收藏 分享(赏)

2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx

上传人:a**** 文档编号:420125 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:14 大小:48.08KB
下载 相关 举报
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第1页
第1页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第2页
第2页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第3页
第3页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第4页
第4页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第5页
第5页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第6页
第6页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第7页
第7页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第8页
第8页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第9页
第9页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第10页
第10页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第11页
第11页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第12页
第12页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第13页
第13页 / 共14页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 2 I think that mooncakes are delicious(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2能力提升卷班级_ 姓名_ 学号_ 分数_(考试时间:60分钟 试卷满分:100分)注意事项:1本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的班级、姓名、学号填写在试卷上。2回答第I卷时,选出每小题答案后,将答案填在选择题上方的答题表中。3回答第II卷时,将答案直接写在试卷上。第卷(选择题 共50分)一、单项选择 (共10分,每小题10分)1. What _ nice day! Lets go for a picnic.A. aB. anC. theD. /【答案】A【解析】句意:多么好的天气啊!让我们去野餐吧。考查冠词辨析。a和an是不定冠词,修饰可

2、数名词单数形式,表示泛指一个,a用于以辅音音素开头的单词前;an用于以元音音素开头的单词前;the是定冠词,修饰名词表示特指。根据句子结构可知,这句话是一个感叹句,空后day是可数名词单数,这里表示“一天”,且nice是辅音因素开头,故用a修饰,句型是What a+形容词+可数名词单数。故选A。2. On April Fools Day, people enjoy playing tricks _ their friends.A. for B. of C. in D. on【答案】D 【解析】本小题考查介词的固定搭配。play tricks on sb.是固定搭配,意为“捉弄某人”,故选D。3

3、. Mr. Black told us that his grandma was his only _ and he always visited her.A. stranger B. relative C. guide D. expert【答案】B 【解析】本小题考查名词词义辨析。stranger意为“陌生人”;relative意为“亲戚”;guide意为“向导;导游”;expert意为“专家”。根据“布莱克先生总是看望她”可知,他奶奶是他唯一的“亲戚”,故选B.4. There was danger on the bridge. His mom warned him _ there, bu

4、t he didnt listen to her.A. to go B. not to go C. go D. not go【答案】B 【解析】本小题考查非谓语动词及对语境的理解。warn用作动词,意为“警告;告诫”,常用于固定结构warn sb. (not) to do sth.中,由题干中的danger及but he didnt listen to her可知,妈妈警告他“不要去那儿”,空格处用否定结构,故选B。5. _my grandpa is over 80 years old, he still looks strong and healthy.A. AlthoughB. Becau

5、seC. UnlessD. Until【答案】A【解析】句意:虽然我爷爷已经80多岁了,但他看起来仍然强壮健康。考查连词辨析。Although尽管,引导让步状语从句;Because因为,引导原因状语从句;Unless除非,引导条件状语从句;Until直到,引导时间状语从句。根据下文“he still looks strong and healthy.”可知,这里是although引导的让步状语从句。故选A。6. The BBCs documentary Du Fu:Chinas Greatest Poet explains _ Dus works have been popular for c

6、enturies.A. whenB. whetherC. why D. what 【答案】C【解析】句意:英国广播公司的纪录片杜甫:中国最伟大的诗人解释了为什么杜甫的作品在几个世纪以来广受欢迎。考查宾语从句引导词。根据句意指“为什么杜甫的作品在几个世纪以来广受欢迎”,所以应用引导词why,故选C。7. Would you like to go hiking if it _ fine this Saturday?Id love to. But nobody knows if it_.A. is; will rainB. is; rainsC. will be; will rainD. will

7、be; rains【答案】A【解析】句意:如果本周六不下雨,你想去远足吗?我想去。但是没人知道是否会下雨。考查if引导的条件状语从句的“主将从现”以及if引导的宾语从句。分析第一处可知,此处表示“如果”,时间状语是this Saturday表将来,所以应满足if引导的条件状语从句的“主将从现”,此处使用一般现在时,排除C和D。分析第二处可知,此处表示“是否”,是if引导的宾语从句,主句是一般现在时,所以应满足“主现从不限”原则,又因为时间状语是this Saturday表将来,所以使用一般将来时。故选A。8.The little boy is only three years old, but

8、 he can memorize about 50 poems. _talented boy he is!A. HowB. How aC. What aD. What【答案】C【解析】句意:这个小男孩只有三岁,但他能记住大约50首诗。他真是个有才华的男孩啊!考查感叹句。分析句子可知,本句是感叹句,修饰的中心词是可数名词单数boy,可用“What a/an+ adj+可数名词单数(+主语+谓语)!”句型表示;又因为talented首字母发辅音,故选C。9. Brian ate too much recently and _ three pounds.A. put on B. put off C.

9、 put down D. put up【答案】A 【解析】本小题考查短语动词词义辨析。put on意为“增加(体重);发胖;穿上(衣服)”;put off意为“推迟”;put down意为“放下”;put up意为“搭起;举起”。根据“布莱恩最近吃得多”可知,他的体重“增加了”3磅,故选A。10. Do you know _?At 9:00 tomorrow morning.A. when the video meeting began B. when did the video meeting beginC. when the video meeting will begin D. when

10、 will the video meeting begin【答案】C【解析】句意:你知道视频会议什么时候开始吗?明天上午九点。考查宾语从句。问句是一个含宾语从句的复合句,宾语从句中从句语序应该为陈述句语序,因此排除B和D;根据答语“At 9 oclock tomorrow morning.”可知询问的应该是将来的事,用一般将来时,选项A是一般过去时,故选C。二、补全对话 (共10分,每小题2分)A Thats interestingB What are you going to do?C For what?D What kind of festival is it?E How will you

11、 celebrate it?FI have never tasted itG Would you like to go with us?A: Hey, David. Well have a threeday holiday. 1 B: Nothing much What about you?A: Im going to my hometown with my parentsB: 2 A: To celebrate the Dragon Boat FestivalB: 3 A: Its a traditional festival in ChinaB: 4 A: Well have dinner

12、 with my relatives together,watch the Dragon Boat races and eat zongziB: Zongzi? What is it? Is it delicious?A: Yes Every year my grandmother makes it with some rice,meat and the leaves of bamboo 5 We can celebrate it togetherB:Great, Id love to Thanks a lotA: Youre welcome【解析】1. B 根据下一句 Nothing muc

13、h没什么事可知问你打算干什么?故选B。2. C 根据下一句To celebrate the Dragon Boat Festival庆祝端午节可知问为什么故选C。3. D 根据下一句 Its a traditional festival in China这是中国的传统节日可知问这是什么样的节日?故选D。4. E 根据下一句 Well have dinner with my relatives together,watch the Dragon Boat races and eat 我们一起吃晚饭,看龙舟比赛,吃粽子可知问你将如何庆祝?故选E。5. G 根据下一句 Great, Id love

14、to 很好,我很乐意可知说你愿意和我们一起去吗?故选G。三、完形填空(共10分,每小题1分)Thanksgiving Day was coming. A teacher gave her class an interesting task to draw a picture of something to express their _1_.The teacher thought most of her _2_ would draw turkey or some other traditional food of the festival. And so they did. But Dougl

15、as made a _3_ kind of picture.Douglas was a child of unhappiness. _4_ other children played together, Douglas always stood close by his teachers side.His picture was special. When he was asked to draw a picture of something for which he was thankful, he drew a hand! _5_ else. Just an empty hand. His

16、 work caught the attention of his classmates. Whose hand could it be? Scone guessed it was the hand of a farmer, because farmers raised turkeys, others guessed it was the hand of God, because God helped everyone. The discussions _6_, and they even forgot to ask the artist himself.When the discussion

17、 stopped, the teacher asked Douglas whose hand it was. The little boy said in a low voice, Its _7_, teacher.She got surprised at his words. Then she _8_ that she often took his hand. Sometimes she said, Douglas, take my hand, well go outside. Sometimes she said, Let me show you how to hold your penc

18、il. And she _9_ said, Lets do this together.Her eyes were full of tears. She had done these to all her students. She didnt know these were so _10_ to him. She hugged Douglas and decided to give him more love.1. A. requestsB. thanksC. opinions2. A. friendsB. neighborsC. students3. A. differentB. brig

19、htC. modern4. A. AfterB. WhenC. Until5. A. NothingB. AnythingC. Everything6. A. went awayB. went onC. went up7. A. hersB. mineC. yours8. A. rememberedB. forgotC. agreed9. A. neverB. hardlyC. usually10. A. importantB. politeC. difficult【文章大意】这篇短文主要讲述了感恩节到了,老师给同学们布置了作业让他们画出他们想感恩,但是道格拉斯画了一种不同的画,他画了一只手老

20、师的手。1. B【解析】句意:一位老师给了她的班级一项有趣的任务画一张图片来表达他们的感谢。A. requests要求;B. thanks感谢;C. opinions观点。根据上文Thanksgiving Day was coming.可知下文是说表达感谢。根据题意,故选B。2. C句意:老师认为大部分学生都会画火鸡或其他传统的节日食物。A. friends朋友们;B. neighbors邻居们;C. students学生们。根据下文And so they did. But Douglas made a . kind of picture可知上文是说老实人为她大部分的学生们。根据题意,.故选C

21、。3. A句意:但是Douglas 制作了不同种类的图画。A. different不同的;B. bright明亮的;C. modern现代的。根据下文His picture was special. When he was asked to draw a picture of something for which he was thankful, he drew a hand! . else. Just an empty hand. 可知,制作来不同种类的画,根据题意,故选A。4. B句意:当其他孩子一起玩的时候,Douglas总是站在老师身边。A. After在之后;B. When何时;C

22、. Until直到。这里是when引导的时间状语从句。根据题意,故选B。5. A句意:他画了一只手!没有别的了。只是一只空手。A. Nothing没什么;B. Anything任何东西;C. Everything一切东西。根据下文Just an empty hand.可知上文是没有其他什么东西。根据题意,故选A。6. B句意:因为上帝帮助了所有人。讨论还在继续,他们甚至忘了问问艺术家自己。A. went away离开;B. went on继续;C. went up上升。根据下文and they even forgot to ask the artist himself.可知上文是说讨论继续。根

23、据题意,故选B。7. B句意:那个小男孩低声说:它是你的手,老师。A. hers他的;B. mine我的;C. yours你的。根据下文She got surprised at his words. Then she . that she often took his hand. Sometimes she said, Douglas, take my hand, well go outside.可知这里是对老师说是你的手,用名词性物主代词yours。根据题意,故选B。8. A句意:然后她记得她经常拉他的手。A. remembered记住;B. forgot忘记;C. agreed同意。根据下

24、文Sometimes she said, Douglas, take my hand, well go outside. Sometimes she said, Let me show you how to hold your pencil. And she . said, Lets do this together.可知上文是说她记得。根据题意,故选A。9. C句意:她通常说,我们一起做吧。A. never绝不;B. hardly几乎不;C. usually通常;根据下文Lets do this together.可知上文是通常说。根据题意,故选C。10. A句意:她不知道这些对他这么重要。

25、A. important重要的;B. polite礼貌的;C. difficult困难的;根据下文She hugged Douglas and decided to give him more love.可知上文是说对他如此重要。根据题意,故选A。四、阅读理解 (共20分,每小题2分)AA father and his son went to a kite-flying festival. The son was full of joy when he saw the sky filled with colorful kites. He wanted to fly a kite, too. T

26、he father then bought a kite for him.The son started to fly the kite. Soon, his kite was high up in the sky. After a while, he said, Father, it seems that the string (线) is stopping the kite from flying higher. If we cut it, the kite will be free and fly even higher. Can we cut it? The father cut th

27、e string. The kite started to go higher. This made the little boy happy.But then, slowly, the kite started to come down. And finally it fell to the ground. The son was surprised to see this. He asked his father, I thought that after cutting the string, the kite would fly higher. Why did it fall down

28、?The father explained, The string was not stopping the kite from going higher, but was helping it stay in the sky. You helped the kite go up in the right direction using the string. But when you cut the string, it could no longer support the kite.Sometimes, we may feel like there are certain things

29、that are holding us back(阻碍)and stopping us growing. But in fact, these might be the things that support us the most.1. How did the boy feel when he saw the colorful kites?A. Strange.B. Happy.C. Relaxed2. When the son started to fly the kite, _.A. it could not flyB. it stopped in the skyC. it was hi

30、gh up in the sky3. The son wanted to cut the string because _.A. he preferred to use a longer one B. he thought the kite would fly higherC. he found the string was not strong4. According to the passage, what happened to the kite after the string was cut?A. It fell to the ground in the end. B. It fel

31、l down at once.C. It became broken suddenly.5. What can we learn from the passage?A. The things that hold us back can also support us. B. We can fly kites in our free time with our parents.C. Flying kites can make people healthy.【文章大意】这篇短文主要讲述了一位父亲和儿子一起去参加风筝节的故事。这个故事告诉我们有时候我们认为一个事情阻碍了我们成长,但是,这些可能是支持

32、我们的东西。1. B【解析】细节理解。根据文中The son was full of joy when he saw the sky filled with colorful kites.可知,当那个男孩看到五颜六色的风筝的时候感到高兴。故选B。2. C【解析】细节理解。根据文中The son started to fly the kite. Soon, his kite was high up in the sky.可知,风筝在天空中飞的很高。故选C。3. B【解析】推理判断。根据文中Father, it seems that the string (线) is stopping the k

33、ite from flying higher. If we cut it, the kite will be free and fly even higher. Can we cut it?可知,这个儿子想切断风筝线,因为他认为风筝会飞的更高。故选B。4. A【解析】细节理解。根据文中But then, slowly, the kite started to come down. And finally it fell to the ground.可知,风筝落到了地面。故选A。5. A【解析】主旨大意。通读整篇短文可知,阻碍我们前进的东西也能支持我们。故选A。BOn a weekend dur

34、ing Spring Festival, my parents and I were sitting in a restaurant. The drinks and food were good, so when we finished, my father left a tip(小费). As we were about to open the door, the waiter caught up with us. He gave the tip back to us. My dad forgot that here is China, and tipping is not common.

35、However, in some countries, tipping is the norm. Thats the way it is in the US. Its said to be good manners to tip your waiter, taxi driver, hairdresser, doorman and so on. And how much you tip depends on the service, which can really put your math skills to the test! But we usually give a tip that

36、is 15-20% of the bill.So why is there a strong custom of tipping? In the US, waiters have a very low income(收入). They depend on tips to pay their bills. As a US writer once wrote about her experience as a waitress, “It was difficult and I lived and died by my tips.6. What did the family think of the

37、 food at the restaurant?A. Delicious.B. Cheap.C. Cold.7. Where were the parents when the waiter stopped them?A. At the table.B. At the door.C. Outside the restaurant.8. What does the underlined word “norm” mean in Paragraph 2?A. Idea.B. Custom.C. Bill.9. What can be the tip for a $100 bill according

38、 to the writer?A. $8.B. $10.C. $18.10. The last paragraph mainly tells us _.A. who need tips for their lifeB. how the US writer made her lifeC. why tipping is popular in the US【文章大意】本文通过作者春节期间的一个经历引出了不同国家给小费的这一现象,在中国给小费并不常见,但在一些国家,给小费是一种常态。6. A【解析】细节理解题。delicious美味的;cheap便宜的;cold冷的。根据第1段中“The drinks

39、 and food were good, so when we finished, my father left a tip.”可知作者一家觉得餐馆的食物很好,所以才给了小费。故选A。7.B【解析】细节理解题。根据第1段中“As we were about to open the door, the waiter caught up with us.”可知服务员追上去的时候作者一家正要开门,应该是在门旁边。故选B。8.B【解析】词义猜测题。idea主意;custom风俗,惯例;bill账单。根据画线词所在语境“Thats the way it is in the US. Its said to

40、 be good manners to tip your waiter, taxi driver, hairdresser, doorman and so on.”可知在美国给服务员、出租车司机、理发师、门卫等人小费是有礼貌的,结合下文“So why is there a strong custom of tipping?”可知给小费是一种习俗,结合选项可知“norm”与“custom”意思相近。故选B。9.C【解析】计算题。根据第2段中“But we usually give a tip that is 15-20% of the bill.”可知给的小费是账单的15%到20%之间,账单是一

41、百元的时候,C项小费占账单的18%,而其他两项均不足15%。故选C。10. C【解析】段落大意题。根据最后一段“So why is there a strong custom of tipping?”询问为什么给小费的风俗如此盛行,及后文对问题的回答,可知最后一段主要告诉我们为什么给小费在美国盛行。故选C。第II卷(非选择题 共50分)五、根据句意及汉语提示完成单词。(共10分,每小题2分)1.The boy has no parents and he often (偷) something from others.2.Id like to have ice cream for (甜点).3.

42、More and more young people (仰慕) Lin Shuhao because he is good at playing basketball.4.Shed like to buy a new house with a (花园).5.These hens on the farm (下)some eggs every day. 【答案】1. steals 2. dessert 3. admire 4. garden 5. lay 六、用所给单词的正确形式填空(每题2分,共计10分)popular man during think alsoThe Dragon Boat F

43、estival, also called the Duanwu Festival, is celebrated on the fifth day of the fifth month in Chinese calendar People often eat zongzi and row dragon boats 1 the festivalThousands of years ago, people began to throw rice into the Miluo River to feed Qu Yuan on May 5th every year, because he died in

44、 the Miluo River They 2 he was still alive in the riverNow,in order to remember the honest man, people in China often make zongziThis kind of food is very delicious and very 3 Men and women,young and old all like eating zongzi very muchThe festival is 4 best known for its dragon boat races During th

45、e festival, people often race dragon boats in many places, especially in the south of China where there are many rivers and lakes The dragon boat is about 50100 feet long, 5 feet wide There are more than 20 strong _5_on the boat They sit in the boat side by side At the head of the boat, there is a b

46、ig drum on it The drummer plays the drum during the race【答案与解析】1during 考查介词。根据语境人们在节日期间经常吃粽子和划龙舟,考虑选择介词during,意为在期间,故答案为 during。2thought 考查动词。根据语境他们以为他还在河里活着。,考虑选择动词think,意为觉得,因此处是讲过去的故事,推断此处填过去式形式,故答案为 thought。3popular 考查形容词。根据语境这种食物很好吃,很受欢迎,考虑选择形容词popular,意为受欢迎的,故答案为 popular。4also 考查副词。根据语境这个节日也以龙

47、舟比赛而闻名,考虑选择副词also,意为也,故答案为also。5men 考查名词。根据语境船上有20多个强壮的人,考虑选择名词man,意为男人,由空前的数词20推断此处填复数形式,故答案为 men。七、任务型阅读 (每题2分,共计10分)There are many holidays and festivals. Dads have Fathers Day Mums have Mothers Day But do our grandparents have a special festival? Yes, they do!The Double Ninth Festival is a speci

48、al day for older people in China. It started long ago. The festival is on lunar September 9th. On this day, people show love and respect to their grandparents.There are many ways in which Chinese people express their respect. When an older person enters a room, everyone stands. People are introduced

49、 from the oldest to the youngest. When we present a book to an older person, two hands are used. Young people always offer their seats to older people on a crowded subway or bus.Respecting older people is a tradition in China. Thats because the Chinese know that older people have knowledge and exper

50、ience that young people can learn. Chinese people are proud of being old.In Western countries, however, older people seldom think they are old. They are called “seniors” instead of “old people”. Theyd rather do everything themselves. Even after retirement (退休) they take up hobbies, part-time jobs an

51、d new activities to keep their bodies working well.Westerners respect their older people, too. Usually, seniors dont have to buy tickets for trains and buses. They are given discounts (打折) in stores and restaurants.But Western seniors dont often live with their childrenthey live alone. For holidays,

52、 the family usually gather at the grandparents home, and a great smile and a warm hug for their parents are enough for grown children to show their respect.阅读短文,回答下列问题。1. When is the double ninth Festival?_2. How many ways in which Chinese people express their respect are mentioned?_3. What can the

53、young learn from older people?_4. Can seniors in Western countries take the trains for free?_5. How do Western grown children show their respect?_【文章大意】这篇短文主要讲述了尊重老人的节日。1. Its on lunar September 9th./ On lunar September 9th. 【解析】根据文中The Double Ninth Festival is a special day for older people in Chin

54、a. It started long ago. The festival is on lunar September 9th.可知,在阴历九月初九。故填Its on lunar September 9th./ On lunar September 9th.2. Four (ways)/4 (ways). 【解析】根据文中When an older person enters a room, everyone stands. People are introduced from the oldest to the youngest. When we present a book to an ol

55、der person, two hands are used. Young people always offer their seats to older people on a crowded subway or bus.可知,文中提到了四种尊重老人的方式。故填Four (ways)/4 (ways).3. Knowledge and experience. /They can learn knowledge and experience. 【解析】根据文中Thats because the Chinese know that older people have knowledge and

56、 experience that young people can learn. Chinese people are proud of being old.可知,知识和经验。/他们可以学习知识和经验。故填Knowledge and experience. /They can learn knowledge and experience.4. Yes, they can. 【解析】根据文中Westerners respect their older people, too. Usually, seniors dont have to buy tickets for trains and bus

57、es.可知,西方人也尊重他们的老年人。通常,老年人不必买火车和公共汽车的票。这里是做肯定回答。故填Yes, they can.5. By giving a great smile and a warm hug./ They show their respect by giving a great smile and a warm hug./ They give a great smile and a warm hug. 【解析】根据文中For holidays, the family usually gather at the grandparentshome, and a great smi

58、le and a warm hug for their parents are enough for grown children to show their respect. 在假期里,家人通常会聚集在祖父母家里,对他们的父母一个灿烂的微笑和一个温暖的拥抱就足以让成年子女表达他们的尊敬。故填By giving a great smile and a warm hug./They show their respect by giving a great smile and a warm hug./They give a great smile and a warm hug. 八、书面表达 (共

59、20分)假设你是李华,你的英国朋友 Tony 对“中国红”一词很感兴趣,想了解“中国红”在中国人日常生活中的体现,请你根据以下表格信息写一封回信帮助他了解。地位最受欢迎的颜色之一代表幸福,可以带来好运使用场所婚礼,春节等表达方式剪纸,中国结,红包,灯笼提示词:婚礼 wedding,中国结 Chinese Knot,红包 red packet, 代表 stand forDear Tony, Its great to receive your letter. Im writing to tell you something about Chinese red. _I truly hope my l

60、etter will help you understand better about Chinese red.Yours, Li Hua【答案】Dear Tony,Its great to receive your letter. Im writing to tell you something about Chinese red. Chinese red, considered as the symbolic color of China, is extremely popular with Chinese people. It usually represents happiness,

61、and we believe that it can bring us good luck.People in our country attach such great importance to Chinese red that they use many red objects in some important events. For instance, in a wedding, you can see that the bride is in a red wedding dress and the wedding room is decorated with red. Whats

62、more, the houses are also filled with red paper cuts, lanterns and Chinese Knots during the Spring Festival. Children will get red pockets for best wishes as well. Obviously, Chinese red plays a significant role and enjoys the highest popularity in China.I truly hope my letter will help you understand better about Chinese red.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1