1、Section Warming Up & Reading ().单句语法填空1. Li Hong didnt break the cup _(deliberate);he just did it by accident.2. The scientist made _(admire) achievements in his field through years of hard work.3. Im _(delight) to hear the news that my idol Lin Xinru has found her true love finally.4. After the mee
2、ting,Mr Green returned to the office and _(inform) Mary of their decision.5. The young man was found _(guilt) of the crime and was sentenced to three years in prison.6. Dont you think the knowledge _(acquire) outside the classroom is also of great use to you?7. Some experts came to the village where
3、 an earthquake had happened and _(assess) the damage.8. Have you ever had a case where your application was totally ignored after you _(submit) it?9. His little daughter is so _(gift) in music.Shes able to sing the song after listening to it for only once.10. Mr Smith fired one of his _(assist) beca
4、use he often failed to finish the tasks assigned to him on time.答案1deliberately2.admirable3.delighted4informed5.guilty6.acquired7.assessed8submitted9.gifted10.assistants.单句改错1. Never will Zhou Yang forgot his first assignment at the office of a popular English newspaper._2. His discussion with his n
5、ew boss, Hu Xin was to strong influence his life as a journalist._3. Were delighting youre coming to work with us._4. Not only I interested in photography,but I took an amateur course at university to update my skills._5. Only if you ask many different questions will you acquire all the informations
6、 you need to know._答案1forgot 改为 forget2.strong 改为strongly3delighting 改为delighted4.第一个I 之前加was5informations 改为 information.阅读理解ALondon (CNN) There is no Godthats the conclusion of the celebrated physicist Stephen Hawking, whose final book is published Tuesday.The book Brief Answers to the Big Questio
7、ns, which was completed by his family after his death, presents answers to the questions that Hawking said he received most during his time on Earth.Other bombshells the British scientist left his readers with include the belief that alien life is out there, artificial intelligence could outsmart hu
8、mans and time travel cant be ruled out.“There is no God. No one directs the universe,” he writes in the book.“For centuries, it was believed that disabled people like me were living under a curse by God,” he adds. “I prefer to think that everything can be explained another way, by the laws of nature
9、.”While Hawking spoke of his lack of belief in God during his life, several of his other answers are more surprising.“There are forms of intelligent life out there,” he writes. “We need to be cautious about answering back until we have developed a bit further.”“Travel back in time cant be ruled out
10、according to our present understanding,” he says. He also predicts that “within the next hundred years we will be able to travel to anywhere in the Solar System.”In remarks prepared by Hawking and played at the launch of the book in London on Monday, the scientist also turned his attention to the wo
11、rld he was leaving behind. His greatest concern, his daughter said, “is how divided weve become,” adding,“He makes this comment about how we seem to have lost the ability to look outward, and we are increasingly looking inward to ourselves.”Hawkings final message to readers, though, is a hopeful one
12、. Attempting to answer the question “How do we shape the future?”, the scientist writes, “Remember to look up at the stars and not down at your feet.”1Which question is NOT probably included in the book Brief Answers to the Big Questions?AIs there Alien life? BDoes the solar system exist?CIs time tr
13、avel possible? DDoes anyone direct the universe?2Hawking mentioned his disability in his book to_Ashow his confidence Bcomplain of GodCtell readers about his hardship Dsupport his disbelief in God3What was Hawking most concerned about?AArtificial intelligence will outsmart humans. BAlien life will c
14、ome to the earth some day.CTechnology will destroy the world. DHuman beings are not united.4What did Hawking suggest human beings do?AContact alien life. BExplore the universe.CDevelop the earth. DRespect artificial intelligence.答案与解析本文是一篇新闻报道。CNN报道了霍金的新书“Brief Answers to the Big Questions”,霍金在这本书中解
15、答了人们之前提出的一些问题并提出了自己的个人观点。1B细节理解题。根据第二段“Other bombshells the British scientist left his readers with include the belief that alien life is out there, artificial intelligence could outsmart humans and time travel cant be ruled out.”和第三段第一句“ There is no God. No one directs the universe,he writes in the
16、 book.”可知霍金在“Brief Answers to the Big Questions”中解释了外星人、人工智能、时间旅行以及宇宙主宰等问题,并没有涉及太阳系是否存在。故B项正确。2D推理判断题。根据第三段后两句“For centuries, it was believed that disabled people like me were living under a curse by God, he adds. I prefer to think that everything can be explained another way, by the laws of nature.
17、”可知霍金认为世界上的所有事情都可以用自然法则来解释,例如像他这样的残疾也是有科学原因的,而不是受到上帝的诅咒。所以他提到自己的残疾是为了支持自己的不信仰上帝。故D项正确。3D细节理解题。根据第六段第二句“His greatest concern, his daughter said, is how divided weve become,”可知霍金最大的担忧是人类的分裂,也就是人类的不团结,故D项正确。4B推理判断题。根据最后一句“Remember to look up at the stars and not down at your feet.”可知霍金建议人们要仰望天空而不是低头看地。
18、他建议人们更多探索宇宙,故B项正确。B(2018年高考课标课标卷)While famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage.Their effort
19、s have been proven fruitful. Wang Shu, a 49yearold Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prizewhich is often referred to as the Nobel Prize in architectureon February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.Wang serves as head of the Architecture Department at the China
20、 Academy of Art (CAA). His office is located at the Xiangshan campus(校园) of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations.The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the compl
21、ex architectural space and abundant building types. The curves(曲线) of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view.Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into wall
22、s, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements(元素)Wangs works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese archite
23、cture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. “That is only evidence that traditions once existed,” he said.“Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from
24、the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created, ” he said.“Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what
25、 they really are, ” said Wang.The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty, he said.5Wangs winning of the prize means that Chinese architects are _Afollowing the latest world trendBgetting international recognitionCwo
26、rking harder than ever beforeDrelying on foreign architects6What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?AIts hilly environment.BIts large size.CIts unique style.DIts diverse functions.7What made Wangs architectural design a success?AThe mixture of different shapes.BThe balance of East a
27、nd West.CThe use of popular techniques.DThe harmony of old and new.8What should we do about Chinese traditions according to Wang?ASpread them to the world. BPreserve them at museums.CTeach them in universities. DRecreate them in practice.答案与解析这是一篇新闻报道。文章主要报道了中国建筑设计师王澍在其作品中融合中国传统建筑文化,获得了建筑界的诺贝尔奖普利策奖,
28、这让中国建筑现在得到了国际认可。5B推理判断题。根据文章第二段的内容可知,王澍获得2012年普利策奖,而普利策奖相当于建筑界的诺贝尔奖,他是第一个获此奖的中国人,故推知中国建筑现在得到了国际认可。故B项正确。6C细节理解题。根据文章第四段对CAA校园的描述可知,它的设计风格独特,与大多数中国大学的校园很不同,许多游客对复杂的建筑空间和丰富的建筑类型感到吃惊,故C正确。7D细节理解题。根据文章第六段1995年普利策奖的获得者Tadao Ando的评语可知,王澍设计的成功之处是把中国传统元素融入现代设计,并保持两者的和谐,故D正确。8D推理判断题。根据文章最后一段和倒数第三段中“In fact,
29、tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created”可知,传统的研究要与实践相结合,故D正确。.短文改错Dear Peter,Thank you so much for inviting me to take part in the winter camp organizing by your school in the coming winter holiday. Quite interested, I am writing to learn about
30、farther details.Above all, I wonder that it is convenient for you to inform me for the specific schedule in advance. Besides, this will be my first experience to participate such a activity. Would you be kind enough to offer any suggestions on whose items I specially need to take it with me?I am really excited and look forward to it. I would appreciate it if you could give me a reply at your earliest convenient.Yours,Li Hua答案 Yours,Li Hua