1、Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are?能力提升卷班级_ 姓名_ 学号_ 分数_(考试时间:60分钟 试卷满分:100分)注意事项:1本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的班级、姓名、学号填写在试卷上。2回答第I卷时,选出每小题答案后,将答案填在选择题上方的答题表中。3回答第II卷时,将答案直接写在试卷上。第卷(选择题 共50分)一、单项选择 (共10分,每小题10分)1. Is AC Milan_ Italian football club?Yes. Its one of _mos
2、t successful clubs in Italy.A. an; /B. an; theC. /; theD. /; /【答案】B【解析】句意:AC米兰是个意大利足球俱乐部吗?是的。在意大利它是最成功的俱乐部之一。结合语境可知前一空泛指任何一个意大利足球俱乐部。故用不定冠词。Italian词首音素是元音,故不定冠词用an。下一空形容词最高级表示特指,故前面加定冠词。选B。2. Which of the two T-shirts will you take?Ill take . One is for my brother and the other is for myself.Aeither
3、BbothCneitherDall【答案】B【解析】句意:这两件T恤你要哪个?我两个都要。一个给我哥哥,另一个给我自己。Aeither二者之一;Bboth两者都;Cneither都不;Dall都,三者或三者以上。根据句意可知选B。3. I have to say it is not _ for me to see you now, because I am very busy with my work.A. impolite B. safe C. inexpensive D. convenient【答案】D【解析】本题用词义辨析法解题。impolite不礼貌的;safe安全的;inexpens
4、ive不昂贵的;convenient方便的。分析题干的意思可知,只有D最恰当。4. WeChat(微信)makes it more _ for people to communicate with each other.AconvenientBimportantCnecessaryDimpossible【答案】A【解析】句意:微信使得人们彼此之间的交流更方便了。A. convenient方便的;B. important重要的;C. necessary必要的;D. impossible不可能的。结合生活实际可知,微信使得人们彼此之间的交流更方便了。故选A。5. -Does my question
5、 sound _enough? -I dont think so. You can ask more _ by using “could” instead of “can”. A. polite; politelyB. politely; polite C. politely; politely D. polite; polite【答案】A【解析】考查形容词和副词的辨析。 sound是系动词,其后要跟形容词polite,先排除B和C;修饰动词ask要用副词,故第二空要用副词politely,故答案为A。6. Many people enjoy _ some time _ for a walk
6、after supper every day. A. to spend; going out B. spending; going out C. spending; to go out D. to spend; to go out【答案】B 【解析】句意:许多人喜欢每天晚饭后花点时间出去散步。enjoy动词,喜欢,enjoydoingsth.喜欢做某事;spend.(in) doingsth.花费.做某事。所以动词spend与go都使用-ing形式。故选B。7. Since Mary didnt know way,she had to stop her car to ask for _A. t
7、ime B. directionsC. money D. methods【答案】B 【解析】考查名词的辨析。句意:因为Mary不知道路,她不得不停下来询问方向。ask for directions,问路,问方向。8. I usually _ Tian anmen Square on the way to school every day.A. pass on B. pass by C. drop by D. come by【答案】B 【解析】考查动副词组辨析。句意:我每天上学的路上通常穿过天安门广场。pass by 穿过。9. -Jimmy, its time to go to bed. -O
8、h, I wont do that _ I finish my homework.A. ifB. untilC. afterD. when【答案】B【解析】句意:-吉米,该上床睡觉了。-哦,直到做完家庭作业我才这样做。A. if连词,引导条件状语从句;B. until连词,直到, 引导时间状语从句;C. after连词,在.之后,引导时间状语从句;D. when连词,当.时候,引导时间状语从句。根据固定搭配“not.until.”直到.才.,符合本题语境。故选B。10. - David asked_ in China.- Of course not. Chinese usually shake
9、 hands with a lady as a greeting.Awhy he can greet a lady by kissing herBWhy he could greet a lady by kissing herCWhether he can greet a lady by kissing herDWhether he could greet a lady by kissing her【答案】D【解析】句意:大卫问在中国和女士见面打招呼时,是否可以亲吻。当然不行。中国人和女士见面打招呼时,通常握手。A. why he can greet a lady by kissing her
10、为什么他可以和女士见面打招呼时亲吻她;B. Why he could greet a lady by kissing her为什么他可以和女士见面打招呼时亲吻她;C. Whether he can greet a lady by kissing her他是否可以和女士见面打招呼时亲吻她;D. Whether he could greet a lady by kissing her他是否可以和女士见面打招呼时亲吻她。根据回答可知问的是和女士打招呼时是否可以亲吻。A、B错。主语谓语动词asked是一般过去时态,宾语从句要用过去时态。故选D。二、补全对话 (共10分,每小题2.5分)A: Where
11、 are you going, Tina?B: Im going to the hospital to see Nancy Smith.A: I saw her yesterday._1_B: By the way, must I take a No. 3 bus to get there?A: No you neednt. A No. 11 bus will also take you to the hospital.B:_2_A: Yes. I caught a No. 3 bus yesterday, and I had to wait for half an hour at the b
12、us stop.B: Thank you, Jim._3_A: But No. 11 buses leave from the center of town._4_B: Well, I prefer to walk rather than wait.A. No. 11 buses run much more often, dont they?|B. Youll have to walk two miles to catch one.C. She was a little better.D. Ill get a No. 11 bus.情境对话:这是一段关于问路的对话,讨论了乘坐哪路公交车更方便。
13、1.C【解析】根据上一句提到要去医院看南希史密斯,而且这里前部分“I saw her yesterday. 我昨天见到她了。”可知这里应该是对南希的情况简单的说明,选项C. She was a little better. 她好一点了。符合上下文,故选C。2.A【解析】根据上一句“No, you neednt. A No. 11 bus will also take you to the hospital. 不,你不需要。坐11路公交车也会带你去医院。”,以及下一句“Yes. I caught a No. 3 bus yesterday, and I had to wait for half
14、an hour at the bus stop. 是的,我昨天赶上了3路公共汽车,我不得不在汽车站等了半个小时。”,可知这里应该是在谈论哪一个公交车更方便,选项A. No. 11 buses run much more often, dont they? 11路公交车班次要频繁得多,不是吗?符合上下文,故选A。3.D【解析】根据上一句“Yes. I caught a No. 3 bus yesterday, and I had to wait for half an hour at the bus stop. 是的,我昨天赶上了3路公共汽车,我不得不在汽车站等了半个小时。”,以及下文“Well
15、, I prefer to walk rather than wait.嗯,我宁愿走路也不愿等。”可知这里应该是决定乘11路公交车,选项D. Ill get a No. 11 bus. 我要坐11路公共汽车。符合上下文,故选D。4.B【解析】根据本句前半部分“But No. 11 buses leave from the center of town. 但是11路公交车从市中心出发。”,及下一句“Well, I prefer to walk rather than wait.嗯,我宁愿走路也不愿等。”那么可以推测这里应该是说11路公交车站比较远,选项B. Youll have to walk
16、two miles to catch one. 你得走两英里才能赶上一辆。符合上下文,故选B。三、完形填空(共10分,每小题1分)Mr. White is a blind man who likes traveling alone. However, as a blind man, he has met a lot of _1_ during his trips.Once Mr. White traveled to Texas. It was his first time to go there. On the plane, he sat next to a woman who _2_ Tex
17、as. The woman told him that everything was _3_ and better in her city. When Mr. White arrived he found a _4_ and decided to spend the night there.After dinner, Mr. White went to a wine bar(酒吧) and ordered a glass of wine. When the waiter brought him one, he was _5_“Wow!How big!” he said. Mr. White d
18、oesnt drink often, _6_ he was a little drunk(喝醉) after drinking the wine. He wanted to go to the restroom, so he asked another waiter for _7_“Turn right at the information desk and it is the second door on the right, ” said the waiter.When Mr. White walked past the first door, he fell down. He misse
19、d(错过) the _8_ and went towards the third door instead. Not realizing that he had entered the swimming area, he walked forward and then _9_ into the swimming pool. At that time he _10_ that everything there was bigger. “Dont flush(冲洗)!Dont flush!” he shouted as soon as he got his head above water.1.
20、A. animalsB. troublesC. strangersD. visitors2. A. came fromB. hears fromC. looked atD. arrived at3. A. smallerB. newerC. olderD. bigger4. A. museumB. restaurantC. hotelD. supermarket5. A. nervousB. surprisedC. upsetD. bored6. A. althoughB. untilC. orD. so7. A. addressesB. directionsC. ordersD. sugge
21、stions8. A. secondB. thirdC. fourthD. fifth9. A. gotB. turnedC. fellD. jumped10. A. rememberedB. dreamedC. discoveredD. hoped【解析】短文主要讲述了喜欢旅行的盲人怀特先生在德克萨斯旅行时遇到的麻烦。这次旅行途中他听说要去的地方什么东西都又大又好。到达目的地入住旅店后他喝了点酒,想要去卫生间,结果走错了门,不小心掉到游泳池里,他以为自己进入了卫生间里。1. 句意:然而,作为一个盲人,他在旅行中遇到了许多麻烦。A. animals动物;B. troubles 麻烦;C. st
22、rangers陌生人;D. visitors游客。根据最后一段“When Mr. White walked past the first door, he fell down.”当怀特先生走过第一道门时,他摔倒了。可知,应该是遇到了许多的麻烦,答案选B。2. 答案:在飞机上,他坐在一个来自德克萨斯的女人旁边。A. came from来自;B. hears from收到的来信;C. looked at看一看;D. arrived at到达。定语从句是介绍来自哪里的人,故答案为A。3. 句意:这位妇女告诉他,在她的城市里,一切都更大更好。A. smaller更小的;B. newer 更新的;C.
23、older更老的;D. bigger更大的。根据最后一行“everything there was bigger”那里的一切都更大。可知此处应该是更大的,答案选D。4. 句意:当怀特先生到达时,他找到了一家旅馆,决定在那里过夜。A. museum博物馆;B. restaurant餐馆;C. hotel旅馆;D. supermarket超市。根据“and decided to spend the night there.”可知,应该是旅馆,答案选C。5. 句意:当侍者给他拿来一杯时,他很惊讶。A. nervous 紧张的;B. surprised惊讶的;C. upset沮丧的;D. bored无
24、聊的。根据下一句Wow! How big! he said (哇,真大啊!他说。) 可知,应该是惊讶的,答案选B。6. 句意:怀特先生不常喝酒,因此他喝了酒后有点醉了。A. although虽然;B. until直到;C. or或者;D. so因此。前后句表示因果关系,故答案选D。7. 句意:他想去洗手间,所以他向另一个服务员问路。A. addresses地址;B. directions方向,位置;C. orders 命令;D. suggestions建议。根据下面的句子“Turn right at the information desk and it is the second door
25、on the right,”said the waiter.判断,怀特先生向服务员问路,答案为B。8. 句意:他错过了第二个门,而是朝第三个门走去。A. second第二;B. third 第三;C. fourth 第四;D. fifth第五。前后句提到了first, third,此处应该是第二,故答案选A。9. 句意:他向前走,然后掉进游泳池。A. got得到;B. turned转动;C. fell摔倒;D. jumped跳。怀特先生是盲人,找洗手间时,走错地方了,应是掉进fall into游泳池,答案选C。10. 句意:正在那时他记起那里的一切都更大些。A. remembered想起;B.
26、 dreamed做梦;C. discovered发现;D. hoped希望。根据第二行The woman told him that everything was bigger and better in her city(这位妇女告诉他,在她的城市里,一切都更大和更好。)可知,应该是“记起”,答案选A。四、阅读理解 (共20分,每小题2分)AChina is a nation of etiquette (礼仪)Chinese people are among the most hospitable people in the world.If foreigners visit a Chine
27、se family,they would be surprised at the warmth that they would receive as guests.When you visit a Chinese family,the host usually makes tea for you.Then he will serve you snacks (小吃)like biscuits or candy.Someone in the family will also chat with you,never letting you feel lonely.At the same time,o
28、ther family members will prepare a meal for you.Chinese people treat(款待) their guests with a big meal.They always present more food than the guest can eat.On the table,the guests must be the first to eat.Perhaps one of the things that surprises a western guest most is that the Chinese host likes to
29、pick food for visitors,which wont happen at western tables.The Chinese family go out of their way to make you feel at home.As you are done eating,the host usually says,“It seems that you didnt eat much.Please have more.”Although you tell them you are full,they still put more food in your bowl.Being
30、warm and hospitable has long been an important part of Chinese culture and tradition.As Confucius (孔子) said thousands of years ago:To meet friends from afarHow happy we are!1 What does the underlined word “hospitable”mean in this passage?A. 好客的B. 勤劳的C. 朴实的2. As a guest in a Chinese family,you are us
31、ually offered _by the host.A. coffee and snacksB. juice and snacksC. tea and snacks3. Why does a western visitor feel surprised when the host picks food for him?A. Because he thinks its not polite.B. Because he thinks its not necessary.C. Because it wont happen in western countries.4. What the Chine
32、se family do for the guests is to _.A. make them feel at homeB. show their wealthC. make them feel uncomfortable5. Whats the meaning of the words by Confucius at the end of the passage?A. 学而时习之,不亦说乎?B. 有朋自远方来,不亦乐乎?C. 人不知而不愠,不亦君子乎?【解析】这篇短文讲述的是中国是一个礼仪之邦,他们对待自己的客人非常的热情。短文中给我们介绍了中国的家庭是如何接待客人的,从课文的介绍中可知,
33、中国是一个热情好客的国家,他们想让自己的客人在家里呆得舒服,就像是在自己家里一样。1. A词义猜测题。先确定这个单词所在的句子“Chinese people are among the mosthospitablepeople in the world.” 然后第二步就是根据这个词汇的上下句进行推测。我们从文章的第一句话“China is a nation of etiquette”(中国是一个礼仪之邦)和“If foreigners visit a Chinese family, they would be surprised at the warmth that they would re
34、ceive as guests.”(如果外国人到中国人家里去做客,他们会对中国人的热情感到吃惊)。从关键词“warmth”; “as guests”可以推测hospitable是好客的意思,故选A。2. C 细节理解题。根据短文第二段中When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you. Then he will serve you snacks(小吃) like biscuits or candy可知,当你去中国的家庭里做客的时候,主人经常会给你喝一些茶,吃一些小吃。由此可知选C。3. C 细节理解题。根据短
35、文第三段中Perhaps one of the things that surprises a western guest most is that the Chinese host likes to pick food for visitors, which wont happen at western tables可知,西方人觉得中国的主人喜欢给客人夹食物,这让他们感到很奇怪,因为在西方国家里,他们通常不会这样做。由此可知选C。4. A 细节理解题。短文的开头就告诉我们,中国是一个礼仪之帮,再根据The Chinese family go out of their way to make
36、you feel at home.可知,中国家庭所做的就是使客人就像在自己家里一样随便,故应选A。5. B细节理解题。根据全文的大意可知,这篇文章写的是中国作为一个礼仪之邦,是如何热情好客的。而且从最后一句中的“To meet friends from after How happy we are!”中的friend是解题的关键词,结合我们学过的语文知识可知选B。BWhether you are teaching an elementary Spanish class or passing on Spanish to your children, it is important to teac
37、h children good manners. And there are culturally appropriate(恰当的)behaviors that children need to know.These five behaviors are considered good manners throughout Latin America. Of course, these are good manners in the U.S. too. But they are not given as much attention because the opposite behavior
38、is not considered particularly rude. In Spanish-speaking countries, however, the opposite behavior is negative(负面的)and can change the impression people have of children(and adults).All of these good manners can be practiced by children with different language levels.Good manners to teach kids learni
39、ng Spanish.1.When you hand something to someone, put it directly into her hand. Do not toss things at people.2. Keep your feet on the floor. Do not put your feet on chairs.3.When you move away from a group of people or leave a room, say Con permiso. Do not just walk away.4. If someone sneezes, say S
40、alud, which means take care in English.5.When you arrive, greet everyone. When you leave, say goodbye to everyone.There are lots of resources(资源)for teaching children good manners in Spanish. Many polite behaviors also involve language. Here you will find resources for teaching polite expressions, i
41、ncluding books and a song. There are also You Tube videos that teach polite behaviors.In my experience, kids are interested in what is considered polite behaviors in different cultures, and they want to learn to act appropriately. We work hard to teach them to use Spanish. It is important that they
42、also know how to interact(互动,相互交流)so that others are comfortable and they can make the most of the language they have learned.6The passage is written for _.Achildren with different language levelsBteachers who are teaching in the Spanish classCparents who care about their childrens mannersDtravelers
43、 who will go abroad in holiday7The underlined word toss in the passage can be replaced by _.AbuyBmakeCthrow.Dsend8According to the passage,which is considered an appropriate behavior?AJim keeps his feet on his friends chair.BJim leaves his classmates party without saying anything.CJim sneezes,and hi
44、s friend gets angry with him.DJim comes in and says good morning to his classmates.9Which is NOT one of the resources for teaching children good manners in Spanish?AA language book.BA song.CA birthday gift.DA You Tube video.10The best title of the passage can be_.AGood manners for Spanish learnersBS
45、ome ways of teaching children SpanishCHow to interact with each otherDThe history of Spanish language【解析】不管你的孩子是在学习西班牙语,还是你把西班牙语传给你的孩子,教育孩子礼貌是很重要的。这篇短文给我们介绍了五种被认为礼貌的行为。6推理判断题。根据短文开头Whether you are teaching an elementary Spanish class or passing on Spanish to your children, it is important to teach c
46、hildren good manners可知,这篇短文是写给教孩子学习西班牙语的老师或把西班牙语传给孩子的家长。结合选项可知应选B。7词义猜测题。根据语境When you hand something to someone, put it directly into her hand. Do not toss things at people.可知,给别人递东西的时候,应直接放在她的手里,不能东西。buy买;make制作;使;throw扔;send寄,送。故应选C。8细节理解题。根据短文中第五个礼貌行为When you arrive, greet everyone.可知,当你来的时候,要问候所
47、有人,因此D选项“Jim进来了,跟他的同学们问候早上好”,符合文意,故选D。9细节理解题。根据短文第五段中Many polite behaviors also involve language. Here you will find resources for teaching polite expressions, including books and a song. There are also You Tube videos that teach polite behaviors可知,这些资源包括书籍、歌曲已经优酷上的视频。故A、B、D都对,应选C。10主旨大意题。根据短文第一段最后一
48、句话And there are culturally appropriate(恰当的)behaviors that children need to know.以及短文第四段Good manners to teach kids learning Spanish.可知,这篇短文介绍的是学习西班牙语的孩子们应该知道的礼貌行为。故应选A。第II卷(非选择题 共50分)五、阅读短文,根据句意及汉语完成单词。(共10分,每小题1分)It might seem more difficult to speak politely than_1_ (直接地). However, it is important
49、to learn how to use the right _2_ (语言) in different situations. This will help you _3_ (交流) better with other people.Good _4_ (说话者) will change the way they speak in different situations. What they say might depend on _5_ (谁) they are speaking to or how well they know each other. For example, its al
50、l right to ask direct questions to your classmates. But its_6_ (不礼貌的) to say to your teachers like that. Sometimes we even need to spend time leading into a _7_ (请求) when we first say to a stranger, such as “Excuse me, I _8_ (想知道) if you can help me?” or “Im sorry to _9_ (打扰) you, but.” before askin
51、g for help.We all know its not enough to just ask a question_10_ (正确地), we also need to learn how to be polite when we ask for help.【答案】1. directly 2. language 3. communicate 4. speakers 5. whom 6. impolite 7. request 8. wonder 9. trouble 10. correctly【解析】短文告诉我们如何有礼貌地与别人交流。好的说话者在不同场合会改变他们讲话的方式,然而,学会
52、如何在不同的场合使用正确的语言很重要。1. 句意:有礼貌地说比直接说似乎看起来更难些。副词修饰动词,根据汉语提示可知,答案为directly。 2. 句意:然而,学会如何在不同的场合使用正确的语言是很重要的。根据汉语提示可知,答案为language。 3. 句意:这将有助于你更好地与他人沟通。help sb. do sth.帮助某人做某事。根据汉语提示可知,答案为communicate。 4. 句意:好的说话者会在不同场合改变他们讲话的方式。根据人称代词they判断,主语应该是名词的复数形式,答案为speakers。5. 句意:他们所说的可能取决于他们在对谁说话,或者他们彼此的了解程度。on为
53、介词,后跟代词的宾格形式,故答案为whom。6. 句意:但是那样对老师说是不礼貌的。根据汉语提示可知,答案为impolite。 7. 句意:有时当我们第一次对陌生人说话时,我们甚至需要花时间去导入一个请求。不定冠词a后跟名词的单数形式,根据汉语提示可知,答案为request。8. 句意:对不起,我想知道你是否能帮助我?根据汉语提示可知,答案为wonder。9. 句意:对不起打扰你了。动词不定式to后跟动词原形,根据汉语提示可知,答案为trouble。10. 句意:我们都知道,仅仅正确地询问一个问题是不够的。副词修饰动词,根据汉语提示可知,答案为correctly。六、阅读短文,用所给单词的正确
54、形式填空(每题1分,共计10分)“Thank you” is widely used in a modern society. It is a very good manner. You should say “Thank you” _1._ (whenever) others help you or say something kind to you. For example, when someone opens the door for you, when someone says you have done your work _2._ (good), when someone say
55、s you have brought a nice shirt, or _3._ (you) city is very beautiful, you should say “Thank you”“Thank you” is used not only between friends, but also between parents and children, brothers and sisters, husbands and _4._ (wife)“Excuse me” is another short _5_ (politely) usage. We use it as the same
56、 as “Thank you”When you hear someone say so behind you, youd better _6._ (get) to know that somebody wants to walk past you without _7_ (touch) you. It _8_ (be) polite to interrupt(打断)others while they are talking. If you want to have a word with one of them, please say “Excuse me” _9._ (one), and t
57、hen begin to talk. You should also do so when you want _10._ (cough)or make any unpleasant noise before others. Lets say “Thank you” and “Excuse me” in the right situation.【答案】1. whenever2. well3. your4. wives5. polite6. get7. touching8. isnt9. first10. to cough【解析】1. 每当别人帮助你或说了贴心话时你应该说“谢谢”,whenever
58、,无论何时。2. 你的工作做得好,好修饰动词,故用副词;3. 句意:你们的城市是漂亮的。物主代词做定语。4. and连接两个可数名词复数。5. 有礼貌的用法。形容词修饰名词。6. youd better+动词原形。7. without+动名词。8. 句意:在比人讲话时打断他们是不礼貌的。根据语境应使用否定形式。9. 请先说打扰了,say “excuse me” first。10. want to do sth.七、任务型阅读 (每题2分,共计10分)阅读下面材料,然后根据材料内容简要回答下列问题。My dear friends,Im writing to invite you to my ne
59、w house in the country. You know, my family and I moved into our country house one month ago. The kids are planning to give a party at our new house. I hope all of you can come. The party will begin at 11:00 a.m. on Saturday. There will be lots of food and drinks.Together with this letter is a map t
60、o our house. After you get off train, take the road in front of the station. Follow it and youll see a chicken farm. Dont make any turns. Keep going and youll see a bridge. Cross the bridge and there will be a big tree on your left. Walk past the tree, take the first right turn, and then walk for fi
61、ve more minutes. Youll see several houses. My house is at the end of the road, next to the river.Angelica1. Why did Angelica invite her friends?_2. When will the party begin?_3. Is there a chicken farm near the train station?_4. Where does Angelica live, at P1, P2 or P3?_5. How will the kids feel at
62、 the party on Saturday?_【文章大意】本文是一封安吉莉卡写给朋友参加乔迁派对的邀请信,信里附上一张如何到她新房子的地图,并且具体说明了家庭地址。1. Because they are planning to give a party at her new house.【解析】根据You know, my family and I moved into our country house one month ago. The kids are planning to give a party at our new house,可知,安吉莉卡一个月前搬到了新房子,孩子们打算在
63、新房子里开派对,所以安吉莉卡邀请朋友参加派对。故答案为Because they are planning to give a party at her new house.2. The party will begin at 11:00 a.m. on Saturday. 【解析】根据The party will begin at 11:00 a.m. on Saturday,可知,派对在周六的上午11点开始,故答案为The party will begin at 11:00 a.m. on Saturday.3. Yes, there is. 【解析】根据After you get off
64、train, take the road in front of the station. Follow it and youll see a chicken farm,可知,在火车站附近有一个养鸡场,所以答案是肯定的,故答案为Yes, there is.4. P1.【解析】根据After you get off train, take the road in front of the station. Follow it and youll see a chicken farm. Dont make any turns. Keep going and youll see a bridge.
65、Cross the bridge and there will be a big tree on your left. Walk past the tree, take the first right turn, and then walk for five more minutes,可知,下了火车后,沿着车站前面马路一直走,会看到一个养鸡场,不要转弯继续走,会看到一座桥。走过这座桥,在左手边有一棵大树,走过这棵大树,在第一个路口右转,然后再走五分钟,根据这个路线,可推断,安吉莉卡住在P1,故答案为P1。 5. They will feel happy at the party on Satu
66、rday.【解析】根据There will be lots of food and drinks,可知,派对上准备了许多食物和饮料,所以孩子们在派对上会感到很开心。故答案为They will feel happy at the party on Saturday.八、书面表达 (共20分)假如你是李华, 你的朋友Clark将来滨州。到滨州后, 你计划带他去参观滨州市博物馆。请你根据以下提示给 Clark写一封电子邮件告知其相关信息。1. 简介:建于2015年,馆藏丰富,可以品味当地文化与传统艺术。2. 开放时间:周一全天闭馆周二至周日9: 0017: 003. 入场:免费4. 注意事项:5.
67、博物馆网址:http:/www. bzsbwg. com要求:1. 包含提示中所有信息,并适当发挥;2. 文中不得出现真实姓名与校名;3. 卷面整洁,书写美观,可适当加2-3分4. 80词左右,开头与结尾已给出,不计入总词数。提示词品味enjoy;展品exhibition;展览:on displayDear Clark, I am happy to know that you are coming to Binzhou! Id like to take you to visit Binzhou Museum. _Best wishes, Li Hua【写作思路】该题目是书信类书面表达,根据题目
68、内容完成电子邮件,短文的开头和结尾已经给出,补充剩余内容即可。【参考范文】Dear Clark,I am happy to know that you are coming to Binzhou! Id like to take you to visit Binzhou Museum. Binzhou Museum was built in 2015. There are many kinds of exhibitions on display, so its a good place to enjoy the local culture and traditional art. We can
69、 go there from Tuesday to Sunday. It is open from 9 a. m. to 5 p. m. , but it is closed all day on Monday. One great thing is that it is free to visit the museum! While visiting the museum we must follow some rules, such as being quiet, no smoking and no pets. Besides, we are not allowed to take photos in order to protect the exhibitions. If you want to get more information, please visit http:/www, bzsbwg. com. Best wishes, Li Hua