1、高考资源网() 您身边的高考专家Module 1单元测试卷(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What does the woman mean?AShe doesnt often sleep well.BShe has finished her essay.CShe has no difficulty with her ess
2、ay.2When does the man suggest they meet?AAt 2:30.BAt 3: 00.CAt 3: 30. 3What will the man do probably?AListen to the radio.BRead an English magazine. CGo outside for a walk. 4How does the man like the suit?AIt is too large.BIt is of low quality.CIt is too expensive. 5Where does the man want to go?ALi
3、nclon Center. BPrince Hotel.CThe post office. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6Where are the speakers?AAt a hotel. BAt an airport.CAt a train station. 7What can we learn fr
4、om the conversation?AIt is very hot today.BThe woman is a driver. CThe man enjoyed his journey.听第7段材料,回答第8、9 题。8What subject did the man major in at Chicago University?AComputer programming. BInternational Economics. CCommunication engineering. 9How many hours will the man work every week?A20. B30.C
5、40.听第8段材料,回答第10至12题。10Where do the speakers need a person to run a branch office?AIn France. BIn Germany.CIn Spain. 11What do we know about Mr Smith?AHe has three children.BHe is good at languages.CHe has been with the speakers for five years.12What does the man ask the woman to do this afternoon?AG
6、ive Jeff a call.BHave a chat with Betty.CTalk to Jeff with him.听第9段材料,回答第13至16题。13Where does Henry work? AIn an office in London.BOn a train to London.CAt a garage outside London.14When does Henry get up every day?ABefore 6:30. BAt 6:50.CAfter 7:00.15What did Henry use to think about the time spent
7、on the train?ATroublesome. BBearable.CEnjoyable.16What does the man do to pass the time on the train in the morning? ARelax with a book. BRead papers.CWatch films on his mobile phone. 听第10段材料,回答第17至20 题。17How old is Laura now?A12. B14.C16.18Which of the following is NOT mentioned in terms of Lauras
8、preparation for the voyage?AHow to put out fires on the boat.BHow to deal with lack of sleep.CHow to repair the boat. 19Why did Abby Sunderland have to give up her attempt to travel around the world?ABecause her ship turned over.BBecause she fell ill during the voyage.CBecause the mask of her boat b
9、roke.20How is Lauras boat compared with Abbys?AFaster and stronger.BLarger and more stable.CBetter equipped and more comfortable. 第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe Best Places To Watch Fireworks This Fourth Of JulyCALIFORNIA: LIGHTS ON THE LAKE (LAKE TA
10、HOE)Launched from boats on the shore of Lake Tahoe, this show is considered one of the biggest such displays in the West, which means the fireworks are visible all over town. If youre worried about getting a seat, park your picnic at the El Dorado Beaches before 9:45 pm. Or you can take the road les
11、s traveled and hike to the top of Mount Tallac for an unforgettable and best view of the display. Just remember youll have to hike down, so bring a headlight.DELAWARE: REHOBOTH BEACHLaunched from the beach south of Rehoboth Avenue, these fireworks are visible up and down the boardwalk and beach. So
12、jump on the Jolly Trolley(观光车) early and spend your whole day at the beach. Theres even live music after the fireworks. Note: This years fireworks display is scheduled for July 1, 2018.FLORIDA: SERTOMAS 4TH OF JULY FIREWORKS (PENSACOLA BAY)The Gulf Coast knows how to celebrate the Fourth of July. Wi
13、th vendors, arts and crafts, kidfriendly activities and live entertainment, this funfilled day in Old Seville culminates(达到高潮) with the largest fireworks display in the area. Unfortunately the pony rides and face painting are only for the kids, though.GEORGIA: DAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATIONPack
14、up your lawn chairs, blankets and coolers and head about an hour outside of Atlanta to the University of North Georgia. Its even pet friendlyjust make sure your dog can take the noise. And if you get to town early enough (11 am.), theres a Fourth of July parade that aims to put all other Fourth of J
15、uly parades to shame.21Where is the best spot to watch the fireworks in Lake Tahoe?AAt the El Dorado Beaches.BOn the top of Mount Tallac.CAnywhere all over the town.DOn the shore of Lake Tahoe.22Which display is most suitable for children?AREHOBOTH BEACH.BLIGHTS ON THE LAKE.CSERTOMAS 4TH OF JULY FIR
16、EWORKS.DDAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATION.23What do Georgians think of their parade?AThe best. BJust so so.CNot so bad. DVery terrible.BWhen my father was getting ready for work, our house was ruled by knocks and words.He used to come downstairs to breakfast.The morning paper lay beside his plate.
17、He always read the “Deaths” first, and then he knocked once on the table. One of my sisters brought his bread, already buttered for him. Usually he said nothing, but once I heard him say, “I love you very much, Edith. I would love more if you buttered my bread on both sides.” He read the paper all t
18、hrough breakfast.Two knocks on the table meant “I am ready for my tea.” If a single knock followed that meant, “More bread, please.”After breakfast he said, “Boots.” The paper was spread (展开) for him over the back of an armchair. Yesterdays paper was put on the chair for his feet, and his boots were
19、 brought to him, freshly cleaned. He read standing at the same time putting on his boots. With one boot finished he said, “Bus.” At that point one of the girls went outside to the garden gate and waited there. Her job was to stop a bus when it came. It came early sometimes and it had to wait for my
20、father. “Overcoat, hat.” One of my sisters had already brushed his overcoat. Now she held it open for him. Another girl came with his hat, nicely brushed.“Handkerchief, pipe (烟斗)” They were brought and put, with his tobacco (烟草), into his pocket. He looked out of the window and said either “Walking
21、stick” or “Umbrella”. It was handed to him. Ready now, he was still reading the paper. He didnt put it down until he heard the shout “Bus coming! ” Then he kissed my mother and went out. The girls breathed freely.How lucky a man was to have a wife and five daughters at home!24When the father made th
22、e first knock, he meant_.Ahis breakfast should beginBhe had begun to read the morning newspaperChe was made to feel sad by the “Deaths” newsDhe would start to read the other parts of the paper25All the daughters were quite busy in the morning because _.Atheir father never helped themBthey were not c
23、lever or quick enough to do their jobsCeach of them had to start and finish her job just on timeDtheir father always gave different instructions at the same time26What was the fathers favorite?AGiving instructions.BReading newspaper.CBeing clean and tidy.DHaving bread buttered on both sides.27From t
24、he story we may see that _.Athe father was the “centre” of the familyBThe father was hated by all his daughtersCthe father was so lazy that he hardly did anythingDEvery girl in the family was afraid to do wrong because they didnt know clearly what to doCNew research from Princeton University in New
25、Jersey found something else special about how adultsin this case mothersspeak to their very young children.“We found for the first time that mothers shift their timbre,”said Elise Piazza, a postdoctoral researcher at Princeton University. Piazza added,“Timbre is best explained as the unique quality
26、of a sound. Barry_Whites_silky_voice_sounds_different_from_Tom_Waits_poor_oneeven_if_theyre_singing_the_same_note. ”Using special equipment, Piazza and other Princeton researchers found that mothers shared similar changes in timbre when speaking to babies. The researchers tried to record the sounds
27、mothers used with their babies at home. “We chose to record mothers playing with and reading to their own babies just like they would at home,” Piazza said. She wanted the discussions to be as natural as possible.The research offers new ways to show differences between how adults speak to babies, co
28、mpared to fellow adults. The research was not limited just to English speakers. Researchers listened to discussions in seven other languages: Mandarin, Polish, Russian, Spanish, Cantonese, German, and French.Piazza said the research provides more information besides what is mentioned above. For exam
29、ple, she said, it could include how people change their timbre when speaking to friends or managers at work; how candidates speak to voters; and how people speak to their boyfriends, girlfriends or spouses (配偶)The Princeton research follows earlier research on baby talk. In 2014, researchers from th
30、e University of Washington and University of Connecticut looked at thousands of verbal discussions between parents and babies. They compared regular speaking voices and baby talk. Patricia K. Kuhl, a codirector of the University of Washington, said researchers found that use of baby talk led to bett
31、er early language development.28What can we infer from the underlined sentence in Paragraph 2?APeople cant change their sound quality.BBarry White has a better voice than Tom Waits.CPeoples sound quality varies from person to person.DTheir sounds appear differently with the same loudness.29What does
32、 the research show according to Paragraph 5?AHow people communicate effectively with others.BHow people speak in different situations.CHow timbre improves in different cases.DHow people express ideas to others.30If one more paragraph is added, it should focus on _.Ababy talks developmentBexamples of
33、 baby talks helpCparents comment on the researchDbaby talks advantages and disadvantages31What is the general tone of the author in the passage?AObjective. BSubjective.CDoubtful. DCritical.DOn January 13,2016, France became the first country in the world to pass a law requiring supermarkets to donat
34、e food that is approaching its expiration date (保质期) instead of throwing it away. The regulation that applies to supermarkets over 4,000 square feet requires stores to sign official donation agreements with local food banks.The law also makes it illegal for stores to pour water over nearlyexpired fo
35、od, or store it inside locked warehouses until it is picked up by the garbage trucks. These measures are often undertaken by supermarkets to prevent the hungry from searching for food through the dustbins.Though that may appear cruel, the stores claim they do it to avoid potential food poisoning tha
36、t could occur if the product is on its way past its expiry. Those who do not obey the new law face the risk of heavy fines.Also,excess goods like yogurt or milk that are likely to go bad quickly are now allowed to be donated directly to the food banks. Though this has always been possible, the curre
37、nt process is long and complex, making it difficult for producers to give away the food in a timely manner.Frances food banks are of course thrilled about the possibility of receiving extra food. Jacques Bailet, who heads a network of French food banks called the Banques Alimentaires, says that of t
38、he 110,000 tons of goods received annually, only 36,000 tons come from supermarkets. Bailet estimates (估计) that just a 15% increase in supermarket donations would translate to over 10 million additional meals to feed the hungry each year.Though this is a great first step, Arash Dermabarsh, the activ
39、ist responsible for the grassroots movement that led to the ban, is not done. He now wants to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries in the European Union to pass similar regulations. These steps are necessary because of the over 9 million tons of fo
40、od wasted in France; an astonishing 67% is thrown away by consumers, with supermarkets and restaurants making up the rest.32What should stores do with nearlyexpired food?AThrow it away.BSend it to the hungry.CStore it in refrigerators.DGive it away to food banks.33What does the underlined word “exce
41、ss” in Paragraph 4 probably mean?AExtra. BCheap.CSeasonal. DReturned.34What might Bailet agree with about the French food banks?AThey have a lot of expired food.BThey will get much benefit from the law.CTheir food is enough for the people in need.DTheir food mainly comes from supermarkets.35What doe
42、s Dermabarsh plan to do?ABuild more food banks in France.BMake the law take effect in more places.CLaunch a campaign to promote this law.DRaise consumers awareness of waste reduction.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How Can You Make a Difference in Your Life?As the famou
43、s poem“Youth” has written, “Youth is not a time of life, its a state of mind.” But how can you make a difference in your life?36. _.The skills of learning,the knowledge of learning as well as the process of learning are all wealth and treasures in our life,which make your simple life interesting.You
44、 could also gain social experience from taking part in large activities and gain knowledge from books you read. 37. _,and take part in any activity which can show your characteristics.Secondly, as the old saying goes,“Although you have failed one hundred times,theres still another chance for you to
45、catch.” 38. _.So grasp every opportunity to express your strong point and put your heart into it.Thirdly, 39. _.So its of great significance to be an optimist (乐观者)That is,we ought not to hesitate to meet any challenges in our life.Last but not least,to have a regular life style is a good way to kee
46、p healthy and achieve your ambitions.It goes without saying that strong body is the capital of a revolution.40. _,you could be able to adapt the contemporary life and make a difference in your simple life.ABe confident, behave yourself in publicBfailure or success is mostly dependent on ones attitud
47、e towards thingsCFirstly,those who have a good command of learning can manage things wellDlets cheer up our successEWhen all is said and doneFIf everything is possibleGThats what makes life active and powerful第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。On
48、ly some people were at the railway station just after 2 pm. A man_41_a pillar( 柱子),waiting for the train. Then suddenly Tulic _42_him falling forward onto the tracks.“This man,” said Rachelle, a researcher also on the _43_, “ overlooked the edge, then dropped onto the tracks carelessly.”“_44_ gentle
49、man was trying to awake him, _45_ he just couldnt,” said another eyewitness, “and two more jumped down.”“I dont know where these men got the wit(智力,智慧) and the _46_, ” Tulic recalled. “The man who fell was tall, strong and heavy. He was kind of _47_ in the tracks. It was really _48_ to know the trai
50、n was coming, only two stations away.”On the tracks, the_49_ man was sat up by the three, who then _50_ him from below to others that raised him from above and _51_ him onto the platform. Then the three _52_ were pulled back to safety by helping hands. The train_53_ immediately they were all clear.H
51、e was not _54_. Two others attended him, repeating,“Buddy, youll be fine.” Then a( an)_55_ arrived, and the man was taken to hospital _56_.David, one of the three, told that he had _57_ with the injured man, who couldnt recall what had happened.“That is the _58_ thing,” Tulic said. “ and seeing peop
52、le helping others _59_ was really beautiful, especially without _60_ the person.41A.put up Bclimbed downCrested against Dpainted over42A.set BfoundCkept Dlooked for43A.road BstageCtrain Dplatform44A.Another BOneCEvery DAny45A but BsoCbecause Dif46A.politeness BquicknessCnervousness Dquietness47A.stu
53、ck BinterestedClost Dinvolved48A.right BeagerCtense Dimportant49A.uncertain BunluckyCunhappy Dunconscious50A.scratched BliftedChit Dhanged51A.signaled BpushedCrolled Dspan52A.drivers BconductorsCpassengers Drescuers53A.pulled in Bpulled outCpulled over Dpulled down54A.abnormal BaboardCalone Dabsent5
54、5A.lorry BbusCtrain Dambulance56A.instantly BcarefullyChopefully Dapproximately57A.competed BchattedCplayed Dfought58A.hardest BcheapestCgreatest Deasiest59A.in need Bin silenceCin surprise Din comfort60A.inviting BgreetingCfinding Dknowing第二节(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The
55、Forbidden City,61._ (locate) at the exact center of Beijing, is a place full of wonders.But more than 600 years after it was built, its still managing 62._(serve) us surprises because the Forbidden City has survived more than 200 earthquakes.Most structures arent made to survive 63._ (nature) disast
56、ers, let alone those built hundreds of years ago.To show 64._ strong ancient Chinese buildings really are, a television documentary by British broadcaster Channel 4 explored the skills of the ancient buildings designers.A group of Chinese carpenters and 65._(engineer) were shown building a scale mod
57、el of one of the Forbidden Citys palaces, at one fifth of the size.The model 66._(put) to the test.It was subjected to a simulated earthquake of 9.5 on the Richter scale.Instead of falling apart, the model was just moved 67._(gentle) during the test.According to experts, the answer to the Forbidden
58、Citys strength, lies in dougong68._ old building method invented in China.In spite of being held together 69._ any nails or glue, dougong is perfect at 70._ (keep) structures together. So as Chinas most popular tourist destination, perhaps the Forbidden City should add one more thing to its list of
59、attractions: earthquake shelter.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。This morning, when I was walking i
60、n the street, I saw two traveler were reading a map, looked puzzled. It seemed that we were lost. I went up them and asked how I could help. They told me that they were looking for the Temple of Heaven. I lead them to a nearby bus stop and advised them to take Bus No.20, that could take them there d
61、irectly. They appreciated my help great. Before long, the bus pulled out. They got on a bus and waved goodbye to me. Seeing them on the bus, and I felt a kind of satisfaction.第二节书面表达(满分25分)假设你是李华,你的新西兰笔友Nick将于八月来四川旅游,特来信询问有关旅游景点的情况。请根据下表所提供的要点,写一封回信,并表示盼望他的到来。旅游资源许多著名的世界风景名胜,如九寨沟 (湖水清澈见底,色彩斑斓)、都江堰水利
62、工程(2 000多年历史,仍在发挥作用),以及震后重建的汶川地震博物馆等相关信息气候适宜;交通方便注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:省份province;湖lake;都江堰水利工程Dujiangyan Irrigation Project_Module 1单元测试卷第一部分听力听力材料Text 1M: How are you getting on with your essay?W: Well, after two sleepless nights, Im finally through with it.Text 2W: Mr.White, may I com
63、e to see you at half past two this afternoon?M: Oh, sorry. Ill be meeting some Canadian teachers then. Why not come half an hour later?W: That is OK. Text 3M: Hi, Marie, what are you doing now?W: Im just reading an English magazine.M: Can I turn on the radio?W: Sure, go ahead. Text 4M: Excuse me, ho
64、w much is this dark blue suit?W: 253 dollars. Wow, I think it really looks good on you.M: Thanks, actually. I like everything about it except the price.Text 5M: Excuse me. Where shall I catch the bus for Lincoln Center?W: Well, you can take the No. 36 bus at the Prince Hotel stop, get off at the pos
65、t office and then you have to walk about 10 minutes.Text 6W: Hello, Mr Brown. Im Elsie from Planet Industries. Im here to take you to our company. M: Thank you. Thats very kind of you. W: This way, please. How was your flight, Mr Brown? M: It was long and tiring. I couldnt sleep. Well, how will we g
66、et to your company?W: I have a car outside with a driver. Its not far and we can take the freeway, so well be there in about 20 minutes. M: Oh.W: Its about 35 degrees today. Shall we go and get something cold to drink first?M: Thanks! By the way, what do you do at Planet Industries, Elsie?W: I work
67、in the sales department. Text 7W: Could you tell me something about your education?M: Yes. I graduated from Chicago University. I majored in International Economics. W: Did you like your courses?M: Very much! And I did quite well, a straight A student. W: Ah, a top student. What about your computer
68、skills?M: Im professional with Microsoft, Word, Excel and PowerPoint, and the Internet. W: Um. We can hire you. You can get 1,850 dollars a month at the beginning. And you may get a raise in three months time if you can do a good job. M: Great! How long should I work every day?W:Six hours a day and
69、two days off every week.M: OK. When shall I start to work?W: This coming Wednesday.M: OK. Thanks very much. Text 8W: The boss wants a decision this week on whom we plan to send to run the branch office.M: Well, lets have a look at them again. I still think Betty is the best choice. Shes the only one
70、 who can speak Spanish.W: True, but shes only been with us for a year.M: Well, Mr Smith has been with us for five years, but he cant move overseas very easily. He has two children in school here. His wife works here.W: Hmm, I see your point. Well, that leaves Jeff. He cant speak Spanish, but hes goo
71、d at languages so he can learn. He already speaks French and German very well. He isnt married and he doesnt have kids.M: So he can move. He has three years experience with us. Thats good.W: So it is Jeff, then. How soon can he move?M: I dont know. Ill give him a call and ask him to come and have a
72、chat this afternoon. Can you come here too? Say 2 oclock? And lets talk with him together.W: Yeah. See you then.Text 9W: How are things, Henry?M: Fine, Jane. Its a long working day but Im used to that, so it doesnt trouble me too much.W: Travelling to your office in downtown London every daydont you
73、 find it troublesome?M: It was hard at firstespecially getting up before dawn to catch that 6:30 train. But its bearable now that Im used to it.W: Dont you think its a terrible waste of time? I couldnt bear to spend three hours sitting in a train every day.M: I used to feel the same as you, but now
74、I quite enjoy it.W: Enjoy it? How do you pass the time?M: In the morning I read papers to catch up with the news; on the way home in the evening I relax with a good book, or talk with friends or even have a game of bridge.W: Sounds like a good club. You never know, I may join it!Text 10After a year
75、of preparing herself, Laura Dekker has been given permission to sail around the world. “I was so happy that I almost jumped into the water,” Laura said, after learning of the courts decision.The 14yearold was born on a ship in the South Pacific, and currently lives with her father on a boat. When ch
76、ild protection agencies heard about her plan to sail alone, they took the case to court and prevented her from making such a dangerous voyage.Since the decision, though, Laura had been preparing with her father to convince the court that she was ready. Later on, she received the books and other mate
77、rials she would need for school while she was at sea. She added safety equipment to a new, big boat. And she took first aid courses to learn survival skills, like how to put out fires on the boat, take care of her own injuries and deal with lack of sleep. She also planned a safer courseadding altern
78、ate routes to avoid pirate attacks, and planning a course that would have her on dry land as she moved from port to port across the globe.Even with all of the added preparations, the trip still has its risks. In early June, 16yearold Abby Sunderland, an American, had to give up her attempt to become
79、 the youngest sailor to travel around the world. The mask of her boat broke due to rough waters in the Indian Ocean, and she was rescued by a French fishing ship.Laura plans to take longer than Abby for her voyage, and is using a larger and more stable boat. If she finishes successfully in less than
80、 two years, she will take the title from the current recordholder Jessica Watson, of Australia, who was 16 when she completed the journey.答案:15BBACA610BABBC1115CCAAA1620BBCCB第二部分阅读理解第一节A【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了四个在美国国庆日观看烟火的最佳之地。21答案与解析:B细节理解题。根据第一段中的“Or you can take the road less traveled and hike to the
81、top of Mount Tallac for an unforgettable and best view of the display.”可知,Mount Tallac的山顶是观赏烟火的最佳地点,故B项正确。22答案与解析:C细节理解题。根据第三段中的“kidfriendly activities and live entertainment和Unfortunately the pony rides and face painting are only for the kids, though.”可知,塞尔玛的七月四日烟花展最适合孩子,故C项正确。23答案与解析:A推理判断题。根据第四段中
82、的“theres a Fourth of July parade that aims to put all other Fourth of July parades to shame”可知,乔治亚洲人认为他们的国庆游行会让其他的游行相形见绌,由此可知,乔治亚洲人认为他们的游行是最好的,故A项正确。B【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了父亲上班之前吃饭和准备出门的情景,父亲总是不停地让她们做事情,而且他的命令仅限于几个字,甚至敲几下桌子。他的态度让一家人非常谨慎,他离开家后大家都松了口气,借此说明父亲是家庭的中心。24答案与解析:A推理判断题。根据第三段的“He always read the
83、 Deaths first, and then he knocked once on the table. One of my sisters brought his bread, already buttered for him.”(他总是先读death,然后在桌子上敲一下。我的一个姐姐就把涂好了黄油的面包拿给他)可推测,作者父亲在桌子上敲一下的意思是他准备吃早饭了。A.his breakfast should begin(他的早餐应该开始了)符合以上说法,故选A项。25答案与解析:C推理判断题。根据文章第三至五段的内容,尤其是第五段的“The girls breathed freely.”
84、(女孩们都松了一口气)可知,作者的父亲早上一直在读报纸,他的五个女儿忙着为他准备早饭、拿鞋子、准备好烟斗和烟草、手杖或是雨伞,以及出门为他等车。每个孩子都有自己的任务,而且在他上班前必须按部就班准时完成,所以当父亲走后她们都感觉很轻松。C.each of them had to start and finish her job just on time(她们每个人都必须准时开始以及结束自己的任务)符合以上说法,故选C项。26答案与解析:B推理判断题。根据第三段的“He read the paper all through breakfast.”(他早饭时一直在看报纸)和第五段的“Ready n
85、ow, he was still reading the paper. He didnt put it down until he heard the shout Bus coming!” (现在一切都准备好了,他依然还在读报纸。直到听到有人大喊“公交车来了”他才会把报纸放下)可推测,作者的父亲非常喜欢读报。B.Reading newspaper.(读报)27答案与解析:A推理判断题。根据文章的主要内容,尤其是倒数第二段的“Then he kissed my mother and went out. The girls breathed freely.”(他亲吻我的妈妈然后出门。女孩们都松了口
86、气)和最后一段“How lucky a man was to have a wife and five daughters at home!”(在家里有一个妻子和五个女儿,真是幸运)可知,本文讲述了父亲上班之前吃饭和准备出门的情景,父亲总是不停地让她们做事情,而且他的命令仅限于几个字,甚至敲几下桌子。他的态度让一家人非常谨慎,他离开家后大家都松了口气。由此推测父亲是整个家庭的中心。A.the father was the“centre” of the family(这位父亲是整个家庭的中心)符合以上说法,故选A项。C【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于成年人如何与非常年幼的孩子说话
87、的研究。28答案与解析:C句意理解题。根据第二段中的“Timbre is best explained as the unique quality of a sound.”可知,音色就是指一个声音与众不同的特性,而画线部分是作为一个例子来对其解释的。故选C。29答案与解析:B细节理解题。根据第五段内容可知,除了上面提到的 (即研究发现成人与婴儿说话的方式不同于他们跟成人说话的方式),这项研究还提供了关于人们如何与朋友或工作场所的管理者说话及候选人如何与投票人说话和人们如何与男朋友、女朋友或配偶说话的信息,即该研究还表明了人们在不同的场合下怎样说话。故选B。30答案与解析:B推理判断题。根据最后
88、一段最后一句中的“researchers found that use of baby talk led to better early language development”可知,接下来应该介绍baby talk对婴儿早期语言发展有利的例子。故选B。31答案与解析:A观点态度题。通篇文章作者都是以客观的口吻向读者介绍一项新的研究发现,故作者的表述是客观的,故选A。D【语篇解读】本文是一篇说明文。法国成为世界上第一个通过法律规定要求超市捐赠接近保质期食物给粮食银行而不是扔掉食物的国家。该规定有效防止了食物浪费。32答案与解析:D细节理解题。根据第一段内容可知,法国通过的这项法律要求商店必须
89、将即将过期的食品捐献给粮食银行,而不是扔掉,故D项正确。33答案与解析:A词义猜测题。根据第四段第一句可知,酸奶或牛奶等可能很快就会变质的这种过多产品现在可以直接捐赠给粮食银行,据此可以判断,画线词意为“额外的,超额的”,故A项正确。B项意为“便宜的”,C项意为“季节性的”,D项意为“退还的”,都与语境不符。34答案与解析:B细节理解题。根据第五段第一句“Frances food banks are of course thrilled about the possibility of receiving extra food.”和最后一句可知,Bailet认为,法国的粮食银行将从这项法律中受
90、益良多,故B项正确。35答案与解析:B细节理解题。根据尾段第二句“He now wants to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries in the European Union to pass similar regulations.”可知,Arash Dermabarsh计划将这项法律推行到其他场所和国家,故B项正确。第二节【语篇解读】文章就如何让生命变得不同提出了几点建议。36答案与解析:C文章后面几段的开头分别为:Secondly,Thirdly,
91、 Last but not least,由此推断第一段是以Firstly开头,因此答案选C。37答案与解析:A后半部分提到参加能展现你特点的活动,显然此处是建议参与公众活动,因此答案选A。38答案与解析:G该段谈到机遇,建议人们抓住每个机会去展示自己的长处,由此推断空缺处应该填入G项。39答案与解析:B下一句提到作为乐观者意义重大,显然前一句谈及成功与对待事情的态度有关,因此答案选B。40答案与解析:E本段是对四点建议的总结,由此推知答案为E。第三部分语言知识运用第一节【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了图利克在车站见到有人掉进铁轨后,众人帮忙将他救出的经历。41答案与解析:C考查动词短语
92、词义辨析。句意:一个男人靠着一根柱子,等待火车。A.put up建造;B.climbed down从爬下;C.rested against靠着;D.painted over在上刷油漆。根据“a pillar( 柱子),waiting for the train”可知,这个男人是靠着柱子等火车。故选C。42答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:突然,图利克发现他向前摔倒在铁轨上。A.set设置;B.found发现;C.kept保存;D.looked for寻找。根据“him falling forward onto the tracks.”可知,图利克突然发现靠着柱子上的那个男人向前摔倒在铁轨上
93、。故选B。43答案与解析:D考查名词词义辨析。句意:同样在站台上的研究员雷切尔说,“这个人,没有注意到边缘,然后不小心掉到了铁轨上。”A.road路;B.stage台阶;C.train火车;D.platform平台。根据常识可知,这里指同样在火车站台等车的人。下文“On the tracks, the_49_ man was sat up by the three, who then _50_ him from below to others that raised him from above and _51_him onto the platform.”也有提示。故选D。44答案与解析:B
94、考查代词词义辨析。句意:一位先生试图叫醒他。A.Another另外一个;B.One一个;C.Every每个;D.Any任何。这里指一位先生看到那个人掉下去,试图叫醒他。故选B。45答案与解析:A考查连词词义辨析。句意:但是他没反应。A.but但是;B.so因此;C.because因为;D.if如果。前后表示转折,所以用连词but。故选A。46答案与解析:B考查名词词义辨析。句意:我不知道这些男人哪来的机智和敏捷。A.politeness礼貌;B.quickness迅速;C.nervousness情绪不安;D.quietness平静。根据上文“two more jumped down.”可知,图
95、利克当时感到很意外,不知道这些人的机智和快速的反应能力是哪里来的。故选B。47答案与解析:A考查动词词义辨析。句意:他好像卡在轨道里了。A.stuck塞;卡;B.interested感兴趣;C.lost丢失;D.involved牵连。短语be stuck in困住,卡住。这里指那个男人在轨道里被卡住。故选A。48答案与解析:C考查形容词词义辨析。句意:知道火车就要来了,距离这里只有两个车站,真的很紧张。A.right正确的;B.eager渴望的;C.tense紧张的;D.important重要的。根据“to know the train was coming, only two station
96、s away.”可知,他们非常紧张。故选C。49答案与解析:D考查形容词词义辨析。句意:在铁轨上,这名昏迷的男子被三个人抬起来,然后他们把他从下面抬到另一个人那里,再由另一个人把他从上面抬到站台上。A.uncertain不确定的;B.unlucky不幸的;C.unhappy不高兴的;D.unconscious失去知觉的。掉下去的那个人因为被卡在铁轨里,所以失去了知觉。故选D。50答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:在铁轨上,这名昏迷的男子被三个人抬起来,然后他们把他从下面抬到另一个人那里,再由另一个人把他从上面抬到站台上。A.scratched抓;B.lifted举起;C.hit击打;D.h
97、anged悬挂。根据“from below to others that raised him from above”可知,下面三个人把他从下面举起来。故选B。51答案与解析:C考查动词词义辨析。句意:在铁轨上,这名昏迷的男子被三个人抬起来,然后他们把他从下面抬到另一个人那里,再由另一个人把他从上面抬到站台上。A.signaled(发信号)通知;B.pushed推;C.rolled推,抬;D.span旋转。根据“onto the platform”以及根据常识可知,上面的人应该是抓住掉下去的那个男人把他抬到了站台上。故选C。52答案与解析:D考查名词词义辨析。句意:然后,很多人伸出援手,把那些
98、救援者也救了上来,拉回安全地带。A.drivers司机;B.conductors售票员;C.passengers乘客;D.rescuers救援者。这里指跳下站台的三个救援者,此时,他们也被站台上的其他人救了上来。故选D。53答案与解析:A考查动词短语词义辨析。句意:火车进站了大家都安全了。A.pulled in (交通工具)进站;拉入;B.pulled out(汽车或列车)开出;拔出;C.pulled over路边停车;D.pulled down拉下。根据前文“know the train was coming, only two stations away.”可知,这里指火车进站。故选A。5
99、4答案与解析:C考查形容词词义辨析。句意:他并不是独自一个人。A.abnormal不正常的;B.aboard在火车上;C.alone单独的;D.absent缺席的。这里指众人在帮忙,所以,他并不是独自一个人。故选C。55答案与解析:D考查名词词义辨析。句意:随后一辆救护车来了。A.lorry卡车;B.bus公共汽车;C.train火车;D.ambulance救护车。根据“and the man was taken to hospital _56_.”可知,救护车来了。故选D。56答案与解析:A考查副词词义辨析。句意:他被立即送往医院。A.instantly立即地;B.carefully小心地;
100、C.hopefully怀有希望地;D.approximately大约。救护车来了,他被立即送往医院。故选A。57答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:他曾和受伤的男子交谈过。A.competed竞争;B.chatted交谈;C.played玩;D.fought战斗。根据“couldnt recall what had happened”可知,这里指David曾经和受伤的男子交谈过。短语chat with sb.和某人交谈。故选B。58答案与解析:C考查形容词词义辨析。句意:这是最伟大的事情。A.hardest最难的;B.cheapest最便宜的;C.greatest最伟大的;D.easiest
101、最容易的。这里指陌生人的相助,这是最伟大的事情。故选C。59答案与解析:A考查介词短语词义辨析。句意:看到人们帮助有需要的人真的很美好。A.in need需要;B.in silence沉默;C.in surprise惊讶地;D.in comfort舒适地。这里指出手帮助有需要帮助的人,真的很美好。故选A。60答案与解析:D考查动词词义辨析。句意:尤其是在不认识这个人的情况下。A.inviting邀请;B.greeting打招呼;C.finding发现;D.knowing知道。根据上文可知,帮助别人的人和被帮助的人是彼此不认识的,故选D。第二节【语篇解读】本文介绍了紫禁城的位置、历史以及建筑抗震
102、强的原因。61答案与解析:located考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处充当定语,省略了which is; be located at表示“位于”。62答案与解析:to serve考查非谓语动词。manage后面用动词不定式作宾语,故填to serve。63答案与解析:natural考查形容词。空处充当定语,修饰disasters,说明被修饰词的性质,表示“自然的”,故用形容词形式natural。64答案与解析:how考查副词。句意:为了表明中国古代的建筑是多么的结实,英国第四频道电视台的一个电视纪录片探索了古代中国建筑设计师们的技艺。how表示“多么”,修饰形容词strong。65答案
103、与解析:engineers考查名词的单复数。and连接并列结构,前后保持一致,前面用名词复数carpenters,故空处也应该用名词engineer的复数形式。66答案与解析:was put考查动词的时态和语态。句意:这个模型被投入到试验中。根据上下文可知,动作发生在过去,故用一般过去时,又因为主语The model与谓语动词put构成被动关系,故填was put。67答案与解析:gently考查词性转换。空处修饰动词moved,故用其副词形式gently。68答案与解析:an考查冠词。method是可数名词,这里表示泛指一种,故用不定冠词,又因为空后是发音以元音音素开头的old,故填an。6
104、9答案与解析:without考查介词。根据上下文可知,用dougong这种技术建造房子不用钉子和胶水,故填without。70答案与解析:keeping考查动名词。keep充当介词at的宾语,故用其动名词形式。第四部分写作第一节参考范文This morning, when I was walking in the street, I saw two were reading a map, puzzled. It seemed that were lost. I went up them and asked how I could help.They told me that they were
105、 looking for the Temple of Heaven. I them to a nearby bus stop and advised them to take Bus No.20, could take them there directly. They appreciated my help . Before long, the bus pulled . They got on bus and waved goodbye to me. Seeing them on the bus, and I felt a kind of satisfaction.第二节参考范文Dear N
106、ick,Im glad to hear that youre coming to Sichuan in August. Youve made the wise choice to travel here. Sichuan Province is rich in tourist attractions and enjoys many worldfamous places of interest, such as Jiuzhaigou and Dujiangyan Irrigation Project.Jiuzhaigou is well known for its beautiful lakes
107、,of which the water is clear and looks colorful. It can excite visitors imagination. Another attraction is Dujiangyan Irrigation Project, which was built over 2,000 years ago and is still playing an important part in irrigation today. And the newlybuilt Wenchuan Earthquake Museum can make all the people present call for that breathtaking moment. Besides, the nice weather and convenient transportation here can make your trip more enjoyable. Im sure youll have a good time.Im looking forward to your coming.Yours sincerely,Li Hua- 19 - 版权所有高考资源网