1、Section Learning about Language & Using Language.单句语法填空1. Although _(order) to stop,the driver kept on driving as fast as he could.2. He succeeded in solving all the problems as _(expect)3. The purpose of new technologies is to make life easier,not _(make) it more difficult.4. He had a wonderful chi
2、ldhood when _(travel) with his mother to all corners of the world.5. While _(walk) along the river bank,she was singing a pop song.6. Though _(tire),they went on working in order to finish the task on time.7. Some diseases are not at all dangerous if _(treat) in time.8. What I want to do is _(have)
3、a good rest.9. You cant imagine what difficulty we had _(walk) home in the snowstorm.10. Teachers suggest parents _(not allow) their children under 12 to ride bicycles to school for safety.答案1ordered2.expected3.to make4travelling/traveling5.walking6.tired7.treated8have9.walking10.(should) not allow.
4、将下列句子中省略的部分补全1. He was determined to carry out the plan, whatever the cost._2. He said the meeting was very important and that we all should attend it._3. If not well organized, the meeting will be a failure._4. Only one of us was injured, and he just slightly._5. You can do it if you mean to._6. I
5、dont like the way she treated her students._7. Get up early tomorrow. If not, you will miss the first bus._8. While in Beijing, I paid a visit to the Summer Palace._9. Do you think our team will win?I think so._10. We spent a large sum of money building the house._答案1He was determined to carry out t
6、he plan,whatever the cost was.2He said that the meeting was very important and that we all should attend it.3If it is not well organized,the meeting will be a failure.4Only one of us was injured,and he was injured just slightly.5You can do it if you mean to do it.6I dont like the way that/in which s
7、he treated her students.7Get up early tomorrow.If you dont get up early tomorrow,you will miss the first bus.8While I was in Beijing,I paid a visit to the Summer Palace.9Do you think our team will win?I think our team will win.10We spent a large sum of money in building the house.阅读理解AEating is best
8、 when its a social activity. Think of the meal a family enjoys in the evening when everyones together after work or school, or the big gettogethers over food at Spring Festival. But now, in the age of the Internet and social media, anyone with an Internet connection can enjoy a social eating event.M
9、ukbanga South Korean phrase meaning “eating broadcast”is an unusual food fanaticism thats sweeping the country. This is a meal where only one person gets to eat, while many viewers watch live shows of hosts eating large quantities of food. They leave comments on the dishes the host is taking, and th
10、e host responds to them live.So why have people taken to this unusual new food trend(趋势)? Jeff Yang, an AsianAmerican cultural critic, thinks that its down to “the loneliness of unmarried or uncoupled South Koreans”. He believes that eating on your own can be hard in a country like South Korea, wher
11、e social eating is such a long tradition. However, Mukbang gives people the feeling that they are part of something larger, it seems.Millions of people have trouble with food. Either they eat too much of it, or too little. Some say that the popularity of Mukbang helps people with these disorders. Th
12、ose who always eat too much and put on weight can watch Mukbang live shows to satisfy their appetite (胃口). And those who dont eat enough can build their appetite by watching delicious food being eaten.Even though Mukbang is a South Korean phenomenon, its also taken off in the US. But unlike South Ko
13、reans who sit down to enjoy noodles and kimchi (泡菜), Americans enjoy their own native dishes. This means that viewers of US Mukbang live shows will see locals stuffing themselves with hamburgers, fries and ice cream.1The underlined word “fanaticism” in the second paragraph is closest in meaning to _
14、AdisappointmentBenthusiasm CdislikeDimagination2According to Jeff Yang, Mukbang is becoming popular in South Korea mainly because _Apeople are used to eating aloneBits good for those who have eating disordersCit helps to comfort the lonely peopleDit assists people to build their appetite3What is the
15、 article mainly about?AA traditional Korean eating habit.BA new food trend from South Korea.CHow Koreans communicate through eating.DHow the Internet affects the way we eat.答案与解析本文介绍来自韩国的一种新的食品趋势mukbang(韩语,意为“美食广播”)。它是席卷韩国的一种不同寻常的美食狂热。1B词义猜测题。根据第二段中“This is a meal where only one person gets to eat,
16、while many viewers watch live shows of hosts eating large quantities of food.”这是一顿只有一个人吃的饭,而许多观众在现场观看主持人吃大量食物的节目。”可知,“Mukbanga South Korean phrase meaning eating broadcastis an unusual food fanaticism thats sweeping the country.Mukbang(韩语,意为“美食广播”)是席卷韩国的一种不同寻常的美食狂热。”中的划线词的意思是“狂热”。故选B。2C推理判断题。根据第三段中“
17、thinks that its down to the loneliness of unmarried or uncoupled South Koreans. He believes that eating on your own can be hard in a country like South Korea, where social eating is such a long tradition. However, Mukbang gives people the feeling that they are part of something larger, it seems.认为这是
18、由于未婚或未婚韩国人的孤独。他认为,在韩国这样一个社交饮食有着悠久传统的国家,独自吃饭可能会很困难。然而,Mukbang给人的感觉似乎是,他们是更大的事情的一部分。”因此推断,节目受欢迎是因为有助于安慰孤独的人。故选C。3B主旨大意题。根据第二段第一句“Mukbanga South Korean phrase meaning eating broadcastis an unusual food fanaticism thats sweeping the country.”可知,本文介绍来自韩国的一种新的食品趋势mukbang(韩语,意为“美食广播”)。它是席卷韩国的一种不同寻常的美食狂热。故选
19、B。BEver since mobile phones became widely used around the world, there have been concerns about how safe they are. All mobile phones give off a small amount of radiation when in use, which many believe could be a cause of cancer. However, two recently published studies tried to finally answer the qu
20、estion of whether using mobile phones actually brings a dangerous risk to humans.Carried out by the US government, the studies exposed rats and mice to radiation over the course of two years. A small number of the rats were found to have developed heart tumors (肿瘤) as a direct result of the radiatio
21、n exposure. However, John Bucher, one of the studys authors, said that the animals were exposed to far more radiation than even the heaviest mobile phone user would usually be, reported The New York Times. Bucher also added that the findings didnt make him want to change his or his familys mobile ph
22、one usage habits.Indeed, the US Food and Drug Administration said it believes that it has “not found enough evidence that there are negative health effects on humans” from mobile phone use. Although mobile phones do give off radiation, its a different type of radiation than that given off by dangero
23、us sources.Highenergy radiationsuch as that given off by nuclear wasteis known to be very dangerous to humans as it is able to damage our DNA, leading to cancer or even death. On the other hand, lowenergy radiationsuch as the one given off by mobile phonesis considered to be harmless.Were exposed to
24、 this all the time, as its given off by everyday objects like WiFi routers (路由器), televisions, and even bananas. Some argue that when it comes to human health, however, you cant be more concerned, even if the risk is only small. For those people, an earphone is advised when they are making phone cal
25、ls and the time spent using mobile phones can be limited.But dont worry: theres no need to take bananas off the menu.4What did the two recent studies by the US government discover?ARadiation exposure could bring risks to animals rather than to humans.BToo much radiation exposure could lead to health
26、 problems.CUsing mobile phones only increases the risk of heart diseases.DThere is no link between mobile phone radiation and cancer.5Why did the author mention other types of radiation?ATo inform people of harmful radiation sources. BTo explain how radiation affects our lives.CTo show mobile phone
27、radiation is not so dangerous. DTo remind readers to keep away from radiation.6What does the author suggest by saying “theres no need to take bananas off the menu” in the last paragraph?APeople should use a mobile phone giving off radiation as little as bananas.BIts unnecessary for people to get rid
28、 of the mobile phone due to its radiation.CBananas should be included in the menu for people to keep health.DEating bananas can help people against radiation given off by mobile phones.答案与解析本文是一篇说明文。美国政府最近的两项研究发现过多的辐射会导致健康问题,而低能量辐射比如手机辐射被认为是无害的。4B推理判断题。根据第四段中“Highenergy radiationsuch as that given o
29、ff by nuclear wasteis known to be very dangerous to humans as it is able to damage our DNA, leading to cancer or even death.”可知,美国政府最近的两项研究发现过多的辐射会导致健康问题。故选B。5C推理判断题。根据第三段中“Although mobile phones do give off radiation, its a different type of radiation than that given off by dangerous sources.”和第四段中
30、的“On the other hand, lowenergy radiationsuch as the one given off by mobile phonesis considered to be harmless.”可知,作者之所以提到其他类型的辐射是为了显示手机辐射没有那么危险。故选C。6B推理判断题。根据倒数第二段中“Some argue that when it comes to human health, however, you cant be more concerned, even if the risk is only small. For those people,
31、an earphone is advised when they are making phone calls and the time spent using mobile phones can be limited.然而,一些人认为,当涉及到人类健康时,即使风险很小,你也应该担心。对于这些人来说,当他们打电话时,建议使用耳机,而且使用手机的时间是有限的。”由此推知,But dont worry: theres no need to take bananas off the menu.中的but“但是”表示转折,作者在暗示人们“没有必要由于手机的辐射丢弃它。”故选B。.语法填空A recen
32、t survey shows that storytelling ranks before television or video games among pastimes (消遣) for kids. The survey was carried out among 500 children aged 34 in Britain, of _1_over threequarters said they wished their parents could read to them more often. Almost twothirds of the kids said reading a s
33、tory with their parents helped them sleep _2_(well) and more easily. According to the survey, there are two ways for parents _3_ (become) good storytellers. They can use _4_ (fun) voices to show different characters in a story. They can also make their own special sounds to keep the story_5_(interes
34、t) and attractive. When Mom and Dad arent at hand, over 30% of kids would like to hear_6_bedtime story from famous people like HarryPotter star Daniel Radcliffe. Other movie stars like Zac Efron, Miley Cyrus and Emma Watson _7_(welcome) by children, too.“_8_can be very difficult for parents to find
35、the time to read with their children. But these moments can help build close relationship _9_parents and children, and also can play an important part in their childs _10_ (develop),” said child psychologist Woolfson.答案与解析本文是一篇说明文。一项调查显示,孩子对听故事的兴趣要大于看电视或者玩视频游戏。文章通过一些数据告诉人们孩子喜欢听故事,同时,父母和孩子一起读故事也可以让他们
36、之间建立更亲密的关系。1whom考查定语从句的引导词。句意:这项调查是在英国500个3至4岁的孩子中间进行的,其中超过四分之三的孩子说,他们希望父母能经常给他们读故事。分析句子结构可知,逗号后的句子是一个定语从句,解释说明先行词500 children,引导词在从句中作介词of的宾语,且指代先行词,故用whom来引导。2better考查副词的比较级。句意:差不多有三分之二的孩子说,跟父母一起读故事能帮助他们睡得更香、更易入睡。根据下文中的比较级more easily可以推断,设空处也用比较级。故填better。3to become考查非谓语动词。句意:根据这项调查,有两个让父母成为讲故事好手的
37、方法。“There ben.to do”结构中,动词不定式作后置定语修饰名词,表示将要发生的事。根据句意可知,此处填动词不定式to become。4funny考查词性转换。句意:他们可以用一些有趣的声音来表现故事中不同的角色。修饰名词用形容词形式。故填名词fun的形容词形式funny,意为“有趣的”。5interesting考查词性转换。句意:他们也可以用自己特有的声音使故事有趣,有吸引力。在“keep sth.adj.”结构中,形容词作宾补;并列连词and连接两个相同词性的成分,故此处用形容词interesting “有趣的”,修饰物。6a考查冠词。句意:当父母不在身边时,超过30%的孩子喜
38、欢从一些名人那里听到睡前故事,比如哈利波特的主角丹尼尔拉德克利夫。根据句意可知,这里泛指一个故事,故填不定冠词a。7are welcomed考查动词的语态和主谓一致。句意:其他的电影明星像扎克埃弗龙、米利赛勒斯和埃玛沃森也深受孩子们喜欢。主语是复数名词stars,且动词welcome与主语之间为动宾关系,故填被动形式are welcomed。8It考查代词。句意:父母很难找到时间和孩子们一起读故事。“It isadj.for sb. to do sth.”结构中,it是形式主语,动词不定式短语是真正的主语。故填代词It。9between考查介词。句意:但是这些时刻有助于父母与子女建立亲密的关系,同时对孩子的发展也很重要。between . and . 为固定搭配,意为“在和之间”。10development考查词性转换。名词所有格后接名词形式。故填动词develop的名词形式development “发展”。