1、课后限时作业(十)语言知识练 .单句语法填空1It is reported that thirty people were killed in a _collision_(collide) on the railway yesterday.2The society today offers the young generation more chances to show _off_ their talent and skills.3Mr Collins undertook _to_look_(look) after the children so that his wife could go
2、 to the club with two of her friends.4In America, presidential _elections_(elect) are held every four years.5While _crossing_(cross) the street, he was knocked over by a car.6The Great Wall of China _dates_(date) from the Qin Dynasty.7We have asked the neighbours to keep _an_ eye on the house for us
3、 while we are away.8She picked _up_ some Spanish when she was living in Mexico.9Lost in thought, he almost knocked _into_ a man who carried a heavy box.10Ill leave you _to_undertake_(undertake) an important mission.课文语法填空Every year 1._thousands_(thousand) of tourists flock to China with the latest e
4、dition of Chinas “Lonely Planet” guidebook in their hands.But often it is the hutongs 2._that_ leave the strongest 3._impression_(impress)Hutongsthe many little 4._alleys_(alley) that connect the rectangular courtyards of traditional housesare 5._a_ feature of ancient Chinese.By 6._connecting_(conne
5、ct) peoples homes, the hutongs in fact connected peoples lives.They supported each other and shared the joy 7._and_ sadness of everyday life, no doubt sharing recipes, borrowing mops, and burning fragrant incense together.Towards the end of the Qing Dynasty, the conditions in Beijings hutongs went d
6、own as the political situation cast a dark cloud 8._on_ Chinas economy.The 9._turning_(turn) point came when the Peoples Republic of China was set up.Conditions improved a great deal and the government undertook the preservation of many of the oldest hutongs.Hutongs are still an important part of Be
7、ijing life and it is not 10._surprising_(surprise) that tourists love the hutongs.高考题型练.阅读理解The ancient Mayan civilization collapsed due to a centurylong drought, new research suggests.Minerals taken from Belizes famous underwater cave, known as the Blue Hole, as well as lagoons(环礁湖) nearby, show th
8、at an extreme drought occurred between 800 AD and 1000 AD, right when the Mayan civilization ended. After the rains returned, the Mayans moved northbut they disappeared again a few centuries later, and that disappearance occurred at the same time as another dry period, the sediments(沉积物) reveal.Alth
9、ough the findings arent the first to tie a drought to the end of the Mayan culture, the new results strengthen the case that dry periods were indeed the cause.Thats because the data come from several spots in a region central to the Mayan heartland, said study coauthor Andr Droxler, an Earth scienti
10、st at Rice University.From 300 AD to 700 AD, the Mayan civilization flourished in the Yucatan peninsula(尤卡坦半岛)These ancient Mesoamericans built great pyramids, mastered astronomy, and developed both a writing system and a calendar system, which is famous for predicting that the world would end in 20
11、12.But in the centuries after 700 AD, the civilizations building activities slowed and the culture fell into war and unrest.The evidence for a drought has been growing in recent years. A 2012 study in the journal Science analyzed a 2 000yearold stalagmite(石笋) from a cave in southern Belize and found
12、 that sharp decreases in rainfall coincided with periods of decline in the culture.But the data came from just one cave, which meant it was difficult to make predictions for the area as a whole, Droxler said.To look for signs of drought, the team drilled the sediments in the Blue Hole of Lighthouse
13、Lagoon, as well as one in the Rhomboid reef.The lagoons surrounded on all sides by thick walls of coral reef. During storms or wetter periods, excess water runs off from rivers and streams, overtops the retaining walls, and is deposited in a thin layer at the top of the lagoon.From there, all the se
14、diments from these streams settle to the bottom of the lagoon, piling on top of each other and leaving a record of the historical climate.The team found that during the period between 800 AD and 1000 AD, when the Mayan civilization collapsed, there were just one or two tropical cyclones(气旋) every tw
15、o decades, as opposed to the usual five or six.After that, the Mayans moved north, building at sites such as Chichen Itza, in what is now Mexico.语篇导读本文为说明文。新研究发现:古玛雅文明的消失与长达一个世纪的干旱有关。1What happened after an extreme drought between 800 AD and 1000 AD?AThe Mayans were suffering a heavy flood.BThe Maya
16、ns suddenly disappeared from the earth.CThe Mayans were often attacked by tropical cyclones.DThe Mayans moved to places in what is now called Mexico.解析 D细节理解题。根据第二段第二句中的After the rains returned, the Mayans moved north和最后一段最后一句可知, 随着干旱的发生, 玛雅人迁移到如今称为墨西哥的地方, 故选D项。2What is the main idea of Paragraph 4?
17、AThe achievements of the Mayan civilization.BThe prediction the Mayan civilization made.CThe effects the Mayan civilization had on humans.DThe background where the Mayan civilization began.解析 A段落大意题。根据第四段第一句以及后面的例子可知, 本段主要介绍玛雅文明繁荣时期所取得的成就, 故选A项。3Why did the team drill the sediments in the Blue Hole
18、of Lighthouse Lagoon?ATo learn how the Blue Hole came into being.BTo know what lies on the bottom of the lagoon.CTo study the record of the historical climate.DTo see how excess water runs off from rivers and streams.解析 C细节理解题。根据第七段第一句和最后一句中的leaving a record of the historical climate可知选C项。4What did
19、Droxler think of the analysis of the 2 000yearold stalagmite?AAmazing. BRidiculous.CReasonable. DUnreliable.解析 D推理判断题。根据第六段最后一句可知, 这项对2 000岁的石笋所作的分析研究只是来自一个洞穴的数据, 很难对整个地区做出正确的预测, 故选D项。unreliable不可靠的。.完形填空I guess you can say Im not healthy.I throw up almost everything I _1_, and I have no idea what i
20、s going on with my body in the_2_ of doing it.Im 17 years old, and I have been suffering from this_3_ for about 6 months.That doesnt seem like a_4_ time, but those 6 months feel like 6 years.I was never_5_ or even close to it.Ive always been short and in shape, but it_6_ me every time to see a reall
21、y pretty girl because I_7_ think, “Why cant I_8_ like that?” Also, the town I live in is full of drugs, _9_, and drinking, and Ive fallen into all of those.Im tired of the_10_ that I have been living.My parents are_11_ in me and practically think Im a failure.Im always worried if my trousers are goi
22、ng to_12_ me the next day.And on top of that, Im_13_ friends because they think Ive changed.Bulimia(暴食症) is a black hole that, _14_ you have entered, it is extremely hard to get out.And if you do get out, you are so_15_.I hope that someday I can say Ive_16_ from this terrible thing, because all I wa
23、nt to do is to live my life and not to have to_17_ my weight all the time.At the point where Im going, I might end up in the_18_, and that is what frightens me most.All I can do is to try and get the_19_ I need.However, I know the best help comes from my heart and the actual need within me to_20_ th
24、is illness.1A.remember Bsee Cread Deat 2.A.experiment Bpurpose Cprocess Dplan 3.A.accident Billness Closs Dpunishment 4.A.free BmeaningfulCbad Dlong 5.A.fat Brude Csick Dwrong 6.A.shocks Bkills Cexcites Dencourages 7.A.always Bsometimes Calso Deven 8.A.feel Blook Csound Dtaste 9.A.parties Bmatches C
25、lessons Dlectures 10A.dream Bbelief Clife Dfood 11A.pleased BhonestCinterested Ddisappointed12A.carry Bsupport Cfit Dattack13A.blaming Blosing Cvisiting Dmaking 14A.once Balthough Cunless Dbecause15A.friendly Blovely Cbusy Dlucky16A.suffered Breturned Crecovered Dseparated 17A.add to Bworry about Ct
26、alk about Ddepend on 18A.hospital Bschool Chouse Dstation19A.education Bspace Chelp Dmoney 20A.catch Bspread Cforget Dstop语篇导读本文为记叙文, 主要讲述了作者作为一名暴食症患者身患暴食症后的痛苦感受。1解析 D此处的eat与上文中的throw up相对应, 作者将吃进的大部分食物又都吐了出来。2解析 C作者不知道自己的身体在这个“过程”(process)(吃然后吐的过程)中到底怎么了。3解析 B上文中的suffer from给出了暗示, 从本文最后的illness也可看出
27、。4解析 D根据空处后面的those 6 months feel like 6 years可知, 虽然6个月的时间看似不算长(long), 但对作者而言就像6年一样煎熬。5解析 A根据下一句中的in shape可知, 作者以前不胖(fat)。6解析 B作者每次见到漂亮的女孩, 都感觉非常痛苦难受, 故kill符合题意。kill使痛苦;使受折磨。7解析 A每当看到那些漂亮的女孩, 她总会有这样的想法。always总是, 符合题意。8解析 B句意:为什么自己不能像她那样好看呢?look like看起来像, 符合题意。9解析 A此处与空前的drugs和空后的drinking构成并列。作者所住的小镇里
28、都是吸毒、狂欢和酗酒的人。parties狂欢聚会。10解析 C作者厌倦了自己的生活方式。此处为live alife搭配。11解析 D根据空后的a failure可知, 父母对作者很失望(disappointed), 他们认为她很失败。 12解析 C作者心理负担很重, 一直担心第二天自己的裤子是否还“适合”自己, 即担心自己变胖, 第二天裤子就穿不下了。fit sb(衣服)合某人的身。13解析 B最糟糕的是, 因为作者行为和外貌上的变化, 朋友们在离她而去。blame责备;lose失去;visit拜访;make交(朋友)。lose符合题意, 故选B项。14解析 A暴食症就犹如一个黑洞, 一旦你掉
29、进去, 就会万劫不复。once一旦, 引导条件状语从句。15解析 D如果你真的能克服暴食症(走出暴食症这个黑洞), 那你就很幸运了(lucky)。16解析 C作者真的希望有一天自己能康复, 不再暴食。recover from从康复。17解析 B根据上文中的Im always worried可知, 作者想过属于自己的正常生活, 不用再每天为自己的体重担心(worry about)。depend on依靠;取决于。18解析 A根据空前的end up可知, 作者认为也许自己会病重住院(in the hospital)。19解析 C根据下一句中的the best help提示可知, 此处指的是得到自己所需要的帮助(help)。 20解析 D作者知道最好的帮助源于自己的内心, 源于自己对戒除(stop)暴食症的强烈需求。