tried to walk casually into the kitchen. As I was walking towards the back door, Mum asked without looking up from her dishwashing, “Where are you going?” I answered back without hes
95、itation, “I am going to the_garden to play.” After I got out of the kitchen, I breathed a sign of relief. My plan worked out fine. I climbed the fence and jumped onto the muddy field next to my_house and started running towards the bus stop at top speed.After half an hour I was at the beach scanning
96、 the crowd for my friends, Jimmy and Bobby. Two_young_men were racing in the canoes (独木舟). After a while, I saw my friends near a coconut tree. I ran towards them and put on my swimming trunks (游泳裤). For about an hour, we played volleyball happily.Suddenly, Bobby hit the ball too hard and the ball f
97、ell into the sea. Just as Bobby was going to pick up the ball, the_tide came in and carried the ball further and further away from the_shore. I wanted to show_off my swimming skills so I told them that I would help get the ball.I dived into the_water and started swimming at a steady pace. After swim
98、ming for about ten minutes, I became tired but when I saw that the ball was only a few feet away from me, I put on an extra burst of speed. However, just as I was going to get the ball, a very strong current swept the ball further. At that moment, weed (水草) tangled (缠绕) up my feet and I could not sw
99、im properly.I struggled to keep afloat but it was no use. “If I had listened to my_parents,_this would never have happened,” I thought silently.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1Finally, after struggling for a minute or two, I still got
100、 pulled underwater._Paragraph 2When I woke up, I was in an empty room lying on a bed._答案:Paragraph 1Finally, after struggling for a minute or two, I still got pulled underwater.I told myself I should never give up. Then I pulled the weed again with great efforts. The weed finally broke. I swam back
101、to the surface to take a deep breath. I saw the two_young_men in canoes and shouted for help immediately. The two men saw me and raced towards me. By the time they reached me, I had already lost my senses.Paragraph 2When I woke up, I was in an empty room lying on a bed. It was not until a doctor cam
102、e into the room that I realized that I was in hospital. Jimmy and Bobby told me the two young men took me to the_shore and sent me to the hospital. After a few minutes, my_parents,_half angry and half worried, walked in. They were mad at me for running out of the house secretly but were also glad that I was not seriously injured. I will never forget that terrifying experience. Neither will I ever want to show_off again.