1、阅读强化训练(八)学生用书P148(单独成册)(建议用时:25分钟) 阅读理解One day, a patient came to see me. He worked as a waiter in a restaurant and his problem was acid reflux(胃酸倒流), a disease that influences as many as 40 percent of Americans, a marked increase in recent years. Reflux can lead to esophageal(食道的) cancer, which has
2、 increased by about 500 percent since the 1970s. The drugs we use to treat reflux dont always work and may even increase the risk of developing cancer when used long term.What is responsible for these worrying developments? For one, our poor diet, with its huge increases in the intake of sugar, fat,
3、 soft drinks, and unhealthy foods. But another important fact has been overlooked:dinnertime. Over the past twenty years, the time of my patients evening meals has become later and later. Dinneralready pushed back by longer work hoursis often further, delayed(推迟) by activities such as shopping and e
4、xercise.In my experience, the single most important treatment for reflux is to avoid late eating. A patient with reflux came to see me because her father and uncle died of esophageal cancer, and she was afraid of getting it too. Her nightly routine(常规) included a 9 pm. dinner with at least two bottl
5、es of red wine. The reflux was serious, and changes were needed.She listened, then did not come back to see me for a year. “For the first two months, I just hated you,” she told me, “and for the next two months, I was having some trouble eating. I guessed I was going to die of esophageal cancer.” Th
6、en she added, “You know, were the reason that its not so easy to get 6 pm. reservation(预约) at the good restaurants anymore.”To stop the increase in reflux disease, we have to stop eating at least three hours before bed. As for my waiter patient? I told him to eat dinner before 7 pm. Within six weeks
7、, his reflux was gone.【解题导语】本文是一篇议论文。文章主要讨论了吃晚饭吃得太晚的危害。1The disease the waiter caught is _Aon the riseBeasy to controlCunusual in AmericaDthe most dangerous cancerA解析:细节理解题。根据第一段中的a disease that influences as many as 40 percent of Americans, a marked increase in recent years可知,患胃酸倒流病的人数正在逐年增加。2What
8、does the underlined word “overlooked” in Paragraph 2 mean?ATalked about a lot.BPaid no attention to.CCarefully looked into.DTaken into consideration.B解析:词义猜测题。根据该句中的But以及下文介绍晚饭吃得太晚的弊端可知,晚饭时间是一个被人们忽视了的问题。3Why did the woman patient hate the author?AHe spoke of her dead father and uncle.BHe asked her t
9、o change her eating habits.CHe couldnt find a way to deal with her problem.DHe couldnt make her healthy again within a year.B解析:推理判断题。根据第三段中的The reflux was serious, and changes were needed.和第四段可知,作者让这位女病人将自己的晚饭时间提前,然而女病人很难做到,因此恨作者。4The author writes the text to tell us _Anot to work late at nightBto
10、 avoid eating at restaurantsCunhealthy foods cause cancerDthe danger of eating late at nightD解析:写作意图题。作者以一个病人的案例引出晚上吃饭时间太晚容易得胃酸倒流病,并且给出自己的建议,然后再以一个女病人的病例对此加以证明,最后得出结论。由此可知,此文的目的在于告诫大家晚饭时间很关键,不能吃得太晚,否则会导致疾病,甚至会威胁生命。 完形填空Recently, my family and I visited Kaikoura, a coastal town in New Zealand. The fi
11、rst evening it seemed a _1_place, but the next day I remembered what Id_2_about it in a magazinethat it was often_3_to see dolphins(海豚) and whales there!My family and I_4_on a gray, windy morning on a small boat. _5_, the sky turned blue ten minutes later. Soon we_6_the place where we were supposed
12、to go swimming. To my_7_, this was more than 40 km from land. I was quite_8_by this time, and wondered why we came all the way out there, when_9_someone shouted “Dolphins!”All I could_10_were fins(鱼鳍) everywherethere were about one hundred dolphins, all_11_towards our boat! Many of them were jumping
13、 around in the water_12_they were asking us to come and play. I_13_my snorkel(潜水通气管) and jumped into the sea. Then I tried to make _14_in the water to attract them. What made me_15_ was that they heard me and came to swim around me. Amazingly, a dolphin kept following me, but then changed his_16_and
14、 swam in another direction. It really made me realize how_17_these animals are.About an hour later, it was time for us to get back onto the_18_. I really enjoyed myself, but I was a little cold and_19_to leave the water. I noticed that everyone on board was smiling and I realized what a very_20_mome
15、nt wed had.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者主要讲述了自己和海豚一起游泳的经历。1A.busyBboringCsafe DgreatB解析:由下文的see dolphins(海豚) and whales there可知,这里是说:第一天晚上这里看起来是一个“无聊的(boring)”地方。2A.read BsungCtaught DdrawnA解析:由该空后的in a magazine可知,“我”想起了在一本杂志中所“读(read)”到的。3A.impolite BterribleCdifficult DpossibleD解析:由下文作者讲述自己和海豚一起游泳的经历可知,这里是说:在
16、那里经常“有可能(possible)”看到海豚和鲸鱼。4A.gave up Bturned backCset off Ddressed upC解析:由下文相关内容可知,作者和家人一起“出发(set off)”去看海豚了。5A.Besides BHoweverCOn the whole DIn other wordsB解析:由该空前的a gray, windy morning和空后的the sky turned blue ten minutes later可知,这里是转折关系,故填However。6A.reached BleftCcrossed DmissedA解析:由该空后的where we
17、were supposed to go swimming可知,我们要在这里游泳,所以这里是说:我们“到达(reached)”了这个地方。7A.joy BregretCshame DsurpriseD解析:由该空后的this was more than 40 km from land可知,我们要游泳的地方离岸边有40多公里远,这让“我”感到十分“惊讶(surprise)”。8A.shy BwetCcold DhungryC解析:由上文的windy morning可知,这时“我”感到很“冷(cold)”。下文的I was a little cold也是提示。9A.secretly Bsuddenl
18、yCcertainly DnaturallyB解析:由该空前的I.wondered why和空后的someone shouted“Dolphins!”可知,正当“我”在想为什么我们要大老远跑到这里来的时候,“突然(suddenly)”有人喊:“海豚!”。10A.see BhearCsmell DtouchA解析:由该空后的fins(鱼鳍)everywherethere were about one hundred dolphins可知,“我”“看见(see)”到处都是鱼鳍。11A.waving BclimbingClooking DswimmingD解析:由该空前的dolphins可知,这里是
19、说:海豚都朝着我们的船“游(swimming)”过来。12A.even if Bso thatCas if Dnow thatC解析:好多海豚在水中跳来跳去“好像(as if)”是在邀请我们一起来玩。13A.sold Bput onClost Dpicked offB解析:由下文中的jumped into the sea可知,“我”“戴上(put on)”潜水通气管,然后跳入了海里。14A.sounds BfacesCdecisions DpromisesA解析:由下句中的they heard me可知,“我”试图通过发出“声音(sounds)”来吸引它们。15A.angry Brelaxed
20、Cworried DexcitedD解析:由该空后的they heard me and came to swim around me可知,这让“我”十分“兴奋(excited)”。16A.life BfoodCmind DhabitC解析:由该空后的swam in another direction可知,这只海豚改变了主意,朝着另一个方向游走了。change ones mind表示“改变主意”。17A.lazy BdangerousCpowerful DintelligentD解析:海豚听到作者发出的声音后,都游了过来,还有一只一直跟着作者, 这让作者觉得这些动物都非常“聪明(intelligent)”。18A.bus BboatCtrain DtruckB解析:上文的a small boat是提示。19A.decided BforgotCdisagreed DfailedA解析:由该空前的I was a little cold可知,“我”感到有些冷,所以“决定(decided)”从水中出来。20A.bad BstrangeCspecial DquietC解析:作者认为和海豚一起游泳让他们度过了非常“特别的(special)”一刻。