收藏 分享(赏)

2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:420376 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:95KB
下载 相关 举报
2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020版英语人教必修5新导学同步精练:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案 (2).doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1Section .单词拼写1Kindness is one of the young English teachers_characteristics_(特征)2If a doctor c_ures_someones illness,he makes the person well again.3Dont jump to the c_onclusion_before you make a careful investigation.4How many people_attended_(参加 )your sisters wedding yesterday?5They_suspect/

2、suspected_(怀疑) me of having a hand in the affair.6No one could _foresee_(预见)ones own future accurately.7If you_analyse_(分析)something,you consider it carefully or use some methods in order to fully understand it.8Dont_expose_(暴露)your skin to the sun or you will be burnt.9We d_efeated_the team last Su

3、nday and finally won the match.10Some birth defects are_linked_(联系)to smoking during pregnancy.选词填空be exposed to,draw a conclusion,be ready to,put forward,be absorbed in,be to blame,link.to,look into,every time,find out1. I_was_absorbed_in_the book so that I didnt hear you come in.2The idea you_put_

4、forward_at the meeting yesterday is more practical than his.3The public want to know who_is_to_blame_for the accident.4The doctor examined the patient carefully and then_drew_a_conclusion_.5It is very dangerous to_be_exposed_to_patients with Ebola viruses(埃博拉病毒)without any protection.6He took a glan

5、ce at the back of the book to_find_out_the answers to the questions.7If you behave so foolishly,you must_be_ready_to_take the consequences.8_Every_time_Kobe visits China,he receives a warm welcome from his Chinese fans.9Is smoking_linked_to_lung cancer?10The police promised to_look_into_the accident

6、.完成句子1Over the years several important theories have been_put_forward_(提出)by the professor.2He_is_expert_in/at_(精通)training animals because of his work experience in the zoo.3We may safely_draw_a_conclusion_(得出结论)that a parttime job can produce a farreaching impact on students.4The doctor who_has_cu

7、red_him_of_his_illness_(治好了他的病)is very experienced and enjoys high reputation in the city.5At that time, the police_suspected_him_of_(怀疑他)having stolen the money.6If children_are_exposed_to_(接触到)the English environment, it is easier for them to learn English well.7It is known to us that study must_b

8、e_linked_to_(与联系起来)practice.8As we all know, water and salt_are_absorbed_into_(被吸收进)our blood stream.阅读理解Marie Curies,born in Sklodovka,Poland in 1876,led a hard life as a girl.Her parents,both teachers,had small salaries and were quite poor,especially after her mother stopped teaching to raise five

9、 children and take care of her poor health.Maries mother suffered from tuberculosis (肺结核) and died of it when Marie was ten.When Marie was small,she showed great interest in science.She loved to study and hoped to become a scientist when she grew up.Her parents encouraged her interest in science.Exc

10、ellent as she was in her studies,she couldnt go on with the advanced education she needed because Poland was then ruled by Russia and women were not permitted to go to college.In order to continue her education,she smoothed away many difficulties and entered Paris University,where she lived a simple

11、 life and studied hard,so she graduated with the highest grades in her class.After graduation she was engaged in scientific research in Paris University.There she met Pierre Curie,whom she married.Pierre joined her in her research into an unknown phenomenon “radiation”,which a certain scientist had

12、declared that uranium gave off.The Curies spent several years trying their best to find the element that produced radiation.Finally they succeeded in 1902.Marie Curie won two Nobel Prizes,one for physics in 1906,together with her husband and another scientist; the other for chemistry herself in 1911

13、.Madame Curie was a scientist of great achievement,and the first woman ever to be honored in the Nobel Prize history.1When Marie was young,her family became poorer because_C_.Athe family had five childrenBMaries father had a small salaryCMaries mother gave up her jobDthe family was cruelly taxed by

14、the Russians解析:细节理解题。由第一段第二句可知,玛丽的妈妈放弃了工作来抚养五个孩子和照顾自己身体的时候家里更贫穷了。2Marie couldnt continue the advanced education because_D_.Ashe wanted to help her father to support the familyBher father couldnt afford to send her to collegeCher grades were very poorDcolleges in Poland would not take women as studen

15、ts then解析:细节理解题。 由第二段最后一句可以得出答案。3The fact that proves she was the best student in her class is that_B_.AShe smoothed away many difficulties and entered Paris UniversityBher grades were the highest in her classCshe did research work after her graduationDshe won the Nobel Prize finally解析:推理判断题。 由第三段最后

16、一句可知,她毕业时的分数是班上最高的,由此可知,这个事实可以表明她是班上最棒的学生。4The best title for this passage is_A_.ABrief(简短的) Account(叙述 )of Madame Curies LifeBMadame Curie and RadiumCMarie Curies ChildhoodDMadame Curies Interest Science解析:推理判断题。本文主要介绍了居里夫人的人生中一些重要的事情。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Interruptions are o

17、ne of the worst things to deal with while youre trying to get work done.1._B_,there are several ways to handle things.Lets take a look at them now.2_A_.Tell the person youre sorry and explain that you have a million things to do and then ask if the two of you can talk at a different time.When people

18、 try to interrupt you,have set hours planned and let them know to come back during that time or that youll find them then.3._E_.It can help to eliminate(消除) future interruptions.When you need to talk to someone,dont do it in your own office.4._D_,its much easier to excuse yourself to get back to you

19、r work than if you try to get someone out of your space even after explaining how busy you are.If you have a door to your office,make good use of it.5._G_.If someone knocks and its not an important matter,excuse yourself and let the person know youre busy so they can get the hint(暗示) that when the d

20、oor is closed,youre not to be disturbed.AIf youre busy,dont feel bad about saying noBWhen you want to avoid interruptions at work CSet boundaries for yourself as your time goesDIf youre in the other persons office or in a public areaEIts important that you let them know when youll be availableFIt mi

21、ght seem unkind to cut people short when they interrupt youGLeave it open when youre available to talk and close it when youre not1解析:考查承启句。根据上文的“Interruptions are one of the worst things to deal with”以及下文的“there are several ways to handle things”可知,工作时被打断是要处理的最糟糕的事情之一,有几个处理事情的办法。空处承上启下,应选B项。2解析:考查主

22、题句。根据下文的“Tell the person youre sorry.ask if the two of you can talk at a different time”可知,本段讲述的是当你忙的时候,要拒绝别人打断你。故A项符合文意。3解析:考查承启句。根据上文的“let them know to come back during that time or that youll find them then”及下文的“It can help to”可知,此处指让他们知道你什么时候有空是很重要的。故选E项。4解析:考查承启句。根据上文的“dont do it in your own of

23、fice”以及下文的“excuse yourself to get back to your work”可知,你如果不在自己的办公室里,就更容易给自己找到借口返回来工作。故选D项。5解析:考查承启句。根据本段的首句“If you have a door to your office,make good use of it”以及下文的“when the door is closed”可知,G项符合文意。.完形填空Do you think you have what it takes to be a successful scientist? A successful scientist is g

24、enerally a good observer.He makes full 1._A_of the facts he observes.He doesnt accept ideas which are not 2._B_on obvious facts, and therefore 3._A_to accept authority as the only reason for truth.He always checks ideas 4._B_ and does experiments to prove them.The rise of modern science may perhaps

25、be considered to 5._A_ as far back as the time of Roger Bacon, the wonderful philosopher of Oxford, who lived between the years 1214 and 1292. He was probably the first in the Middle Ages to 6._C_that we should learn science 7._D_observing and experimenting on the things around us, and he himself 8.

26、_B_many important truths.Galileo(15641642), 9._A_,_who lived more than 300 years later, was the greatest of several great men in Italy, France, Germany, and England, who began to show how many important 10._A_could be discovered by observation by degrees.Before Galileo,learned men believed that larg

27、e bodies 11._B_ more rapidly towards the earth than small ones, 12._B_Aristotle said so.But Galileo, going to the 13._C_of the Leaning Tower of Pisa, let fall two 14._D_stones and proved Aristotle was wrong.It is Galileos 15._A_of going direct to nature, and proving our 16._B_and theories by experim

28、ent, that has17._A_all the discoveries of modern science.What 18._A_those people good scientists? From the example of Galileo, we know clearly that 19._B_scientists are those whose observations have 20._C_better results.文章大意:一个科学家应该是一个很好的观察者,不能盲目相信他人,应该通过观察和实验来获得正确的观点和理论。1A.useBsense Cspeed Dtrust解析

29、:根据语境可知此处是make full use of“充分利用,充分使用”这一固定词组。2A.relied Bbased Cinsisted Dcentered解析:根据该空前的“He doesnt accept ideas”和后面的“on obvious facts”可知,此处是be based on这个固定词组,表示“以为基础,基于”。3A.refuses Bdesires Cintends Dregrets解析:由空前的“doesnt accept”和“and therefore”可知,此处应选refuses。4A.casually Bcarefully Cquickly Dprivat

30、ely解析:结合语境“He always checks ideas”和后面的“and does experiments to prove them”可知,此处表示仔细地核查想法。5A.date Bkeep Clook Dcome解析:由下文的“the years 1214 and 1292”可知,现代科学的兴起可以追溯到很早的时期。date back是一个固定词组,意为“追溯到”。6A.command Bsuspect Csuggest Dconclude解析:根据空后的内容可知,这里应是Roger Bacon提出的建议,故选C项。7A.in Bwith Con Dby解析:根据后面的“obs

31、erving and experimenting on the things around us”可知,此处表示通过观察我们周围的事物并做实验,因此选D项。8A.brought Bdiscovered Chandled Dannounced解析:结合空后的“many important truths”可知,他本人发现了很多重要的真理。9A.however Btherefore Cseldom Dnever解析:上文说Roger Bacon也许是中世纪第一个建议通过观察和实验的方式来学习科学,此处表示转折,然而,伽利略是几个伟大的人物中最伟大的一个。故选A。10A.truths Bproblem

32、s Cinvestigations Dsubjects解析:由空后的“could be discovered by observation”可知,很多真理可以通过观察而被发现。truth“事实,真理”。上文中的many important truths也是提示。11A.threw Bfell Cran Drolled解析:根据下文中的let fall可知,空处应选fell。12A.although Bbecause Cwhen Dif解析:根据“Aristotle said so”的意思可知,这里表示因为亚里士多德是这样说的。13A.place Bfoot Ctop Dceiling解析:结合

33、空后的“of the Leaning Tower of Pisa,let fall two _14_ stones”可知,伽利略跑到了比萨斜塔的塔顶。14A.big Bsmall Csimilar Dunequal解析:根据前文和后面的“stones and proved Aristotle was wrong”可知,此处表示使用了两块不同重量的石头,因此选unequal“不相等的”。15A.spirit Bskill Ctheory Dwish解析:由后面的“of going direct to nature”可知,此处表示科学精神(spirit)。16A.plans Bopinions C

34、world Dability解析:与后面“and theories by experiment”中的theories呼应,此处表示通过实验证明我们的观点和理论。17A.led to Bturned to Cset up Dput forward解析:这里是说正是伽利略的这种精神使得现代科学能有发现。结合语境,应选A项。18A.makes Bprevents Cconsiders Dpromises解析:结合下文中的“scientists are those.”可知,此处是说“什么使这些人成为好的科学家”。19A.reasonable Bsuccessful Cexpert Dsensitive解析:结合上文中所举的例子我们可以清楚地知道,成功的(successful)科学家是他们的观察已经创造(produced)了更好的结果的人。20A.foreseen Brejected Cproduced Dchallenged解析:参见上题解析。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1