收藏 分享(赏)

2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业7 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:424748 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:71.50KB
下载 相关 举报
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业7 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业7 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业7 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业7 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业7 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(七)一阅读理解A体裁话题难度指数建议用时正确率说明文户外跑步8_/4Its cold and dark outside,and your bed is so warm and comfortable.Going for a run seems like such a bad idea.But before you hide your running shoes,it might be worth giving that crazy idea a go.According to The Huffington Post,an outdoor run in winter,as oppose

2、d to one on a treadmill (跑步机),burns more calories because the body is working hard to regulate (调节) its core temperature.Furthermore,research shows that race times are faster in cold weather than at warmer temperaturesand quicker runs burn more calories.Similarly,cold weather also makes the heart wo

3、rk harder to distribute blood through the body,making that vital organ even stronger.Outdoor exercise also makes you full of energy and rids you of the stress and depression that build up every day.The heat and humidity in summer can drag you down and tire you faster,but cold weather is refreshing.I

4、t adjusts you to your surroundings,making you feel alive.Of course,the threat of smog in some builtup areas is a further hurdle (障碍) to winter exercise.Heart attacks,strokes,lung cancer and asthma (哮喘) are all dangers of running in smog.The combination of air pollution and exercise increases the pot

5、ential problems.If you do choose to run outside on smoggy days,take a path in a park or residential area to avoid car exhaust (废气),and go early in the morning,before rush hour.But staying inside on smoggy days and waiting for the next clear day to run is better.1core adj.主要的,基本的n.核心,要点2distribute vt

6、.分发,分配;分散,使散开3vital adj.维持生命所必需的;极其重要的4builtup adj.建筑物密集的5residential adj.住宅的6as opposed to (表示对比)而,相对于7build up 加大,加强,增多8rid sb.of.使某人摆脱9drag sb.down 使某人虚弱1How does cold weather benefit runners,compared with warm weather?AThey can run more slowly.BThey can take in more calories.CTheir hearts can be

7、come much healthier.DTheir body temperature can get lower.2How does summer affect runners?AIt builds up their energy quickly.BIt makes runners tired easily.CIt lessens runnersstress.DIt causes heart attacks.3What are the runners supposed to do on smoggy days?AStop driving cars.BDo more exercise.CAvo

8、id outdoor exercise.DRun late in the morning.4What can be the best title of the text?ARefresh Yourself with a Winter RunBTake Outdoor Exercise in SummerCGo to Run in a ParkDFollow the Tips to Reduce Stress语篇解读本文介绍了冬季户外跑步的好处。冬季户外跑步能燃烧更多的热量,使人精力充沛,心脏更健康,但是人们应当避免在雾霾天气进行户外活动。1解析:选C细节理解题。根据题干中的关键信息“benef

9、it”和“compared with warm weather”可将答案定位至第二段的最后一句“Similarly,cold weather also makes the heart work harder to distribute blood through the body,making that vital organ even stronger”,所以与温暖的天气相比,在寒冷的天气里户外跑步能使心脏更健康,故C项正确。2解析:选B细节理解题。根据第三段第二句中的“The heat and humidity in summer can drag you down and tire yo

10、u faster”可知,夏季的炎热和湿气容易让跑步的人很快就感到疲劳,故B项正确。根据第三段的第一句“Outdoor exercise also makes you full of energy and rids you of the stress and depression that build up every day”可知,户外锻炼可以增强活力,消除压力,故A、C项错误;根据第四段的第二句可排除D项。3解析:选C细节理解题。根据第四段的最后一句“But staying inside on smoggy days and waiting for the next clear day to

11、 run is better”可知,如果有雾霾,最好待在室内,等到天气晴朗时再跑步,故C项正确。A项文中没有提及;通读第四段可知,B、D项与文意相反。4解析:选A主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了冬季户外跑步的好处。冬季户外跑步能燃烧更多的热量,让心脏更健康,但是人们应当避免在雾霾天气进行户外活动。据此可以判断,A项最能概括文意,故A项正确。B项意为“在夏季进行户外锻炼”,C项意为“去公园跑步”,D项意为“遵从以下减轻压力的建议”,均不符合文意。B体裁话题难度指数建议用时正确率记叙文人物传记7_/4Many experts say that Billy Wilder changed the

12、history of American movies.He is often called the best movie maker Hollywood has ever had.He was known for making movies that offered sharp social comment.Wilder was one of the first directors to do this.Billy Wilder was born in 1906 in the former AustroHungarian Empire.Billy Wilder started law scho

13、ol in Vienna,Austria.However,he began reporting for a Vienna newspaper after graduation.By the 1920s,he was writing movies in Germany.However,the Nazis came to power.Wilder was Jewish,and he recognized that he had no future in Nazi Germany.In 1933,he went to Paris.There he directed a movie for the f

14、irst time.It was called The Bad Seed.Then he received the word that producers in the United States had accepted one of his scripts.Billy Wilder left Europe for America.In America he formed a writing team with Charles Brackett.They created many films together,including several successful movies.One w

15、as Ninotchka,starring Greta Garbo.Ernst Lubitsch directed the film.Wilder always praised this man as a friend and teacher whose humor and expert direction greatly influenced his work.In 1954,Billy Wilder became an independent producer.The next year,Wilders first movie as an independent filmmaker was

16、 a huge success.It was The Seven Year Itch.In 1959,Wilder made a funny movie that was very popular.I.AL.Diamond joined Wilder in writing Some Like It Hot.By the 1980s,Wilder no longer was considered the most unusual,creative moviemaker in Hollywood.In recent years,however,Billy Wilder received many

17、more awards and honors.Critics praised his gifts for movie making.In 1987,the Academy of Motion Picture Arts and Sciences gave him the Irving GThalberg Memorial Award.It is the highest award a producer can receive.5Which is Wilders first successful movie as an independent filmmaker?ANinotchka.BThe B

18、ad Seed.CSome Like It Hot.DThe Seven Year Itch.6What can we know about Wilder according to the text?AHe intended to be a lawyer at first.BHe starred in a movie for the first time in Paris.CHe is the first director to make realistic movies.DHe has been accepted as the most creative moviemaker.7Why di

19、d Wilder leave Germany?AHe was Jewish and couldnt develop there.BThe Nazis were searching for him everywhere.CHe was invited to make movies in America.DHe expected to go to Paris to form a writing team.8What can be inferred from the passage?AThe Seven Year Itch was popular and comic.BWilder thought

20、highly of Ernst as a good actor.CWilder and Brackett were good partners.DWilder won the highest award in the world.语篇解读比利怀尔德是一位犹太裔的美国著名导演、制作人与编剧家,是美国电影史上最重要的导演之一。5解析:选D细节理解题。题干中的independent是解题的关键信息。根据第四段中的“Wilders first movie as an independent filmmaker.The Seven Year Itch”可知,The Seven Year Itch是怀尔德

21、作为独立制片人拍的首部电影,而且获得了巨大的成功。故选D项。6解析:选A推理判断题。根据第二段中的“Billy Wilder started law school in Vienna,Austria.”可知,怀尔德开始上的是法学院,然而毕业后他却为报社工作了,由此可推断出他原本是打算做律师的。故选A项。7解析:选A细节理解题。根据第二段中的“Wilder was Jewish.”可知,怀尔德是犹太人,他认为自己在纳粹控制的德国是很难有未来的,于是他去了巴黎,之后去了美国。故选A项。8解析:选C推理判断题。根据第三段中的“In America he formed.several successf

22、ul movies”可知,他们俩组成了写作团队,并创作出了很多成功的电影,因此可推断他们是很好的搭档。故选C项。二七选五阅读体裁话题难度指数建议用时正确率议论文独自旅行的乐趣8_/5Its always more fun travelling with friends._1_ So travelling alone becomes your only choice if you want to see the world.But travelling alone can be fun as well._2_ There is no better way to throw yourself ou

23、t of your comfort zone than travelling alone.Everybody is comfortable when they are travelling with people they know,but travelling alone makes you suddenly responsible for everything and it makes you grow up quickly and become more independent.You have to go and eat meals on your own,find your own

24、way using a map and when in a country where people speak another language,you have to overcome the language barrier alone and make yourself understood.You always wonder what people think of you as you walk or eat alone._3_You can do whatever you want to do.While travelling alone,you have no social p

25、ressure to do things you dont want to do in order to keep fellow travellers happy.You become your own guide,timekeeper and trip planner and you are completely free to plan what you want to do,whenever and however long you want to do it!_4_You meet lots of new people._5_ You have to ask for direction

26、s,eat,drink and visit cultural sites and it is so easy to make friends,especially with foreigners who may be in a similar position to you.You can find groups online in advance which advertise language exchange groups or activities in the evenings for you to go to.Getting lost is normally a great way

27、 of chatting to people and finding hidden cultural treasures that you didnt know about.1overcome v克服2barrier n障碍3treasure n财富,财产vt.珍爱;珍藏4be responsible for 对负责AIt forces you out of your comfort zone.BYou have to stay bored on the beach because your friends dont want to see the museum youre excited t

28、o see.CIt can be quite lonely if you dont make friends quickly.DWhile travelling alone,it is impossible not to make friends and speak to new people.EYouve got far more freedom to do the things you want to do.FIf something should go wrong,we had that safety net to fall back on.GHowever,sometimes its

29、just not possible,as life gets in the way.语篇解读结伴出游是一件乐事,而独自旅行也有别样的乐趣。1解析:选G语段过渡句。根据空前的“Its always more fun travelling with friends”和空后的“So travelling alone becomes your only choice”可知,此处应选G项,表示转折。2解析:选A主旨概括句。根据本段第二句中的“throw yourself out of your comfort zone”和后面内容可知,本段的主题句应选A项。3解析:选C细节线索句。前文中“You hav

30、e to go and eat meals on your own,find your own way using a map.as you walk or eat alone”的关键词alone与选项C中的lonely相呼应。4解析:选E细节线索句。本段主题句为“You can do whatever you want to do”,选项E符合该主题。5解析:选D语段过渡句。根据前文的“You meet lots of new people”和后文中“You have to ask for directions,eat,drink and visit cultural sites.finding hidden cultural treasures that you didnt know about”所表述的必须与人交流的许多情况可知,应选D项,承上启下。此处表示尽管是独自旅行,但是你不可能不交朋友、不跟陌生人说话。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1