1、Section Grammar.阅读理解ACommunication is a part of our everyday life.Humans are social beings and we need to live with other people.When we communicate, we can make use of both spoken and written language.But are they enough?The answer is NO.Sometimes we have to communicate by using body movements inst
2、ead of words.This is called body language.Body language is very important in our lives for several reasons.Firstly, it makes our communication more colourful.Its really hard to imagine a conversation without any body language involved.How dull and boring it will be to just talk without any gestures,
3、facial expressions or any other body movements!Body language makes our talking more lively and interesting.Secondly, it makes our communication more effective.Sometimes a gesture or a facial expression can make us more easily and quickly understood.Take a good speaker for example:his or her body mov
4、ements will help him or her leave a deeper and stronger impression (印象) on listeners.Finally, sometimes we have to use body language.On some occasions (场合), we are not allowed to speak loudly.Examples of this are in the library or in the quiet classroom.Then body language will be quite necessary.Als
5、o, when we meet someone in the street, there is no need for us to stop for a long chat, so a nod or a wave may be OK.【语篇解读】本文主要讲述了身体语言的重要性。1This passage mainly tells us _Awhat body language isBhow to communicate with othersCthe importance of body languageDthe importance of communication解析:选C主旨大意题。本文
6、主要讲述身体语言的重要性。2What do we use when we communicate with others?ASpoken language.BWritten language.CBody language.DAll of the above.解析:选D细节理解题。从第一段可知,口头语言、书面语言和身体语言在我们的交流中都很重要。3According to the writer,a conversation without any body language is _.AboringBlivelyCinterestingDannoying解析:选A细节理解题。从第三段第三句可知A
7、项正确。4Why does a good speaker use much body language?ABecause he/she wants to show he/she is good at using body language.BBecause he/she wants to prove he/she is right.CBecause he/she wants the listeners to believe him/her.DBecause he/she wants to be better understood and remembered.解析:选D细节理解题。从第四段第二
8、句可知D项正确。BNorthern Europeans spend a lot of time in their cold and cloudy winters planning their summer holidays.They are proud of their healthy color when they return home after the holiday.But they also know that a certain amount of sunshine is good for their bodies and general health.In ancient Gr
9、eece people knew about the healing (治疗) powers of the sun, but this knowledge was lost.At the end of the nineteenth century a Danish doctor, Niels Finsen, began to study the effect of sunlight on certain diseases, especially diseases of the skin.He was interested not only in natural sunlight but als
10、o in artificially (人造地) produced rays.Sunlight began to play a more important part in curing sick people.A Swiss doctor, Auguste Roller, made full use of the sun in his hospital at Lysine.Lysine is a small village high up in the Alps.The position is important: the rays of the sun with the greatest h
11、ealing power are the infrared (红外线的) and ultraviolet (紫外线的) rays; but ultraviolet rays are too easily lost in fog and the polluted air near industrial towns.Dr.Roller found that sunlight, fresh air and good food cure a great many diseases.He was particularly successful in curing certain forms of tub
12、erculosis with his “suncure”There were a large number of children in Dr.Rollers hospital.He decided to start a school where sick children could be cured and at the same time continue to learn.It was not long before his school was full.In winter, wearing only shorts, socks and boots, the children put
13、 on their skis after breakfast and left the hospital.They carried small desks and chairs as well as their school books.Their teacher led them over the snow until they reached a slope which faced the sun and was free from cold winds.There they set out their desks and chairs, and school began.Although
14、 they wore hardly any clothes, Rollers pupils were very seldom cold. That was because their bodies were full of energy which they got from the sun. But the doctor knew that sunshine can also be dangerous.If, for example, tuberculosis is attacking the lungs, unwise sunbathing may do great harm.Today
15、there is not just one school in the sun.There are several in Switzerland, and since Switzerland is not the only country which has the right conditions, there are similar schools in other places.【语篇解读】文章主要讲的是用日光来治病。古希腊人早已知晓日光的治病作用,但是到十九世纪末,日光治病才逐渐被医生加以应用。5According to the passage, when did sunlight b
16、egin to play a more important part in the treatment of disease? AFrom ancient times.BAt the end of the nineteenth century.CNot until this century.DOnly very recently.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“At the end of the nineteenth century a Danish doctor, Niels Finsen, began to study the effect of sunlight on certai
17、n diseases”可知,十九世纪末,一位丹麦医生开始研究阳光的疗效。故选B项。6Why are a Danish doctor and a Swiss doctor mentioned in the second and third paragraphs?ABecause they both made use of sunlight to treat illness.BBecause they were the first people who used sunlight for treatment.CBecause they were both famous European docto
18、rs.DBecause they used sunlight in very different ways.解析:选A细节理解题。根据第二段第二句和第三段第一句可知,这两位医生都用阳光来治病, 这是他们的共同点。故选A项。7Dr. Roller set up a “suncure” school probably for the reason that _Amost children could stay in his hospitalBchildren could study while being treatedCthe school was expected to be full of
19、pupilsDthe school was high up in the mountains解析:选B细节理解题。根据第四段中的“He decided to start a school where sick children could be cured and at the same time continue to learn.”可知,建立学校是为了让孩子们能够一边学习一边得到治疗。故选B项。8What can be inferred from the last paragraph of the passage?A“Suncure” schools are becoming popula
20、r everywhere.BSwitzerland is the only country where “suncure” schools are popular.CProper conditions are necessary for the running of a “suncure” school.D“Suncure” schools are found in countries where there is a lot of sunshine.解析:选C推理判断题。A项犯了以偏概全的错误,文章没有提到阳光学校在世界各地都很受欢迎;根据“there are similar schools
21、 in other places”排除B项;根据“since Switzerland is not the only country which has the right conditions”可知,修建阳光学校需要适当的条件,故选C项。.短文改错This afternoon when I returned home from school, I find the house in a big mess. Mom was not at home but Dad hadnt got back from work yet. I thought Mom must be shopping in th
22、e supermarket, so I decided to help cleaning the house.I also washed all the dish. Just when I finished all the work, the phone rang. I went to answer for it and it was from Mom.“Sorry,honey. The house is dirty today. I left home to shop in hurry and didnt clean them,”said Mom. I excited told her wh
23、at I had done. Mom was particularly satisfying and praised me.Heard her praise, I felt very cheerful.答案:This afternoon when I returned home from school, I the house in a big mess. Mom was not at home Dad hadnt got back from work yet.I thought Mom must be shopping in the supermarket, so I decided to
24、help the house.I also washed all the .Just when I finished all the work, the phone rang. I went to answer it and it was from Mom.“Sorry,honey. The house is dirty today.I left home to shop in hurry and didnt clean ,”said Mom. I told her what I had done. Mom was particularly and praised me. praise, I
25、felt very cheerful.1make use of.利用2take.for example拿来举例子3shortsn短裤4slopen斜坡5a great many许多;大量(修饰可数名词)Their teacher led them over the snow until they reached a slope which faced the sun and was free from cold winds.分析“until they reached a slope”为时间状语从句,“which faced.and was free.”为定语从句,修饰名词a slope.翻译老师带领他们越过雪地直到来到一个面向太阳并且没有冷风的斜坡处。