收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc

上传人:a**** 文档编号:424115 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:11 大小:2.43MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第1页
第1页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第2页
第2页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第3页
第3页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第4页
第4页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第5页
第5页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第6页
第6页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第7页
第7页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第8页
第8页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第9页
第9页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第10页
第10页 / 共11页
2019_2020学年高中英语课时分层作业二十二Module6AnimalsinDangerPeriod2ReadingandVocabular要点讲解课外研版必修52019122121.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业 二十二Module 6Period 2. 根据首字母和汉语提示写出单词的正确形式1. After the accident, I was concerned about his mental condition(状况). 2. There is always beautiful scenery in nature reserves(保护区). 3. That mistake seriously endangered(危及) the future of the company. 4. After the traffic accident happened, the police w

2、ere soon on the spot(现场). 5. I prefer to see animals in their natural habitat(栖息地), rather than in zoos. 6. People struggled(挣扎) at the deadline during the floods. 7. The government has confiscated(没收)the land where many people used to live. 8. The doctor will see you again next week. Meanwhile(同时),

3、 you must rest as much as possible. 9. Now, cloning extinct(灭绝的) or endangered species is not surprising. 10. He is thought as the ideal(理想的)person to take over the job. . 单句语法填空1. He said life wouldnt be worth living (live) without friendship. 2. The water was freezing(freeze)and he was forced to r

4、eturn to the beach. 3. Although tired (tire) after a whole days work, I spend half an hour doing housework every night. 4. Intellectual property rights protect the artist from having (have) his or her creative ideas copied by another. 【补偿训练】Something must be done to protect the environment from bein

5、g polluted (pollute). 5. He took part in the workers struggle for better pay. 6. Hes got into a dangerous situation where he is likely to lose(lose) control over the plane. 7. The little girl showed no anxiety before the competition. She seemed to have prepared (prepare) for it pretty well. 【补偿训练】Do

6、 you always seem to be waiting (wait) for the good times to arrive or do you just appreciate what you have now? 8. One of the conditions (condition) of the job is that you should be able to drive. 9. The government will get tough with those who avoid paying taxes. 10. The company whose name was Notc

7、o was in Australia. . 完成句子1. Malala Yousafzai has never stopped struggling for the childrens right to education. 马拉拉优素福扎伊从未停止为儿童获得教育的权利而抗争。2. The flowers in our garden are well protected from the cold weather. 我们花园里的花被很好地保护以免受冷空气的伤害。3. He was spotted by the police boarding the plane to Paris. 他登上飞往巴

8、黎的飞机时被警察认出。4. Though polluted a little, the city still attracts tens of thousands of tourists every year. 虽然有点污染, 但是这座城市每年依然吸引数以万计的游客。5. In my opinion, the suggestion Tom put up is well worth discussing at the meeting. 在我看来, 汤姆提出的建议很值得在会议上讨论一下。6. Many teachers working conditions need improving in so

9、me areas, because a number of teachers health is in bad condition. 许多地方老师的工作条件需要改善, 因为好多老师的身体状况不好。7. Youd better reserve a seat in advance, because many seats are reserved for special guests. 你最好提前订座, 因为好多座位都是为贵宾准备的。8. Our government are getting tough with those who break the law. 我们政府对那些违法的人要严惩。. 阅

10、读理解Do you know what to do if you see a bird with a broken wing in your backyard, or a hurt raccoon(浣熊) by the side of the road? Use your phone! Its never a good idea to touch a wild animal or to try to help one without professional guidance. The animal might be dangerous to you, and you could cause

11、further injury without meaning to. Thats why the wildlife-rescue organization Animal Watch has created a new mobile app. The app helps users find the right solutions for animals that need urgent(紧急的) care. Animal Help Now uses your phones GPS to find where the animal is located. Then the app asks qu

12、estions about the animal: Is it wild or raised by humans? Is it a pet or a farm animal? Could the animal put humans in danger? Based on the location, the time of day, the type of animal, and the injury, Animal Help Now will suggest a care provider thats right for your situation. For wild animals, th

13、e app might suggest a nearby rescue facility that specializes in wounded wildlife. Or it might point you to registered care takers who nurse animals that have been hurt in the wild back to health. For pets or farm animals, the app lists the nearest veterinarians(兽医) who care for the type of animal t

14、hat has been injured. “The app is designed to work even when you dont have cell or Internet access, ”Animal Watch director Dave Crawford tells National Public Radio. “So whether youre driving through a remote area on the eastern Colorado plains, hiking a trail in Rocky Mountain National Park, or sim

15、ply passing through a dead zone on your way to work, youll still be able to immediately find the help you need. ” For now, Animal Help Now works only in Colorado, where Animal Watch is based. But the organization hopes to include information for users across the country. 【语篇概述】本文主要介绍了Animal Watch组织开

16、发的一款手机应用软件, 该软件可以通过人们所提供的受伤动物的信息来帮助人们拯救这些动物。1. If you help injured animals by yourself, you may_. A. become a danger to themB. do more harm to themC. make them become wilderD. leave them in a dangerous situation【解析】选B。细节理解题。根据第二段第二句可知, 假如你自己独自帮助那些受伤的动物的话, 你可能无意中对其造成更大的伤害。故选B。2. It can be inferred th

17、at Animal Help Now is_. A. an organizationB. a websiteC. a mobile appD. a company【解析】选C。推理判断题。结合第四段以及第五段的前两句可知, 这是一款手机应用软件(app)。3. According to Dave, the app_. A. can work anywhere in ColoradoB. stops working on your way backC. includes information across the countryD. needs to have access to the In

18、ternet【解析】选A。细节理解题。结合最后两段可知, 这个应用软件只要在科罗拉多就能使用。4. The best title for the passage may be_. A. Helping the Injured Animals in TimeB. Saving Animals with Your PhoneC. Providing Care for Wild AnimalsD. Making a Call to Help Animals【解析】选B。主旨大意题。本文主要介绍了Animal Watch组织开发了一款手机应用软件, 该软件可以通过人们所提供的受伤动物的信息来帮助人们拯

19、救这些动物。故选B。. 完形填空Here in Alaska, the wolf almost disappeared a few years ago, because hunters were killing hundreds of them for sports. 1, laws were passed to protect the wolves from 2 and people who catch the animals for their 3 . So the wolf population has greatly 4. Now there are so many wolves th

20、at they are 5 their own food 6. A wolf naturally lives on animals in the 7 family. People there also hunt deer for 8 . Many of the animals have been 9 by the very cold winters recently and changes in the 10 life there. When the deer cant find 11 food, they die. If the wolves 12 to kill large numbers

21、 of deer, the deer will 13 some day. And the wolves, too. So we must 14 the cycle (循环) of life there. If we killed more wolves, we would 15 them from starving. We also save deer and some 16 animals. In another northern state, wolves attack (袭击) 17 and chickens for food. Farmers 18 the United States

22、government to send a team of 19 to study the problem. They believe it is 20 to kill wolves in some areas and to protect them in places where there is a small population. 【语篇概述】本文通过讲述美国阿拉斯加州起初因为人们的滥捕滥杀,导致狼这种动物几乎濒临灭绝, 后来政府通过立法对狼进行了保护, 但不久狼又泛滥成灾这一事例, 说明了保持生态平衡的重要性。全文还讲了生态平衡遭到破坏后, 狼的数量的增加给狼及当地人们所带来的损害。1

23、. A. ButB. AlthoughC. However D. So【解析】选C。逻辑推理题。过去人们大量捕杀狼, 然而后来国家通过法律保护狼, 因此前后为转折关系。but也可表示转折, 但but是连词, 不用逗号分开。2. A. farmersB. sportsmenC. soldiersD. officers【解析】选B。词汇复现题。根据上文because hunters were killing hundreds of them for sports. 可知, 猎手为了运动而捕杀狼, 所以通过法律保护狼群避免被从事运动的人捕杀。3. A. eyesB. teethC. legsD. f

24、ur【解析】选D。背景常识题。有的人捕杀狼是为了它们的皮。4. A. increasedB. reducedC. improvedD. changed【解析】选A。逻辑推理题。因为有法律保护狼, 因此狼的数量增加了。5. A. killingB. usingC. eatingD. destroying【解析】选D。逻辑推理题。狼太多, 结果毁掉了自己的食物供应。6. A. supplyB. animalsC. storesD. deer【解析】选A。背景常识题。狼太多了, 它们破坏了自己的食物供应。7. A. hunterB. deerC. farmerD. wolf【解析】选B。词汇复现题。

25、下文中的People there also hunt deer可知, 狼以鹿为食。8. A. joyB. skinC. foodD. safety【解析】选C。词汇复现题。上下文一直在探讨食物链的问题。9. A. killedB. harmedC. huntedD. protected【解析】选B。词语辨析题。选项A有较大干扰性, 作者说寒冷的冬季及食物的变化对鹿伤害极大, 但还不至于死亡。下一句“当鹿找不到食物时, 它们就会死亡”也能说明这一点。10. A. everydayB. humanC. animalD. plant【解析】选D。气候的寒冷和植物的变化。11. A. muchB. g

26、oodC. enoughD. fresh【解析】选C。逻辑推理题。鹿找不到足够的食物便会死亡。12. A. stopB. continueC. remainD. go【解析】选B。逻辑推理题。如果狼继续杀死大量的鹿, 鹿总有一天会灭绝, 狼也会。13. A. disappearB. dieC. reduceD. starve【解析】选A。逻辑推理题。从空后的some day看, 作者在讲述未来的结果, 联系空前的内容, 鹿有一天会灭绝。14. A. findB. useC. changeD. keep【解析】选C。逻辑推理题。基于上面的原因, 我们应该改变这样的食物圈。15. A. saveB

27、. keepC. defendD. make【解析】选A。词语辨析题。选项B有较大干扰性, keep. . . from意思是“阻止做某事”, 而save. . . from意思是“从中把挽救出来”。16. A. waterB. landC. forestD. farm【解析】选D。逻辑推理题。从下文我们得知, 如果狼得不到足够的鹿, 它们就会去袭击家禽家畜, 因此保护好鹿, 也会使some farm animals得到保护。17. A. deerB. haresC. dogsD. cows【解析】选D。逻辑推理题。hare的意思是“野兔”, 它不是农场的动物, 因此B项不合题意; 在C、D项

28、中, cows是较容易捕杀的, 因此D项为最佳答案。18. A. forceB. insistC. wantD. order【解析】选C。词语辨析题。want the United States government to do符合句意。A、D项显然不合题意, insist形成的搭配为insist on doing sth. , 而不可以是insist sb. to do sth. 。19. A. scientistsB. soldiersC. huntersD. doctors【解析】选A。逻辑推理题。从空后的to study the problem可知答案。20. A. rightB. n

29、ecessaryC. usefulD. natural【解析】选B。逻辑推理题。他们认为在有的地区捕杀狼而在狼数量少的地方保护狼是有必要的。【补偿训练】. 阅读理解AThe famous American gorilla (大猩猩) expert Diane Fossey had a completely new way to study gorillasshe pretended to be one of them. She copied their actions and way of lifeeating plants and getting down on her hands and

30、knees to walk the way a gorilla does. It was a new relationship. Diane Fossey was murdered in Rwanda in 1985 and her story was made into the popular film Gorillas in the Mist. It was a long way from King Kong, which is about a gorilla as a monster (a frightening animal), and helped to show a new ide

31、a: the real monster is man, while the gorilla is to be admired. Today there are thought to be around 48, 000 lowland gorillas and maybe 400500 mountain gorillas in the wild. From the Congo in West Africa, to Rwanda and Uganda further east, they are endangered (put in a situation in which they could

32、be harmed or damaged) by hunting and by the cutting down of their forest homes. Sometime ago, I found in my letterbox a little magazine from the World Wide Fund for Nature. It had two photos side by side. One was of a young gorilla. “This is a species of mammal (哺乳类动物), ” said the words below it. “I

33、t is being destroyed by man. We must save it for our own good. ” The other photo showed a human baby. The words also read: “This is a species of mammal, ” but then went on: “It is the most destructive (破坏性的) on earth. We must retrain it for its own good. ”【语篇概述】通过对大猩猩的研究, 呼吁保护大猩猩。1. The text mainly

34、talks about_. A. Diane FosseyB. the gorillas in RwandaC. the protection of the gorillasD. the film Gorillas in the Mist【解析】选C。主旨大意题。文章第一段谈到黛安佛西(Diane Fossey)对大猩猩的研究; 第二段谈到根据她的事迹所拍摄的影片; 第三段谈到大猩猩数量减少的原因; 第四段谈到保护大猩猩的宣传措施。因此本文的主题就是保护大猩猩。2. We can learn from the text that_. A. Gorillas in the Mist was ba

35、sed on Fosseys experiencesB. lowland gorillas live longer than mountain gorillasC. King Kong showed us that a gorilla is admirableD. Diane Fossey was murdered by a gorilla【解析】选A。细节理解题。由第二段第一句Diane Fossey was murdered in Rwanda in 1985 and her story was made into the popular film Gorillas in the Mist

36、. 可知, 黛安佛西于1985年在卢旺达被谋杀, 其故事被拍摄成电影Gorillas in the Mist。3. What message can we get from the two photos in the magazine? A. Gorillas are mans close friends. B. Both man and the gorilla need to be saved. C. Young gorillas are as lovely as human babies. D. Man should live peacefully with the gorilla. 【解

37、析】选D。推理判断题。第一张图片宣传“为了我们自己的利益要挽救大猩猩”; 第二张图片宣传“重新教育人类, 为了他们自己好”。两幅画并排说明宣传者呼吁人类和大猩猩和平共处, 不要伤害它们。BLast nights meteor(流星)shower left many people in the community dissatisfied and demanding answers. According to Gabe Rothschild, Emerald Valleys mayor, people gathered in the suburbs of the city, carrying h

38、eavy telescopes, expecting to watch the brightly burning meteors passing through the sky. What they found instead was a sky so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead. “My family was so frustrated, ”admitted town resident Duane Cosby. “We wanted to m

39、ake this an unforgettable family outing, but it turned out to be a huge disappointment. ”Astronomersscientists who study stars and planetshave been complaining about this problem for decades. They say that light pollution prevents them from seeing objects in the sky that they could see quite easily

40、in the past. They call on people and the government to take measures to fight against it. There is yet a population besides professional and amateur star observers that suffers even more from light pollution. This population consists of birds, bats, frogs, snakes, etc. For example, outdoor lighting

41、severely affects migrating(迁徙的)birds. According to the International Dark-Sky Association, “100 million birds a year throughout North America die in crashes with lighted buildings and towers. ”Countless more animal casualties(伤亡者)result from the use of artificial lighting. Clearly, people enjoy the

42、benefits of lighting their evenings, but some scientists think it can be harmful for humans, too. They worry that exposure to light while sleeping can increase a persons chances of getting cancer. Emerald Valley is only one community that is becoming aware of the negative effects of light pollution.

43、 For years, Flagstaff, Arizona, has enforced lighting regulations in its city in order to assist astronomers at the Lowell Observatory. Similar efforts have been made worldwide, and a movement is underway to remind us to turn off lights when we are not using them, so that other creatures can share t

44、he night. 【语篇概述】本文通过人们抱怨因人类灯光而看不清楚流星这件事, 引出光污染这个话题, 后面从多个方面论述了光污染的危害, 并呼吁人们注意这个问题。4. It happened last night that _. A. the citys lights affected the meteor watchingB. the meteors flew past before being noticedC. the city light show attracted many peopleD. the meteor watching ended up a social outing

45、【解析】选A。细节理解题。根据第一段最后一句可知, 因为城市的灯光太亮, 使得流星划过天空时人们看得不是很清晰。故选A。5. What do the astronomers complain about? A. Meteor showers occur less often than before. B. Their observation equipment is in poor repair. C. Light pollution has remained unsolved for years. D. Their eyesight is falling due to artificial

46、lighting. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段第一句可知, 天文学家抱怨这个问题很多年了, 可以推知这个问题存在多年未曾解决, 故选C。其余选项说法与文章明显不符。6. What is the author concerned about according to Paragraph 4? A. Birds may take other migration paths. B. Animals living habits may change suddenly. C. Varieties of animals will become sharply reduced. D. Animal

47、s survival is threatened by outdoor lighting. 【解析】选D。推理判断题。本段提到一些光污染影响了鸟、蝙蝠、青蛙和蛇等动物, 并以迁徙的鸟类为例作出了说明, 所以应该选D。7. Lighting regulations in Flagstaff, Arizona are put into effect to _. A. lessen the chance of getting cancerB. create an ideal observation conditionC. ensure citizens a good sleep at nightD. enable all creatures to live in harmony【解析】选B。推理判断题。最后一段第二句提到灯光管理规定的实施旨在帮助天文学家, 与B项相符, 故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1