收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc

上传人:a**** 文档编号:423777 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:10 大小:2.31MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第1页
第1页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第2页
第2页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第3页
第3页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第4页
第4页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第5页
第5页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第6页
第6页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第7页
第7页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第8页
第8页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第9页
第9页 / 共10页
2019_2020学年高中英语Module6OldandNew课时作业16外研版必修3.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业16.用所给词的适当形式填空1. Burning coal has led to_(globe)warming.2. They will do their best to_(generation) more energy from the wind and sun.3. The 20kilometrelong subway is so far this citys largest_(construct) project.4. Mr. Smith, a history teacher, is busy doing some_(history) research.5. The gap be

2、tween the two parties has been_(narrow)6. When he was at university, he majored in_(engine)7. Id like you to have my name_(remove) from your list. I dont want to be involved in the matter.8. The building_(date) from the Qing Dynasty is in good condition.9. All the furniture in the room had much_(car

3、ve)10. You have to pay for your_(accommodate)答案1. global2. generate3. construction4. historical5. narrowed6. engineering7. removed8. dating9. carving10. accommodation.选词填空date from; hold back; come true; live a happy life; be equal to; dream of11. The temple which you visited last year_the Tang Dyna

4、sty. It has a long history.12. New Zealand is a little larger than Guangdong Province, but the population of Guangdong_about 20 times of that of New Zealand.13. Many students say now they dont_at home because they are always forced to do much homework.14. He_going to Beijing University for further s

5、tudy.15. Her dream of getting a shot on CCTV is_next week because of her wonderful dancing.16. She couldnt_her tears and cried out on hearing the exciting news.答案11dates from12.is equal to13.live a happy life14dreams ofing true16.hold back.完形填空John stood up and studied the crowd of people making the

6、ir way through the station. He looked for the girl whose heart he knew, but whose face he _17_,the girl with a _18_. The story had begun twelve months before in a _19_. Taking a book off the shelf he found himself absorbed by the notes _20_ in the margin(空白处). The soft handwriting _21_ a thoughtful

7、soul and insightful mind. In the front of the book, he discovered the _22_ owners name, Rosanna.During the next year the two grew to know each other through the _23_. Each letter was a seed falling on a fertile heart. The day finally came for their first _24_700 pm. at the station.A beautiful young

8、girl was coming towards him,whose_25_was tall and slim.John started to walk towards her with delight, entirely forgetting to _26_ that she was not wearing a rose. John_27_made one step closer to her,and then saw Rosanna,a short and fat woman well past 40,was standing almost directly _28_ the girl. T

9、he girl in the green suit was walking quickly away.John felt _29_he was split(撕)in two,and there he stood.His fingers gripped(紧握)the worn leather copy of the _30_ that was to identify him to her.He knew this would not be _31_something perhaps even better than love.He felt choked by the bitterness of

10、 his_32_“Im John,and you must be Rosanna. I am so glad you could meet me;may I take you to _33_?”The womans face broadened into a big smile. “I dont know what this is about,son.” she answered. “but the young lady in the green suit who just _34_ begged me to wear this rose on my coat. And she said _3

11、5_ you were to ask me out to dinner, I should go and tell you that she is waiting for you in the big restaurant across the street. She said it was some kind of _36_”17A.hadnt Bdidnt Ccouldnt Dhavent18A.book Bpencil Crose Dnotes19A.restaurant Bmeeting room Cstation Dlibrary20A.marked Bpenciled Csigne

12、d Dprinted21A .reflected B.reacted C.responded Drepeated22A.tall B.nice Cprevious Dbeautiful23A.mail B.telegram Cbook Dphone24A.dining Btalking Cwalking Dmeeting25A.legs Bfigure C.face Dhair26A.notice B.refer Cshow Dsay27A.carefully B.greatly Ceagerly D.easily28A.before B.past Cbeside Dbehind29A.as

13、long as Beven if Cno matter how Das if30A.book Bnewspaper Cmagazine Dnote31A.love Bhappiness Ca meeting Da dinner32A.excitement Bdisappointment Csorrow Dunwillingness33A.a walk B.your home Cdinner Da party34A.went in the restaurant B.followed me Ccame here Dwent by 35A.if Bwhen Cunless Dsince36A.gam

14、e Bmisunderstanding Ctest Dplan答案与解析17B由前文中的“.whose heart he knew, but.”,可知前后的句子形式要一致,因此,此处也用一般过去时。故选B。18C根据后文多次提到的rose可知,双方约定女士拿朵玫瑰花。故选C。19D由后文中的“Taking a book off the shelf.”,可知此处用library。故选D。20BJohn一次在图书馆看书时,无意中从一本书上看到一些铅笔写的字作的注释,他被其牢牢地吸引了。penciled“用铅笔写的”。故选B。21A句意:这些娟秀的字体反映出主人的思想性和内涵,故用reflected

15、“反映”。故选A。22C根据全文可知:对于John来说,书主人的名字很珍贵,因此用previous。故选C。23A句意:在接下来的一年里,双方通过书信知道了对方。mail“通信”。故选A。24D由全文可知这是他们的首次见面,所以用meeting。故选D。25B她的身材高而苗条。figure“身材”。故选B。26A句意:“他完全忘记了要注意对方是否拿玫瑰花”。notice“注意”。 故选A。27C“John迫切地向她走过去”,故用eagerly“急切地”。故选C。28D句意:“几乎就站在那位漂亮姑娘的身后”,故用behind。故选D。29D句意:John感觉自己好像被撕为两部分。as if“仿佛

16、,好像,似乎”。故选D。30A由前文的“the worn leather copy of.”,可知选A。31A根据后文的“even better than love”,可知此处填love。故选A。32B根据前文的“choke(哽咽)”,可知作者很失望,故选B。33C句意:我能请你一起吃饭吗? 故选C。34D由前文可知,穿绿套装的那位女士走过去了,因此用went by。故选D。35A本句意思是“她说如果你请我吃饭,”。if“如果”。故选A。36C那位肥胖的女士说:刚才那位苗条的女士才是书的主人,她让她戴着这朵玫瑰花是为了考验John。test“考验”。故选C。.阅读理解AThe Great Wa

17、ll of China, one of the greatest wonders of the world, was enlisted in the World Heritage by the UNESCO in 1987. Just like a gigantic(巨大的)dragon, the Great Wall winds up and down across deserts, grasslands and mountains, stretching (延伸) about 6,700 kilometers from east to west of China. With a histo

18、ry of more than 2,000 years, some parts of the Great Wall are now in ruins or even entirely disappeared. However, it is still one of the most appealing attractions around the world. No one can tell for sure when the building of the Great Wall was started, but it is popularly believed that it origina

19、ted as a military fortification(要塞) against intrusion by tribes on the borders during the earlier Zhou Dynasty. Late in the Spring and Autumn Period, some states extended the defense work to prevent the attacks from other states. It was not until the Qin Dynasty that the separate walls were connecte

20、d to form a defensive system by Emperor Qin Shihuang. After the emperor unified the country in 214 BC, he ordered the construction of the wall. It took about ten years to finish and the wall stretched from Gansu Province to Jilin Province. The wall not only served as a defense in the north but also

21、symbolized the power of the emperor. Further construction also experienced several dynasties. The present Great Wall in Beijing is mainly remains from the Ming Dynasty. Today, the Great Wall has become a mustsee for every visitor to China. Few can help saying “Wow” when they stand on top of a beacon

22、 tower and look at this giant dragon. It has become a national pride of Chinese people.37. The underlined word “appealing” probably means “_”A. huge B. attractiveC. ordinary D. moving38. In the Qin Dynasty,_A. the construction of the Great Wall was finished in 204 BCB. the emperor wanted to invade o

23、ther minor statesC. the defensive system of the Great Wall was separatedD. the Great Wall began its way from Jilin Province39. According to the passage, the Great Wall_A, is from the west to the eastB. is as long as 6,700 milesC. was built in several dynastiesD. was begun in the Qin Dynasty40. The b

24、est title for the passage probably is_A. History of the Great WallB. Culture of the Great WallC. Construction of the Great WallD. Projection of the Great Wall答案与解析37B词义猜测题。根据上下文可推测,名胜古迹应该是很有吸引力的。38A细节理解题。根据文章第三段可知,在秦朝,长城修筑历时十年,开始于公元前214年,完成的时间应该是公元前204年。39C推理判断题。根据文章可知在中国历史上,好几个朝代都修筑过长城,故C项正确。40A主旨大

25、意题。本文主要讲的是长城的历史,故最合适的标题应该是A。B Callaghan, father of a teenage girlEmma, couldnt understand why he had developed a disease which normally affects men twice his age. “I was by myself,” Callaghan recalled. “I thought it was a kidney stone(肾结石). I was in the doctors office for about 45 minutes that day.

26、I dont remember anything more than one minute of it.” He believed anyone who had his condition would live only 12 months. And he would take tablets every day, possibly for the rest of his life.Callaghan began finding hope in a small act of love for Emma: handwriting notes of love on a napkin and pla

27、cing it in her lunch box; nothing unusual or lifechanging, just some words of encouragement to Emma to think of during the day. His numbered days meant numbered napkins. “The reason why I started writing notes to her is that I want to matter in her life,” Callaghan said. “I see so many working paren

28、ts today who give up a lot of their parenting. I want Emma to be able to look at me at whatever age she is and say My dad loves me. I need his advice,I need his love and I trust that my dads going to be there.”But what started out as a fathers way of showing his daughter his love quickly grew. His i

29、dea of sharing his inspirational napkin messages with friends and family on Facebook got a generous response from the media. His new book Napkin Notes shares each message hes ever sent to his daughter as well as more about his brave battle against cancer and life lessons he hopes Emma and maybe even

30、 grown readers can learn. Now Callaghan is still fighting for his life. “The act of taking a napkin, holding my pen and thinking of something to write down inspires me just as much as I hope it inspires my daughter,” Callaghan said.41. What doubt did Callaghan have in paragraph 1?A. Why he suffered

31、the disease twice.B. Why he had the disease at an early age.C. Why he had to receive treatment twice.D. Why the disease affected more men than women.42. Why did Callaghan write notes to his daughter?A. He felt lucky to be her father.B. He desired to change her life.C. He decided to number his days i

32、n this way.D. He found it a good way to inspire both of them.43. According to the text, whats Callaghan like?A. Creative. B. Confident.C. Humorous. D. Patient.答案与解析本文为夹叙夹议文,题材为人物故事类。Callaghan患癌后每天在餐巾纸上写一些爱意浓浓的话语放到女儿的饭盒里,时间久了这一小小举动不仅影响了女儿,也改变了他自己。41B细节理解题。根据第一段可知,他也不明白为什么他会得这种病,而这种病通常会在他年龄二倍的男人中得,所以他

33、疑惑为什么他这么年轻就得了这病。42D细节理解题。根据第三段的首句Callaghan began finding hope in a small act of love for Emma及下文的I want to matter in her life可知,作者这么做其实是为了寻求希望,这不仅鼓励了这位患者,也鼓励了女儿。43A推理判断题。Callaghan患了癌症后,每天给女儿的饭盒里放温馨纸条,他用这种富有创意的方法与病魔做斗争。.语法填空In a small village, there lived a potter(陶工) who had a donkey.Every day his d

34、onkey would carry soil_44_the field to his house.As the field was quite far off, the potter forgot_45_(take) the rope with which he tied the donkey every day, so he decided to lie down holding the donkeys ears while sleeping.But this way, neither the donkey_46_the potter was able to take a rest.A sa

35、int(圣人),_47_happened to be passing by, saw them.When the potter told the saint_48_the problem was, the saint said, “Take the donkey to the place where you tie him every day.Pretend to tie him using an imaginary rope.I promise you he wont run away.” The potter did so.He_49_(leave) the donkey and went

36、 to take a rest.When he woke up, he was_50_(surprise) to find the donkey_51_(stand) at the same place.Soon the potter prepared to leave for home.But the donkey did not move._52_(luck), the potter saw the wise saint again and told him about the problem.The saint said, “You tied up the donkey, but did

37、 you untie(松开) him? Go and pretend to untie the rope.” The potter followed the saints advice with_53_(please)Now the donkey was ready to leave for home.The potter went home happily with his donkey.答案与解析一位陶工在一次外出运陶土的时候忘了带他每天拴驴用的绳子,他怕驴在他睡觉的时候跑了。一位圣人给他提供了一条很好的建议,就是把驴用一根想象的绳子拴在驴经常被拴的地方,这果然有效。44from从后面的t

38、o his house可知,这里应该用from。from.to.表示“从到”。45to take这里用forget to do sth表示“忘记做某事”,即他忘了带他每天拴驴用的绳子。46norneither.nor.表示“既不也不”。用这样的方式驴和陶工都不能休息。47who本句是个非限制性定语从句,对前面的saint进行补充说明,指人,所以用who。48what该句是宾语从句,引导词在句中作was的表语,故用what。49left这篇文章通篇都是用一般过去时,所以此处用leave的过去式,故填left。50surprised修饰人用以ed结尾的形容词。be surprised to do sth惊讶地做。51standing他发现驴正站在原来的地方。the donkey和stand是主谓关系,故用现在分词standing。52Luckily根据语境,该走的时候驴却一动不动,但幸运的是,陶工再一次看见了那位圣人。53pleasurewith pleasure愉快地。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1