收藏 分享(赏)

2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 3 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:419676 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:5 大小:77.17KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 3 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 3 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 3 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 3 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 3 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Section CUsing Language ()课后篇巩固提升基础训练.单词拼写1.A strange idea occurred to him when he was (闲逛) in the street.答案wandering2.I remember you showed me some photos on that (主题) every time you visited our school.答案theme3.The main square has a (喷泉) that spouts water 40 feet into the air.答案foun

2、tain 4.While you are (骑自行车) in the street,dont forget to look at the traffic light.答案cycling5.Comfortable bikes and a smooth tour (路线) make cycling fun and relaxing.答案route6.It is her (难以置信的) experience of life that attracts me.答案incredible.完成句子1.In order to see the places of interest in the city,he

3、 decided to (租一辆自行车).答案rent a cycle/bike2.If friends can (轮流倾听) to each other well,life will be much better.答案take turns listening3.I (碰巧知道) the way to the post office,so I showed the man the way.答案happened to know4.Cookies shaped like different kinds of animals (吸引) small children.答案appeal to5.Peop

4、le saw the party as a last chance to (玩得愉快) at the end of the winter season.答案have fun6.I was so (熟悉) him that I recognized his voice the instant I picked up the phone.答案familiar with.翻译句子1.你能告诉我去地铁站的路吗?答案Can you tell me the way to the subway station?2.那个喷泉在村庄东面大约500米的地方。答案The fountain is about 500

5、meters east of the village.3.一直向前走,直到你看到有一座桥。答案Go straight ahead until you see a bridge.4.自然博物馆就在公园的东边。答案The Natural Museum is on the east side of the park.5.当你看到火车站的时候,你就在邮局附近了。答案When you see the railway station,you are close to the post office.能力提升.完形填空This morning at the local gas station,I exper

6、ienced a random act of kindness.I went to get gas for my lawn mower(割草机).Only 1 a little,I prepaid $1.50.However,when I got back to the pump,I saw the 2 shot up to $2.13,and my gas can almost overflowed.Figuring it was just a mistake,I went back to pay for the extra.However,the cashier said a woman

7、put 2 extra dollars on my pump.3,I asked if she was still there so I could 4 it back to her,but the cashier said she had already 5.So I got the rest of the change and told the cashier that I would “6 it forward” and give those $2 to 7else.This simple event made me think about the concept of practici

8、ng “Random Acts of Kindness” or “Paying It Forward.” I realized this idea of 8 others and doing it anonymously(匿名) can 9 our world in both small and huge ways.If more people practiced this concept 10,the change would be astonishing.As a 4th grade teacher,I told my students this story and challenge t

9、hem to do a good deed and not get 11.However,a student commented that if we really wanted to help a 12 person in a nursing home,we should visit them and get to know them.13 with the idea,the students asked if we could try this as a 14.We actually found an organization that helps 15 students with sen

10、iors who need companionship(陪伴).Now we are moving forward to carry out this idea,thanks to the kind student taking this story in a new and powerful direction.【语篇解读】本文讲述了作者在加油站的一次经历。他从心里感受到了“Random Acts of Kindness”这种行为对个人和社会的影响,也借机鼓励他的学生们去做好事。1.A.havingB.needing C.gettingD.booking答案B解析根据a little及$1.

11、50可以推断,作者只需要一点汽油。2.A.total B.priceC.billD.charge答案A解析根据$2.13可知,油表上显示已经加了$2.13的汽油。3.A.SurprisedB.ExcitedC.SatisfiedD.Embarrassed答案A解析不认识的人给自己缴加油费,作者肯定会感到惊讶。4.A.returnB.keepC.give D.call答案C解析作者打算把2美元还给那位陌生的女士,give back归还。5.A.foundB.forgot C.refusedD.left答案D解析根据后句可知,作者没能把钱还回去,由此推断陌生女士已经离开。6.A.driveB.pa

12、yC.seeD.bring答案B解析根据下文中的Paying It Forward可知,作者把两美元留给了下一位来加油站的人。7.A.anyoneB.everyone C.someoneD.one答案C解析作者接受的是Random Acts of Kindness,所以他也要把这种善意的行为传递下去,把两美元留给其他的人。8.A.understanding B.respectingC.appreciatingD.helping答案D解析作者接受了别人的帮助,而且在下文作者鼓励学生们去帮助别人。9.A.discover B.createC.changeD.explore答案C解析这种行为会感染人

13、们,带动人们做好事,从而改变世界,让世界更美好。10.A.normallyB.regularlyC.specially D.logically答案B解析如果人们经常把这种想法、理念付诸行动,就可以给世界带来惊人的变化。11.A.paid backB.involved in C.focused onD.found out答案D解析根据上文anonymously及下文学生的评论可知,作者建议孩子们做好事而不要被发现。12.A.disabledB.lonelyC.selflessD.tired答案B解析根据下文seniors who need companionship可知,孩子提到的是在养老院里面

14、孤独的人。13.A.Filled B.Impressed C.AssociatedD.Concerned答案B解析孩子们对这个建议都很感兴趣,认为不错,be impressed with对印象深刻。14.A.universeB.expertC.lessonD.class答案D解析作者组织孩子们一起去疗养院,所以孩子们想以班级的形式去做好事。15.A.matchB.assistC.exchangeD.compare答案A解析作者把孩子们分配到每位需要陪伴的老人身边,match A with B 把A和B搭配起来。.语法填空There are many great destinations in

15、the UK,one of 1. is the South-West of England.The most popular regions surrounding the South-West 2. (be) the counties of Devon and Cornwall.They are by the coast and known for having some of 3. sunniest weather in the UK.In the heart of the South-West,Dartmoor National Park 4. (vote )the UKs favour

16、ite in 2016.There are plenty of breathtaking walks to choose from which will lead you 5. (discover) Dartmoors ancient and rugged(崎岖的) charm!In the South-West you will find plenty of attractive and often deserted 6. (beach).Some examples include Whites and Bay in Cornwall and Woolacombe beach in Devo

17、n.If you dont mind the 7. (slight) cooler temperatures than other beach destinations in Europe,you are in for a real treat!Apart from 8. (surround)by beautiful nature,the South-West is full of urban gems (精华).The city of Exeter in Devon has great centers,as well as lots of cafes 9. pubs.Cornwall has

18、 its own treasures too-pretty villages and towns such as St Ives and Mousehole line the coastline,and make for the perfect locations to spend those 10. (relax) summer afternoons!答案与解析【语篇解读】本文是说明文。文章主要介绍了英国西南部的著名景点。1.which考查定语从句。本句为非限定性定语从句,句中缺少宾语,指物,故用which。2.are考查主谓一致和时态。分析句子结构可知,本句主语是the most popu

19、lar regions,故谓语动词需要用复数形式。结合全文所使用的时态可知,这里同样需要用一般现在时对英国西南部的景区进行客观介绍。3.the考查冠词。根据后面的sunniest可知,此处是形容词的最高级,故用定冠词the。4.was voted考查时态和语态。特穆尔国家公园位于英国西南部的心脏地带,2016年被评为英国最受欢迎的公园。根据句中的时间状语in 2016可知,此处用一般过去时,由于主语Dartmoor National Park和谓语动词vote之间为被动关系,故用一般过去时的被动语态。5.to discover考查非谓语动词。lead sb to do sth意为“促使某人做某

20、事”,这需要与lead to doing这一结构区分开来。6.beaches考查名词。beach为可数名词,由于其前面没有出现表示单数概念的冠词或数词,故此处需要用复数形式。7.slightly考查副词。此处需要用形容词slight的副词形式slightly修饰形容词cooler。8.being surrounded考查非谓语动词。from为介词,其后需要跟动词-ing形式作宾语,由于主语the South-West与动词surround之间构成被动关系,故用being surrounded形式,根据空后的介词by亦可知答案。9.and考查连词。此处的cafes和pubs之间为并列关系,表示“

21、有很多的咖啡店和酒吧”,故用and。10.relaxing考查形容词。summer afternoons为名词短语,需要用形容词修饰,由于表示“物”,故用动词-ing形式的形容词。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。There have been big changes in the attitudes of most parents over the last few years.Physical punishment is banned in schools in most countries,and in many countries,there are mov

22、es to ban all physical punishment of children even at home.However,many parents still believe that they have the right to use some physical punishments to deal with certain misbehavior at certain ages.Its easy to find reasons to allow some physical punishments.One issue is that many parents find it

23、very difficult to abandon physical punishment completely.Parents argue that this was the way they were brought up and that it didnt do any harm to them.They believe that for the childs sake they have the right to discipline the child in any way they consider fit,including using some physical punishm

24、ents.The other one is that physical punishment can be quick and effective.There is not much point reasoning with a screaming child in the supermarket.However,there are two major reasons why we should stop using physical punishment.One point is that most parents are not trained to deal with misbehavi

25、ng children.They dont have enough resources or choices to handle the situation.As a result,they immediately react by hitting the child even if there are other solutions to the problem.Another point is that unless people are challenged or forced to change their belief,they may keep following negative

26、 habits.An example is seat belt usenow most people wear seat belts without thinking,while years ago the idea of using seat belts was strange to most people.In the same way,banning physical punishment will force people to change their habits.In conclusion,parents have to change some of their belief a

27、nd ideas about how children should be raised.It is possible to avoid the use of physical force,and doing so will help us move closer to the dream of removing violence from our society.参考范文Many parents have changed their attitudes towards physical punishment.Nevertheless,some parents still insist on

28、using it.(要点1 )They think physical punishment is harmless,quick and effective.(要点2)But physical punishment should be banned for two major reasons.For one thing,parents cant handle the situation well without proper training.For another,it is a good habit to stop punishing.(要点3)So those parents should raise their awareness of avoiding physical force.(要点4)- 5 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1