收藏 分享(赏)

2020-2021学年高二英语外研版选修6课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:424867 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:114.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高二英语外研版选修6课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高二英语外研版选修6课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高二英语外研版选修6课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高二英语外研版选修6课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高二英语外研版选修6课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高二英语外研版选修6课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家课时分层作业(六)语言知识练习固基础.单句语法填空1It was considerate(consider) of Jack to turn off the radio when I was sleeping in the bedroom.2The driver was at a loss when he heard that he was forbidden to drive for speeding.3Her mother scolded(scold) her for not cleaning up her room this morning.4Many p

2、eople agree with the governments prediction(predict) that the economy will improve.5How can you do it like this? I am really ashamed of what you have done.6We are in complete agreement with the suggestions mentioned(mention) in your letter.7Thank you from the bottom of my heart for your generous don

3、ation.8The crops will not be ready for harvesting until there is some sunshine to ripen(ripe) them.9We give dogs time, space and love we can spare, and in return, dogs give us their all.10Jerry didnt regret giving/having given(give) the comment but felt he could have expressed it differently.单句改错1Th

4、e car belonged to Mr.Smith was driven away.belongedbelonging2I cant seem to bring in mind the name of the bookshop where I bought the book.into3We have been on good term with our neighbors for all these years.termterms4Without your help, we cant have finished the work ahead of time.cantcouldnt5It wa

5、s unwise of you to make out such an obvious excuse for your absence from school yesterday.outup高考题型练习提能力.阅读理解AI was never very neat,while my roommate Kate was extremely organized.Each of her objects had its place,but mine always hid somewhere.She even labeled(贴标签) everything.I always looked for ever

6、ything.Over time,Kate got neater and I got messier.She would push my dirty clothing over,and I would lay my books on her tidy desk.We both got tired of each other.War broke out one evening.Kate came into the room.Soon,I heard her screaming,“Take your shoes away!Why under my bed!”Deafened,I saw my sh

7、oes flying at me.I jumped to my feet and started yelling.She yelled back louder.The room was filled with anger.We could not have stayed together for a single minute but for a phone call.Kate answered it.From her end of the conversation,I could tell right away her grandma was seriously ill.When she h

8、ung up,she quickly crawled(爬) under her covers,sobbing.Obviously,that was something she should not go through alone.All of a sudden,a warm feeling of sympathy rose up in my heart.Slowly,I collected the pencils,took back the books,made my bed,cleaned the socks and swept the floor,even on her side.I g

9、ot so into my work that I even didnt notice Kate had sat up.She was watching,her tears dried and her expression one of disbelief.Then,she reached out her hands to grasp mine.I looked up into her eyes.She smiled at me,meaning“Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year.We didnt alway

10、s agree,but we learned the key to living together:giving in,cleaning up and holding on.【语篇解读】作者与室友的生活习惯迥异,产生了冲突。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达了自己的同情,从而达成和解。最终两人都学会了如何与对方相处。1What made Kate so angry one evening?AShe couldnt find her books.BShe heard the author shouting loud.CShe got the news that her grandma was

11、 ill.DShe saw the authors shoes beneath her bed.D细节理解题。根据第二段中的“Soon,I heard her screaming,Take your shoes away!Why under my bed!”可知选D项。2The author tidied up the room most probably because Ashe was scared by Kates angerBshe hated herself for being so messyCshe wanted to show her careDshe was asked by

12、 Kate to do soC推理判断题。根据第三段的最后两句话“Obviously,that was something she should not go through alone.All of a sudden,a warm feeling of sympathy rose up in my heart.”可知,作者想对凯特表示关心。故选C项。3How is Paragraph 1 mainly developed?ABy analyzing causes.BBy showing differences.CBy describing a process.DBy following ti

13、me order.B推理判断题。第一段中通过不同方面的对比,展现出作者和室友是截然不同的。故选B项。4What might be the best title for the story?AMy Friend KateBHard Work Pays OffCHow to Be OrganizedDLearning to Be RoommatesD标题归纳题。根据文章的内容可知作者和室友的生活习惯迥异,但是经过一件事情后,彼此相处得很好了,再根据最后一段的内容可知两人都学会了如何与对方相处。故选D项。BThey are the sort of friends who are so close t

14、hat they trust each other with their lives.If one falls,the other is there to catch him.They are Wellman,whose legs were permanently injured nine years ago in a rockclimbing accident,and Corbett,an experienced rock climber.Together,they climbed up Half Dome,the famous 2,000foot rock in the Yosemite

15、National Park,through one of the most difficult routes(路线)During the climb,Corbett took the lead,hit in the metal spikes(尖状物) that guided the ropes and climbed up.Then,after Wellman pulled himself up the rope,Corbett went down to remove the spikes and climbed up again.This process was repeated time

16、and again,inch by inch,for 13 days.Wellmans job was not easy either.He got himself up the rope through upper body strength alone.In all,Wellman figured that he had done 5,000 pullups up the rope on the climb.However,when the two men first met,they never talked about climbing.“He knew that was how I

17、got injured,”Wellman said.Until one day Wellman decided that he wanted to climb again and they started training.Their climb of Half Dome was not all smooth.At one point,pieces of rock gave way,and Corbett dropped down quickly.Wellman locked their rope in place,stopping the fall at 20 feet.His quick

18、action probably saved his friends life.“Your partner can save your lifeyou can save your partners life,”Wellman said as the pair received congratulations from friends.“There are real close ties.”【语篇解读】Wellman和Corbett的攀岩经历很好地印证了友谊的珍贵。5Which of the following was a challenge for Corbett in climbing Hal

19、f Dome?ATo climb up to remove the spikes.BTo climb it twice.CTo do 5,000 pullups up the rope.DTo lock the rope in place.B细节理解题。根据文章第三段中的“.Corbett went down to remove the spikes and climbed up again.”可知,Corbett实际上是在同样的高度爬了两次。因此B项正确。6Why did the two men never talk about climbing when they first met?AC

20、orbett was poorly trained.BWellman had lost interest in climbing.CCorbett didnt want to hurt Wellman.DWellman hadnt decided whether to climb again.C推理判断题。根据文章第五段中的“He knew that was how I got injured.”可知,Corbett与Wellman从不谈论关于攀岩的话题是因为Corbett知道Wellman是如何受伤的,因此不想伤害他。因此C项正确。7What do we know about Wellman

21、?AHe climbed Half Dome by himself.BHe was disabled in a traffic accident.CHe stopped rockclimbing for some time.DHe was saved by Corbett during the climb.C推理判断题。根据文章第五段中的“Until one day Wellman decided that he wanted to climb again and they started training.”可知,Wellman有一段时间不愿攀岩,但是Corbett并没有劝他而是直到Well

22、man自愿重新开始时才在一起训练。故C项正确。8The main idea of the text is that Atwo heads are better than oneBfriendship is precious in lifeCthe disabled should never give upDa man can be destroyed but cannot be defeatedB主旨大意题。根据整篇文章的大意可以知道,作者之所以写这篇文章,就是想告诉人们友谊在人的一生中是非常珍贵的。故B项正确。.短文改错When the July comes, it is the hotte

23、st time of the whole summer.Many of my friends choose travel to the cool place to avoid the hotness.As for me, I didnt like to travel in so hot weather.I just want to stay indoor and enjoy the quiet moment.I like to sit near the window, watched outside scenery.Sometimes I will read some magazine; so

24、metimes I will enjoy a novel and make myself lose in the fiction world.On my spare time, Id like to find a coffee shop what I will read an interesting book near the window.This is what I like to do most in the summer.答案When July comes, it is the hottest time of the whole summer.Many of my friends ch

25、oose travel to the cool place to avoid the hotness.As for me, I like to travel in hot weather.I just want to stay and enjoy the quiet moment.I like to sit near the window, outside scenery.Sometimes I will read some ; sometimes I will enjoy a novel and make myself in the fiction world. my spare time, Id like to find a coffee shop I will read an interesting book near the window.This is what I like to do most in the summer.- 6 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1