1、高考资源网() 您身边的高考专家阅读理解AWhat do the following places have in common: the Serengeti Desert, Edinburghs Old Town and the Monarch Butterfly Biosphere Reserve?The Serengeti Desert is in Tanzania and Kenya, Africa. It contains (包含) thousands of kilometers of dry grasslands and many rare kinds of animals.Edi
2、nburghs Old Town is in the capital city of Scotland. It has many old buildings and streets. There are very few new buildings in Edinburghs Old Town.The Monarch Butterfly Biosphere Reserve is near Mexico City in Mexico. It has beautiful flowers and forests. It is also the home of millions of butterfl
3、ies in the winter.These three places are very different. But they are all under special protection by UNESCO (联合国教科文组织). They are World Heritage Sites.The story of World Heritage Sites began more than 3,000 years ago. At that time, the great king of Egypt built many temples. But after thousands of y
4、ears, sand covered them.Stories tell of a young boy named Abu Simbel who found the temples. One day, Abu Simbel saw something under the sand. Soon, the ancient temples of Ramses were officially rediscovered. But they were not safe. The government of Egypt planned to build a dam on the Nile River. It
5、 would create a large lake, which would cover the temples in water.Many people did not want the temples destroyed. UNESCO agreed and raised 40 million dollars from around the world to save the temples. From 1964 to 1968, engineers took the temples apart in many pieces and rebuilt them hundreds of me
6、ters back from the Nile River. Today, they are called the Abu Simbel Temples, in memory of the young boy who first found them.The effort to save the Abu Simbel Temples was a success. So in 1972, UNESCO formed the World Heritage Committee, which protects places on the earth that are of great cultural
7、 or natural value.Any country in the world can ask for protection from UNESCO. The countries send a list of places to the World Heritage Committee. Once a year, the World Heritage Committee meets and votes on which places to protect. When they choose a place, it officially becomes a World Heritage S
8、ite.本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界文化遗产名录的相关背景知识。1Whats special about Edinburghs Old Town?AIt has no new buildings.BIts a World Heritage Site.CIts in the capital city of Scotland.DIt has the oldest streets in the world.答案:B解析:细节理解题。根据第五段中的They are World Heritage Sites.可知,Edinburghs Old Town的特别之处在于它被列入了世界文化遗产名录。2
9、The young boy Abu Simbel _.Agrew up to be a great engineerBtook part in building the templesClived in Egypt about 3,000 years agoDwas the first to discover the hidden temples答案:D解析:细节理解题。根据倒数第四段中的Stories tell of a young boy named Abu Simbel who found the temples.和倒数第三段中的the Abu Simbel Temples, in me
10、mory of the young boy who first found them可知,Abu Simbel是第一个发现那些寺庙的人。3How did people save the temples of Ramses ?ABy storing their pieces away.BBy keeping them under the sand.CBy moving them to a much safer place.DBy preventing the government building the dam.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第三段中的engineers took the
11、temples apart in many pieces and rebuilt them hundreds of meters back from the Nile River可知,Ramses (拉美西斯二世,古埃及的国王名)寺庙被移到了一个更安全的地方。4The last paragraph mainly deals with _.Ahow a World Heritage Site is chosenBwhy the World Heritage Committee was formedChow often the World Heritage Committee worksDwhy
12、countries ask for protection from UNESCO答案:A解析:段落大意题。最后一段中的send a list of places to the World Heritage Committee和meets and votes on which places to protect等信息向我们展示了世界遗产委员会是如何选出可以被列入世界文化遗产名录的遗产的,故选A项。BMore and more people around the world are getting tattoos (文身). In the United States a large number
13、of people aged 25 to 40 get tattoos. A third of all Americans between 18 and 25 have a tattoo. In Britain a fifth of all adults are tattooed. Tattooing has become an important industry as well. Today, there are more than 50,000 tattoo artists in the US alone.Even famous people such as Angelina Jolie
14、 and David Beckham have some kind of tattoo on their bodies. According to researchers many people tattoo themselves as a sign of individuality (个性). They want to express themselves and show others who they are. Other forms of body art are also on the rise.Today, tattoos are widely accepted in societ
15、y. That hasnt always been the case. Tattoos used to be connected with criminals (罪犯), lower class people or certain groups like sailors and motorcycle gangs. While tattooing was once only for men, more and more women are now getting tattoos.Tattooing goes way back in history. In many parts of the wo
16、rld, people used tattoos for different purposes. The ancient Romans tattooed their slaves. Native Americans tattooed themselves as a sign of bravery. In Nazi Germany Jews were marked with a number to tell who they were.Not only has tattooing itself become a big industry, but removing them is also on
17、 the increase. Many people just dont realize that a tattoo lasts forever, and at some time in their lives they may want to get rid of it. The cost of tattooing yourself usually depends on how large the tattoo is or how complex (复杂的) it is. Prices are usually from a hundred to over a thousand dollars
18、.本文是一篇说明文。文章主要介绍了文身这门艺术的历史及现状。5The numbers in Paragraph 1 are used to show that _.Atattoos are now very popularBmany tattoo artists are moving to AmericaCyoung adults have a preference for tattoosDit is against the law to get tattoos in Britain答案:A解析:细节理解题。由该段中的a large number of people.a fifth of al
19、l adults are tattooed和there are more than 50,000 tattoo artists in the US alone可知,作者通过这些数字旨在说明文身现在非常流行,故选A项。6What might be David Beckhams attitude towards tattooing?AHe is worried about it.BHe is interested in it.CHe thinks little of it.DHe has no idea of it.答案:B解析:推理判断题。由第二段中的Even famous people.Dav
20、id Beckham have some kind of tattoo on their bodies可知,David Beckham也喜欢文身,故选B项。7We can learn from the text that tattooing _.Ais still not accepted by womenBusually costs a lot of moneyCis not good for our healthDhas a long history答案:D解析:推理判断题。由倒数第二段中的The ancient Romans, Native Americans和Nazi Germany Jews可知,文身这种行为已经有很久的历史了,故选D项。8It seems that the business of tattooing will _.Aslow downBdisappear soonCcontinue growing Dbecome very hard答案:C解析:推理判断题。由最后一段中的Not only has tattooing itself become a big industry, but removing them is also on the increase.可知,文身这个行业将会继续发展,故选C项。高考资源网版权所有,侵权必究!