收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:423979 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:24 大小:62.36KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第17页
第17页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第18页
第18页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第19页
第19页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第20页
第20页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第21页
第21页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第22页
第22页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第23页
第23页 / 共24页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:You are late again,Miss Smith.Dont you have a watch or something?W:Yes,I thought that I had set the alarm clock for 7 oclock,but it rang a

2、n hour later.1.When did the alarm clock ring?A.At 6 oclock.B.At 7 oclock.C.At 8 oclock.答案CW:Would you mind if I open the window?M:Of course not.Its really hot in the room.Open the window to let in more fresh air.2.What does the woman want to do?A.Open the door.B.Let the man in.C.Open the window.答案CM

3、:Where to,Miss?W:Please drop me off at the Kings Department Store.M:On the west side?W:No,the east side,near the post office.3.Whats the probable relationship between the speakers?A.Taxi driver and passenger.B.Driver and conductor.C.Boss and secretary.答案AW:Hello.This is Kate from the Rainbow Hotel.I

4、s Jimmy at home?M:No.Hes in the lab,but he will be back home at 4 oclock.4.Where is Jimmy now?A.In a hotel.B.At home.C.In the lab.答案CW:Im going to the store.What would you like me to buy for you?M:Would you please buy a wallet for me while you are there?W:With pleasure.5.What will the woman do for t

5、he man?A.Wash his clothes.B.Get him a wallet.C.Take him to the store.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Hey,Karen,you are not really reading that,are you?You havent turned

6、 the page in the last 10 minutes.W:No,Jim,I suppose I havent.I need to get through it,but I keep drifting away.M:So it doesnt really hold your interest?W:No,not really.To be honest,I have to read it for a seminar.Im at the university.I dont like the course at all.You see,I wanted to do philosophy ra

7、ther than English,but my parents didnt agree.M:Oh,I see.6.Why cant the woman concentrate on the book?A.Shes worried about the seminar.B.The man interrupts her.C.She lacks interest in it.答案C7.What is the womans present major?A.Psychology.B.Philosophy.C.English.答案C听第7段材料,回答第8、9题。M:I see you are busy n

8、ow,Kate.Once you finish,Id like to have a talk with you.W:Alright.Come in,please.M:Oh,no,I dont want to interrupt you.I can wait.Ill come back later.W:Im afraid its going to be a long wait!Im working on my English paper.M:English paper?I thought youd finished it.Didnt you turn it in on Friday?W:Uh-h

9、uh.But the professor just returned it to me.I was told to add five more pages.M:Five more pages!Thats quite a lot.How are you going to do it?W:Thats what I am trying to figure out.Now what can I do for you?8.What does the man want to do?A.Help the woman with her work.B.Have a talk with the woman.C.G

10、o out with the woman.答案B9.What was the woman asked to do?A.Add some pages to her English paper.B.Hand in her English paper next Friday.C.Write a new English paper.答案A听第8段材料,回答第10至12题。W:Now Mr Snow,what can you remember about the attack?M:Well,I was working late yesterday evening.W:What time did you

11、leave your office?M:About a quarter past nine.W:Are you sure?M:Yes,officer.I looked at my watch.W:What did you do then?M:Well,I locked the door,and I was walking to my car when somebody hit me on the head.W:Did you see the attacker?M:No,he was wearing a stocking over his head.W:Tell me,Mr Snow,how d

12、id you break your leg?M:Well,when the doctors were putting me into the car,they dropped me!10.What happened to the man?A.He was caught by the policemen.B.He lost his watch.C.He was attacked.答案C11.Who is probably the woman?A.The mans wife.B.A policewoman.C.The mans workmate.答案B12.How did the man go t

13、o work yesterday?A.By bus.B.By car.C.By bike.答案B听第9段材料,回答第13至16题。M:Hello,Betty.Its me,Tim.Am I calling at a bad time?W:No,not really.M:I have invited some of my friends to dinner at my house this evening.I thought maybe youd like to come,too.W:Well,that sounds good,but Im afraid Ive got to do some r

14、eading for my English course at home.M:Today is Friday.Youve got to relax and enjoy yourself on the weekend.W:I know.But there is a lot of reading to do.Besides,I really ought to do my washing this evening.M:Then would you like to come just for a drink later on instead?W:Actually,Id like to go to be

15、d early tonight.Im a bit tired.M:OK.Have a good rest.Ill call you again tomorrow.W:Dont call me early.I usually sleep until 9:00 on Saturdays.M:What?Thatll be too late for our Saturday country drive.W:Did I say Id go with you for a drive to the country?M:No,but I have already planned everything.W:Li

16、sten,Tim,I like to plan my own days myself.13.What is the man going to do this evening?A.Do some reading.B.Invite his friends.C.Do some washing.答案B14.What does the woman plan to do in the evening?A.Stay at home.B.Hold a dinner party.C.Have a drink with the man.答案A15.What should the woman do on the w

17、eekend in the mans opinion?A.Have fun.B.Have a good sleep.C.Take some exercise.答案A16.When does the woman usually get up on Saturdays?A.At 11:00.B.At 10:00.C.At 9:00.答案C听第10段材料,回答第17至20题。W:Welcome to Guide Dogs Training Center,boys and girls!First let me tell you something about guide dogs.In 1918 a

18、doctor and his pet dog walked with a soldier who was blind.The doctor went in the hospital for a short time.When he came out,he saw his pet had guided the soldier on the other side of the hospital yard safely.So he taught a dog to guide a person and it worked out well.Germany helped start a program

19、to teach dogs to be guides.Dorothy,an American woman,went to Germany to find out more about the guide dogs.When she came back to the United States,she wrote about it in a magazine.Soon more people knew about the guide dogs.The best dogs for the job are clever and fit.It takes more than 2 years to tr

20、ain a little dog to be a guide dog.When the dog is 14 months old,it learns many instructions.Then the owner and the dog meet,and they practice for 4 weeks.Have I made myself clear?OK,lets go on visiting.17.Whose pet dog was the one in 1918?A.A doctors.B.A soldiers.C.Dorothys.答案A18.Where did Dorothy

21、go to learn about the guide dogs?A.America.B.Germany.C.England.答案B19.How long does it take to train a little dog to be a guide dog?A.Over 2 years.B.14 months.C.4 months.答案A20.What will the listeners do next?A.Teach dogs to be guides.B.Introduce their pet dogs.C.Visit the Center.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第

22、一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEnergy goes from one plant or animal to another.A food chain shows how this energy moves.Each time an animal gets eaten,its energy is passed onto the animal that eats it.The food chain is very important because it keeps the balance of nature.

23、If one part of the food chain disappears,it can affect all the other plants and animals.Any threat to the food chain is a threat to the environments biodiversity(生物多样性).The food chain helps keep animal populations in balance.However,if something happens to damage one of the links in the food chain,t

24、hat balance is broken.If one animal becomes endangered,it puts all the animals above it at risk.Some of the threats are natural,such as wildfires,hurricanes,tornados,floods and so on.But the biggest threats to the food chain come from you and me.These threats include overfishing,logging,farming,deve

25、lopment,pollution,etc.The food chain is endangered anywhere humans have had an effect on the natural environment.A recent study shows that the overfishing of large sharks is damaging the food chain along the US Atlantic coast.Canadian and American scientists say sharks are being killed in great numb

26、ers for their meat and fins(鳍).Now,not enough sharks are around to eat the cownose ray.The rays population has increased and they have eaten up the shellfish to the point where it has hurt commercial(商业的) fishing.Many of us disturb the natural environment in our own backyards.Its up to us to take ca

27、re of the environment and try not to disrupt the natural food chain.If we dont act responsibly,animals will start disappearing.21.What can we learn from Paragraph 1?A.The food chain is not easy to be broken.B.The energy of an animal usually disappears when it dies.C.Increasing the links will not bre

28、ak the balance of nature.D.Breaking the food chain is bad for the biodiversity of the environment.答案D解析段落大意题。根据第一段“The food chain is very important because it keeps the balance of.Any threat to the food chain is a threat to the environments biodiversity(生物多样性).”可知,食物链的存在对维持大自然的生态平衡和生物多样性有着重要的作用。如果食物

29、链遭到破坏,食物链上的所有动植物都会受到影响,故选D项。22.The study mentioned in Paragraph 3 proves that .A.human activities can be a big threat to the food chainB.we are all responsible for the breaking of the food chainC.natural disasters are hard to break the food chainD.hunting large sharks for meat is beneficial答案A解析推理判断

30、题。根据第二段的“The food chain is endangered anywhere humans have had an effect on the natural environment.”可知,人类的过度捕捞和过度砍伐等行为已经给食物链带来了很大的威胁。第三段列举的是过度捕杀鲨鱼的例子,以此来说明人类活动对食物链产生的威胁,故选A项。23.We can infer that the writer wrote this passage mainly to.A.explain what the food chain isB.tell us something interesting

31、about natureC.suggest that we stop eating meat to save animalsD.suggest that we should not disrupt the natural food chain答案D解析写作意图题。文章主要讲的是食物链的重要作用和食物链面临的威胁。根据最后一段的“Its up to us to take care of the environment and try not to disrupt the natural food chain.If we dont act responsibly,animals will star

32、t disappearing.”可知,人们应该自觉地保护环境,不去破坏自然界存在的食物链。故作者写这篇文章是在建议读者不要破坏食物链的自然平衡,要爱护我们的环境,故选D项。BOne day,I received a call from a colleague.He was about to give a student a zero for his answer to a physical problem,while the student claimed a perfect score.I was elected as their arbiter(仲裁人).I read the examin

33、ation problem,“Show how it is possible to determine the height of a tall building with the aid of a barometer(气压计).” The student had answered,“Take the barometer to the top of the building,attach a long rope to it,lower it to the street,and then bring it up and measure the length of the rope.The len

34、gth of it is the height of the building.”The student had really answered the question completely,but the answer didnt confirm his competence in physics.I suggested the student try again.I gave him six minutes to answer the question,warning that the answer should show some knowledge of physics.Five m

35、inutes later,he said he had many answers and dashed off one,which read “Take the barometer to the top of the building and lean over the edge of the roof.Drop the barometer,timing its fall with a stopwatch,then use the physical formula(公式)to calculate the height of the building.”At this point,my coll

36、eague had to accept it,and then the student made almost full marks.I couldnt help asking the student what the other answers were.He listed many others,and then added,“Probably the best one is to take the barometer to the administrator and say to him,Sir,here is a fine barometer.If you tell me the he

37、ight of the building,I will give it to you.”Then,I asked the student if he really did not know the conventional answer to this question.He admitted that he did,but said that he was fed up with high school and college instructors trying to teach him how to think.The name of the student was Bohr who l

38、ater was famous all over the world.He won the Nobel Prize in Physics in 1922.24.The student got a zero at the beginning because .A.the teacher wasnt satisfied with himB.his answer wasnt complete or correctC.the teacher didnt fully understand his answerD.his answer didnt show his knowledge of physics

39、答案D解析细节理解题。由第二段第一句中的“but the answer didnt confirm his competence in physics”可知,这个学生的解题方法没有体现物理方面的知识是他得零分的原因。25.We know from the passage that .A.the student knew the expected answerB.the administrator told Bohr the heightC.the author preferred Bohrs last answerD.the teacher was a very stubborn person

40、答案A解析细节理解题。从倒数第二段中的“Then,I asked the student if he really did not know the conventional answer to this question.He admitted that he did.” 可知,这个学生知道被期待的答案是什么。故A项正确。26.We can learn from the passage that .A.instructors can teach students how to thinkB.arbiters can help students to get high scoresC.stud

41、ents should be given more freedom in thinkingD.teachers should make students use physical formulas答案C解析推理判断题。从最后两段的内容可知,玻尔富有创造性思维并获得了诺贝尔奖,由此推断文章主张学生应该被允许自由地思考。27.What was Bohrs attitude toward his schooling?A.Optimistic.B.Critical.C.Approving.D.Pessimistic.答案B解析观点态度题。从倒数第二段中的“but said that he was fe

42、d up with high school and college instructors trying to teach him how to think”可知,玻尔对他接受的教育持批判的态度。COne in five people carry a “smart gene” variant(变体)linked to long lifespan,bigger forebrains and enhanced mental ability,researchers have found.“Weve known for a long time that people lose cognitive(认知

43、) abilities as they age,but now were beginning to understand that factors like KLOTHO can give people a boost in aging.Genetic variation in KLOTHO could help us predict brain health and find ways to protect people from the diseases that happen to us as we grow old,like Alzheimers disease(老年痴呆症),” sa

44、id senior author,Dena Dubal of University of California.The KLOTHO gene affects a protein found in the kidneys and the brain that regulates many different body processes.About one in five people carry a single copy of the variant,known as KL-VS,which boosts levels of the protein and is associated wi

45、th a longer lifespan and improved heart and kidney function.A small minority,3% of the population,has two copies,which is linked to a shorter lifespan.In the new study scientists scanned the brains of 422 men and women aged 53 and over who were also tested for the KLOTHO gene.They found that partici

46、pants with a single copy of the gene variant also had a larger brain region known as RDLPFC,which is especially likely to shrink with age.Loss of neurons in this area may be one reason why older people are sometimes easily distracted and find it difficult to do more than one task at the same time.Re

47、searcher Dr Jennifer Yokoyama said,“The brain region enhanced by genetic variation in KLOTHO is vulnerable(脆弱的)in aging and some mental disease.In this case,bigger size means better function.It will be important to determine whether the structure increase associated with carrying one copy of KL-VS c

48、an offset the cognitive(认知的)shortage caused by disease.”People who have one copy of a variant KL-VS tend to live longer and have lower chances of suffering a stroke(中风),whereas people who have two copies may live shorter lives and have a higher risk of stroke.28.What can we learn from the second par

49、agraph?A.Peoples cognitive abilities do not decline if people have KLOTHO.B.With the clear understanding of KLOTHO,Alzheimers disease can be cured now.C.Genetic variation in KLOTHO could be helpful in treating mental disease in elderly people.D.Genetic variation in KLOTHO could lead people to suffer

50、 from Alzheimers disease.答案C解析细节理解题。由第二段“Genetic variation in KLOTHO could help us predict brain health and find ways to protect people from the diseases that happen to us as we grow old,like Alzheimers disease(老年痴呆症)”这一信息可知,C项正确。29.If a person carries two copies of the gene variant,he/she may .A.ha

51、ve better kidney functionB.have a shorter lifespanC.have a higher level of the protein in his/her bodyD.suffer from some cognitive disease答案B解析细节理解题。由第三段“A small minority,3% of the population,has two copies,which is linked to a shorter lifespan.”这一信息可知,B项正确。30.The reason why older peoples attention

52、is easily distracted may be that .A.they have fewer neurons in the RDLPECB.their brain region is too largeC.they have two copies of the gene variantD.they have more neurons in the RDLPEC答案A解析细节理解题。由第四段“Loss of neurons in this area may be one reason why older people are sometimes easily distracted an

53、d find it difficult to do more than one task at the same time.”可知,A项正确。31.What does the underlined word “offset” in Paragraph 5 probably mean?A.Prevent.B.Balance.C.Keep.D.Promote.答案B解析由前面的increase和后面的shortage可知,此处应为B项。DAlibaba started taking the lead in China by connecting big Chinese manufacturers(

54、制造商) with big buyers across the world.Its business-to-business site,A allowed business to buy almost everything.Alibabas advantage wasnt hard to judge:size.Alibaba is just big,even by Chinese standards.Its market attracts 231 million active buyers,8 million sellers,11.3 billion orders a yearand Alib

55、aba is just the middleman.It encourages people to use its marketsnot charging small sellers a percentage of the sale.If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life,take my experience.I moved to Beijing a year ago and quickly got tired of visiting small stores across the

56、 crowded,polluted city of 20 million people in search of new electronics,bathroom furnishings,and anything else my wife wanted.“Youre looking for what exactly?Why not try it?” my Chinese teacher asked me one day.With that,my wonderful new relationship with Alibaba began.Alibabas original business-to

57、-business model now is second to consumer buying.Chinese retail(零售) buying makes up 80% of Alibabas profit,and leading that group is Taobao,with 800 million items for sale and the most unbelievable selection of things youll ever find.T is Alibabas another big site,where you can find brand name goods

58、 from Nike and Unilever near the lowest prices.What I have a hard time explaining to friends and family back in the U.S.is how China has gone beyond traditional shoppingbig-box retailers especiallyin favour of online purchases on Taobao and a few other sites.In smaller towns than Beijing,where big r

59、etailers have not yet traveled,shopping online is shopping,and shopping is Taobao.I have a list of some of my recent purchases on Taobao for a sense of how wide the marketplace is.Almost everything arrived a day or two after ordering with free shipping.Im not even a big buyer,because I need friends

60、to help me search the Chinese-language site.When I was searching my purchase history on my Chinese teachers iPad,which helps me buy goods,I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.32.Alibabas advantage mainly lies in .A.its low priceB.its big sizeC.its no

61、t charging small sellersD.its business-to-business service答案B解析细节理解题。由第一段“Alibabas advantage wasnt hard to judge:size.Alibaba is just big,.”这一信息可知,B项正确。33.We know from the passage that Alibaba.A.will continue to developB.charges all the sellers on its site a percentage of the saleC.acts as a bridge

62、between the buyers and sellersD.is of middle size among all the online sites答案C解析细节理解题。由第一段“and Alibaba is just the middleman.”这一信息可知,C项正确。34.What can be inferred from the passage?A.Alibabas business-to-business service earns more money than retail.B.T provides more profit than Taobao.C.Taobao has n

63、o obvious advantage over other similar online sites.D.The authors Chinese teacher is also an online purchase lover.答案D解析推理判断题。由最后一段“which helps me buy goods,I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.”这一信息可知,D项正确。35.What is the passage mainly about?A.Shopp

64、ing online in China is Taobao.B.How the author purchases online in China.C.Shopping online goes beyond traditional shopping.D.Alibaba influences peoples daily purchase in China.答案D解析主旨大意题。由全文内容可知,D项正确。本文主要介绍了阿里巴巴对中国人日常购物的影响。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Wed bette

65、r develop our interest in English at the beginning of our study. 36 We may feel good when we can say something simple in English.37So we must make some plans before study.And we should certainly carry out these plans in our study.38Our notes are much thinner than the books so that we can learn them

66、by heart easily and can often review and read them.We may also record our notes on tapes so as to listen to them easily.Reading a newspaper is the best thing to improve your English.39 It will help you keep in touch with a lot of subjects in English.40 Learn by heart the whole sentences and the phra

67、ses that contain the new words so that we may know how to use the words.If time permits,we may read a mini Chinese-English dictionary carefully from cover to cover,which may help us widen our sight and master knowledge in all ways.A.Read a little from a newspaper every day.B.Dont read books without

68、making notes.C.Carefully write an e-mail in English.D.Its easy to develop an interest in English study.E.The more,the better.F.Plans are always very necessary.G.Never just memorize single English words.答案与解析:36.D解析由关键词interest可知,D项正确。37.F解析由关键词plans可知,F 项正确。38.B解析由本段中“We may also record our notes on

69、 tapes so as to listen to them easily.”这一信息中的notes可知,B项正确。39.A解析由前面“Reading a newspaper is the best thing to improve your English.”这一信息可知,A项正确。40.G解析由后面“Learn by heart the whole sentences and the phrases that contain the new words.”这一信息可知,G项正确。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、

70、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。“Paul must have been trying to carry his waste paper to garbage can and dropped a few pieces.” I 41,picking them up.42 later I found more pieces.No quiet sighing this time.I 43,“Who is throwing garbage?” No answer.Instead,I saw more bits of paper silently floating down from

71、upstairs.Looking up,I saw my seven-year-old son,Paul.“Stop making a mess.” “Its not a mess.Theyre 44.” “Sorry,what did you say?”I hadnt heard him clearly.He didnt answer me.Paul has autism(自闭症)and rarely answers a question,especially when hes 45 attentively on something else.He ran down the stairs.“

72、Where are my other butterflies?” he asked,46 around.Every time Paul 47 five or more words together,my heart says a prayer of thanks.But lately he seems to 48 the benefits of forming complete sentences when communicating are 49 of the effort.Butterflies.Of course.I rushed to 50 them from the garbage,

73、dusted them off and handed them to my young artist.“Want to see them 51 again?” he asked with a shy smile.“Oh,yes!Theyre beautiful.” I whispered.He ran back upstairs to float his 52 down again.They did look like beautiful butterflies.That day Paul 53 me to look up at 54 instead of down at garbage.Ho

74、w many other masterpieces do I miss because Im too caught up in my 55 to take time to appreciate whats right in front of me?Life is not what happens to us.Its how we look at it.Now,I look up.41.A.laughedB.sighedC.amazedD.shouted答案B解析句意:我叹口气,把掉在地上的几张废纸捡起来,后面的“No quiet sighing this time.”提示一开始只是慢慢地叹息。

75、故选B项。42.A.DaysB.YearsC.MomentsD.Weeks答案C解析一开始只是几张,边走边拾,同时发现更多的废纸。所以时间应该很短。故选C项。43.A.called outB.turned upC.got inD.added to答案A解析前面说不再静静地叹息,所以这里应该是大声喊:是谁在扔垃圾?故选A项。44.A.planesB.papersC.leavesD.butterflies答案D解析根据下文的“Where are my other butterflies?”可知,他7岁的儿子认为是蝴蝶。故选D项。45.A.devotedB.dependedC.focusedD.ad

76、dicted答案C解析devote“献身于”,与to搭配;depend“依靠”,与on连用;focus“专注”,与on连用;addict“上瘾”,与to连用。当他专注于别的事情时,他就很少回答问题。故选C项。46.A.showingB.lookingC.playingD.drawing答案B解析show around“四处参观”;look around“环顾四周”;play around“玩耍,鬼混”;draw around“围在四周”。句意:他一边问一边四处看。故选B项。47.A.spellsB.putsC.pushesD.accumulates答案B解析每当保罗把5个以上的词放在一起时,因

77、为孩子的病的原因,“我”应该很激动。故选B项。48.A.refuseB.hearC.mindD.realize答案D解析句意:最近他似乎认识到交流时说完整的句子的好处,所以上文问出了他的问题:Where are my other butterflies?故选D项。49.A.worthyB.awareC.fondD.typical答案A解析这四个单词都可以与of连用。但此处句意为:这个好处值得努力。故选A项。50.A.hideB.destroyC.rescueD.remove答案C解析句意:“我”跑过去把它们从垃圾堆里“救”出来。故选C项。51.A.throwB.flowC.landD.fly答

78、案D解析句意:从后面看这里保罗在问:还想看它们飞吗?故选D项。52.A.masterpiecesB.schoolworkC.inventionsD.imagination答案A解析既然说很漂亮,所以应该是跑回去再让它们从楼上飘下来。这里家长认为是儿子的杰作。故选A项。53.A.remindedB.forcedC.intendedD.permitted答案A解析根据孩子的提醒,“我”看到飘着的纸的确看起来像美丽的蝴蝶。那一天,保罗提醒了“我”抬头看美的东西而不是低头看垃圾。故选A项。54.A.mistakesB.weaknessesC.beautyD.scenery答案C解析我抬起头看到了美。“

79、instead of down at garbage”和前面形成对比,故选C项。55.A.amusementB.houseworkC.communicationD.homework答案B解析句意:“我”太忙于家务活而没有时间去欣赏眼前的东西。根据前面的叙述说“我”拾起地上的废纸可知,“我”总是做家务活让家干净而没有考虑其他。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The story goes that two friends were walking through the desert.During some

80、point of the journey they had an 56.(argue),and one friend slapped the other one in the face(扇一耳光).The one who got slapped felt hurt,but without saying 57.He wrote in the sand,“Today my best friend slapped me in 58.face.”They kept on 59.(walk) until they found an oasis(绿洲),60. they decided to take a

81、 bath.The one who had been slapped got 61.(stick) in the mire(泥沼) and started drowning,62. the friend saved him.After he 63.(recover) from the drowning,he wrote on a stone,“Today my best friend saved my life.”The friend who had slapped and saved his best friend asked him,“After I hurt you,you 64.(wr

82、ite) in the sand and now you write on a stone.Why?”The other friend replied,“When someone hurts us we 65.(write) it down in the sand where winds of forgiveness can erase it away.But when someone does something good for us,we must engrave(雕刻) it on a stone where no wind can ever erase it.”答案56.argume

83、nt57.anything58.the59.walking60.where 61.stuck62.but63.recovered64.wrote65.should write第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你是银川一中高二学生李华,你的笔友王宏来信说,自从进入高二以来,他的同桌经常打断他,向他请教问题,他担心会影响自己的学习。请你作为一名帮助他人的受益者用英语写一封回信。内容包括:1.给别人讲题也会提升自己;2.人人都有长处和不足,可以互相学习。注意:1.词数:80左右;2.包括所有要点,内容可适当发挥。Dear Wang Hong,How are things go

84、ing?In your last letter you talked about your recent worryLooking forward to your reply.Yours,Li Hua参考范文:Dear Wang Hong,How are things going?In your last letter you talked about your recent worry about your studies,mentioning that your deskmate often interrupted you by asking questions.Now Id like t

85、o share my opinions with you.First of all,there is no need to worry about your studies.When you explain something to others,you can get a better understanding of it,which can improve yourself greatly.So it is good for you.Secondly,as we all know,everyone has strengths and weaknesses.Although your de

86、skmate is not good at lessons,he might do well in other fields like sports or art.Therefore,you can learn from each other.In addition,top students can help others gain confidence by helping them with their lessons,which may help develop a friendship that both of you will treasure all your life.Looki

87、ng forward to your reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。There was a thick forest on the side of a mountain.Many kinds of animals lived in the forest.A deer was eating grass and leaves with her two young ones.The young ones wandered happily here and there.The deer followed

88、 her fawns(幼鹿)into a cave.The deer was frightened because it was a tigers cave.There were bones of dead animals all over the cave.Fortunately,the tiger was not inside the cave at the time.The deer was trying to lead her young ones out of the cave when she heard a loud roar.She saw the tiger at a dis

89、tance coming towards the cave.It was dangerous to go out of the cave now.She thought of a plan.The deer raised her voice and shouted,“My dear young children do not weep.I shall capture(捕捉)a tiger for you to eat.You can have a good dinner.”The tiger heard these words and became frightened.He thought,

90、“Whose is that strange voice from the cave?A dangerous animal is staying inside to capture me.I shall run away to escape death.”The tiger began to run away from there as fast as possible.A jackal(胡狼) saw the running tiger.“Why are you running in great fear?”the jackal asked.The tiger said,“My friend

91、,a powerful and fierce animal is in my cave.The young ones are crying for a tiger to eat.The mother is promising to capture a tiger for them.So,I am running away.”The cunning jackal was now sure the tiger was a coward(懦夫).It said,“Dont be afraid.No animal is fiercer or stronger than a tiger.Let us g

92、o together to find out.”But the tiger said,“I do not want to take a chance.You may run away.I will be left alone to die.So,I will not come with you.”The jackal said,“Trust me.Let us knot(打结) our tails together.Then I will not be able to leave you.”The tiger agreed unwillingly to this proposal.So the

93、 jackal tied their tails in a knot.Now they walked towards the cave together.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:The deer saw the jackal and the tiger coming together.Paragraph 2:The tiger was shocked to hear this and he was sure now the jackal cheated him.参考范文Paragraph 1:The deer saw the jackal and the tige

94、r coming together.She again raised her voice.She shouted towards her children standing inside the cave,“My dear children,I requested my friend,the clever jackal,to capture a tiger for us.Now look,the jackal has captured a tiger for us.He has tied the tigers tail to his tail.This is to prevent the ti

95、ger from escaping.You will soon have the tiger for dinner.”Paragraph 2:The tiger was shocked to hear this and he was sure now the jackal cheated him.So,the tiger decided to escape from the terrible animal standing inside his cave.He started running.He forgot about the jackal.He dragged the jackal ov

96、er rocks and thorns.In the mad escape the jackal was caught between two rocks.The tiger pulled with all his might.His tail got cut.The jackal was killed in this incident.The tail-less tiger ran away to another part of the forest.The deer and her young ones left the tigers cave.They joined their herd safely.Presence of mind and intelligence can save one from dangerous situations.24

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1