收藏 分享(赏)

2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:424743 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:53KB
下载 相关 举报
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业30 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(三十)一阅读理解体裁话题指数建议用时正确率说明文培养想象力9_/3As a parent you might never guess all the ways a good imagination benefits your child.It helps a preschooler(学龄前儿童) :Develop social skillsAs children play pretend,they explore relationships between family members,friends and coworkers and learn more about how pe

2、ople interact.Playing doctor,they imagine how physicians care for their patients.Playing house,they learn more about how parents feel about their children.Imaginative play helps develop empathy (同情) for others.If children can imagine how it feels to be left out of a game or to lose a pet,they are be

3、tter able to help those in need.They become more willing to play fair,to share,and to cooperate.Build selfconfidence Young children have very little control over their lives.Imagining oneself as a builder of skyscrapers (摩天大楼) or a superhero defending the planet is empowering to a child.It helps the

4、m develop confidence in their abilities and their potential.Boost intellectual growthUsing the imagination is the beginning of abstract thought.Children who can see a kings castle in a mound (堆) of sand or a delicious dinner in a mud pie are learning to think symbolically (象征性地)This skill is importa

5、nt in school where a child will have to learn that numerals symbolize groups of objects,letters symbolize sounds,and so on.Practice language skillsKids who play pretend with their friends do a lot of talking.This helps boost their vocabulary,improve sentence structure and promote communication skill

6、s.Work out fearsPlaying pretend can help children work out their fears and worries.When children roleplay about the big,bad monster under the bed,they gain a sense of control over him and he doesnt seem quite so big or so bad.Imaginative play also helps kids vent (发泄) confusing feelings they might h

7、ave,such as anger toward a parent or compete with a new sibling (兄弟姐妹)Enjoy reading booksTo encourage your youngsters imagination,read to him every day.Books offer children the opportunity to visit other worlds and create new ones of their own.For generations children have enjoyed reading the story

8、of Peter Pan because Peter takes them on fascinating adventures.Readers Digest Young Families offers a beautiful typical Disney edition of Peter Pan,which is an iParenting Media Award winner.Click here to find out how you can get this classic story along with 2 free booksBambi and Pinocchio.1Whats N

9、OT the advantage of children having a good imagination?AHelping them form a good habit of reading stories.BExpressing their feelings like anger.CHaving a strong faith in their own abilities and potential.DUnderstanding the other peoples feelings and problems.2What does the underlined word“ boost” me

10、an?APush.BLimit.CImprove. DPraise.3From the last paragraph we can learn that _.Athe story of Peter Pan has been popular with kidsBDisney edition of Peter Pan can be got online for freeCReaders Digest Young Families wins an iParenting Media AwardDBambi and Pinocchio are offered for free because of ba

11、d sales语篇解读本文介绍了培养学龄前孩子想象力的好处:1.发展社交能力;2.建立自信;3.发展智力能力;4.克服恐惧;5.练习语言技能;6.培养爱读书的习惯。1解析:选A细节理解题。文章是说培养读书的习惯,没有提帮助儿童养成一个好的阅读习惯,故选A。2解析:选C词义猜测题。这是说明培养想象力的第四个好处。文中说的是有利于提高词汇、句子结构的运用和交流技巧。3解析:选A推理判断题。由最后一段的“For generations children have enjoyed reading the story of Peter Pan because Peter takes them on fa

12、scinating adventures.”可知孩子们喜欢彼得潘的故事。故选A。二完形填空体裁话题指数建议用时正确率记叙文给自己生活“减负”16_/20In March,I experimented with cutting my work hours by 17% to see how it would affect my _1_ and wellbeing. For two weeks,_2_ working from 9 am to 6 pm and reading a workrelated book during lunch,I worked from 9 am to 5 pm an

13、d took a halfhour lunch _3_.Parts of my experience were _4_ for example,I felt incredibly rushed during the first few days of the _5_.Other parts were less expectedlike the fact that I was just as productive as before.But the most surprising finding is that I_6_ spending more money.On a(n) _7_ workd

14、ay,I dine on something particular,like a peanut butter and banana sandwich,while _8_ in the Business Insider kitchen.But during the first week of the experiment,I was so excited about the _9_ that I skipped over to the local food shop and _10_ a sandwich that I ate while sitting in Madison Square Pa

15、rk.When I left work early,and _11_ when I was killing time before plans with friends later in the evening,I _12_ myself with tea and magazines.So if you do decide to _13_ your work hours,its probably wise to plan some _14_ in advancelike visiting a _15_ or a free museum _16_ is open during lunch bre

16、aks or in the evenings.Depending on your personality could potentially be even more fulfilling than _17_ at a coffee shop.I should decide at some _18_ in the future to go back to a(n) _19_ work week because it benefits me so much,and its definitely _20_ Ill keep in mind.1Aability BpersonalityCproduc

17、tivity Dnationality2Arather than Binstead ofCor rather Dother than3Abreak BchatClook Dbreath4Abelievable BpredictableCcomfortable Dreasonable5Aprocess BstepCexperiment Dprogress6Aended up Bstarted withCsped up Dlived with7Aterrible BobviousCflexible Dtypical8Asitting BeatingCreading Dfinding9Afreedo

18、m BpassionClove Dhappiness10Aborrowed BboughtCfound Dmade11Aspecially BlargelyCespecially Dspecifically12Acomforted BremindedCdevoted Dentertained13Acut off Bcut back onCcut out Dcut in on14Aactivities BlistsCideas Dgoals15Aschool BfactoryClibrary Dchurch16Awhat BthatCwhere Dwhen17Ataking on Bhangin

19、g onCtaking out Dhanging out18Aaspect BpointCdirection Dentrance19Ashorter BclevererCeasier Dlonger20Aeverything BnothingCsomething Danything语篇解读本文是记叙文。文章主要讲述了作者减少工作时间从而使自己受益匪浅的故事,并告诉人们要合理利用时间。1解析:选C根据第三段第二句“Other parts were less expectedlike the fact that I was just as productive as before.”可知,“我”是

20、想看看这样做会如何影响自己的工作效率(productivity),故选C。2解析:选Brather than意为“而不是”,后接动词原形;instead of意为“相反,代替”,后接名词、代词或动词ing形式;or rather意为“更确切地说”;other than意为“不同于,除了”。根据句意及句式结构可知选B。3解析:选A此处表示“我”朝九晚五地上班并有半小时的午休时间,由此可知此处应选break“休息”。4解析:选B此处与下文的“Other parts were less expected.”形成呼应,表示“可预测的(predictable)”,故选B。5解析:选C根据第一段关键词ex

21、perimented可知,此处表示在试验(experiment)的前几天,“我”感到难以置信的匆忙,故选C。6解析:选A此处表示最令人惊奇的发现是“我”最终花了更多的钱,故选A。end up意为“以告终”;start with意为“以开始”;speed up意为“加速”;live with意为“与生活在一起”。7解析:选D根据后面“I dine on something particular.”可知,此处是说在一个有纪念意义的工作日,“我”吃一些特别的食物。terrible意为“糟糕的”;obvious意为“明显的”;flexible意为“灵活的”;typical意为“典型的;有纪念意义的”。

22、8解析:选A本段最后一句中“.while sitting in Madison Square Park.”暗示此处应填sitting。9解析:选A根据空格后面的内容可知,“我”对这种自由(freedom)感到如此兴奋,以至于“我”直接来到当地的食品店买了一块三明治坐在麦迪逊广场公园享用。故选A。10解析:选B根据常识可知此处应是买了(bought)一块三明治。11解析:选C此处表示当“我”下班早,尤其(especially)在见朋友之前打发时间时,“我”都会用一杯茶和一本杂志款待自己。12解析:选D由语境可知此处表示款待自己,故选D。entertain意为“款待,娱乐”。13解析:选B此处表示

23、如果你决定削减你的工作时间,提前计划一些活动那是较明智的。cut off意为“切掉”;cut back on意为“削减”;cut out意为“删去”;cut in on意为“插嘴”。根据语境可知选B。14解析:选A根据空格后面的“.like visiting a _15_ or a free museum.”可知,此处指的是活动(activities)。15解析:选C根据前面的“.I _12_ myself with tea and magazines.”可知,此处指的是可以去图书馆(library),故选C。16解析:选B分析句子结构可知此处that引导定语从句且在从句中作主语。17解析:选

24、Dtake on意为“呈现”;hang on意为“不挂断”;take out意为“拿出”;hang out意为“闲逛”。根据语境可知应是在咖啡厅闲逛,故选D。18解析:选B此处表示“我”决定在未来的某个时刻接着缩短每周工作的天数,因为那样让“我”受益匪浅。at some point意为“在某个时刻”,故选B。19解析:选A根据文章首句中的cutting my work hours以及文中反复出现的减少工作时间可知,此处表示更短的(shorter)工作周,故选A。20解析:选C此处表示那的确是“我”应该记住的某些东西(something)。三语法填空体裁话题指数建议用时正确率记叙文水中救人8_/

25、10I was visiting the Cape Verde Islands with some friends.Although it was a _1_ (wind) day,the water was clear and my friends were out on the reef.Going out to snorkel(潜泳),I _2_ (notice) that an ocean current had spread to the bay,pushing me towards rocks _3_ (cover) in sea urchins(海胆)Since I wasnt

26、close to the shore,_4_ would have been a tiring exercise to swim against it,so,using the current,I made it back to shore in about an hour._5_(lie) on the beach and out of breath,I heard a voice.A man,_6_ was one of the guys I had just met,was getting pushed past the rocks and would be quickly carrie

27、d out to sea.No one else was close,_7_ I jumped into the water.Keeping a mark on all of the submerged rocks and sand bars(沙洲),I swam out to him.“Get hold of my arm and when you reach a sand bar,grip it with your feet,” I said over the roar of the waves.With one hand,I held onto the man,and with _8_

28、other,I was using all of my remaining _9_ (strong) to reach the sand bars.Again,I used the current to get across the bay,towards the shallows._10_ (final),we crawled up the sand and lay there watching the sun.语篇解读本文是记叙文。作者与朋友去佛得角群岛度假,正躺在海滩上晒太阳时,听到水中有人呼救,作者不顾危险,奋不顾身去救人,最终作者与被救的人疲惫地倒在沙洲上晒太阳。1windy考查形容

29、词。根据空格前的a以及空格后的名词day可知,所填词为形容词,表示“多风的一天”,故填windy。2noticed考查动词的时态。本文主体时态为过去时,此处也应用动词过去式,故填noticed。3covered考查非谓语动词。本句中逻辑主语为rocks,与动词cover之间为逻辑上的动宾关系,故应用动词的过去分词形式作后置定语。4it考查代词。分析句子结构可知,此处用it作形式主语,真正主语为to swim against it。5Lying考查非谓语动词。分析句子结构可知,所填词应是非谓语动词形式。本句主语I与动词lie之间为逻辑上的主谓关系,故用现在分词形式作伴随状语。6who考查关系代词

30、。本句为非限制性定语从句,先行词为A man,指人,且在从句中作主语,故填who。7so考查连词。空格前句讲到没有其他人在附近,空格后句讲到作者跳进了水里,前后句之间为因果关系,故填so。8the考查冠词。分析句意可知,上半句指作者用一只手抓住这个男人,下半句指作者奋力朝沙洲游去。很明显这里应是用另一只胳膊朝前游动,故填the。9strength考查名词。所填词位于形容词remaining之后,故用名词形式strength。10Finally考查副词。分析句子结构可知,此处用副词修饰整个句子,作状语,故填Finally。四短文改错Ive learnt from the notice that

31、youre looking for an English editor for us school paper.Im written this letter to apply for the position.Im Li Hua,senior three student in our school.In my view,I met your requirements:For one thing,Im willing to devote some of my spare time to serve others; for another,Im good at both English or Fi

32、ne Arts.Im either skilled in using computers.I would be glad if you could offer to me an opportunity for an interview.Im looking forward to your kindly reply at your earliest convenient.答案:Ive learnt from the notice that youre looking for an English editor for school paper.Im this letter to apply th

33、e position.Im Li Hua,senior three student in our school.In my view,I your requirements:For one thing,Im willing to devote some of my spare time to others; for another,Im good at both English and Fine Arts.Im skilled in using computers.I would be glad if you could offer to me an opportunity for an interview.Im looking forward to your reply at your earliest .

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1