收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc

上传人:a**** 文档编号:424013 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:9 大小:2.32MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit4GlobalwarmingSectionⅡ练习新人教版选修6202004290514.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section .根据句意及提示,写出所缺单词1The new computer system should solve a whole _(范围;种类) of problems.2My grandmother _(倾向) to go to bed early everyday.3Strangely, Mr Green, who was also _(反对) to the new policy, made no remark in the discussion.4The employment problem tends to be a common_(现象) in a lot of count

2、ries.5We received several answers, and we picked one at_(任意)6There is a growing_(tend) for people to work at home instead of in offices.7Large quantities of money _(have) been sent to the earthquake victims.8Do you subscribe _her pessimistic view of the state of the economy?Absolutely not.I think it

3、 is just on the rise.9Accommodation _(range) from tourist class_luxury hotels.10There is no doubt_we human beings should be responsible for the earths becoming warmer and warmer.答案1range2.tends3.opposed4.phenomenon5random6.tendency7.have8.to9ranges; to10.that.单句改错1If she could put up the conditions

4、there, we could take her._2Quantities of food was on the table._3Comparing with many other women, she was indeed very fortunate._4He has a number of interests, ranged from playing chess to swimming._5Tom is one of the top students in our school and the scores hes got in each exam are always far in a

5、verage._答案1up后加with2.waswere3ComparingCompared4.rangedranging5in averageabove average.完形填空When I was younger, I was very sporty.My dad is a runner who greatly_1_me.My great hobby between the ages 11 and 14 was crosscountry_2_However, when my family_3_, my new school didnt pay attention to_4_, and ha

6、d no afterschool activities like football or running.Over the next few years, I_5_exercising except during PE.lessons at school.I was_6_that I could eat what I wanted and didnt put on any weight, so it looked like I was healthy, but in reality I was very_7_When I started university, I decided that I

7、 would try and get fit, but by then I was worried about_8_myself in front of other people._9_, this year, one of my New Years promises has been to try and get in shape.This_10_came after I was late for a bus, tried to run after it and was very out of_11_in under a minute! I considered_12_running aga

8、in, yet my housemate tried to practice yoga, so my New Years_13_was delayed.Finally, one of my friends_14_a swimming pool close to my house that she had gone to a few times.Now, I love_15_, and I find doing laps in the pool very relaxing.Experts say everyone should do 30 minutes of proper_16_every d

9、ay, so Im starting with an hour three times a week and_17_every day.I hope that I will soon start to feel the_18_of regular exercise, and will become fitter and_19_In the long term, I know it will be very good for me, and_20_all sorts of health problems that often occur in later life.1A.understoodBc

10、reatedCdiscouragedDinfluenced2A.skiingBjoggingCrunningDdriving3A.collectedBmovedCsavedDtravelled4A.sportsBlessonsCparentsDseats5A.triedBstoppedCenjoyedDrisked6A.obviousBrichCluckyDnervous7A.unusualBunluckyCunconsciousDunfit8A.helpingBintroducingCembarrassingDteaching9A.EvenBHoweverCAlsoDThus10A.deci

11、sionBadviceCmethodDpraise11A.controlBorderCdateDbreath12A.taking inBholding upCtaking upDturning out13A.resolveBpresentCpartyDwelcome14A.sawBranCmetDrecommended15A.swimmingBrunningCboatingDtouring16A.placeBwayCexerciseDlight17A.getting upBbuilding upCputting upDmaking up18A.actionsBhobbiesCglassesDb

12、enefits19A.quickerBstrongerChigherDbraver20A.preventBsufferCtreatDshow答案与解析这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了作者小时候很喜欢跑步。作者搬家后,新学校不重视运动,作者也就不怎么运动了。随着时间的流逝,作者意识到了健康出现了问题,重新开始了体育运动。1D考查动词辨析。根据“My great hobby between the ages 11 and 14 was crosscountry_2_”可知“我”的父亲是一名跑步者,他对“我”影响很大。A.understood明白;B.created创造;C.discourage

13、d劝阻;D.influenced影响,故选D。2C考查名词辨析。根据“I considered_12_running again”在十一岁到十四岁之间,“我”最大的爱好是越野赛跑。 Askiing滑雪;B.jogging慢跑;C.running赛跑;D.driving驾驶,故选C。3B考查动词辨析。根据“my new school didnt pay attention to_4_,”可知“我”家搬家了。A.collected收集;B.moved搬家;C.saved节省;D.travelled旅行,故选B。4A考查名词辨析。根据“and had no afterschool activitie

14、s like football or running.”可知“我”的新学校不重视运动。A.sports运动;B.lessons课程;C.parents父母;D.seats座位,故选A。5B考查动词辨析。根据“my new school didnt pay attention to_4_, and had no afterschool activities like football or running.”可知这里意思是除了学校的体育课,“我”停止了运动。A.tried尝试;B.stopped停止;C.enjoyed喜爱;D.risked冒险,故选B。6C考查形容词辨析。根据“that I c

15、ould eat what I wanted and didnt put on any weight, so it looked like I was healthy”“我”可以想吃什么就吃什么,不会增加体重,所以看起来“我”很健康,由此可知“我”是幸运的。 Aobvious明显的;B.rich富有的;C.lucky幸运的;D.nervous紧张的,故选C。7D考查形容词辨析。but 表示转折关系,“我”看起来很健康,但是,事实上,“我”不健康。A.unusual不寻常的;B.unlucky不幸的;C.unconscious无意识的;D.unfit不健康的,故选D。8C考查动词辨析。根据“th

16、is year, one of my New Years promises has been to try and get in shape.”可知这里意思是但那时,“我”担心在别人面前让自己难堪。A.helping帮助;B.introducing介绍;C.embarrassing使人尴尬的;D.teaching教,故选C。9B考查副词辨析。句意:然而,今年,我的新年承诺之一就是努力保持体型。A.Even甚至;B.However然而;C.Also也;D.Thus因此,故选B。10A考查名词辨析。句意:这个决定是在我错过了一辆公交车,试图追上它,在不到一分钟的时间里,我上气不接下气后做出的。A.

17、decision决定;B.advice建议;C.method方法;D.praise赞美,故选A。11D考查固定短语辨析。句意:这个决定是在我错过了一辆公交车,试图追上它,在不到一分钟的时间里,我上气不接下气后做出的。out of control失去控制;out of order发生故障;out of date过期的;out of breath上气不接下气,故选D。12C考查动词短语辨析。句意:我考虑再次从事跑步。A.taking in吸收;B.holding up举起;C.taking up开始从事;D.turning out结果是,故选C。13A考查名词辨析。根据上文“this year,

18、one of my New Years promises has been to try and get in shape.”可知这里意思是“我”的新年决定被延迟了。这里是同义词重现。A.resolve决定;B.present呈现;C.party参加社交聚会;D.welcome欢迎,故选A。14D考查动词辨析。句意:最后,我的一个朋友推荐了我家附近的一个游泳池,她去过几次。A.saw看到;B.ran跑;C.met遇见;D.recommended推荐,故选D。15A考查动词辨析。根据“Finally, one of my friends_14_a swimming pool close to m

19、y house that she had gone to a few times.”可知现在,“我”爱游泳。 Aswimming游泳;B.running跑步;C.boating划船;D.touring旅行,故选A。16C考查名词辨析。根据“I hope that I will soon start to feel the_18_of regular exercise,”可知专家说每个人每天应该做30分钟适当的运动。A.place地方;B.way方法;C.exercise运动;D.light光线,故选C。17B考查动词短语辨析。句意:所以我从每周三次,每次一小时开始,每天都在增加。A.getti

20、ng up起床;B.building up增进;C.putting up举起;D.making up化妆,故选B。18D考查名词辨析。根据“and will become fitter and_19_”可知这里意思是“我”希望“我”将很快开始感受到定期锻炼的好处。 Aactions行动;B.hobbies爱好;C.glasses眼镜;D.benefits福利,故选D。19B考查形容词辨析。句意:我的身体将会变得更健康,更强壮。A.quicker更快;B.stronger更强壮;C.higher更高;D.braver更勇敢,故选B。20A考查动词辨析。句意:从长远来看,我知道这对我很有好处,可以

21、防止以后生活中经常发生的各种健康问题。A.prevent阻止;B.suffer遭受;C.treat对待;D.show显示,故选A。.七选五PollutionPollution happens when the environment is dirtied, by waste, chemicals, and other harmful substances (物质)Pollution is a problem all over the world.But it is especially bad in large cities with a lot of industries and cars.

22、_1_Wildfires, volcanoes, and industrial chemicals cause some air pollution.But most air pollution comes from burning fossil fuels (矿物燃料)These include coal, oil, and natural gas.The burning of fossil fuels may release harmful gases.Air pollution may cause such diseases as cancer and asthma.It also le

23、ads to polluted rain that can harm living things._2_Finally, air pollution damages the ozone layer (臭氧层), which is important because it protects Earth against harmful rays from the sun.Causes of water pollution are easy to see.People dump (倾倒) garbage and dirty water into rivers, lakes and oceans.Fa

24、ctories or cities sometimes release poisonous chemicals, and other wastes into water.These chemicals may make the groundwater unfit to drink._3_Littering, or throwing garbage on the ground, is a form of land pollution.Litter can destroy the habitats of plants and animals.The buildup of dangerous che

25、micals in the ground is another form of land pollution.The chemicals may come from farms or factories._4_They may even harm people who eat the polluted plants and animals.Many governments, environmental groups, and ordinary people are working to control pollution.Governments have passed laws to keep

26、 people from releasing dangerous chemicals into the environment._5_Instead they are getting power from the sun, wind, water, and other energy sources that produce less pollution.Many communities use recycling to reduce pollution.AFarmers use chemicals to help crops grow.BThis type of pollution may b

27、e seen in big cities.CThey also can harm fish and other forms of life.DThese chemicals can spread to plants and animals.EIn addition, air pollution may be a cause of global warming.FThere are three main forms of pollution: air, water, and land.GSome companies and people are trying to use fewer fossi

28、l fuels.答案与解析本文是一篇说明文。文章主要介绍了环境污染的三种主要形式和控制污染的措施。1F由第二至四段分别对air pollution, water pollution和land pollution的介绍可知,设空处指:污染主要有三种形式:空气污染、水污染和土地污染。2E由该空前的“Air pollution may cause such diseases”和“It also leads to polluted rain”以及该空后的“Finally, air pollution damages the ozone layer”(臭氧层)可知,设空处讲的也是大气污染的影响,E项内容

29、“此外,空气污染也可能是全球变暖的原因”符合此处语境。3C本段主要讲述水污染的原因及影响,由该空前的“These chemicals may make the groundwater unfit to drink.”可知,C项内容“这些化学物质还会危害鱼和其他生物”符合语境。4D由该空前对污染土地的化学物质的描述以及该空后的“They may even harm people who eat the polluted plants and animals.”可知,这些化学物质会蔓延到植物和动物身上,甚至会危害人类。5G本段主要讲述控制污染的措施,由该空后的“Instead they are g

30、etting power from the sun .”可知,G项内容“一些公司以及有些人正在努力减少矿物燃料的使用”符合此处语境。.语法填空I recently became friends with a young man_1_had just migrated to Australia to escape war in his homeland.He was unskilled and was finding life difficult as he was unemployed.I_2_(work) for a company in Australia for more than te

31、n years before I found a better job.I knew that the manager would be disappointed when I was leaving.The manager asked me to introduce someone who I thought could do the job just as well as me, so I took this opportunity_3_(arrange) an interview for my new friend.However, in the end, he was not offe

32、red the job after the interview.Later, I asked the manager why my friend was turned_4_The manager thought that his English was not good enough for the position, but I suggested that my friend should be a_5_(suit) choice for the company since I could train him.I believed that once_6_(give) the time t

33、o learn, he could do the job.After a_7_(week) training, he was employed and was happy with his position.I knew how the terrible war had forced him to leave his homeland and_8_price he had paid for doing so.I appreciate_9_(be) able to live in Australia and believe that this_10_(appreciate) is best pr

34、oved by offering acts of kindness to people in need of help.答案与解析这是一篇夹叙夹议的文章。文章通过作者为朋友介绍工作的经历,说明了作者很感激能够在澳大利亚生活,作者相信这种感激最好的证明就是向需要帮助的人提供善意的帮助。1who/that考查定语从句。句意:我最近和一个年轻人成为了朋友,他刚刚移民到澳大利亚,以逃避他祖国的战争。_1_had just migrated to Australia to escape war in his homeland.是一个定语从句,先行词是a young man,关系词在从句中作主语,指人,所

35、以填who/that。2had worked考查时态。句意:在我找到一份更好的工作之前,我在澳大利亚的一家公司工作了十多年。表示发生在过去的过去,用过去完成时,所以填had worked。3to arrange考查常见用法。句意:经理让我介绍一个我认为和我一样能胜任这份工作的人,所以我利用这个机会为我的新朋友安排了一次面试。take this opportunity to do sth.“抓住这个机会去做,”该用法是常见用法,所以填to arrange。4down考查固定短语。句意:后来,我问经理为什么我的朋友被拒绝了。turn down“拒绝”,该短语是固定短语,所以填down。5suita

36、ble考查形容词。句意:经理认为他的英语水平不适合这个职位,但我建议我的朋友应该是公司的合适人选,因为我可以培训他。该空修饰名词choice,用形容词,所以填suitable。6given考查非谓语动词。句意:我相信只要给他时间学习,他就能做好这份工作。“他”和“给”之间是被动关系,用过去分词作条件状语,所以填given。7weeks考查名词所有格。句意:经过一周的培训,他被录用了,对自己的职位很满意。文中表示“一周的培训”,用名词所有格,所以填weeks。8what考查宾语从句。句意:我知道可怕的战争是如何迫使他离开祖国的,也知道他为此付出了什么代价。_8_price he had paid

37、 for doing so.是一个宾语从句,引导词在从句中作宾语,表示“付出了什么代价”,用what引导,所以填what。9being考查固定用法。句意:我很感激能够在澳大利亚生活,我相信这种感激最好的证明就是向需要帮助的人提供善意的帮助。appreciate doing“感激做”,该用法是固定用法,所以填being。10appreciation考查名词。that this_10_(appreciate) is best proved by offering acts of kindness to people in need of help.是一个宾语从句,该空在从句中作主语,用名词,所以填appreciation。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1