收藏 分享(赏)

2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 5 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:419679 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:5 大小:77.77KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 5 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 5 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 5 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 5 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 5 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Section CUsing Language()课后篇巩固提升基础训练.单词拼写1.The type of (肥料) varies depending on the soil and climate.答案fertiliser2.Some ready made meals are (有营养的)and very easy to prepare.答案nutritious3.A number of measures were taken to (减缓) the problem.答案alleviate4.According to World Bank figures,4

2、1 percent of Brazilians live in absolute (贫穷).答案poverty5.Summer will see their business receiving a (增长) towards development.答案boost6.My English teacher gave me the strength to (克服)the difficulty.答案overcome.单句语法填空1.Most of my classmates wanted to go for a picnic,but I would rather (go) to a museum.答

3、案go2.When they chose me,I knew a doubt that she was truly happy for me.答案without3.Those children in that poor area are looking forward to being educated,but their parents cant afford (send) them to school.答案to send4. my point of view this book is worth reading carefully.答案From5.We all thought it is

4、a pity he missed such a good chance.答案that6.The Orchestra plans to raise (aware) about public health issues through concert programmes.答案awareness7.The Chairman will be in attendance the start of the meeting to welcome us.答案at8.They seemed to have the perfect marriage but the (real) was very differe

5、nt.答案reality.完成句子1.我们最欣赏的是你们有很强的团队精神。 was that you had a strong teamwork spirit.答案What we appreciated most2.飞机何时起飞还没有宣布。 has not been announced.答案When the plane is to take off3.光沿直线传播,这是众所周知的事。 in straight lines is known to all.答案That light travels4.他在如此短的时间内写完作文使我们惊奇。 in such a short time surprised

6、 us all.答案That he finished writing the composition5.谁要当我们的班长还没有决定。 hasnt been decided yet.答案Who will be our monitor6.他在化学方面有一个非常重要的发现是真的。 he has made a very important discovery in chemistry.答案It is true that能力提升.完形填空My mom has been and will always be my biggest inspiration.She is a single parent of

7、eight,and I have no idea how she1.Throughout the years,my mom has overcome many hardships which could easily 2 someone with little faith.Even when doctors questioned if my little sister Jessica would live to see the age of 1,my mom never lost 3.After countless visits to multiple doctors,my mom 4 to

8、bring her home and make the best of my sisters life instead of receiving the same results from different hospitals.Jessicas numerous hospital visits definitely5 her,but my mom never showed signs of 6.Her strength helped Jessica through every 7 time.No matter how confused Jessica was,my mom always ma

9、de her feel as if there was absolutely nothing to worry about,which enabled Jessica to live the life of a 8 child.She attended a public school,went to parties to dance around excitedly.We actually 9 that she was even sick.10,things began to take a turn for the worse.Around her 6th birthday,Jessica l

10、ost sight,which was 11 by loss of sensation in her left arm at the age of 5.However,this was it and doctors had no answer.The whole family were heartbroken and 12.Once again,my mom found a way to inspire us all.She 13 it her job to let us know that she had a strong support system.She decided to 14 h

11、er job and attend to her every need.With my mom sleeping by her side every single night,I noticed their 15 grow stronger than anything.Now Jessica is 20 years old and is enjoying her college life.My mom gets us to realize that no matter how unbearable our trials may appear,we have a support system.W

12、e are a family that will always be there for one another.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一位母亲克服种种困难坚持照顾自己患病的女儿的故事。1.A.failedB.survivedC.graduatedD.developed答案B解析作者的母亲是一个有8岁孩子的单身妈妈。根据句意可知,此处是“坚持下来”的意思,故选B项。2.A.guideB.pushC.refreshD.discourage答案D解析由上下文可知,此处是“使泄气;使失望”的意思,故选D项。3.A.hopeB.controlC.interestD.patience答案A

13、解析lose hope“失去希望”,是固定搭配。4.A.refusedB.threatenedC.decidedD.hesitated答案C解析根据句意,作者的妈妈“下定决心”照顾好自己的女儿,故选C项。5.A.upsetB.destroyedC.satisfiedD.relieved答案A解析上文提到作者的妈妈带着妹妹去了很多医院,但结果相同。由此可知,此处选upset“使心烦”。6.A.wisdomB.curiosityC.weaknessD.sympathy答案C解析由上下文可知,作者的妈妈从来没有“示弱”。此处填weakness与下文的strength形成对比。7.A.ripeB.to

14、ughC.lonelyD.precious答案B解析由于作者的妹妹患有重病。因此作者的妈妈帮助女儿度过了每一个“艰难的”时刻。tough“艰难的”符合语境。8.A.difficultB.superC.giftedD.normal答案D解析根据下文的“She attended a public school,went to parties to dance around excitedly.”可知,此处应为“和正常的”孩子一样,故选D项。9.A.forgotB.declaredC.discoveredD.sensed答案A解析由于妹妹上学、跳舞、和正常的孩子一样生活,所以他们几乎“忘记了”妹妹的

15、疾病。10.A.HopefullyB.SuddenlyC.GratefullyD.Seriously答案B解析由本句可知,妹妹的病情加剧,为突发事件,所以选suddenly。11.A.reducedB.causedC.followedD.removed答案C解析上文提到妹妹失明,紧接着五岁时左胳膊失去知觉。followed“紧跟着”符合语境。12.A.guiltyB.annoyedC.confusedD.innocent答案C解析妹妹病情严重,医生毫无办法,所以全家人都很难过,不知道该怎么办,所以填confused“迷茫的”。13.A.informedB.madeC.realizedD.lef

16、t答案B解析本句是“make it+名词+ to do”句式,故选B项。14.A.offerB.finishC.continueD.quit答案D解析根据下文的“attend to her every need”可知,妈妈“放弃了”自己的工作去照顾女儿,所以选quit。15.A.faithB.willC.bondD.conflict答案C解析在照顾女儿的过程中,母女的“关系”得到了加强,所以选bond。.语法填空Each year,thousands of people come to Shaanxi,China,to visit the Terracotta Army,which shows

17、 the armies of Qin Shi Huang,1. countrys first emperor.As one of the most famous tourist sights in the world,the Terracotta Army is a form of funerary (葬礼的) art 2. (bury) with the First Emperor in 210 to 209 BC.It was designed 3. (protect) the emperor in his afterlife.Since their 4. (discover),exper

18、ts have questioned whether the life-size models of soldiers 5. (base) on real warriors (勇士) or whether they came off a production line.In October a BBC documentary (纪录片),The Greatest Tomb on Earth:Secrets of Ancient China,suggested the inspiration for the Terracotta Warriors may have come 6. Ancient

19、 Greece,about 7. archaeologist Li Xiuzhen said,“We now have evidence that close contact did exist between the First Emperors China and the West.”On the 41st International Museum Day,it was 8. (official) announced that new technology has just made 9. possible for visitors to be guided.Thanks to an in

20、teractive (交互式的) 360-degree video,visitors can choose to view the 10. (figure) either in close-up or from a distance.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了秦始皇兵马俑的有关内容。1.the考查冠词。秦始皇是中国第一位皇帝。此处为特指,故用the。2.buried考查非谓语动词。兵马俑是一种葬礼的艺术形式,与中国的第一位皇帝一同被埋葬。此处动词bury与逻辑主语the Terracotta Army之间为动宾关系,且与主句谓语动词之间没有连词,故用过去分词buried

21、。3.to protect考查非谓语动词。be designed to do sth“被设计来做某事”。4.discovery考查名词。根据空前的“their”可知,此处应用名词表示“发现”,故填discovery。5.were based考查语态。be based on.“以为根据/基础”为固定搭配。6.from考查介词。建造兵马俑的灵感可能来自古希腊。come from.意为“来自”。7.which考查定语从句。根据语境和句子结构可知,此处为非限制性定语从句,空处指代前面主句的内容,且在定语从句中位于介词“about”后作宾语,故填which。8.officially考查副词。修饰动词“a

22、nnounced”要用副词形式。9.it考查代词。 此处it作形式宾语,真正的宾语为后面的“to be guided”。10.figures考查名词复数。 根据上文和常识可知,兵马俑不止一个,故填figures。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。A travel diary is an individuals record of his or her travels.This may be kept in a personal journal or diary and only read by the individual,or it may be kept onl

23、ine in a blog.The individual may then share the travel diary with others.Many people keep travel diaries so they better remember all the details of the trip,and keep track of where they have been,particularly if they are frequent travelers.There is no right or wrong way to keep a travel diary.Some p

24、eople just buy a simple diary and set down basic notes throughout their trip.Others will buy a designated travel diary and write lengthy descriptions for each day or special events of the trip.When we keep diaries,it is important not to get bogged down in the way it is “supposed” to be done,and just

25、 write in the way that seems the most natural.A travel diary is not only used for writing.Many diaries have places to insert photos or souvenirs,such as ticket stubs or concert shows.Keeping all of your travel memorabilia in one place is a great way to save them for later trips,and many people choos

26、e to combine their travel diaries and photo albums into a sort of scrapbook.This is another great thing to share with others.Keeping a travel diary on a website can be a great way to connect with other people who are interested in traveling,or to share adventures with friends and family who may live

27、 far away.It is easy to upload photos to a website as well,to make it even more descriptive.Individuals can choose whether they want to protect the website with a password,and only make it accessible to certain people.Besides,a public travel blog makes the information open to anyone.If keeping a tra

28、vel blog online,be sure to back it up regularly to make sure all the travel memories are not lost.参考范文A travel diary is a record of ones travels,benefiting you and others.(要点1)It doesnt matter whether the notebook is formal,and what matters is that the diary is kept naturally.(要点2)Many diaries have a place for photos or souvenirs for you to share better.(要点3)Writing a travel diary on a website is a good way to connect with others,which,though,needs to be copied regularly for security reasons.(要点4)- 5 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1