1、高考资源网() 您身边的高考专家第九单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What gift will the woman probably get for Mary?A.A schoolbag.B.A CD.C.A movie ticket.2.What is the man doing?A.Watching TV.B.Enjoyin
2、g a party.C.Looking for his clothes.3.What does the man mainly do in his spare time?A.He plays sports.B.He plays the piano.C.He learns a language.4.Which flavour is the most popular?A.Strawberry.B.Chocolate.C.Lemon.5.What are the speakers talking about?A.A movie they just saw.B.A favourite actor.C.W
3、eekend plans.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the relationship between the speakers?A.Former classmates.B.Teacher and student.C.Old teammates.7.What is the woman more interest
4、ed in now?A.Playing tennis.B.Playing the piano.C.Playing basketball.听第7段材料,回答第8、9题。8.What caused the womans problem?A.Shes been studying late into the night.B.She feels nervous about her classes.C.She cannot sleep at night.9.What does the man suggest the woman do?A.Take some medicine.B.Get more fres
5、h air.C.Get more sleep.听第8段材料,回答第10至12题。10.When did the library open?A.Last week.B.Yesterday.C.The day before yesterday.11.What is TURE about the library?A.Its tall.B.Its very modern.C.The computer lab is on the second floor.12.Why didnt the man sign up for a library card?A.He didnt have enough mone
6、y.B.He didnt take his student card.C.The library was far away from his home.听第9段材料,回答第13至16题。13.What time should the bus have come?A.At 8:00.B.At 8:15.C.At 9:15.14.What did the woman do in the library?A.She finished her school project.B.She borrowed a book on kings and queens.C.She searched for some
7、 books but got nothing.15.Where was the woman at 3:00 pm?A.At home.B.On a bus.C.In a bookstore.16.Why did it take the woman a long time to get home?A.She walked all the way.B.The bus broke down halfway.C.She went to a bookstore on the way.听第10段材料,回答第17至20题。17.Why cant the speaker go to work today?A.
8、Her son is sick.B.She isnt feeling well.C.She has to go to her sons school.18.What does the speaker ask Raman to do?A.Order lunch for ten people.B.Get in touch with the trainer.C.Book a meeting room.19.What is the relationship between the speaker and Raman?A.Boss and secretary.B.Trainer and trainee.
9、C.Partners.20.Where does the conversation take place?A.In the office.B.On the phone.C.In a coffee shop.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASince his students began using Quizlet,English teacher Tristan Thorne has noticed an improvement in their ability to learn
10、 and use new words.Quizlet is a learning app,a computer programme you use on your mobile phone.It can help users build and test their knowledge of English words.Quizlet has word sets for millions of subjects.And,it is quickly becoming a useful mobile tool for language learners.Thorne teaches at Colu
11、mbia University in New York City.Thanks to learning apps,Jeff Strack,another English teacher,has also noticed improvement in his students ability to remember information.He teaches at Hostos Community College,also in New York.He and Thorne are part of a growing number of language educators adding mo
12、bile apps to their classes.Strack and Thorne seem to agree that the days when teachers would not permit the use of mobile phones are gone.When they use apps,language learners communicate more differently than in a traditional classroom.Users act on or respond to something,instead of just listening t
13、o new information.Thorne believes that apps can help learners become more active in learning.For example,each week,his students are required to add vocabulary words into Quizlet for others to use.He says some apps also make it easy for students to know their language strengths and weaknesses.The big
14、gest improvement Strack has seen in his students is that they are much more active in whole-class or small-group discussions.“Apps let all students take part in the activity,whether its a game,quiz or practice activity,” he says.Many existing learning apps are designed for students of all ages and l
15、evels.Some are designed for group activities.Some support independent learning.Still some are good for homework.Thorne says he especially likes Quizlet and three other apps:QR Codes,Socrative and Evernote.21.What do Strack and Thorne do to improve their teaching?A.They design learning apps for their
16、 students.B.They allow their students to use mobile apps to study.C.They dont allow their students to use apps after class.D.They order their students not to use mobile phones in class.22.According to the text,apps can help language learners .A.save much time and moneyB.take an active part in learni
17、ngC.remember their weaknessesD.improve personal designing skills23.What can we learn about the existing learning apps?A.They are designed for different uses.B.They are too few to choose from.C.They are only designed for homework.D.They have three types in total.BHave you ever thought of getting in t
18、ouch with your inner child from time to time?Obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment.A Brooklyn-based adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to act like a kid again.At Preschool Mastermind in New York adul
19、ts get to participate in show-and-tell,arts-and-crafts such as finger paint,games like musical chairs and even take naps.The month-long course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent day.30-year-old Michelle Joni Lapidos,the brain behind the adult p
20、reschool,studied childhood education and has always wanted to be a preschool teacher.Shes always on the lookout for new ways to get people in touch with the freedom of childhood.A friend encouraged her to start the mastermind course instead.According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermin
21、d gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.“I realised all the significances of what we learn in preschool,”said the founder Michelle Joni,“People come here and get in touch with their inner child.Its magical.We are bringing ourselves back to
22、another place,another time with ourselves when we are more believing in ourselves,more confident and ready to take on the world.”“One persons here because they want to learn not to be so serious,”Michelle said.“Anothers here to learn to be more confident.”She explained that most of the classes were
23、planned.However,Joni added that while the planned activities were fun,it was often the spontaneous(自发的) moments that attracted students.“Its the things you dont plan for,the sharing between friends and learning from each other.”24.What is the purpose of Preschool Mastermind?A.To give adults a chance
24、 to return to childhood.B.To help parents understand their children better.C.To provide practical training courses for teachers.D.To introduce some ways of playing with children.25.What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2?A.Its customers.B.Its activities.C.Its environment.D
25、.Its schedule.26.According to Candice,people come to this programme to .A.enjoy freedom of thinkingB.realise their childhood dreamsC.discover their inner abilitiesD.figure out childhood puzzles27.What do we know about Michelle Joni?A.She used to be a preschool teacher.B.She likes to make plans in ad
26、vance.C.She founded Preschool Mastermind.D.She gained confidence by sharing.CDue to the increasing number of violence acts produced in schools all over the world,more and more parents prefer to have their children educated at home rather than at school.This way they can ensure their safety and well-
27、being,although teachers and school representatives are trying to improve the situation in schools by increasing the number of the persons in charge of the safety of the students.The main reason for violence acts is the films and cartoons that fill the childrens time.They want to do everything they w
28、atch on TV and never think of the consequences,and they may hurt a classmate or a teacher.On the other hand,parents are not fully satisfied with the childrens results obtained in classes and they consider private classes would have better results.When a teacher has to watch 30 students in class,he c
29、ant probably see what each of them is doing,how he is writing,or if he understands the explanations.At home the teacher can explain in detail everything the child doesnt understand as many times as he considers proper.And many times the child grows fond of the teacher at home,who becomes his best fr
30、iend and who helps him whenever he needs someone to talk to.However,the best solution would be a mixture between the education received at school and that at home,because school makes children communicate and socialise.Keeping a child at home for fear that something bad might happen to him only make
31、s the childs character weak and prevents him from knowing what real life is.Staying in a crystal ball only does harm to the child.All in all,schools have been created to help children,not to harm them,so its best to keep children in these special places,where they learn,laugh,have fun and make new f
32、riends.28.The writers purpose in writing this passage is to .A.teach parents the ways to keep their children safeB.show solutions to developing childrens characterC.analyse an education problem and give opinionsD.explain the main reason for violence acts in schools29.Which of the following might be
33、the best title of the passage?A.Advantages and Disadvantages of Private ClassesB.Who Is to Blame,Parents or Schools?C.Which Is Better,School Study or Home Study?D.The Relationship Between Teachers and Children30.What do the underlined words “a crystal ball” in the passage refer to?A.A toy that can b
34、e used for entertainment.B.A safe and comfortable environment.C.A round object that is made of crystal.D.An obstacle that is hard to overcome.31.We can infer from the passage that .A.violent TV programmes have bad effects on childrens behaviourB.the teacher at home is more patient than the teacher a
35、t schoolC.children today are weak for lack of sense of right and wrongD.there are too many students in class for a teacher to teachDAre some people born clever,and others born stupid?Or is intelligence developed by our environment and our experience?Strangely enough,the answer to these questions is
36、yes.To some extent our intelligence is given to us at birth,and no amount of education can make a genius out of a child born with low intelligence.On the other hand,a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich and varied surroundings.Thus th
37、e limits of a persons intelligence are fixed at birth,whether or not he reaches those limits will depend on his environment.This view,now held by most experts,can be supposed in a number of ways.It is easy to show that intelligence is to some extent something we are born with.The closer the blood re
38、lationship between two people,the closer they are likely to be intelligent.Thus if we take two unrelated people at random from population,it is likely that their degree of intelligence will be completely different.If,on the other hand,we take two identical twins,they will very likely to be as intell
39、igent as each other.Relations like brothers and sisters,parents and children,usually have similar intelligence,and this clearly suggests that intelligence depends on birth.Imagine now that we take two identical(完全相同的) twins and put them in different environments.We might send one,for example,to a un
40、iversity and the other to a factory where the working is boring.We would soon find differences in intelligence developing,and this shows that environment as well as birth plays a part.This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact with each other,but who are not
41、related at all are likely to have similar degree of intelligence.32.Which of these sentences best describes the writers point in Paragraph 1?A.To some extent,intelligence is given at birth.B.Intelligence is developed by the environment.C.Some people are born clever and others born stupid.D.Intellige
42、nce is fixed at birth,but is developed by the environment.33.It is suggested in this passage that .A.unrelated people are not likely to have different intelligenceB.close relations usually have similar intelligenceC.the closer the blood relationship between people,the more different they are likely
43、to be in intelligenceD.people who live in close contact with each other are not likely to have similar degrees of intelligence34.Brothers and sisters are likely to .A.have similar intelligenceB.have different intelligenceC.go to the same universityD.go to the same factory35.The best title for this a
44、rticle would be “”.A.On IntelligenceB.What Intelligence MeansC.We Are Born with IntelligenceD.Environment Plays a Part in Developing Intelligence第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。HowtoTestBestIts back to school,which means its back to tests,which might also means its back
45、 to being stressed out.36 Here are some simple ways to prepare thoroughly for tests.Schedule study time.Trying to do all studying the night before a test makes it impossible to master all the materials.37 Instead,prepare for a test by scheduling study time each day for several days before.Use your t
46、ime wisely.38 Also,make sure you have all the supplies you need to study so you dont lose focus.While studying,be sure to make regular short breaks.Get a snack,take a bathroom break or play a quick computer game when it feels as if your brain is about to explode.39Studying with a parent or friends c
47、an help you understand the material better and learn from one another.Have every person or pair take a part of the material,and come up with questions to quiz the group.Keep the group small.Have everyone take turns as the group leader,who will assign the material,and make sure that conversation stay
48、s on what is being studied.Dont forget last-minute preparation.Have your sharpened pencils and other things in your bag ready the night before the test?Its important to get a good nights sleep and then eat a healthy breakfast the next morning.40 Also,studying all the way up until test time can only
49、create more anxiety.Stop studying an hour beforehand.A.Form a study group.B.Stay cool before the test.C.It doesnt have to be this way.D.This will help you store important information.E.This way,both your mind and body are fully prepared.F.Before studying,clear your desk so you can concentrate.G.It w
50、ill also make you tired and stressed on the day of the test.第三部分语言知识运用(共两节,满分40分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My husband and I insisted that our children were old enough to clean their rooms and make their beds.But they thought 41.My complaints,even self-justif
51、ied shouting,were always falling on 42 ears.Very often a whole hours scolding would end with their 43 into tears.I felt very frustrated.I realised I needed to 44 my method of “mothering”.One day when they were at school,I spent some time 45 their rooms.On their desks,in brief 46,I left the cards:“De
52、ar Bill (the other card was 47 to Sarah),your room was messy this morning and Im sure you like it clean.Love,the Room Fairy.”48 arriving back,the children were 49 excited to receive the little note from the Room Fairy.The next day,their rooms were fairly tidy.Sure enough,there was another note from
53、the Room Fairy 50 for them,thanking them for their nice “gift” of a clean room and 51 asking them to play a certain violin 52.Each day,thank-you notes would be written differently to keep the ideas 53.Sometimes the Room Fairy would propose a small 54:“If you can finish your homework and 55 your less
54、ons before dinner,Id like to watch a particular television programme with you tonight.” Sometimes some coloured markers or other little items would be left in 56 of well done jobs the day 57.58 I cant remember how long the Room Fairy continued leaving her love notes.When they were age appropriate,we
55、 used various versions of Post-Its(贴条).The bathroom mirror became the 59 centre of our home.Appointments,notices about visiting relatives,lesson schedules,and changes in plans could be posted.We all benefited from and 60 the idea of sharing reminders and daily details of life through notes.I believe
56、 the true advantage of the Room Fairy notes survives in our frequent and enjoyable communication.41.A.indifferentlyB.gratefullyC.doubtfullyD.otherwise42.A.sideB.deafC.neitherD.either43.A.cryingB.breakingC.burstingD.bumping44.A.changeB.applyC.judgeD.admit45.A.findingB.tidyingC.emptyingD.searching46.A
57、.distanceB.wordsC.speechD.sight47.A.sentB.readC.deliveredD.addressed48.A.AsB.AtC.InD.Upon49.A.more thanB.rather thanC.less thanD.other than50.A.askingB.waitingC.prayingD.expecting51.A.politelyB.happilyC.gentlyD.toughly52.A.musicB.songC.pieceD.tone53.A.acceptableB.uninterestingC.sincereD.fresh54.A.re
58、wardB.awardC.suggestionD.request55.A.go withB.look upC.go overD.look into56.A.searchB.chargeC.praiseD.honour57.A.aheadB.beforeC.overD.ago58.A.ActuallyB.Even soC.Even ifD.Though59.A.lifeB.mainC.memoryD.reminder60.A.learnedB.appreciatedC.sharedD.thanked第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的
59、正确形式。During the summer vacation,I took part in 61. 16th Natural English Contest,in which I was listed in the top 10 and 62.(gain) valuable experience.I never expected 63.(go) that far.And I had never thought about standing that high on the stage.64. at that moment,I set out for the long ride.All I h
60、ad to do was try.Preparing for the contest,practising a 3-minute speech,and overcoming stage fright(怯场),I spared no effort to take part in the competition.One of my 65.(teammate),my good friend in my school,gave me lots of encouragement and advice during the contest.Her ideas were new and 66.(power)
61、 and she stayed quite calm when she was fighting against her competitors.She was like my coach,67. showed me how to search for related materials online and how to express my own view 68.(clear).Thanks 69. the contest and the help of my friend,I now feel relaxed on stage and confident when 70.(talk).
62、第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假设你是李华,在你校学习的新西兰交换生Oliver即将回国,想带回一件有中国文化特色的礼物送给朋友。请你根据以下内容用英语给他写封邮件:1.表达对Oliver的不舍之情;2.推荐一种礼物并说明原因。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第二节读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。We moved on into the junglea forest where large numbers of tall trees and plants grow very clos
63、e together.Old Mali went in front and I followed close behind him.We stopped for the night about an hour before it began to get dark.Old Mali lit a fire.When it was bright he showed me how to make a bed with moss(青苔,苔藓).It was soft and comfortable.“Mali,how did you learn to make such a bed?”I asked.
64、“I learnt to make beds like that,”Mali replied,“by watching and listening to others.That is the real way to learn anything.”“Will you let me watch you always?”I asked Old Mali.“I want to learn all the things you know about the jungle.”When we had finished our supper,Old Mali got onto his bed and lay
65、 down.It was now completely dark.In the firelight,Old Mali seemed to be fast asleep on his bed.I suddenly felt alone and afraid.All day in the jungle,while we had been walking,I had heard noises of animals.Now they seemed to be much nearer.The jungle was now a wall of blackness in the light of the f
66、ire.I felt frightened and suddenly my mouth went dry.I wanted to scream.I felt my mouth opening wide,ready to scream as loud as possible.But I did not scream.I saw Old Malis face in the firelight.This made me feel ashamed.I held my teeth tightly together to stop myself from screaming.I lay down and
67、closed my eyes.As soon as I closed my eyes,I heard a thousand noises.The whole jungle became alive with animals moving quietly and carefully all around me.Suddenly Old Mali took a deep breath and made a noise.I was hearing so many imaginary noise and the real noise made by Old Mali gave me a terribl
68、e fright.I opened my eyes and jumped out of bed.I pulled my knife out and held it above my head.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5 个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph1:Iwasgoingtoseeiftherewasawildanimalbesidethefire.Paragraph2:OldMalisquietcalmvoicemademefeelbetter.答案
69、:附:听力原文(Text1)W:Do you know what youre going to buy for Marys birthday?M:Well,Im going to get her a new schoolbag,and I promised to take her to see a film.What about you?W:Oh,I havent decided yet.Ill probably buy her that new CD,as she likes it so much.(Text2)M:Oh,honey!I cant find my new clothes fo
70、r todays party.Have you seen them anywhere?W:You are always forgetting where you put your clothes.They are on the bag by the TV set.You put them there last night.(Text3)W:So,what do you usually do in your free time?M:At the moment,Im spending much of my free time learning German.I also enjoy playing
71、 the piano.W:Do you play any sports?M:Not really.But I go to the sports club and work out once a week.(Text4)W:Hello.Id like to buy some ice cream.M:Sure.Would you like chocolate?Its the flavour most people order.W:Actually,I prefer fruit flavours.Do you have strawberry?M:No.But we do have lemon.(Te
72、xt5)W:Hello,Tony!Would you like to go to the movies with me?Theres a new action movie playing.M:That sounds great!Action movies are my favourite.When shall we meet?W:Lets meet on Saturday afternoon at New World Cinema.M:Perfect!See you on Saturday afternoon!(Text6)W:Hey,Steve!Over here!Dont you reme
73、mber me?M:Oh,wow!Youre Lucy Green,arent you?W:Thats right.We used to be in the same class in the middle school in New York for two years,right?M:Yeah.But you were really quiet at that time,werent you?W:Yeah.I wasnt very outgoing.M:But you were always friendly.Do you still play basketball?W:Yes,but I
74、m more interested in music these days.I play the piano,and I often go to concerts.How about you?Do you still like playing tennis?M:Of course.Its still my favourite activity!(Text7)M:Hello,what seems to be the problem?W:Well,Im preparing for my exams,and Ive been staying up late studying these days.T
75、his morning,I got up very early to do some work,and I fell onto the floor and hit my head.I came to after a few seconds.M:Have you had any other signs of sickness?W:Ive been pretty nervous,and my eyes hurt sometimes.Should I take medicine?M:Well,it sounds as if youve probably been overdoing your stu
76、dy and youre too tired.I dont think theres anything to worry about,but I think you should take it easy for a while and try to get plenty of sleep.W:Yes,I havent been getting much sleep lately.And I also need more fresh air.(Text8)M:Have you visited the new library yet,Kate?It opened last week!W:No!B
77、ut I heard about it the day before yesterday!M:My cousin and I went there yesterday.W:Whats it like,Robert?M:Well,the building doesnt look very modern,but its really tall and bright.W:And can you work on computers there?M:Yes.Theyve got a computer lab on the third floor.It was the first time my cous
78、in had seen anything like that.W:Wow!Thats great.Did you both get library cards?M:Not yet.They are free,but we didnt take our student cards,so we couldnt sign up.W:Where is the library?M:Well,its between 100 and 200 metres from here.Its very close.W:I see.Maybe we can go there together this weekend.
79、(Text9)M:You look tired again,Samantha!W:Ive had such a busy week,and this morning was just.uh.I woke up really early,at 5:30 am,and then I couldnt get back to sleep,so I got up.M:What?5:30 am on a Saturday morning?W:Yeah.I took a shower and went out to catch a bus into town.But instead of the usual
80、 8:00 am,it didnt come until 8:15 am.And it was raining hard.M:Oh dear!W:When I got to town,it was 9:15 am.First,I went to the library.But I waited until 10:00 am for it to open.M:What did you do in the library?W:I spent two hours looking for something about the kings and queens of England for my sc
81、hool project,but all the books I needed were checked out.M:Why didnt you go to a bookstore?W:I didnt have enough money,so I caught the bus home.M:What time did you get home?W:Not until 2:00 pm.The bus broke down and I had to walk the rest of the way home.M:Oh no!(Text10)W:Hi,Raman.Its Christine.Im a
82、fraid I wont be in today.My son isnt feeling well.He has a bad cough and hes home from school.Ive got to take him to the doctor.But do you remember the training next week?You know,the one about the new computer system?Ive explained everything to the trainer,so theres no need to call him.Ive also boo
83、ked the meeting room on the third floor.But there are a few other things.I need you to put out some notebooks and pens for people to take notes with.And youll need to order lunch for ten people.Talk to Alison,my secretary.She knows some good restaurants we can order from.She has the telephone number
84、s.You can ask her to help you with it.You can also order lunch from a coffee shop if you want.Im really sorry to leave all these things to you on a phone message.If you have any problems,call me anytime.Bye for now.15 BCCBC610 ABACA1115 ABACA1620 BAACB21.B细节理解题。根据第二段第一、二句“ThorneteachesatColumbiaUniv
85、ersityinNewYorkCity.Thankstolearningapps,JeffStrack,anotherEnglishteacher,hasalsonoticedimprovementinhisstudentsabilitytorememberinformation.”可知Strack和Thorne允许学生使用一种帮助学习的软件Quizlet提高学生学习语言的能力。故选B项。22.B推理判断题。根据第二段最后两句“Whentheyuseapps,languagelearnerscommunicatemoredifferentlythaninatraditionalclassroo
86、m.Usersactonorrespondtosomething,insteadofjustlisteningtonewinformation.”可知,学生使用了应用软件以后,他们的交流方法和传统课堂不一样了,学生不仅仅听新的信息,而且还积极回应。说明在新的应用软件的帮助下,学生的学习态度更为积极了。故选B项。23.A推理判断题。根据最后一段前四句“Manyexistinglearningappsaredesignedforstudentsofallagesandlevels.Somearedesignedforgroupactivities.Somesupportindependentlea
87、rning.Stillsomearegoodforhomework.”可知,现在有很多学习软件,它们有着不同的用途和作用。故选A项。24.A推理判断题。根据第一段中的“forthechancetoactlikeakidagain”和第四段中的“PreschoolMastermindgivesadultsachancetorelearnandmasterthethingsthattheyfailedtounderstandaschildren.”可知,PreschoolMastermind的目的是给成年人重回童年的一次机会,让他们重新学习和掌握一些东西。故选A项。25.B推理判断题。根据第二段的
88、“show-and-tell,arts-and-craftssuchasfingerpaint,gameslikemusicalchairsandeventakenaps”和“classpictureday”等内容可知,本段介绍的是学校的具体活动。故选B项。26.D推理判断题。根据第四段中的“AccordingtoCandice,herbloggerfriend,PreschoolMastermindgivesadultsachancetorelearnandmasterthethingsthattheyfailedtounderstandaschildren.”可知,成年人来这里是为了重新学
89、习和解决童年时的疑惑。故选D项。27.C细节推理题。根据第四段中的“Irealisedallthesignificancesofwhatwelearninpreschool,saidthefounderMichelleJoni”可知,MichelleJoni是PreschoolMastermind的创建者。故选C项。28.C写作意图题。根据全文尤其是最后一段的总结可知,本文分析了教育存在的一个问题并给出了一些建议。故选C项。29.C标题归纳题。纵观全文可知,本文主要叙述了在家学习和在学校学习的优缺点。故选C项。30.B词义猜测题。根据倒数第二段第二句“Keepingachildathomefo
90、rfearthatsomethingbadmighthappentohimonlymakesthechildscharacterweakandpreventshimfromknowingwhatreallifeis.”可知,因为害怕可能发生不好的事情而让孩子待在家里只会让孩子的个性变弱,阻止他了解真正的生活是什么。故acrystalball指的是一个安全舒适的环境。故选B项。31.A推理判断题。根据第二段的内容可知,电视节目中的暴力行为给孩子的身心带来了坏的影响。故选A项。32.D细节理解题。由第一段中的“Thusthelimitsofapersonsintelligencearefixeda
91、tbirth,whetherornothereachesthoselimitswilldependonhisenvironment.”可知,因此,人的智力的极限在出生时就已经确定了,他是否能达到这些极限将取决于他所处的环境。所以D项“智力在出生时是固定的,但随着环境的变化而发展”最能描述作者在第一段中的观点。故选D项。33.B推理判断题。由最后一段中的“Thisconclusionisalsosuggestedbythefactthatpeoplewholiveinclosecontactwitheachother,butwhoarenotrelatedatallarelikelytohave
92、similardegreeofintelligence.”可知,这一结论也被一个事实所证实,生活中彼此密切接触的,但却完全没有血缘关系的人,他们的智力水平可能是相似的。所以这篇文章表明亲密关系的人通常有相似的智力。故选B项。34.A细节理解题。由倒数第二段中的“Relationslikebrothersandsisters,parentsandchildren,usuallyhavesimilarintelligence”可知,像兄弟姐妹、父母和孩子这样的关系,通常都有相似的智力,所以兄弟姐妹可能有相似的智力。故选A项。35.D标题归纳题。通读全文可知,有些人天生聪明,有些人天生愚钝?还是人的
93、智力是随着经验和环境得到了发展?这些问题的答案是肯定的。因此,在某种程度上人的智力是天生的,但是随着环境的变化,经验的增长,人的智力也随之增长。所以短文最佳的标题为“环境在智力发展中发挥着作用”。故选D项。3640 CGFAE41.D此句意思是“我和丈夫认为孩子们已经可以自理了,但是孩子们却不这么认为”。otherwise“否则;在其他方面,用其他方式”。42.B面对“我”的批评,孩子们总是充耳不闻。fallondeafears“(建议、警告等)遭人忽视,不被理睬”。43.C如果“我”批评孩子过多,他们就会大哭起来。burstintotears“突然大哭”。44.A孩子不接受“我”粗暴的教育方
94、式,“我”意识到要改变自己的教育方式。45.B结合常识可知,此处的意思是“我给他们打扫房间”。tidy“整理;收拾”。46.B在他们的桌子上,“我”留下了简单的字条。inbriefwords“言简意赅”。47.D另外一张是给Sarah的。addresstosb“写信给某人;对某人说”。48.D此处表示“孩子们一回到家”。on/upon+doing“一就”。49.A孩子们收到小纸条非常兴奋。morethan+adj.意思是“非常,极其”。50.B此处的意思是“有另一张便条等着他们”。51.C“我”转变了对孩子们的教育方式,对孩子们的态度温和了很多。此处的意思是“另一张便条是态度温和地叫孩子们弹奏
95、一首美妙的小提琴曲”。52.Caviolinpiece“一首小提琴曲”。53.D“我们”尝试着用不同的方式写便条,这样可以保持“新鲜感”。54.A有时候“我”会给孩子们承诺一个回报如果你们在晚饭前完成作业了,并且复习功课了,你们就可以看电视。55.C参考上题解析。goover“复习,仔细检查”。56.C有时“我”会留下一些彩色的记号笔或其他小东西,为了表扬孩子们在前一天精彩的表现。inpraiseof“表扬”。57.Bthedaybefore“之前的一天”。58.A实际上“我”也不记得这个“房间小魔仙留言”活动持续了多久。actually“实际上,事实上”,符合语境。故选A项。59.D由下文中
96、的“Appointments,noticesaboutvisitingrelatives.couldbeposted.”可知,在镜子上贴便条是为了提醒大家不要忘记要做的事。故选D项。reminder“提醒人的事物”。60.B“我们”都从这个“家庭便条”活动中受益匪浅,并且都很欣赏这个活动。61.the62.gained63.to go64.But65.teammates66.powerful67.who68.clearly69.to70.talking应用文写作Dear Oliver,Knowing that you are returning to your homeland,I am re
97、ally unwilling to say goodbye to you.As for the gift,after careful consideration,I recommend you the Chinese knot.Made of red threads,it always represents happiness,luck and unity,though in different shapes.It is a tradition for Chinese to hang it in houses as a decoration.It is usually given as a p
98、recious gift to close friends.I think it can convey your best wishes to your friend.Hope my advice can be of some help.Yours,Li Hua读后续写Paragraph1:Iwasgoingtoseeiftherewasawildanimalbesidethefire.Through the burning fire,I believed I saw its sharp teeth and cruel red eyes.Its craws would insert into
99、my flash without mercy as soon as I came into its sight.I couldnt help trembling and screaming loudly at the thought of it.Then a soft voice came from the dark,“Are you Okay?” It was Old Mali who was now lying on his side with his eyes wide open.Paragraph2:OldMalisquietcalmvoicemademefeelbetter.Adju
100、sting breath quickly and observing carefully,I found the “animal” was just the shade of trees.I laughed in relief and told Old Mali what had happened just now.Having known the whole story,Mali gave me an understanding smile and told me his former experiences in jungle.With these stories,I got back to my bed and lay down.Exhausted,I closed my eyes,and knowing Old Mali was watching,I soon fell fast asleep.That night was so unforgettable that it would stay in my memory forever.- 16 - 版权所有高考资源网