收藏 分享(赏)

2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:424766 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:12 大小:79.50KB
下载 相关 举报
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共12页
2019大一轮高考总复习英语(北师大版)习题:UNIT 17 LAUGHTER(选修六)课时作业 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业 (十七)A卷基础强化练.单句语法填空1(2015天津卷) This allows them to respond (response) more appropriately to the user.2Its universally acknowledged (acknowledge) that Mo Yan is one of the best writers in the world.3And in that time,there will be no global war,no mass starvation (starve) 4So what does it feel like

2、 after an accomplishment (accomplish) like that?5You may imagine their astonishment (astonish) at finding the room empty.6If everyone can live in harmony with others,our society will become more harmonious(harmony) 7His convincing words finally convinced me,and I was convinced that he was innocent(c

3、onvince) 8She becomes more and more desperate in the days of desperation,but she still saves the situation desperately(desperate) 9He still believes toughly (tough) :Sooner or later he can get a large award,need not work hard.10To my surprise,the little boy rarely (rare) talks with other students on

4、 the campus.11Sara was not amused (amusing) by Franklins teasing.单句改错1Astonishing and happy,Tony stood up and accepted the prize. AstonishingAstonished2When asking why he was so sad,the student said he had been robbed of the opportunity of going abroadaskingasked3The doctor forbids him of smoking,bu

5、t he cant resist the temptationoffrom4He has been convinced the fact that this one is far from being trueconvinced后加of5The boy was such angry that he broke away from his mother and ran awaysuchso6Its universally acknowledge that he has a deep love for his countryacknowledge acknowledged7We are suppo

6、sed to undertake the responsibility to lead a lowcarbon lifestyle,which is of great significantsignificantsignificance8He continued to work regardless the fact that it was rainingregardless后加of9You cant imagine the difficulty he had passed the exampassedpassing10Its generally believed that he suffer

7、ed from cancer as result of the overfull tirednessas后加a11What amuse him most is swimming in the seaamuseamuses.完成句子1The wine is not of the same kind (不一种类) as the one we bought last year.2While crossing the street (过马路时) ,you must be careful.3Homeless people often have trouble (in) finding a job (找工

8、作有困难) because they have no home addresses.4They agreed to sell the factory last year after they ran into (遇到) financial problems.5She has been preparing (准备) for the driving test for years.6She ran so fast that (跑得如此快) she won the womens 100m race.阅读理解A话题难度系数词数建议用时人际关系2956(2018泰安月考) My grandma whom

9、we all called Nanny was a solid,firstgeneration,Italian immigrant.She came to this country with her family on a tiny ship during World War I when she was only 8 years old.During the trip she survived stormy seas,little food,and an attack by a German Uboat.After getting here,her large family worked h

10、ard to build a new life in America.They never had much money but were rich in love.One day,when I was about 5 or 6 years old,my parents and brothers went on a trip.It was just me and Nanny in the house for the weekend.Nanny seemed so happy to be taking care of me all by herself.She made me a special

11、 breakfast that first morning.However,all I could do was to complain about how the food was not how Mom always made it.Nanny quietly put down the plate and went into the living room.I followed a minute later and saw that she had tears in her eyes.It was the first time I had ever seen my strong and p

12、roud grandmother cry and I was the one who had caused it.I walked over to Nanny,climbed on her lap,and for the first time in my short life I did something else too.I apologized without being told to and asked Nanny to forgive me.She smiled,rubbed my head,and told me I was a good boy even though I di

13、dnt feel like one then.That memory just like my Nannys love will stay in my heart forever.It is a sign of both strength and wisdom.Asking for forgiveness helps us to learn,to grow,and to love.语篇解读本文讲述了作者和奶奶之间的一次不愉快的经历,后来发现自己错了,寻求奶奶的原谅。奶奶很宽宏的谅解了我,使我对她的爱铭记在心,而深受启发。1Nannys family immigrated to America

14、mainly because_.Athey suffered starvation in their homelandBthey wanted to start a rich life in the new landCthey tried to get away from the terrible climateDtheir country was in war and they needed peace解析:选D细节理解题。根据第一段中的She came to this country with her family on a tiny ship during World War I whe

15、n she was only 8 years old.During the trip she survived stormy seas,little food,and an attack by a German Uboat.可知,他们一家人移居到美国主要是因为第一次世界大战爆发,他们为了躲避战争,故选D项。2The boy complained to Nanny that the food_.Awasnt cooked the way his mom didBwas served a bit later than usualCwas prepared in a special wayDwas

16、just to his parentstaste解析:选A细节理解题。However,all I could do was to complain about how the food was not how Mom always made it.可知,我抱怨的是她所做的食物并不是按我妈妈那种方式做的,所以选A。3When seeing Nanny crying in the living room,the author felt_.AsurprisedBashamedCshockedDannoyed解析:选B细节理解题。从倒数第二段I apologized without being tol

17、d to and asked Nanny to forgive me.可知,作者感到很愧疚,故选B。4The author mainly wants to tell us that_.Aforgiveness can be beneficial to people asking for itBhardships can make children more indifferentCgrandparents are more tolerant than their grandchildrenDfamily ties can sometimes be misused解析:选A细节理解题。从最后一段

18、可知,勇敢的去向别人寻求谅解,有助于帮助我们学习、成长和充满爱心。故选A。B话题难度系数词数建议用时个人情况3458(2018北京四中月考) Like many new graduates,I left university full of hope for the future but with no real idea of what I wanted to do.My degree,with honors,in English literature had not really prepared me for anything practical.I knew I wanted to m

19、ake a difference in the world somehow,but I had no idea how to do that.Thats when I learned about the Lighthouse Project.I started my journey as a Lighthouse Project volunteer by reading as much as I could about the experiences of previous volunteers.I knew it would be a lot of hard work,and that I

20、would be away from my family and friends for a very long time.In short,I did not take my decision to apply for the Lighthouse Project lightly.Neither did my family.Eventually,however,I won the support of my family,and I sent in all the paperwork needed for the application.After countless interviews

21、and presentations,I managed to stand out among the candidates and survive the test alone.Several months later,I finally received a call asking me to report for the duty.I would be going to a small village near Abuja,Nigeria.Where?What?Nigeria?I had no idea.But I was about to find out.After completin

22、g my training,I was sent to the village hat was small and desperately in need of proper accommodation.Though the local villagers were poor,they offered their homes,hearts,and food as if I were their own family.I was asked to lead a small team of local people in building a new schoolhouse.For the nex

23、t year or so,I taught in that same schoolhouse.But I sometimes think I learned more from my students than they did from me.Sometime during that period,I realized that all those things that had seemed so strange or unusual to me no longer did,though I did not get anywhere with the local language,and

24、returned to the United States a different man.The Lighthouse Project had changed my life forever.语篇解读本文讲述了作者在尼日利亚当志愿者的故事。作者大学毕业后,报名参加了灯塔项目活动,经过激烈的竞争,他被选中了。然后,他被派到尼日利亚的一个村庄。他一到达那儿就开始带领当地人建校舍,然后第二年在那所学校教书。他在尼日利亚学到很多东西,所以他说灯塔项目永远改变了他的生活。5What do we know about the author?AHis university education focuse

25、d on the theoretical knowledge.BHis dream at university was to become a volunteer.CHe took pride in having contributed to the world.DHe felt honored to study English literature.解析:选A考查细节理解。关于作者我们知道什么?根据 My degree,with honors,in English literature had not really prepared me for anything practical.可知我

26、所学的英语文学专业没有让我为实际生活做好准备,故推断在大学里他主要学习的是理论知识。故选A。6According to Paragraph 2,it is most likely that the author _.Adiscussed his decision with his familyBasked previous volunteers about voluntary workCattended special training to perform difficult tasksDfelt frightened about having to leave his family and

27、 friends 解析:选A考查细节理解。根据第二段,作者很有可能怎么样?根据I knew it would be a lot of hard work,and that I would be away from my family and friends for a very long time.可知作者认为离开家人和朋友很长时间是很困难的,故推断是令他难过的事情。故选A。7In his application for the volunteer job,the author _.Aparticipated in many discussionsBwent through challengi

28、ng survival testsCwrote quite a few papers on voluntary workDfaced strong competition from other candidates解析:选D考查推理判断。在申请志愿者工作中,作者做了些什么?根据After countless interviews and presentations,I managed to stand out among the candidates and survive the test alone.可知作者在申请成为志愿者的过程中,成功地从许多应聘者中脱颖而出,故推断竞争对手多,他面对来

29、自对手的强大竞争。故选D。8What can we infer from the authors experiences in Nigeria?AHe found some difficulty adapting to the local culture.BHe had learned to communicate in the local language.CHe had overcome all his weaknesses before he left for home.DHe was chosen as the most respectable teacher by his stude

30、nts.解析:选A考查推理判断。我们能从作者在尼日利亚的经历中推断出什么?根据though I did not get anywhere with the local language,可知作者在尼日利亚期间,由于语言的障碍没去任何地方。故推断他很难适应当地的文化。故选A。B卷能力提升练.阅读填句话题难度系数词数建议用时人际关系2629(2018肥城月考) Do you know what a big dream is? _1_ Or,is a big dream something that provides only entertainment?Children dream big dre

31、ams,but there are three barriers to realizing dreams.They often kill them before they ever have a chance to grow.The SelfImmediately following the birth of a big dream,a negative selftalk takes over and gives all the reasons why it cannot happen.This inside voice is the ego (自我) Its there for protec

32、ting and should be listened to_2_ Most people are influenced by the inside voice.Thats why only a handful of people make their dream come true._3_ Family and friends are a lot like the ego.They want to protect those they love,so they will often list all the reasons why the big dreams wont come true.

33、Sometimes,family and friends destroy dreams of those they love most,out of their own fear of being left behind.The WorldIf one gets past the first two barriers,one has to face the world_4_ In the past,big dreamers were locked up and sometimes even killed when they were shown to the world.Fortunately

34、,in most of the world today,big dreamers just get laughed at.The way to realize a big dream is with confidence and action.When children have confidence and then take action,they will be ready to accept any failure.The truth is that every great dreamer whose dreams have never seen the light of succes

35、s knows failure well_5_ AFamily and FriendsBHow Big Dreams DieCDoes a big dream show ones future?DThey simply fail until they succeed.ESometimes it is right,but more often it is wrong.FIt is the last and the most terrible barrier.GAnd their big dream is to be a rock star or a famous artist.语篇解读这是一篇关

36、于说明如何通过信心与行为来实现大的理想的文章。孩子们要想实现自己梦想有三大障碍,一是自我。二是家人和朋友的阻挠。三是世人的不理解甚至冷嘲热讽,它是最大的也是最后一道障碍。1解析:选C根据本空前句和后句:Do you know what a big dream is?大的理想是什么和is a big dream something that provides only entertainment?大的理想仅仅是供人娱乐的吗?可知本句也是对big dream提出的一些相关问题。故C项正确。2解析:选E根据下句Most people are influenced by the inside voic

37、e.Thats why only a handful of people make their dream come true.可知这些big dream的影响有好有坏。有些能让我们从中受益,也有些不能。故E项符合上下文。3解析:选A根据本段第一句Family and friends are a lot like the ego.可知本段谈论的是Family and friends。4解析:选F根据下句In the past,big dreamers were locked up and sometimes even killed when they were shown to the wor

38、ld.在过去,伟大的梦想家都被锁起来了,并且有时甚至当他们面世时就被杀害了。可知world才是最大的问题。故F正确。5解析:选D根据前句The truth is that every great dreamer whose dreams have never seen the light of success knows failure well.可知直到非常了解失败以后,这些伟大的梦想家才会看见成功的曙光。故D正确。.完形填空话题难度系数词数建议用时周围的人31518It was one of those cold and rainy winter nights in the Haight

39、district in San Francisco.I was driving an eyesore (难看的东西) that could only be _1_ as a“car”by one who was either a liar or a good friend_2_ ,its engine needed repairs that would have cost more than the car itself.And you had to keep your _3_ and toes crossed to keep the engine running.That night the

40、 car _4_ in the middle of Oak Street.I was hoping for a place to turn off,but the street was lined with parked cars and the nearest crossing was out of _5_ .There I sat,in busy evening _6_ ,as tons of steel and plastic screamed by.In my view mirror I saw a pair of headlights pull up behind me.I knew

41、 what was _7_ .Soon the horn would start and someone would be cursing (咒骂) me.But I was _8_ .A stranger got out of the car and came to my _9_ .He shouted,“Do you want a _10_ ?”I was much _11_ but must have nodded.He waved to his car and two teens came out to _12_ themselves to my car.When I was safe

42、ly _13_ to a side street,they jumped back into their car and rejoined the sea of the _14_ traffic.I didnt get to _15_ them.Over the years Ive _16_ something about the stranger who stopped to help.Ive noticed that every time Im in trouble,he _17_ .He never looks the same.His age and race _18_ .But he

43、s always there.Hes the best part of what _19_ us human beings.The one true thing in this world is an unasked _20_ provided by a stranger.Its the invisible cord (绳) that connects us and makes life worthwhile.语篇解读作者驾着自己的老爷车上街时,汽车突然熄火。正在作者着急的时候,后面车上的人帮作者把车推到了一边。这让作者非常感动。1A.taken apartBreferred toClooke

44、d downDdressed up解析:选B只有骗子和作者的好朋友才会用car这个词来称呼作者的那辆破汽车。这是作者幽默夸张的一种说法。refer to.as意为“把称为”。2A.FortunatelyBSecretlyCTechnicallyDMagically解析:选C作者的汽车发动机坏了,需要修理,这是从技术层面而言的。3A.fingersBeyesCwheelsDshoulders解析:选A与后面的toes相对应的词应是fingers。此处指作者必须手脚并用才能让发动机保持正常运转。4A.lightedBdiedCburnedDshook解析:选B此处die指“停止运作,熄火”。5A.

45、controlBtouchCsightDorder解析:选C作者的车抛锚的地方离可以转弯的道路交叉口很远。out of sight“看不见”。6A.visitsBtrafficCgamesDbargain解析:选B作者无计可施,只好坐在车里,在傍晚川流不息的车流中等待。traffic指“路上行驶的车辆”。7A.comingBknockingCfallingDdisappearing解析:选A根据下一句可知,作者意识到将要发生什么。8A.calmBreasonableCwrongDresponsible解析:选C此后发生的事情表明,作者的预想是“错误的”。9A.gardenBhouseCoffi

46、ceDwindow解析:选D作者当时还坐在车内,故那个人走到作者的车“窗”旁边。10A.ticketBliftCpushDguide解析:选C作者的车在路上抛锚,需要他人帮忙“推”一下,以推到小路上。11A.surprisedBannoyedCboredDconcerned解析:选A陌生人的做法和作者预想的相差很远,因此作者对陌生人的举动感到吃惊不已。12A.leanBapplyCattachDexpose解析:选Bapply oneself意为“努力,专心致志”。此处指那三人合力帮作者推车。13A.linkedBdeliveredCraisedDshown解析:选B在三人的努力下,作者的车被

47、推到了一条小路上。deliver“运送”。14A.formalBbusyCquietDsmooth解析:选B在帮助了作者之后,那三个人又重新回到川流不息的车流中。busy在此处指车流很多。15A.interviewBrecognizeCthankDremind解析:选C作者甚至都没有来得及向他们表达谢意。16A.realizedBabandonedCchangedDimagined解析:选A结合下文内容可知,作者多年来“明白”了一些事情。17A.escapesBsuffersCappearsDfollows解析:选C每当作者遇到麻烦时,陌生人都会不失时机地“出现”在作者面前。18A.remai

48、nBdifferCmixDadmit解析:选B在作者看来,帮助自己的人的年龄和种族可能会“不同”,但他总会出现在自己需要的地方。19A.belongsBleadsCaffectsDmakes解析:选D作者认为乐善好施者所具备的品质是我们之所以成为人类的最重要的因素。20A.courageBapologyCinvitationDkindness解析:选D在没有被恳求的情况下,一个陌生人能主动对处于困境中的人施以援手,表示“善意”,这才是世界上最美好的东西。.语法填空Volunteering is very important.The benefits of volunteering extend

49、 far beyond the reach of the community and the individual 1._ is being directly helped.There are many studies 2._ (indicate) the benefits to the volunteer on their 3._ (physics) and mental wellbeing.The 4._ (benefit) are significant even if you spent a lifetime not volunteering and are just starting

50、 to explore the world of volunteering.Choose 5._ agency (like the Aging&Disability Resource Center of Central Wisconsin) that lines up with your interests.Call them and explain what you are 6._ (look) for now,including your interests,skills and time.After thinking about 7._ you can do,give some thou

51、ght to how much.Do you want a brief,weekendlong project?Do you want to give two hours a week or even an hour or two every day?You also need to give some 8._ (think) to why you want to volunteer.Most people want to help someone,but since there are great rewards to volunteering,you need to 9._ (real)

52、think about the reason.Volunteering can be extremely 10._ (reward) Everyone has a different reward and reason to continue.语篇解读本文是一篇说明文。参加志愿者活动的过程是积累经验难得的机会,参加志愿者活动不仅使那些得到帮助的人受益,更重要的是使志愿者身心更加健康。1解析:who/that考查定语从句。individual表示“个人”,为先行词,且从句中又缺少主语成分,因此用who或that引导该定语从句,作从句的主语。2解析:indicating考查非谓语动词。该空所填词作

53、定语,修饰前面的名词studies,而studies与indicate之间为主动关系,因此用现在分词作后置定语,也可用定语从句作定语。3解析:physical考查形容词。后面的wellbeing表示“幸福”。是名词,需用形容词修饰,physical在此表示“身体的”,与mental相对应。4解析:benefits考查名词的复数。依据后面的谓语动词are可知,此处需用名词的复数形式。5解析:an考查冠词。此处表示“找个代理机构”,是泛指意义,因此需用不定冠词修饰,而且agency是以元音音素开头的单词,用不定冠词an修饰。6解析:looking考查时态。依据后面的时间状语now可知,此处需用现在

54、进行时态。7解析:what考查名词性从句。从句中do缺少宾语,且该句没有先行词,因此用what来引导宾语从句,what在从句中作do的宾语。8解析:thought考查名词。被some修饰,需用名词形式,再依据上文的give some thought to how much可知此处填thought。9解析:really考查副词。think是实义动词,需用副词修饰。10rewarding解析:考查形容词。该空位于系动词后,且被副词extremely修饰,可知需用形容词形式作表语,因此填rewarding,表示“有益的,有价值的”。.短文改错文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词

55、的增加、删除或修改。The summer holiday is coming.My classmates and I are talking about how to do during the holiday.We can chose between staying at home and take a trip.If we stay at home,it is comfortable but there is no need to spend money.But in that case,we will learn little about world.If we go on a trip

56、 abroad,we can broaden your view and gain knowledges we cannot get from books.Some classmates suggest we can go to places of interest nearby.I thought that it is a good idea.It does not cost many,yet we can still learn a lot.答案:The summer holiday is coming.My classmates and I are talking about to do

57、 during the holiday.We can between staying at home and a trip.If we stay at home,it is comfortable there is no need to spend money.But in that case,we will learn little about world.If we go on a trip abroad,we can broaden view and gain _ we cannot get from books.Some classmates suggest we can / go t

58、o places of interest nearby.I that it is a good idea.It does not cost ,yet we can still learn a lot.书面表达(2018河南省实验中学检测) 自从进入高中以来,你感到学习的任务增加了,而且学习的压力也更大了。请你结合以下要点写篇英语短文,谈谈如何正确面对和释放压力。要点提示:1.以正确的态度对待压力;2通过与人沟通交谈等来释放压力;3积极参加体育活动。要求:1.100词左右;2可适当增加内容以使行文连贯;3内容包括以上要点。Since I entered senior high school,I

59、can feel more pressure from my teachers and parents with my learning load increasing._ _参考范文_Since I entered senior high school,I can feel more pressure from my teachers and parents with my learning load increasing.So it is important to learn how to deal with pressure_.First of all,we should develop

60、 a positive attitude towards pressure because everybody has pressure and pressure is everywhere.Second,we should try to relieve our pressure in correct ways.When I feel stressed,I would talk to my parents or good friends so that they can share my problems.Sometimes I listen to my favorite song and sing out loud with the singer.In this way,I feel much better.Besides,I can reduce my pressure by playing sports with friends.If we can do as above mentioned,I do believe we can set free from pressure and enjoy our school life.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1