收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:418387 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:11 大小:91.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第9页
第9页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第10页
第10页 / 共11页
2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册课时作业:UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家课时作业3Developing ideas & Presenting ideasThe day I received my letter of acceptance to New York University, I was extremely excited. And my _1_ were pleased for me. But they also hadnt _2_ me to get into such a competitive school. In fact, the best thing they ever did for me was to _3

2、_ me from doing things perfectlyindeed, they offered to buy me a present _4_ I got a C in elementary school.It _5_ when I was in the third grade. An only child in an Asian family, I had just _6_ with my family to Los Angeles. Months into the third grade, I developed a strong feeling of _7_ about get

3、ting bad grades. Seeing my anxiety, Dad said, “Kate, tell you what. If you get a C or _8_,Ill buy you a present. If you score higher than that, I wont buy you anything,because you wont _9_ it.”Clearly my dad and mom werent the _10_ Asian tiger parents. They didnt want to push me. They wanted me to b

4、e happy and healthy. Dads offer of a “failing grade” gift amazingly _11_ my worries and pressure.Whats more, I _12_ getting As and Bs throughout high school. It was my parents lack of stress on grades that gave me _13_ to encourage my own desire for achievements. I now realize I was _14_ when I thou

5、ght I didnt receive a present from my dad that day. He gave me two invaluable _15_: the space to develop my own desire for excellence, and the healthy mind to achieve it.本文为记叙文。作者的父母不像那种典型的亚裔式的虎爸虎妈,给孩子施压,迫使孩子努力取得好成绩,而是给他宽松的教育,希望他快乐健康。正是这种教育给了作者自行培养进取心的空间,以及追求卓越的健康心理。这也是爸爸给作者的两件最宝贵的礼物。1A.friends Bcla

6、ssmatesCteachers Dparents答案:D解析:考查名词辨析。A.friends朋友;B.classmates同学;C.teachers教师;D.parents父母。根据下文“Clearly my dad and mom werent the _10_ Asian tiger parents”可知,显然,爸爸和妈妈并不是典型的亚洲虎父虎母。由此推出父母(parents)对作者非常满意,故选D。2A.persuaded BadvisedCrecommended Dpushed答案:D解析:考查动词辨析。A.persuaded说服;B.advised建议;C.recommended

7、 推荐;D.pushed 推,对施加压力。根据下文“They didnt want to push me”可知,他们不想逼迫(push)我去上竞争压力大的学校,故选D。3A.discourage BkeepCinspire Dprotect答案:A解析:考查动词辨析。A.discourage使泄气;B.keep 保持;C.inspire 激励;D.protect保护。本句句意:事实上,他们为我做的最好的事情是不鼓励我做到完美。discourage.from为固定搭配,意为“使某人泄气,阻止某人做某事”。故选A。4A.if BwhetherCunless Dbefore答案:A解析:考查连词辨析

8、。A.if如果;B.whether是否;C.unless除非;D.before在之前。根据下文的内容可知,此处是指“事实上,爸爸在我念小学那会儿曾答应我,如果(if)我得到C,他就给我买礼物”。故选A。5A.happened BrememberedCremained Dcame答案:A解析:考查动词辨析。A.happened发生;B.remembered回忆;C.remained保持;D.came到来。本句是指“这事发生(happen)在我三年级的时候”,故选A。6A.moved BreachedCreturned Dleft答案:A解析:考查动词辨析。A.moved搬家;B.reached

9、到达;C.returned返回;D.left离开。根据“An only child in an Asian family”可知,作者是亚洲人。因此本句句意是“我刚和我的家人搬(move)到洛杉矶”,故选A。7A.anger BembarrassmentCguilt Dworry答案:D解析:考查名词辨析。A.anger愤怒;B.embarrassment尴尬;C.guilt内疚;D.worry担忧。根据空后的Seeing my anxiety”以及下文第11题后的“my worries and pressure”可知,我有担心和压力,故选D。8A.higher BlessClower Dfew

10、er答案:C解析:考查形容词辨析。A.higher更高的;B.less更低的,更少的;C.lower较低的;D.fewer较少的。根据后一句“If you score higher than that, I wont buy you anything”可知,如果成绩比C好的话就不买礼物。由此可知如果你得到C或更低(lower),我会给你买礼物。故选C。9A.accept BreceiveCneed Dtake答案:C解析:考查动词辨析。A.accept接受;B.receive收到;C.need 需要;D.take拿。本句是说,如果你考得不好,我要买礼物来安慰你,如果你考得比较好,我什么都不会买

11、给你的,因为你不需要(need)它(来安慰你),故选C。10A.normal BordinaryCgeneral Dtypical答案:D解析:考查形容词辨析。A.normal正常的;B.ordinary普通的;C.general一般的;D.typical 典型的。通过上文爸爸的话可知,显然,爸爸和妈妈并不是典型的(typical)亚洲虎父虎母,迫使我不知疲倦地为最好的成绩努力,故选D。11A.piled BgaveCremoved Ddealt答案:C解析:考查动词辨析。A.piled 堆积;B.gave 给;C.removed去除;D.dealt 处理。此处是指爸爸的提议惊人地消除(rem

12、ove)了我的担忧和压力。故选C。12A.held up Bturned outCended up Dset up答案:C解析:考查动词短语辨析。A.held up举起,阻止;B.turned out结果是,证明是;C.ended up最终;D.set up建立。此处是指“更重要的是,我最终(end up)在高中时一直都是A和B的成绩”,故选C。13A.wish BtimeCroom Dopportunity答案:C解析:考查名词辨析。A.wish愿望;B.time时间;C.room房间,空间;D.opportunity机会。句意:正是因为我父母不那么强调分数,才让我有了自行培养进取心的空间(

13、room)。故选C。14A.amazed BwrongCpuzzled Dunlucky答案:B解析:考查形容词辨析。A.amazed惊讶的;B.wrong错误的;C.puzzled疑惑的;D.unlucky不幸的。根据空后的内容可知,是说爸爸给了我两样无价之宝。故此处是指“我当初以为自己没从爸爸那里得到礼物,现在才意识到我错了”,故选B。15A.gifts BsuggestionsCtopics Dexperiences答案:A解析:考查名词辨析。A.gifts礼物;B.suggestions建议;C.topics 话题;D.experiences经历。根据本句He gave me two

14、invaluable _15_: the space to develop my own desire for excellence, and the healthy mind to achieve it.可知,他给了我两件宝贵的礼物(gift),故选A。AGive the gift of double minutes for lifeFrom the creators of the original Jitterbug comes the redesigned Jitterbug5.Combining thoughtful features and services with incredi

15、ble ease of use,the Jitterbug5 is a cell phone that youll actually enjoy using every day.EASY TO USEToday,many cell phones are hard to hear,difficult to dial and overloaded with many features you may never even use.Thats not the case with the Jitterbug5.Backlit keys and large,clear numbers make it e

16、asy to call family and friends.The powerful speaker ensures every conversation will be loud and clear. Plus,straightforward YES and NO buttons make reading the menu simple.EASY TO ENJOYUnlike most cell phones that need to be recharged nearly every day,the Jitterbug5 was designed with one of the long

17、estlasting batteries on the market, so you wont have to worry about running out of power.Theres also a builtin camera that makes it easy and fun to take and share photos.EASY TO BE PREPAREDLife has a way of being unpredictable,but when you select a Health & Safety Package,youre prepared for anything

18、.With 5Star Service,in any uncertain or unsafe situation,simply press the 5Star button to speak immediately with the Medical Alert Agency who will confirm your location and get you the help you need.With GreatCall, there are no contracts,no cancellation fees,and coverage is powered by the nations la

19、rgest and most dependable wireless network.And now with WE TALK youll get double minutes for life on select plans.Limited time25% offAll devicesOffer ends 12/26/2020本文是应用文。文章是一则关于Jitterbug5手机的广告。1What can YES and NO buttons help you do?AGet clear sound.BMake dialing easy.COrder food and drink.DLook

20、through the menu.答案:D解析:细节理解题。由第二段最后一句中的“.YES and NO buttons make reading the menu simple”可知,这两个键可以帮助人们快捷地浏览菜单。2Why is the Jitterbug5 easy to enjoy?AIt has a powerful battery.BIt has a wonderful speaker.CIt is the best on the market.DIt has a fashionable design.答案:A解析:细节理解题。第三段给出了该手机EASY TO ENJOY的两个

21、原因:电池耐用和有内置相机。3Whats the use of the 5Star button?AGetting you prepared for trips.BRecommending 5star hotels.COffering the medical help.DProviding the best advice.答案:C解析:细节理解题。由第四段中的“.press the 5Star button.confirm your location and get you the help you need”可知,该键可以帮助你及时获得医疗帮助。BMy favorite book, The

22、Secret by Rhonda Byrne, talks about a formula called “SFF” which stands for “stopping finding faults”. I used to be a critical person and tried to find faults. I guess I somehow inherited this character from my father. Actually, many good qualities of my father are worth admiring except this.My fath

23、er is a person who constantly looks for mistakes in other people and he thinks no one is perfect in the world. His character created a negative atmosphere in my family. I was the same as my father, so I often felt angry, disappointed, depressed, and lonely in the school.After I had read my favorite

24、book I began to seek “good things” in other people. It has completely changed my life. Now I feel happier, I have more friends, I have more trust in people, and I realize everyone has their own strength! Another important lesson I got from this book is that I should always behave myself in a positiv

25、e manner. Lets admit that we sometimes complain about our situation. Thats not good. “Believe it or not, people dont like to listen to negative opinions.”One more valuable lesson I got from the book is that I should be a good listener. When I was younger, I only wanted people to pay whole attention

26、to my words so that I could show them how important I was. I was very proud and would show off my achievements in the school without considering others feeling. I had very few friends and most people considered me as an “arrogant” person. Now, I find it much easier to make friends after making some

27、changes!文章主要介绍了一本书使作者由原来的傲慢、自以为是变得友好、随和、积极乐观。4Why does the author like the book The Secret?ABecause hes found the secret of success from it.BBecause the book uncovers the secrets of happiness.CBecause hes learnt his fathers characters from it.DBecause it helps him change his attitude towards life.答案

28、:D解析:细节理解题。根据文章第三段After I had read my favorite book I began to seek “good things” in other people. It has completely changed my life. Now I feel happier, I have more friends, I have more trust in people, and I realize everyone has their own strength!可知,作者读了这本书之后,改变了自己对生活的态度,故D正确。5What do you know ab

29、out the authors father?AHe makes his son feel angry and disappointed.BHe likes finding fault with people around him.CHe seems a critical person but in fact easygoing.DHe can create a negative atmosphere when necessary.答案:B解析:细节理解题。根据文章第二段My father is a person who constantly looks for mistakes in oth

30、er people and he thinks no one is perfect in the world.可知,作者的父亲喜欢给别人挑毛病。故选B。6The underlined word “arrogant” probably means “_”Aselfimportant BadmirableCtroublesome Dcoldblooded答案:A解析:词义猜测题。根据文章最后一段When I was younger, I only wanted people to pay whole attention to my words so that I could show them h

31、ow important I was.以及I had very few friends and most people considered me as an “arrogant” person.可知,作者以自我为中心,只想让别人注意他的话,所以别人认为他是个以自我为中心的人。故选A。7What is the authors purpose in writing the text?ATo persuade readers to be good listeners.BTo share his painful changing experience.CTo tell readers the inf

32、luence of a book on him.DTo show the result of his fathers negative character.答案:C解析:写作意图题。通读整篇文章可知,因为一本书,作者由原来的自以为是、爱挑毛病变得积极、乐观、友好,所以文章主要介绍了书对作者的影响。故选C。阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。According to a recent survey, violence does exist in schools. Students show their fear and parents and teachers als

33、o _1_ (express) their great concern about it. Experts hope _2_ whole society will pay more attention to the mental health of adolescents.Nowadays, school violence is a big issue. I think this is a phenomenon (现象), which _3_ (call) for our great concern. We should try every effort _4_ (prevent) schoo

34、l violence happening, for more and more students would drop out of school if their personal _5_ (safe) could not be guaranteed (保证). In fact, violence can be learned. _6_ (actual), children learn violent behavior from adults or from _7_ they see on television or the Internet.If I meet with school vi

35、olence, I will not answer violence with violence, for it will result in _8_ (many) fights. I will tell my teachers or parents about it. I think they will help me deal with it well and protect me _9_ the bad guys.All in all, we students should behave _10_ (we) and keep away from violence.文章讲述了校园暴力现象以

36、及作者对此的态度和解决措施。1express解析:考查动词时态。此处讲述一种事实,且前半句时态为一般现在时,故填express。2the解析:考查冠词。此处特指整个社会,用定冠词。故填the。3calls解析:考查动词时态和主谓一致。句中which指代a phenomenon,是单数形式,谓语动词也用单数;前文用的是一般现在时,故此处也用一般现在时。故填calls。4to_prevent解析:考查动词不定式。此处指我们应该尽一切努力来阻止校园暴力的发生,动词不定式表目的,故填to prevent。5safety解析:考查名词。由空前的their personal修饰可知此处用名词,指他们的个人

37、安全,故填safety。6Actually解析:考查副词。此处单独作状语,表示“事实上,实际上”,用副词形式。故填Actually。7what解析:考查代词。此处指他们从电视或网络上看到的东西,作动词see的宾语,故填代词what。8more解析:考查比较级。句意:如果我遇到校园暴力,我不会以暴制暴,因为那会导致更多的打斗。表示“更多的”用many的比较级。故填more。9from解析:考查介词。此处指我会告诉老师或家长,他们会帮助我更好地处理问题,保护自己免受坏孩子欺负。protect sb. from doing sth.“保护某人不受”,故填from。10ourselves解析:考查反身代词。句中主语和宾语都指we,此时宾语用反身代词,指我们学生应该使自己的举止规范,故填ourselves。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1