1、课时作业11Unit 4Section Discovering Useful Structures .完成句子1It is not healthy to eat canned_food (罐装食品)2The embarrassed_father (尴尬的父亲) stood there saying nothing.3The problem mentioned_at_the_meeting (在会议上被提及的) needs considering.4The information provided_by_his_friend (他朋友所提供的) is of great use.5Dont lea
2、ve_the_windows_broken like this all the time.不要让窗户像这样一直破着。6I had_my_bike_repaired yesterday.我昨天让人修了我的自行车。7Mary had_her_watch_stolen the other day.玛丽的手表在前几天被人偷了。8I raised my voice to make_myself_heard.我提高了嗓门儿以便让别人听到我的话。9When we got to school,we saw_the_door_locked.到学校时,我们看见门锁着。10The thief was brought
3、 in, with_his_hands_tied_behind_his_back.小偷被带了进来,双手被绑在背后。.阅读理解AOttawa is the capital of Canada. It is the second largest city in Ontario and the fourth largest city in the country.The Centre Block is the main building on Parliament Hill (国会山). It is also the location of several ceremonial spaces, su
4、ch as the Hall of Honor and the Memorial Chamber. The present Centre Block is the second iteration of the building, after the first was destroyed by fire in 1916, and it is one of the most recognizable buildings in Canada.Downtown Ottawa is the commercial and economic centre of the city. Most of the
5、 buildings are office towers. While most of Ottawas high tech industry is based elsewhere, it has a significant presence in the downtown core. The downtown also contains a number of apartments, hotels, and the older single family homes and townhouses along its edges.The National Gallery of Canada is
6、 one of Canadas premier art galleries. The Gallery has a large and varied collection of paintings, drawings, sculpture and photographs. Although its focus is on Canadian art, it also holds works by some noted American and European artists.The Rideau Canal is the oldest continuously operated canal sy
7、stem in North America. At the very beginning, the purpose of the Rideau Canal was military, as it was intended to provide a secure supply and communication route between Montreal and the British naval base in Kingston. It remains in use today primarily for pleasure boating, with most of its original
8、 structures undamaged. The locks on the system open for navigation in midMay and close in midOctober.【语篇解读】文章描写了加拿大渥太华著名的几处地方,并分别对这几处地方进行了详细的说明。1The underlined word “iteration” in the 2nd paragraph probably means “_”ArepairBdesignCcopy Dlandmark答案与解析:C词义猜测题。从第二段“The present Centre Block is the secon
9、d iteration of the building, after the first was destroyed by fire in 1916.”可知,现如今的中央街区是重新翻修的,以前的那一座在1916的大火中被毁坏了。所以iteration的意思相当于copy“复制品”,故选C。2In the core of Downtown Ottawa, we could see _.Aa large number of tall towersBhead offices of Ottawas high tech industryCa number of apartments and hotels
10、Dthe older single family homes and townhouses答案与解析:B细节理解题。根据文章第三段中的“Most of the buildings are office towers. While most of Ottawas high tech industry is based elsewhere, it has a significant presence in the downtown core.”可知在渥太华的市中心都是办公大楼,而且主要是高科技行业的办公大楼。3Collections in the National Gallery of Canad
11、a are mainly _.Apaintings and drawingsBsculpture and photographsCworks by Canadian artistsDartwork by Americans and Europeans答案与解析:C细节理解题。根据倒数第二段中的“The Gallery has a large and varied. Although its focus is on Canadian art, it also holds works by some noted American and European artists.”可知,主要收藏的是各种各
12、样的画以及雕像、照片。它主要是收藏加拿大人的艺术作品,同时也收藏一些著名的美国人和欧洲人的作品,故选C。4Which of the following is TRUE about the Rideau Canal?AIt is the oldest canal system in North America.BIt was originally for the military purpose.CThe original structures remain never changed.DPeople can only go boating from May to October.答案与解析:B
13、推理判断题。根据最后一段中的“At the very beginning, the purpose of the Rideau Canal was military”可知,最初的目的是军事目的。B Youll be likely to become angry if you dont get a good nights sleep, a new paper reports. Cutting a few hours of sleep out of your schedule isnt as good an idea as it may appear. Researchers at the Iow
14、a State University report that missing sleep will make you angrier, leaving you illequipped to deal with uneasy situations. This is one of the first studies to provide evidence that sleep loss causes anger. The link between lack (短缺) of sleep and negative moods (anger included) has been proved in pa
15、st research, but the problem is that we know that the two come together, but not that whether one causes the other. In the current study, Krizan and coauthor Garrett Hisler, an ISU doctoral student, deal with this question. Under the study, volunteers were divided into two groups. The control group
16、followed their normal sleep routine, while the experimental group cut two to four hours of sleep each night for two nights. On average, the control group got almost seven hours of sleep a night, while the experimental group got about four and a half hours each night.In order to measure anger, they h
17、ad volunteers visit the lab before and after the sleep manipulation (操纵). All the while, they were asked to listen to some unpleasant brown and white noise. Krizan says the purpose was to create uncomfortable conditions.“In general, anger was much higher for those whose sleep was restricted (限制),” K
18、rizan said. “We manipulated how unpleasant the noise was during the task. As expected, volunteers reported more anger when the noise was more unpleasant. When sleep was restricted, people reported even more anger, regardless of the noise.”Sleep loss is known to increase negative moods, such as anxie
19、ty and sadness, and decrease positive moods, such as happiness and excitement. However, the team says they found that sleep loss uniquely affected anger.【语篇解读】本文是一篇说明文。大家都知道睡眠不足和坏情绪之间有联系,但是之前的研究都没有表明到底是睡眠不足引起了愤怒,还是愤怒引起了睡眠不足。最新的一项研究给出了答案。5What did the study mentioned find out?ASome disadvantages of s
20、leeping less.BSome signs of having poorquality sleep.CThe link between lack of sleep and negative moods.DThe causeeffect relationship between sleep loss and anger.答案与解析:D细节理解题。根据第一段中的“This is one of the first studies to provide evidence that sleep loss causes anger”以及第二段内容可知,文中提到的这项研究是发现了睡眠不足和怒气之间的因
21、果关系。6Whats the purpose of asking the volunteers to listen to unpleasant noise?ATo make them angry.BTo make them awake.CTo take their attention away.DTo affect their thinking ability.答案与解析:A推理判断题。根据第四段中的“In order to measure anger”和“Krizan says the purpose was to create uncomfortable conditions.”以及后面的
22、实验结果可推测,这个实验中的噪音主要是想提供一个令人不舒服的环境,激起志愿者们的怒气。7From what Krizan said, we know _.Athe reasons for the studyBthe findings of the studyCthe process of the studyDthe method used in the study答案与解析:B细节理解题。从倒数第二段Krizan说的话中,我们可以知道关于这项研究的一些发现。.完形填空As a student in my final year of high school, I am very concerne
23、d about college. I spend most days thinking about the _1_, hoping that Im on the right path.Im interested in a career in _2_, so I decided to volunteer for service at the local hospital. I thought it would be the best of both worlds: _3_ people while getting valuable onthejob experience! So I went t
24、o the business office. _4_, the hospital director was quite willing to let me help out, and he said I could _5_ that summer as soon as I finished my finals. I accepted his _6_ immediately, thinking to myself that here lay all the _7_ I could ever want!Soon enough, I _8_ for my first day at the _9_.
25、The director gave me a brief tour of different departments (科室) _10_ we stopped right in front of the maternity ward (产科病房). “This is where youre going to _11_,” he said. I was overwhelmed (受不了的) by the sounds. Women shouted and newborns _12_. I got nervous and wondered if I had been in a hurry when
26、 I _13_ to go for such a _14_ job.My _15_ must have shown clearly on my face because the director said, “Dont worry. You are going to help in the nursery.” _16_ that, we walked down a hallway filled with balloons, beautiful flowers and into the _17_ room Ive ever seen. The soft colors provided a qui
27、et backdrop to the sleeping babies. The nurse in charge of the nursery _18_me, thanked me for_19_, and asked me to start putting some baby things away in the drawers. The director gave me a _20_ look, which I returned with a quiet nod. I got right to work.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者第一天到医院做义工的经历。1A.score
28、Btest Cfamily Dfuture答案与解析:D根据下文中的“Im on the right path”及“career”可知,作者花很多时间考虑自己的“未来(future)”。2A.teaching Bnursing Cdancing Dacting答案与解析:B根据下文出现的“hospital”及“nurse”可知,作者希望将来从事“护理(nursing)”工作。3A.helping Bmoving Cencouraging Dvisiting答案与解析:A去医院做义工当然可以“帮助(helping)”他人。4A.Finally BFortunately CSuddenly DIm
29、mediately答案与解析:B根据下文的“the hospital director was quite willing to let me help out”可知,作者想去医院做义工,院长表示同意,说明她很“幸运(Fortunately)”。5A.start BsignClearn Dask答案与解析:A此处是说,期末考试一结束,作者就可以“开始(start)”在医院做义工。6A.gift BruleCoffer Dadvice答案与解析:C根据下文作者开始到医院工作可知,她接受了院长的“提议(offer)”。7A.possibilities Bresponsibilities Cchoi
30、ces Dchances答案与解析:D根据上文的“getting valuable onthejob experience”可知,作者认为医院能给她提供她想要的任何“机会(chances)”。8A.went over Bshowed up Cturned out Dkept on答案与解析:B根据下文作者到医院参观各个科室可知,她“出现在了(showed up)”“医院(hospital)”。9A.high school Bbusiness officeCcollege Dhospital答案与解析:D参见上题解析。10A.as BwhenCuntil Dbefore答案与解析:C作者在院长的
31、带领下参观各个科室,“直到(until)”他们来到产科病房前。11A.work Bstudy Clive Dresearch答案与解析:A根据文章最后一句“I got right to work.”可知,作者被安排在产科“工作(work)”。12A.played Bslept Ccried Dlaughed答案与解析:C根据上文的“I was overwhelmed (受不了的) by the sounds.”可知,此处指新生儿的“哭闹(cried)”。13A.stopped Bcontinued Crefused Ddecided答案与解析:D作者看到产科病房的场景时开始感到紧张不安,她不知
32、道自己“决定(decided)”找这样一份工作是否有些操之过急。14A.difficult BboringCsmall Ddangerous答案与解析:A根据上文的“got nervous”可知,作者觉得这是一项工作“困难的(difficult)”工作。15A.fear Banger Cpain Dsurprise答案与解析:A根据下文的“because the director said, Dont worry.”可知,作者的“担心(fear)”被院长看在眼里。16A.For BLike CWith DBefore答案与解析:C“说着(With)”,我们便通过了一个气球和鲜花装点的走廊。17
33、A.most peaceful Bmost convenientClargest Dcleanest答案与解析:A根据下文的中“soft”, “quiet”和“sleeping babies”可知,这个房间是作者见过的“最安静的(most peaceful)”房间。18A.replaced Bremembered Cwelcomed Dtrusted答案与解析:C根据本句中的“thanked me”可知,负责育儿室的护士对作者的“到来(coming)”表示“欢迎(welcomed)”和感谢。19A.waiting Breturning Clistening Dcoming答案与解析:D参见上题
34、解析。20A.questioning Bquick Cserious Dfamiliar答案与解析:A根据下文中的“which I returned with a quiet nod”可知,院长投来“询问的(questioning)”目光。.语法填空Winter in Quebec, Canada is very different from that in England. When I first arrived, I was 1._ (slight) worried about the winter. I couldnt imagine 2._ it would be like to h
35、ave 3 metres of snow and what on earth I was going to do when the weather was so bad. However, here, life goes on as usual. Trains and buses continue, and people socialise and even better. 3._ number of new sports take over.For me, skiing means downhill skiing, in ski resorts (度假胜地), with ski lifts
36、taking you up the mountain. Before 4._ (arrive), I did not know there were in fact different 5._ (type) of skiing. Imagine a sunny but cold day, and you have taken a chairlift to the top of a mountain 6._ (cover) in snow. An hour seems like a few minutes, as you carve your way down a run to the bott
37、om, and then do it all again. It is my new favourite sport.Ice skating on a frozen (结冰的) lake is another 7._ (excite) sport for me. Once I could hardly stand on a pair of ice skates, but now I am able to make laps (圈) of the 3 km route on the lake, 8._ is frozen during January and February.Indeed ha
38、ving 3 metres of snow was a bit frightening. School 9._ (cancel) once because of a big snowstorm, but I was 10._ busy enjoying all these cool sports that winter finished too soon!【语篇解读】本文是一篇说明文。加拿大魁北克市冬季降雪量会达到三米。不过,别担心,这儿有丰富多样的冬季户外运动。答案与解析:1slightly考查副词。设空处修饰形容词worried,表示“稍微”,故填副词slightly。2what考查连接词
39、。设空表示“我无法想象降雪量达到三米是什么样的情景”,故填what。what在此引导宾语从句。3A考查不定冠词。由下文的描述可知,此处表示“有许多新的运动”,故填A。a number of意为“许多,大量”。4arriving考查动词ing形式作宾语的用法。设空处作介词Before的宾语,故填arriving。5types考查名词复数。设空处表示“种类”,因为type是可数名词,由其前的were和different可知,此处应用其复数形式,故填types。6covered考查过去分词作定语的用法。设空处表示“被积雪覆盖的山”,cover与mountain之间是动宾关系,故填covered。7exciting考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰sport,表示“令人激动的”,故填形容词exciting。8which考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句补充说明lake,且在从句中作主语,故填which。9was cancelled考查一般过去时的被动语态。设空处表示“有一次因为大暴雪学校还放了假”,school与cancel之间是被动关系,因为设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填was cancelled。10so考查副词。so. that.意为“如此以至于”。