收藏 分享(赏)

优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc

上传人:a**** 文档编号:421823 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:248.50KB
下载 相关 举报
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第1页
第1页 / 共8页
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第2页
第2页 / 共8页
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第3页
第3页 / 共8页
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第4页
第4页 / 共8页
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第5页
第5页 / 共8页
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第6页
第6页 / 共8页
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第7页
第7页 / 共8页
优化方案2015_2016学年高中英语Unit4CyberspaceSectionⅡ知能演练北师大版必修2.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit4 Cyberspace Section .品句填词1I fancy_(teach)him sing the song.2His warm response suggested that he _(like) the idea.3My friend suggested my _(get) a job in a bank.4A hundred men were packed _ a small room.5He came to an _(arrange) with his creditor.6I asked her to get in touch_Henry as soon as pos

2、sible.7Yon may depend on_that they will support you.8Not only you but also I_(be) to blame.9He found the city much _(change)10I found him_(stand) at the door.答案:1.teaching2.liked3.getting4.into5.arrangement6.with7.it8.am9.changed10.standing.阅读理解ALaptop computers are popular all over the world.People

3、 use them on trains and airplanes,in airports and hotels.These laptops connect people to their workplace.In the United States today,laptops also connect students to their classrooms. Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they

4、 want.Within five years,each of the 1,500 students at the college will receive a laptop.The laptops are part of a $ 10 million computer program at Westlake,a 110yearold college.The students with laptops will also have access to the Internet.In addition,they will be able to use email to “speak” with

5、their teachers,their classmates and their families.However,the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs.They can work with it at home,in a fastfood restaurant or under the treesanywhere at all! Because of the many changes

6、 in computer technology,laptop use in higher education,such as colleges and universities,is workable.As laptops become more powerful,they become more similar to desktop computers.In addition,the portable(便携式) computers can connect students to not only the Internet,but also libraries and other resour

7、ces.State highereducation officials are studying how laptops can help students.State officials are also testing laptop programs at other universities,too. At Westlake College,more than 60 percent of the staff use computers.The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons.As one

8、Westlake teacher said,“Here we are in the middle of Virginia and were giving students a_window_on_the_worldThey can see everything and do everything.”【解题导语】本文主要叙述了随着电脑的普及和应用,美国Westlake College大学让笔记本电脑逐渐走进校园。1The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to_Aconnect them to

9、librariesBsearch the Internet Cwork only at home Duse for their schoolwork解析:选D。推理判断题。根据第二段第一句“.that allows students to do schoolwork anywhere they want.”可知选D。2Which of the following is TRUE about Westlake College?AAll teachers use computers.B1,500 students have laptops.CIt is an old college in Amer

10、ica.DStudents there can do everything.解析:选C。细节理解题。根据第二段中的“.a 110yearold college.”可知这所大学历史悠久。3The underlined phrase “a window on the world” in the last paragraph means that students can_Aattend lectures on information technologyBget information from around the worldCtravel around the worldDhave free

11、laptops解析:选B。猜测词义题。根据后面They can see everything and do everything.一句以及全文的叙述可知B正确。4What can we infer from the passage?AWe dont know the result yet.BThe program is not workable.CThe program is too expensive.DThe program is terrible.解析:选C。推理判断题。根据第二段中的The laptops are part of a $ 10 million computer prog

12、ram可知选C项。BThe Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad.There are beautiful beaches,adventure parks,nature parks and so much more. There are so many sights to see here.It is a pity to drive in a car and youll miss a great part of it.Australia is ho

13、me to many animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas where they live.When you are on a bicycle,you have the advantage of being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before.It is a quieter mode(方式) of tra

14、nsportation as well,so you might even be able to take a picture.When you are on the beach,you can breathe the clean air and view the beauty of the water and sand.It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car. There are many choices of hiring a bicycle to e

15、xperience the Gold Coast attractions.There are stores that will fit a bike perfectly to your size.These bikes for both adults and children are in many styles and colors to please any taste.If you have ever wanted to try a tandem bike(双人单车),now is your chance,because they have those too. A bicycle hi

16、re on the Gold Coast is something that everyone should try at least once.This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.【解题导语】文章主要介绍了澳大利亚黄金海岸的旅游景点,在那里,骑自行车游览是一大特色,得到了作者的大力推荐。5Youd better not drive in a car on the Gold Coast because _Ayo

17、u will break the traffic rulesByou will cause much noiseCyou cant enjoy the beautiful sights wellDyou cant drive into some parks解析:选C。细节理解题。根据第二段中的“There are so many sights to see here.It is a pity to drive in a car and youll miss a great part of it.”可知,澳大利亚黄金海岸有许多景点,开车去的话,会错过许多的美景。6The following ad

18、vantages of hiring bikes are mentioned EXCEPT that _Ayou can take photos of animalsBit is a cheap way of travelingCyou can get a clearer sight of animalsDit is a good way to do sunbathing解析:选D。推理判断题。根据第三段“being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never s

19、een before.”可知A、C正确;根据最后一段的“a cheap way to travel”可知B正确;D把自行车等同于日光浴是错误的。7What is Paragraph 4 mainly about?AHow to hire bikes on the Gold Coast.BWhat kinds of bikes there are in stores.CWhat bikes are the most popular.DWho can hire bikes on the Gold Coast.解析:选B。主旨大意题。根据第四段的叙述可知主要是介绍了自行车的类型。8Whats the

20、 authors attitude towards a bike hire on the Gold Coast?AHe supports it very much.BHe thinks its a personal choice.CHe doesnt like this way of traveling.DHe thinks its only good for adults.解析:选A。根据最后一段“everyone should try at least once.a wonderful chance.”可知,作者极力推荐骑自行车游览,故选A。课时作业2(B卷).阅读理解If a sitco

21、m(情景喜剧)that lasts for 10 years is considered popular,then surely one that still arouses emotions after 20 must be considered a classic.Friends first aired in the US in 1994,featuring a cast of six young men and women in New York.In the time since,its become one of the most famous titles in the sitco

22、m style,aired in over 100 countries and regions in the world. The show is typical among those who grew up in the 1990s because it explores basic yet important themes like friendship,struggling to survive in a big city,and finding independence and identity,all of which are still relevant to young aud

23、iences today. Against the background of the Internet age,IT staff who were once marginalized(排斥)and laughed at have experienced a revival due to the popularity of hit show The Big Bang Theory,in which four talents lacking normal social skills make an attempt at living on a college campus. At the sam

24、e time,Gossip Girl,describing a young cast of New Yorkers born with silver spoons in their mouths,demonstrates the difficulties upperclass adolescents experience.The shows fashion and mature subject matter allowed it to capture the interest of both teenagers and adults. Although these typical TV sho

25、ws span a wide timeline and feature a variety of themes,they all have a universal topic.Love,money,friendship,career aspirations and identity are things all young people struggle to understand.Why are they still fascinating? It remains to be found out.【解题导语】这篇文章主要讲述了经典的电视节目无论其主题或者时间,他们都是含有对爱情,金钱,友谊,

26、职场精神和身份地位的追求。但是他们为什么一直深受年轻人的青睐,作者最后留下了悬念。1Why is the sitcom Friends typical among young people in the 1990s? ABecause it is a breakthrough in the producing style. BBecause it is the most influential sitcom of all time. CBecause it addresses the subjects faced by the youth. DBecause it predicts the f

27、uture of the young at that time.解析:选C。细节理解题。从文中第二段.because it explores basic yet important themes like friendship,struggling to survive in a big city,and finding independence and identity,all of which are still relevant to young audiences today.因为它表达了基本但也是重要的主题,像友谊,在大城市挣扎生存和寻找独立和身份,所有这些仍然与今天的年轻观众们息息

28、相关。故老友记之所以经典就是因为它强调了年轻人面对的种种。故选C。2What can we learn about The Big Bang Theory? AIt arouses peoples enthusiasm for computers. BThere are four talents who are good at everything. CIt is set in the time before the Internet came into being. DIt improves the conditions of the people in technological indu

29、stry.解析:选D。推理判断题。从文中第三段IT staff who were once marginalized(排斥)and laughed at have experienced a revival due to the popularity of hit show The Big Bang Theory.IT行业的员工们曾经遭受排斥和嘲笑,由于The Big Bang Theory上映后的大受欢迎,现在经历了一个复兴的过程。故可推测出,The Big Bang Theory改善了技术产业工作者的生活状态。故选D。3According to the passage,Gossip Gir

30、l_ Aattracts people of all ages Bshows eyecatching style and adult subject Cdescribes the life of ordinary girl Ddescribes the hardships of upperclass people解析:选B。细节理解题。结合第四段The shows fashion and mature subject matter allowed it to capture the interest of both teenagers and adults.这部剧的时尚和成熟的主题允许它吸引青

31、少年和成年人的兴趣,故选B。4What will the author most probably talk about next? AThe introduction to other hit sitcoms. BThe further information about the plot. CThe emotional response among audience. DThe analysis of the reasons for the appeal.解析:选D。细节理解题。根据最后一段作者提出这些经典电视剧普遍揭露的主题,有对爱情、金钱、友谊、职场精神和身份地位的追求。最后Why a

32、re they still fascinating? It remains to be found out.为什么它们如此吸引人?这有待探究。故可以推断作者接下来会分析它们吸引人的原因。故选D。.完形填空Mrs White was a wealthy lady.She lived alone in a large comfortable house where her children and grandchildren came to visit her _1_However,she was unhappy.She spent a lot of time thinking about her

33、 _2_ and about her dead husband.Her children _3_ about her and asked Dr Green to see her.Dr Green was an experienced doctor.She knew _4_ people became sad in their ways and didnt like to be _5_ what to do.She decided to _6_ Mrs White before she said anything.During the visit,Dr Green asked Mrs White

34、 to give her a _7_ of the house.Mrs White was _8_ her house and happily agreed.As they walked from room to room,Dr Green _9_ that there were a lot of violets (紫罗兰) in every window.She asked,“_10_ do you have so many violets?” Mrs White replied,“I love these _11_ and they grow so fast that I have mor

35、e and more.” When the tour of the house was over,Dr Green said,“I have one _12_ to make.Whenever you _13_ a friend or a neighbour that is _14_ in bed or getting married,give them one of your violets.”Mrs White said nothing about the doctors advice and for a few months _15_ the visit,she didnt give a

36、way any of her violets.Then one day she was invited to the _16_ of her neighbours daughter.She put a ribbon _17_ one of her potted plants and took it to the party.Later one of her friends was sick so she took a violet plant to him in the hospital._18_ she began to give more and more of her potted vi

37、olets to her neighbours.Over the years she _19_ so many that she became known as the _20_ lady.【解题导语】本文是记叙文。全文讲述了郁郁寡欢的Mrs White在医生的帮助下,改善了自己的生活的故事。1A.seldomBhardly Cfrequently Dhappily解析:选C。A、B项有较大干扰性,从前文的wealthy和comfortable看,作者首先讲述的是Mrs White生活的优越她富有、房子舒适、孩子们经常前来探望。从下文的“但是,她并不开心。”我们也可以得此答案。2A.money

38、 Bchildren Cbig house Dold age解析:选D。从空后的“和她死去的丈夫”我们可以推断,Mrs White老是想一些让她伤心的事情,因此D项为最佳答案。3A.talked Bworried Cthought Dlearned解析:选B。从空后的“让格林医生来看她”可知孩子们担心她。4A.sick Bold Crich Dweak解析:选B。A项有较大干扰性,但由前后文我们知道,Mrs White并没有生病,再者从后文我们知道,Dr Green对待Mrs White的办法是对待老人的。5A.told Binvited Cordered Dwanted解析:选A。从后文“她

39、决定在给出建议之前先了解怀特夫人”,由此可见老人不喜欢别人对她指手画脚。invite“邀请”;order“命令”,语气太重;want“需要”,均不符合句意。6A.go to treat Bcome to see Cget to know Drefuse to examine解析:选C。从后文我们知道,在来到Mrs White家后,她首先参观她的房子,而不是给她指导,因此说“开始了解她”。7A.view Bpicture Csight Dtour 解析:选D。后文“当参观房子结束后”中tour与此处对应,我们可以得此答案。8A.familiar with Binterested in Canxi

40、ous about Dproud of解析:选D。从文章第二句的“一间又大又舒适的房子”以及空后的“高兴地同意了”我们知道Mrs White 以自己的房子为骄傲。be familiar with“与相似”;be interested in“对感兴趣”;be anxious about“对担心”。9A.watched Bnoticed Cshowed Dlooked解析:选B。从下文“每扇窗户上都有很多紫罗兰”可知,这是Dr Green在房子里走的时候注意到的,notice意为“注意到,留意到”。10A.How BWhere CWhy DWhen解析:选C。从Mrs White的回答“我喜欢这些

41、花,而且它们长得很快,所以我就有越来越多的花了。”我们可以看出Dr Green问Mrs White为什么她会有这么多的紫罗兰。11A.flowers Brooms Cwindows Dchildren解析:选A。本句回答“为什么会有这么多紫罗兰”这一问题,因此用these flowers代指紫罗兰。12A.decision Bsuggestion Cpreparation Dannouncement解析:选B。从下文“当你听到你的朋友或邻居生病了或是要结婚了,送给他们一束紫罗兰。”可知这是Dr Green给Mrs White 提的建议。decision“决定”;preparation“准备”;

42、announcement“通告,声明”。13A.ask Bget Cwant Dhear解析:选D。朋友或邻居的消息应是Mrs White听到的内容,其他各项不符合句意。14A.sad Bexcited Cill Dpleased解析:选C。从空后的in bed我们可以得此答案,ill in bed“病倒在床”。15A.during Bafter Cbefore Duntil解析:选B。“怀特夫人对医生的建议并没有说什么并且在这次拜访的几个月之后,她并没有送花给别人”可知,送花应在建议即拜访之后。16A.celebration Blecture Cgraduation Dwedding解析:选

43、D。从下文的to the party可以知道,Mrs White参加的是婚礼,并且上文医生的建议中也有提及。17A.on Bin Cat Dto解析:选A。她把彩带放在盆中的花上,因此用介词on。18A.Usually BContinuously CGradually DRegularly解析:选C。从空后的“她开始送越来越多的盆栽紫罗兰给她的邻居们。”可知,答案为gradually“逐渐地”。usually“经常地”;continuously“不间断地”;regularly“有规律地”。19A.sold out Bgave away Cgrew up Dkept on解析:选B。从前文的sh

44、e didnt give away any of her violets可知“送花”为give away,因此此处与前面对应。 20A.violet Brich Cold Dfamous解析:选A。因为给别人的紫罗兰这么多,因此她被人们叫做violet lady,其他选项无法突出文章中心。.语法填空The story goes that two friends were walking through the desert.During some point of the journey they had an argument,and 1._friend slapped(掴的耳光) the

45、other one in the face.The one who got slapped felt hurt,but without 2._(say) anything,wrote in the sand,“Today my best friend slapped me in 3._face.” They kept on 4._(walk) until they found an oasis(绿洲),5._they decided to take a bath.The one who had been slapped got stuck in the mire(泥沼) and started

46、 drowning,6._the friend saved him.After he 7._(recover) from the near drowning,he wrote on a stone,“Today my best friend saved my life.” The friend who had slapped and saved his best friend asked him,“After I hurt you,you 8._(write) in the sand and now you write on a stone,why?” The other friend replied,“When someone hurts us we should write it down in sand where winds of 9._(forgive)can erase it away.But when someone does something good 10._us,we must engrave(雕刻) it in stone where no wind can ever erase it.”答案:1.one2.saying3.the4.walking5.where6but7.recovered8.wrote9.forgiveness10.for

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1