1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:My head is aching.I might need to go and see a doctor.W:I think you need more sleep rather than a doctor.You spent too much time playing compute
2、r games last night.1.What does the woman suggest the man do? A.Get more sleep.B.See a doctor.C.Play computer games.答案AM:Come on,Mary.Its already 7.We will be late for the train.W:Take it easy,Tom.We still have 30 minutes.And it only takes 15 minutes to get there.2.What time will the train leave?A.7:
3、30.B.7:15C.7:00.答案AM:Excuse me.Do you know where the soccer stadium is?W:Yes.Go down the street and then turn left at the 1st corner,and you will find the soccer stadium.M:Thank you.3.What is the relationship between the speakers?A.Neighbours.B.Close friends.C.Strangers.答案CM:Oh,no.I cant find my cre
4、dit card again.Where on earth did I put it?W:You never learn your lesson,do you?4.What does the woman mean?A.The man should go to more lessons.B.The man has a good memory.C.The man is too forgetful.答案CW:Whats up?You look annoyed.M:Ive decided to buy a car.But I dont know whether to buy a new car or
5、a second-hand one.W:If I were you,I would buy a new car.It will save you a lot of money in the long run.5.What are the speakers talking about?A.Selling a car.B.Renting a car.C.Buying a car.答案C第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各
6、小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:John,what sports do you like?M:Well,my favourite sport is baseball.As you know,my father and most of his friends were baseball players,so I was always around baseball.W:Wow,thats great!M:Yeah.I played baseball pretty much through my high school and university
7、.W:Then,why did you stop?M:Well,it wasnt exactly by choice.I didnt want to be a professional baseball player,so I ended up retiring from baseball and pursuing other things.6.How did the man get interested in baseball?A.From his college friends.B.From his high school teachers.C.From the grown-ups aro
8、und him.答案C7.When did the man play baseball much?A.After his retirement.B.During his school years.C.When being a professional player.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Oh my god.I cant believe that this happened.This is horrible.W:What?What happened?M:Well,this morning I took Lily out for a walk like I always do.
9、We were practicing trick for the up-coming show.I threw the ball harder than I usually do and it bounced into the street.I tried to stop her but she just kept on running and.and.I couldnt stop the car from coming.W:Oh my gosh!Im so sorry.Is there anything that I can do for you?M:Well,we will need to
10、 start training a new dog for the show,I guess.You can also make me a cup of tea.I think I need to calm my nerves.8.Why is the man so sad?A.His walk was ruined.B.His dog had an accident.C.He cant compete in the show.答案B9.What do the speakers probably enjoy doing?A.Showing dogs.B.Running after cars.C
11、.Playing baseball with his friends.答案A10.Why does the man want tea?A.He feels cold.B.He is quite thirsty.C.He wants to calm himself down.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:My name is Steven.And I come from the North of England.A village called Gawsworth.W:Mm-hm.Is it a big place?M:No.W:Do you go back there often
12、?M:Not so often.The last time I went back was Christmas.W:Oh,really!OK.Did you have a good time?M:Yeah,it was very nice.I saw old friends and family and did the usual Christmas things.W:What actually are the usual Christmas things?M:Oh,I guess,uh,a lot of eating and a lot of drinking and a lot of la
13、ughing.Just general fun and games I guess.W:How many of your family members still live in the village?M:Well.my mom and dad live in the village.um,my brother and sister actually live in the town,pretty close to the village,so my family is all in that general area.W:Oh,OK.Thanks a lot,Steven.11.Where
14、 is the man from?A.A city.B.A town.C.A village.答案C12.What does the man think of his last Christmas?A.Busy and special.B.Usual and boring.C.Exciting and funny.答案C13.What do we know about the man?A.He isnt the only child.B.He lives with his parents.C.He knows the woman well.答案A听第9段材料,回答第14至16题。W:Oh,no
15、,George!I completely forgot what day today is.M:What day is it today,Emily?I thought it was just a regular Thursday.W:Well,it is Thursday.But today is School Spirit Day!I dont have my school sweater with me.I was really looking forward to it.M:Oh,thats right!I think I might have an extra one,though.
16、W:If you have an extra one,that would be great.My science teacher said if we all wore our school sweaters today,we would earn a prize.M:Here is my extra sweater!It may be a little big on you,but it will still do.W:Thank you so much,George!I was spending so much time getting ready for your birthday p
17、arty tomorrow that I forgot to bring mine this morning.M:Oh,no!I forgot that tomorrow is my birthday!W:How did you forget your own birthday!14.What is the relationship between the speakers?A.Schoolmates.B.Teacher and student.C.Father and daughter.答案A15.Why did the woman forget to bring her school sw
18、eater?A.She thought it was Wednesday.B.Her science teacher didnt tell her that.C.Her mind was occupied with something else.答案C16.What does the man forget?A.His birthday.B.The science class.C.The day of the week.答案A听第10段材料,回答第17至20题。W:Mr.Bank,this is Lydia speaking.Sorry to bother you.I know youre on
19、 vacation today.As you know,I wont be able to come to work on Friday,so I just want to go over your plan for tomorrow.The most important thing is that Mrs.Green has called a staff meeting for Friday morning.It starts earlyshes asked for everyone to be in the main conference room at eight oclock.Also
20、,one of our customers,Mr.King called.Can you meet him for lunch tomorrow?He suggested the Italian restaurant on the ground floor of our office building at about twelve.Is that OK?He asked you to give him a call at 555-8756 to let him know.Mr.Suki called this morning,and hed like to play golf with yo
21、u on Saturday at three,so I went ahead and made a reservation for the two of you at Spyglass.Oh,and there is a staff party tomorrow afternoon for Mrs.Benchs 50th birthday.Thats at five oclock in the recreation area.And finally,dont forget you have a doctors appointment tomorrow morning at eleven.Wel
22、l,I think thats it.Ill be back in the office on Monday morning.See you then.Hope youre enjoying your day off.17.For whom is the speaker leaving a message?A.Her boss.B.Her friend.C.Her client.答案A18.What is the most important thing?A.A birthday party.B.A business lunch.C.A staff meeting on Friday.答案C1
23、9.What does Mr.King expect?A.A reply.B.A vocation.C.A room reservation.答案A20.What will Mr.Bank do tomorrow morning at eleven?A.Play golf.B.See a doctor.C.Attend a party.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、 C和D四个选项中,选出最佳选项。AOn my first day of high school,I asked an eleventh
24、 grader where my class was.And he told me it was “on the fourth floor,next to the pool”. I found out five minutes later that we dont even have a fourth floor and theres no pool either!Besides that,I didnt have any trouble with the older kids.I think the biggest differences between middle and high sc
25、hool are the homework load (工作量) and size of the school.I went from maybe fifteen minutes of homework a night to several hours,so I had to learn how to make full use of time!Our class size is around 55,but joining in clubs,sports,music,and other activities at school makes it easier to get to know pe
26、ople in every grade.The best advice I can give about the years you spend in high school is to learn things for yourself,not just to get a good grade.There have been so many tests that Ive prepared for the night before,gotten an A,and not remembered anything later.Ive changed that this year,and I enj
27、oy school so much more.Dont take easy classes just to have a simple year.If you have a choice between chemistry and sports,the first will prove to be a lot more useful!While drinking and smoking might be present in some middle schools,theyre also around in high school.I have a lot of friends who pro
28、mised theyd never drink or smoke,but are now partying every weekend.If you have “fun” and spend your nights wasted instead of studying,you will regret it when youre applying for (申请) a college.The “friends” who say youre a loser for not partying are really not your friends at all.Its hard to see you
29、r closest friends grow apart and go in different directions,but dont follow their footsteps.Create your own path in life and make your own decisions.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了一些对高中生的建议。21.What does the author think of high school?A.There are very few activities.B.Its hard to meet new people there.C.It r
30、equires hard work.D.There isnt enough time for homework.答案C解析细节理解题。根据第二段的“I think the biggest differences between middle and high school are the homework load (工作量) and size of the school.”可知高中的功课量很大,所以他要求我们更加努力。故选C项。22.The text is probably written by .A.a high school studentB.a chemistry teacherC.a
31、 college studentD.a sports player答案A解析推理判断题。根据首句“On my first day of high school,I asked an eleventh grader where my class was.And he told me it was on the fourth floor,next to the pool.”他问别人自己的教室在哪里可以判断作者是一名高中生。故选A项。23.What does the last paragraph mainly tell us?A.The trouble caused by drinking and
32、smoking.B.Students shouldnt go to any party in high school.C.Students shouldnt lose themselves in high school.D.The importance of making friends.答案C解析主旨大意题。根据最后一段可知作者的一些朋友上了高中后开始抽烟、喝酒、虚度时光,作者说要和这些所谓的朋友断绝往来,把握好自己的人生。由此可知,最后一段主要告诉我们在高中几年的学习生活中,不要迷失了自我。故选C项。BDaniella Wride was brushing her daughters lo
33、ng brown hair when she noticed that with each comb,masses of the hair were coming out.That was January 1,2017.Within 20 days,seven-year-old Gianessa Wrides hair was completely gone,and her doctor said the hair would never grow back.Gianessa had become one of the 6.8 million Americans with alopecia(秃
34、头症),an auto-immune disease that causes hair loss.Alopecia isnt painful,but for kids who suffer from it,the severe pain comes from standing out from the crowd.For the most part,the students in Gianessas first-grade class in Salem,Utah,were understanding.But the occasional jokes of “Baldy”(秃子) made he
35、r feel like an abandoned child.“I didnt want her to feel that she wasnt like the other kids,” her mother said,“I tried covering her baldness,but the artificial hair was uncomfortable.”Then comes the schools traditional “Crazy Hair Day” in April,a great just-for-fun celebration where all the kids and
36、 their parents can express their wild sides a bit.Daniella and Gianessa decided that rather than hide Gianessas baldness under the artificial hair,they would celebrate it.Daniella bought scrapbook-sticker(贴纸) jewels and decorated her head with flowered designs and even a deer.“They just fit her pers
37、onality,” Daniella smiled.“Shes so lovely.”On the morning of the competition,Gianessa was nervous.Would her friends think it was funny?However,with her mothers encouragement,she had nothing to fear.Impressive Gianessa was a hit and a winner of the crazy-hair competition.Gianessa is now glad that she
38、 dared to go bare.“I was sad at first when I lost all my hair,” she told people.“But now I love being bald.I can do things to my head that other kids cant.Im thinking now it might be fun to decorate my head with some colourful butterflies and flowers.”【语篇解读】这是一篇记叙文。本文主要讲述了患有秃头症的美国女孩在妈妈和同学的帮助下,在一次比赛中
39、认清自己并积极面对人生的挫折。24.Why was Gianessa different from other kids?A.She was born bald.B.She suffered from hair loss.C.She was talented in hair designing.D.She had her head fully shaved.答案B解析细节理解题。根据文章第一段的“Within 20 days,seven-year-old Gianessa Wrides hair was completely gone,and her doctor said the hair
40、would never grow back.”可知,小女孩的头发掉光了。结合选项,故选B项。25.How did others react to Gianessas disease?A.Her doctor was quite optimistic.B.Her mother gave her artificial hair.C.Her classmates were all considerate.D.Her school offered her special help.答案B解析细节理解题。根据文章第二段的“her mother said,I tried covering her bald
41、ness,but the artificial hair was uncomfortable.”可知,这个小女孩的妈妈曾经试图让小女孩戴假发,但这一点也不舒服。结合选项,故选B项。26.What could Gianessa do on the “Crazy Hair Day”?A.She could tease others.B.She could decorate her hair.C.She could shop scrapbook-stickers.D.She could show her personality.答案D解析细节理解题。根据文章第三段中的“They just fit h
42、er personality, Daniella smiled.Shes so lovely.”可知,女儿的装扮特别适合她。结合选项,故选D项。27.What is the main idea of the text?A.The girl faced her disease in a most beautiful way.B.The artificial hair built up the girls confidence.C.The competition served as a way to make a change.D.The disease was cured with mother
43、s love and care.答案A解析细节理解题。根据文章第四段最后一句话可知,女孩克服了没有头发的尴尬,并用乐观的心态面对自己的疾病。结合选项,故选A项。CWhy play games?Because they are fun,and a lot more besides.Following the rules,planning your next move and acting as a team member are all “game” ideas that you will come across throughout your life.Think about some of
44、the games you played as a young child,such as rope-jumping and hide-and-seek.Such games are entertaining and fun.But perhaps more importantly,they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives,such as taking tu
45、rns and cooperating.Many childrens games have a practical side.Children around the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups.For instance,some Saudi Arabian children play a game called bones,which sharpens the hand-eye coordination (协调) needed in hunting.Many sports encou
46、rage national or local pride.The most famous games of all,the Olympic Games,bring athletes from around the world together to take part in friendly competition.People who watch the event wave flags,knowing that a gold medal is a win for an entire country,not just the athlete who earned it.For countri
47、es experiencing natural disasters or war,an Olympic win can mean so much.Sports are also an event that unites people.Soccer is the most popular sport in the world.People on all continents play itsome for fun and some for a living.Nicolette Iribarne,a Californian soccer player,has discovered a way to
48、 spread hope through soccer.He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.Next time you play your favorite game or sport,think about why you enjoy it,what skills are needed,and whether these skills will help you in other aspects of your life.
49、【语篇解读】本文是一篇说明文。本文讲述一些受欢迎的运动项目和游戏。有些游戏可以帮助孩子们成长,而全球万众瞩目的奥林匹克运动会关系着整个国家的荣誉。因此,运动还和我们的生活息息相关。28.What are children expected to learn through playing hide-and-seek?A.Be a team leader.B.Obey the basic rules.C.Act as a grown-up.D.Predict possible danger.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“But perhaps more importantly,they
50、translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives,such as taking turns and cooperating.”可知,孩子们通过玩捉迷藏的游戏学会一些未来生活中的基本法则。故选B项。29.What does the underlined part in paragraph 2 most probably mean?A.Games can describe lif
51、e in an exciting way.B.Games can turn real-life experiences into a play.C.Games can make learning life skills more interesting.D.Games can change peoples views of sporting events.答案C解析词义猜测题。画线部分的谓语动词是translate,有“翻译,解释,转移,调动”的意思,该部分后面有一个定语从句“that teach children some of the basic rules they will be ex
52、pected to follow the rest of their lives,such as taking turns and cooperating.”前后结合就可以理解这部分的意思是:他们把生活变成激动人心的戏剧,由此可知,此处与C项“游戏可以让学习生活技能更有趣”意思相近。故选C项。30.According to the passage,why is winning Olympic medals so encouraging?A.It inspires peoples deep love for the country.B.It proves the exceptional skil
53、ls of the winners.C.It helps the country out of natural disasters.D.It earns the winners fame and fortune.答案A解析推理判断题。根据文章第四段中的“People who watch the event wave flags,knowing that a gold medal is a win for an entire country,not just the athlete who earned it.”可推断,赢得奥运奖牌激发了人们对国家深厚的爱。故选A项。31.Whats Iriba
54、rnes goal of forming the foundation?A.Bringing fun to poor kids.B.Providing soccer balls for children.C.Giving poor kids a chance for a better life.D.Attracting soccer players to help poor kids.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段中的“He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also
55、a promising future.”可知,他创建了一个基金会,为贫困儿童提供的不仅仅是足球还有一个充满希望的未来。由此可知,Iribarne成立基金会的目的是让贫穷的孩子有机会过上更好的生活。故选C项。DThe march of technology may seem unstoppable,but all digital things may have a way to go before they replace the traditional bedtime bookthe paper one.A new study shows that paper books are better
56、 than e-books for bedtime reading.The study suggests that the good old printed book,with real pages that you turn with your fingers,makes parents and children interact more than they do when reading with an electronic book.Researchers from the University of Michigan studied how 37 pairs of parents a
57、nd children interacted with e-books and paper books.The researchers found that with electronic books,parents asked their children fewer questions and shared fewer opinions about the story.The study involved observing parents and children(aged two or three) reading from three different book formats.T
58、hese were printed books,basic e-books,and advanced e-books with pictures and sound effects.The researchers discovered that the parents and children interacted with each other less with both types of e-books than they did with the printed books.A researcher said that when they did speak,they preferre
59、d to talk about the device and the technology rather than focus on the story.More often,children would say things like,“Dont push that button (按钮)” or “Dont change the volume (音量)” instead of asking questions or making observations about the story.【语篇解读】这是一篇说明文。一项新的研究表明,纸质书更适合做睡前读物 ,它可以让父母与孩子之间拥有更多的
60、沟通与交流,虽然技术的进步看起来不可阻挡,但是电子书取代传统的纸质书可能还有很长的路要走。32.What book can make parents and children know each other better?A.Printed books.B.Basic e-books.C.Advanced e-books.D.Bedtime books.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“The study suggests that the good old printed book,with real pages that you turn with your fingers,makes
61、 parents and children interact more than they do when reading with an electronic book.”可知,一本好的纸质书给父母和孩子带来的互动比使用电子书阅读时带来的互动更多。因此,纸质书可以使父母和孩子更好地了解彼此。故选A项。33.Whats the meaning of the underlined word “interact” in paragraph 1?A.Communicate.B.Compete.C.Disagree.D.Agree.答案A解析词义猜测题。根据第一段中的“The researchers
62、found that with electronic books,parents asked their children fewer questions and shared fewer opinions about the story.”可知,研究人员发现,有了电子书,父母对孩子的提问减少了,对故事发表的看法减少了。这意味着在孩子使用电子书阅读时父母和孩子的沟通互动变少了,因此interact这个词意为“沟通、交流”。故选A项。34.What can be inferred from the second paragraph?A.E-books are better than paper
63、books.B.The researchers have read various books.C.There are three different kinds of books in the world.D.Printed books help people better understand the contents.答案D解析推理判断题。根据第二段中的“The researchers discovered that the parents and children interacted with each other less with both types of e-books th
64、an they did with the printed books.” 和 “children would say things like,Dont push that button orDont change the volumeinstead of asking questions or making observations about the story”可知,与纸质书相比,使用电子书进行阅读,父母和孩子之间的互动比阅读纸质书时要少,即便在交流时,说的往往不是阅读的内容,而是将注意力放在了设备之上。因此纸质书可以帮助人们更好地理解书的内容。故选D项。35.What might a c
65、hild say if he or she is reading e-books?A.Please turn off the light.B.Please colour the button.C.Dont turn down the volume.D.Dont pass the book to me.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“More often,children would say things like,Dont push that buttonorDont change the volumeinstead of asking questions or making obser
66、vations about the story.”可知,孩子们更喜欢谈论设备和技术,而不再关注阅读内容。孩子们通常会说诸如“不要按那个按钮”或“不要改变音量”之类的东西,而不是问有关于阅读内容的问题。所以如果一个孩子在看电子书,他或她会说不要把音量调小。故选C项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。In the most basic sense,self-regulation(自我调节)involves controlling ones behaviour and thoughts in pursu
67、it(追求)of long-term goals.Generally,people who are good at self-regulating tend to see the good in others and view challenges as opportunities.They exactly know what they want to achieve,act in accordance with their views,and devote their best effort.3637 A bad-tempered child who hits others wont be
68、popular at school.An adult with poor self-regulation skills may lack self-confidence.He may have difficulty handling stress,and often,this might be expressed in terms of anger and anxiety.How do problems with self-regulation develop?It could start early when a baby isnt treated with enough care.38 L
69、ater,an adult may struggle with self-regulation,either because this ability wasnt developed during childhood,or because of a lack of skills in managing difficult feelings.When left unchecked,over time this could lead to risky behaviour such as taking drugs.39 One of the most frequently used methods
70、is to change your thought patterns,which means that you think about a situation in a positive way,rather than one thats likely to increase negative emotions.40 Rather than thinking that this reflects something about yourself such as “My friend hates me”,you might instead think,“My friend must be rea
71、lly busy.”A.Try to cheer yourself up after disappointment.B.Do the usual series of things at a particular time.C.A child who doesnt feel safe may have trouble self-regulating.D.A lack of self-regulation will cause problems in life.E.Anyhow,self-regulation is so important that we should learn to use
72、this skill.F.For example,imagine a friend who doesnt return your calls or texts for several days.G.Also they can calm themselves when feeling upset and cheer themselves when feeling down.答案与解析【语篇解读】这是一篇议论文。文章主要讲述了自我调节在人的成长中的重要性,自我调节可以帮助我们缓解压力,缺乏自我调节则会导致各种各样的问题,所以我们必须要学会自我调节。36.G根据上文“They exactly kno
73、w what they want to achieve,act in accordance with their views,and devote their best effort.”可知,该句和上一句是顺承的关系,因为上一句说的是自我调节的好处。故G项(当他们感到沮丧时,自我调节能使他们平静下来,也能使他们高兴起来。)承接并解释上文。故选G项。37.D根据下文“A bad-tempered child who hits others wont be popular at school.”可知,下文讲的是如果缺乏自我调节,就会产生不好的影响,所以此处说的也是不好的影响。故D项(缺少自我调节会
74、在生活中导致很多问题。)总结下文。故选D项。38.C根据下文“Later,an adult may struggle with self-regulation,either because this ability wasnt developed during childhood,or because of a lack of skills in managing difficult feelings.”可知,下文主要讲述的是成年人的情况,所以此处讲的是孩子时的情况。C项(一个缺乏安全感的孩子可能会有自我调节的困难。)符合题意。故选C项。39.E根据下文“One of the most fre
75、quently used methods is to change your thought patterns,which means that you think about a situation in a positive way,rather than one thats likely to increase negative emotions.”可知,下文讲述的是各种提高自我调节的方法。E项(总之,自我调节是如此重要,我们应该学会使用这种技能。)符合题意。故选E项。40.F根据下文“Rather than thinking that this reflects something a
76、bout yourself such asMy friend hates me,you might instead think,My friend must be really busy.” 可知,当好几天都没有收到朋友的来电时,不要想是朋友怨恨自己而是朋友很忙。F项(例如,当一个朋友好几天不回你的电话或短信的时候。)符合题意。故选F项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、 C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。It was the rush hour,Heather Sant was dr
77、iving her Mazda with her young daughter and son in the back.Suddenly,a red pickup truck 41 them off.Sant turned the wheel hard to the right,sending the Mazda 42 off the road and down an embankment (筑堤) that ended in a drop-off after about 50 feet.If the car didnt 43,it would fall onto the road some
78、20 feet below.Then a bit of 44:As the car raced toward the edge,its undercarriage got 45 on the concrete lip of the embankment,stopping it 46.Jacob watched the47 unfold from the company where he works.Then he and four other men ran to the car.They 48 onto the trunk to balance the weight as the 49kid
79、s in the back seat watched.50,Julio and his nephew,Marco,were driving to their jobs nearby.Julio jumped out of the car to help 51 Marco went to the shop,grasped a heavy-duty belt,and returned to the car.He tied the Mazda to a truck that had been driven over by one of the other rescuers.With the car
80、52,the group carefully opened the 53 doors and helped the children out.The men,still on the trunk,54 Sant to jump into the back seat and then inched out the back door.Finally,the men carefully 55 the car.Everyone was safe.【语篇解读】本文是记叙文。本文叙述了Heather Sant开车遇险获救的故事。41.A.cutB.sawC.setD.took答案A解析考查动词。句意:突
81、然,一辆红色的皮卡车插在他们的车前面了。cut off“隔绝”;see sb.off“为送行”;set off“动身”;take off“脱掉,飞机起飞,事业腾飞”。结合下文“turned the wheel hard to the right”可推知一辆皮卡车插在他们的车前面,把他们与前面隔绝了(cut them off)。故正确答案为A项。42.A.leavingB.jumpingC.slidingD.diving答案C解析考查动词。leave“离开”;jump“跳”;slide“(使)滑行,滑动”;dive“潜水”。并结合上文“turned the wheel hard to the r
82、ight”和下文 “and down an embankment”可知,刹车太猛,车滑(sliding)出了路,到了路堤,故正确答案为C项。43.A.moveB.endC.stopD.lose答案C解析考查动词。结合下文“it would fall onto the road some 20 feet below”可知如果车不停下来,它会落到20英尺以下的路上,故正确答案为C项。44.A.wisdomB.luckC.choiceD.consideration答案B解析考查名词。结合上下文文意,车卡在路边,停了下来,可知这是“有一点点运气”,故正确答案为B项。45.A.hurtB.changeC
83、.separatedD.stuck答案D解析考查动词。结合上下文,可知车的底盘卡在(got stuck)路堤的混凝土边缘上,故正确答案为D项。46.A.casuallyB.suddenlyC.deliberatelyD.closely答案B解析考查副词。结合上下文可知,车的底盘卡在路堤的混凝土边缘上,所以才会“突然地(suddenly)”停了下来。故正确答案为B项。47.A.sceneB.plotC.sceneryD.view答案A解析考查名词。结合上下文,可知他目睹了这一幕(scene)的发生,故正确答案为A项。48.A.leapedB.escapedC.flowedD.slipped答案A
84、解析考查动词。结合上下文,他们到后备厢,是要往上跳(leaped)的。故正确答案为A项。49.A.amazedB.inspireC.annoyedD.terrified答案D解析考查形容词。结合上文车卡在边缘,随时会掉下去,孩子们应该很害怕(terrified),故正确答案为D项。50.A.StillB.ThereforeC.HoweverD.Meanwhile答案D解析考查副词。结合上下文可知其他人也开始援助,即意为 “与此同时(meanwhile)”,故正确答案为D项。51.A.whileB.untilC.unlessD.even if答案A解析考查连词及语境理解。结合上下文应该是“一个人
85、与此同时另一个人”,故正确答案为A项。52.A.repairedB.securedC.cleanedD.deserted答案B解析考查动词。结合 “He tied the Mazda to a truck that had been driven over by one of the other rescuers”可知,他们把车绑在一辆卡车上,确保安全了,故正确答案为B项。53.A.thickB.narrowC.frontD.back答案D解析考查形容词。结合下文“helped the children out”可知打开后车门,让孩子们出来,故正确答案为D项。54.A.informedB.or
86、deredC.challengedD.directed答案D解析考查动词。结合上下文可知,他们指导(directed)Heather Sant从车的前座到车的后座,故正确答案为D项。55.A.got offB.turned offC.set upD.turned up答案A解析考查动词短语。结合下文“Everyone was safe”可知“他们从车身上下来(get off)”,故正确答案为A项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A father was worried about his son,56. was s
87、ixteen years old but had no courage at all.So his father determined 57. (call) on a Buddhist monk to train his boy.The Buddhist monk said 58.the boys father,“You should leave your son alone here.Ill make him into a real man within three months.59.,you cant come to see him during this period.” Three
88、months later,the boys father returned.The Buddhist monk arranged a boxing match between the boy and an 60. (experience) boxer.Each time the fighter 61. (attack) the boy,he fell down,but at once the boy stood up;and each time the boy was knocked down,the boy stood up again.Several times later,the Bud
89、dhist monk asked,“62. do you think of your child?” “What a shame!” the boys father said,“I never thought he would be so 63.(easy) knocked down.I neednt have him left here 64. longer.”“I am sorry that is all you see.Dont you see that each time he falls down,he stands up again instead of 65. (cry)?Tha
90、ts the kind of courage you wanted him to have.”答案与解析【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述了一位父亲因为儿子没有勇气而感到担心,于是他请了一名和尚来培养儿子的勇气,和尚安排了男孩和一位经验丰富的拳击手进行拳击比赛。父亲看到的是儿子轻易地被打倒了,却没有看到他每次倒下后都勇敢地站了起来。56.who考查定语从句关系代词。空格后的从句为非限制性定语从句,修饰先行词son,从句中缺主语。故填who。57.to call考查固定短语。determine to do意为 “决定做某事”。故填to call。58.to考查固定短语。say to sb.意
91、为“对某人说”,故填to。59.However考查连词。前后语意发生了转折,并且空格后有逗号,不能使用but。故填However。60.experienced考查形容词。形容词修饰名词boxer作定语,故填experienced。61.attacked考查时态。根据上下文语境可知,此处与fell down并列,应使用一般过去时,故填attacked。62.What考查疑问代词。What do you think of.?意为“你怎样看待?”这个句型用来询问对方对某事的看法,也可以说“How do you like.?”故填What。63.easily考查副词。修饰动词knock down应用副
92、词,故填easily。64.any考查固定短语。not.any longer意为“不再”,故填any。65.crying考查动名词。instead of意为“代替,而不是”,后接动词时,需使用动名词作宾语,故填crying。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,正在美国留学。最近在当地报纸上看到一则游泳培训班的广告,称其有资历丰富的教练,一周包会。你会一点游泳,想在暑假参加训练提升技能。请你写信了解相关情况,要点如下:1.训练的具体时间和地点;2.训练费用;是否有优惠;3.其他特别注意事项。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾
93、已经给出,不计入总词数。参考词汇: 教练 instructorDear Sir/Madam,I have read your advertisement in the newspaper,which is really appealing to me.Yours faithfully,Li Hua参考范文Dear Sir/Madam,I have read your advertisement in the newspaper,which is really appealing to me.So I am writing to ask for more information about yo
94、ur training course.With fully qualified instructors,you ensure that learners will be able to swim well after a weeks training.I can swim a little yet I am interested in attending your course to enhance my skills.Therefore,I would like to inquire when and where the training course will be given and h
95、ow long the training course will last each day.Besides,I wonder if you could tell me how much you will charge me.Is there any discount?Last but not least,would you be so kind as to tell me if there is anything that I should pay special attention to?I am looking forward to hearing from you soon.Yours
96、 faithfully,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据其内容和所给段落开头语续写两段使之构成一个完整的短文。续写的词数应为150左右。Desiree,a 4-year-old girl,was sobbing quietly over her father,Ken,who had died nine months earlier.She was hugging a photograph of her father with her fingers running around his face.“Daddy”,she said softly,“Why wont yo
97、u come back?”Instead of gradually adjusting to her fathers death,Desiree refused to accept it.“Daddy will be home soon,” shed tell her mother.“Hes at work.” When she played with her toy telephone,she pretended she was chatting with her father.“I miss you,Daddy,” shed say,“When will you come back?” D
98、esirees situation made her mother worried.Days later,it was Kens birthday.“How will I send him a card?” Desiree asked her mother.“How about if we tie a letter to a balloon,” her mother said,“and send it up to heaven?” Desirees eyes immediately lit up.Her mother took her to a store and Desiree picked
99、 out a balloon with HAPPY BIRTHDAY above a drawing of The Little Mermaid(美人鱼).Desiree and her father had often watched it.The childs eyes shone as they were on the way to Kens grave.Then Desiree dictated a letter to her dad.“Tell him,Happy birthday,I love you and miss you,” she rattled off(快速说).“I h
100、ope you get this and can write to me on my birthday in January.”Her mother wrote the message and their address on a small piece of paper,which was then wrapped in plastic and tied to the end of the string on the balloon.Finally,Desiree released the balloon.For almost an hour,they watched the shining
101、 spot of silver grow smaller and smaller till disappear.“Now Dads going to write back to me,” Desiree declared confidently.Every day since theyd released the balloon,Desiree had asked her mother,“Do you think Daddy has my balloon yet?” Several weeks passed,and she stopped asking.Paragraph 1:One day,
102、3,000 miles away,Wade was on a duck hunt when suddenly something in the bush caught his eyes._Paragraph 2:Desirees fifth birthday came and later on the afternoon,a package arrived._参考范文Paragraph 1:One day,3,000 miles away,Wade was on a duck hunt when suddenly something in the bush caught his eyes. C
103、urious,he approached to find a silver balloon,with a piece of paper at the end of the string,wrapped in plastic.Taking it home,Wade read the touching lines to his wife Donna.She was deeply moved.With tears in her eyes,Donna decided to help Desiree.The couple went to buy a birthday card and a book of
104、 The Little Mermaid,and then she began to write a letter to Desiree.Paragraph 2:Desirees fifth birthday came and later on the afternoon,a package arrived. Looking at the unfamiliar return address,Desirees mother was confused.Suddenly an idea struck her:the balloon!She opened the parcel and found a card with “For a Dear Daughter”.Her heart raced.She rushed to Desirees room and showed her the letter.“Its from Daddy!” Desiree jumped with joy,asking her mother to read it for her.“Happy birthday,my little angel.” Her mother began.A big tear began to trickle down Desirees cheek.24