1、Unit 5Section .阅读理解AIn the second half of each year, many powerful storms are born in the tropical Atlantic and Caribbean seas.Of these, only about half a dozen generate the strong, circling winds of 75 miles per hour or more that give them hurricane status, and several usually make their way to the
2、 coast.There they cause millions of dollars of damage, and bring death to large numbers of people.The great storms that hit the coast start as innocent circling disturbances (气旋) hundreds even thousandsof miles out to sea.As they travel aimlessly over water warmed by the summer sun, they are carried
3、 westward by the trade winds.When conditions are just right, warm, moist (潮湿的) air flows in at the bottom of such a disturbance, moves upward through it and comes out at the top.In the process, the moisture in this warm air produces rain,and with it the heat is switched to energy in the form of stro
4、ng winds.As the heat increases, the young hurricane begins to turn around in a counterclockwise motion (逆时针方向)The average life of a hurricane is only about nine days, but it contains almost more power than we can imagine.The energy in the heat released (释放) by a hurricanes rainfall in a single day w
5、ould satisfy the entire electrical needs of the United States for more than six months.Water, rather than wind, is the main source of death and destroying in a hurricane.A typical hurricane brings 6to12inch downpours resulting in sudden floods.Worst of all is the powerful movement of the seathe moun
6、tains of water moving towards the lowpressure hurricane center.The water level rises as much as 15 feet above normal as it moves towards shore.文章大意:文章讲述了飓风的形成过程是达到每小时75英里以上的热带风暴形成的,和飓风给大自然和人类带来的巨大危害。1An ordinary tropical storm is called a hurricane when _B_ .Ait occurs in the Caribbean seasBits wind
7、s reach 75 miles per hourCit makes its way to the coastlineDits winds begin to circle on the sea解析:细节理解题。根据第一段第二句可知其中只有约一半会形成至少每小时75英里的强热带气旋,这样就会形成飓风,有些还会登陆海岸。2The counterclockwise movement of the hurricane is caused by _C_ .Athe lowpressure area in the center of the stormBthe force of waves of wate
8、rCthe increasing heatDthe trade winds解析:细节理解题。根据第二段“As the heat increases,the young hurricane begins to turn around in a counterclockwise motion.”可知,当热度上升,刚产生的飓风就开始以逆时针方向盘旋。3What does the third paragraph mainly talk about?_A_ AThe hurricane is extraordinarily powerful.BThe hurricane is used to gener
9、ate electricity.CThe hurricane can otherwise offer an unusual sight.DThe hurricane can give people an unforgettable experience.解析:段落大意题。第三段内容:一般一场飓风的持续时间大约是9天,但是它所携带的能量是我们无法想象的。飓风的降雨所释放的能量在一天里就可以满足整个美国6个多月的电力需要。4What is the worst thing about a hurricane?_A_ AThe rough water.BThe violent winds.CThe h
10、eat it gives out.DThe length of its life.解析:细节理解题。根据第四段“Water,rather than wind,is the main source of death and destroying in a hurricane.”可知,水是飓风造成死亡和破坏的主要因素,而不是风。BIs beauty something always positive? Almost everyone thinks attractive people are happier and healthier, have better marriages and have
11、more respectable jobs.Personal advisors give them better advice for finding jobs.Even judges are softer on attractive defendants.But in the executive(主管的) circle, beauty can become a disadvantage.While attractiveness is a positive factor for a man on his way up the executive ladder, it is harmful to
12、 a woman.Handsome male executives were considered having more honesty than plainer men;effort and ability were thought to lead to their success.Attractive female executives were considered to have less honesty than unattractive ones;their success was connected not with ability but with factors such
13、as luck.All unattractive women executives were thought to have more honesty and to be more capable than the attractive female executives.Why are attractive women not thought to be able? An attractive woman has an advantage in traditionally female jobs, but an attractive woman in a traditionally manl
14、y position appears to lack the manly qualities required.This is true even in politics, “When the only clue is how he or she looks, people treat men and women differently, ” says Anne Bowman, who recently published a study on the effects of attractiveness on political candidates(候选人)She asked 125 col
15、lege students to rank two groups of photographs, one of men and one of women, in order of attractiveness.The students were told the photographs were of candidates for political offices.They were asked to rank them again, in the order they would vote for them.The results showed that attractive males
16、completely defeated unattractive men, but the women who had ranked most attractive unchangeably received the fewest votes.文章大意:本文主要讨论漂亮的女性在行政管理和政治领域的劣势。5In traditionally female jobs, attractiveness_C_ .Amakes women look more honest and capableBstrengthens the manly qualities required Coften enables
17、women to succeed quicklyDis of no importance to women解析:推理判断题。根据第三段中的“An attractive woman has an advantage in traditionally female jobs”可推断出,在传统的女性工作中,漂亮可以使女性能够很快成功。选C。6Bowmans experiment shows that when it comes to politics, attractiveness_D_ .Aturns out to be a disadvantage to menBhas as little ef
18、fect on men as on womenCaffects men and women alikeDis more of a disadvantage than an advantage to women 解析:推理判断题。根据最后一段中的“the women who had ranked most attractive unchangeably received the fewest votes.”可推断出,Bowman的实验表明,当涉及政治时,漂亮对女性而言是一种劣势而不是优势。故选D。7According to the passage, peoples views on beauty
19、 are often_B_ .Apractical Bonesided Cold fashioned Dsupportive解析:推理判断题。结合全文可知,美对于某些人来说是优势,但也可能是劣势,由此可推断人们对美的看法通常是片面的。故选B。8The passage is mainly about_B_ .Athe advantages of being attractiveBthe disadvantages of being attractiveCequal rights for womenDthe importance of appearance解析:主旨大意题。结合全文可知,本文主要讨
20、论漂亮的女性在行政管理和政治领域的劣势。故选B。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Playing badminton(羽毛球) can be a fantastic weight loss exercise._1.C_ Whats more, playing badminton has other health benefits for your entire body.When playing badminton, you get to run up and down the court.You jump up high and ben
21、d down low when playing.Your movement has to be flexible, with good handeye coordination (协调)The movements give your legs good exercise.At the same time, swinging the racket exercises your arms, shoulders, stomach and back.Before you know it, your entire body has benefited from better coordination._
22、2.A_ Playing badminton can actually lower your blood pressure, and reduce your chances of heart disease._3.B_ Your body will be better defended against the deadly heart attacks.Whether you are suffering from high blood pressure or simply trying to prevent it, badminton is a great sport.Some people e
23、njoy the social life the sport can bring.Gyms often host leagues, tournaments, and parties._4.F_ So dont just watch a television program about losing fat.Get out there and socialize in an organized badminton league._5.G_ Hundreds of unwanted fat can be burned off with all of the physical movements i
24、nvolved with the sport.Whether you are on the sand at the local beach, or inside a gym, playing badminton can be an enjoyable weight loss exercise.AYou can even grow stronger and more attractive.BPlaying the game, you can make your heart stronger.CTo people of different ages, it is also an easy, lig
25、ht exercise.DIt is important to drink plenty of water when playing the sport.EYou can find a badminton court in public parks or some gyms.FThey provide chances for you to meet friends, or other people with similar interests.GOf course, one of the most welcome benefits of playing badminton is always
26、quick weight loss.文章大意:打羽毛球是一项绝佳的运动,除了减肥之外,它还可以帮你塑造身材、提高心脏的健康水平,并且在打球的过程中你还能拓展自己的社交圈。解析:1空格前后两句讲的是打羽毛球的好处,并且主语都为playing badminton,故C项符合语境。C项中的it指代playing badminton,语意为:对不同年龄的人来说,它也是一项简单、轻松的运动。2该段讲的是打羽毛球给四肢和身体协调带来的好处,故A项符合语境,讲的也是打羽毛球给身体带来的好处:你甚至会变得更强壮、更具吸引力。3上句提到打羽毛球可以降低血压、减少得心脏病的几率,下句说你的身体能够更好地抵御致命的
27、心脏病的发作,故B项符合语境:打羽毛球可以让你的心脏更强健。4上句说体育馆经常举办联赛、锦标赛和聚会,故F项紧承上文,说明了这些联赛、锦标赛和聚会的作用:它们能为你与志趣相投的朋友和其他人提供见面的机会。5由下句可知,大量的多余脂肪都可以通过打羽毛球时所做的肢体运动被燃烧掉,故此处讲的应该是打羽毛球可以帮助人们减肥这一好处,因此G项符合文意:当然,打羽毛球最受欢迎的好处之一是它可以帮人们快速减肥。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。The wedding took place in a Birmingham hotel.The bride and h
28、er father arrived in a new black American sport car.Her father looked nervous and _1.uncomfortable_ (comfortable) in front of the cameras.The bride _2.wore_ (wear) a silk wedding dress.She smiled nervously at the _3.waiting_ (wait) photographers and went to a room on the first floor_4.where_ she met
29、 her future husband for the very first time.Carla Germaine and Greg Cordell were the winners of a radio stations _petition_ (compete)Its aim was to find two strangers prepared _6.to marry_ (marry)without having met each other.Miss Germaine, 23, is _7.a_ model.Mr Cordell, 27, is a TV salesman.They we
30、re among the two hundred people who entered a special “experiment” _8.organized_ (organize) by BMRB radio in Birmingham,England.Greg, and Carla were among eight finalists who were interviewed live on a radio.They took a lie detector(测谎仪) test and the station also spoke to their friends and family ab
31、out their personalities.The _9.judges_ (judge) included an astrologer(占星家) who declared that they were suited.The couple celebrated their wedding with a wedding breakfast and a party for 100 guests in the evening,_10.but_ not everyone shared their joy.Miss Germaines mother looked anxious throughout
32、the wedding and Mr Cordells parents were reported to be less than delighted.解析:1考查形容词。根据空前面的nervous可知,此处表示不舒服的。所以填uncomfortable。2根据上下文可知,此处表示过去的事情,所以用一般过去时。3考查非谓语动词。此处指正等在那儿的摄影师。waiting是现在分词作定语。4考查定语从句。where引导定语从句,修饰room。定语从句中缺少地点状语,所以填where。5考查词性转化。此处表示“广播电视台的比赛”,空处需要填名词。6考查非谓语动词。be prepared to do sth.准备做某事。7考查冠词。此处指一位模特。不定冠词a,表示数量“一”。8考查非谓语动词。“organized by BMRB radio in Birmingham,England”是过去分词短语作定语修饰a special“experiment”。organize和被修饰词之间是被动关系,且organize这一动作已发生。9考查名词的单复数。此处指裁判包括一名占星家,由此可知不止一名裁判,所以用复数。10考查连词。空前后是转折关系。