1、Section Warm up & Lesson 1ComprehendingA卷 阅读理解AThere are a few fresh bookgroup ideas for improving your gatherings. Start one of your own or join one that surprises and delights you.The UnderOneHourofReading ClubJoanna Goddard always wanted to join a reading club, but she knew she was a slow reader
2、and that shed never finish a 300page novel. Her idea? Start a club based on something that takes only 45 minutes to read. She says, “Articles are reallife, which makes them easier to relate to.”And the ideas discussed in those articles from magazines tend to be controversial, which leads to lots of
3、fun, even heated debate.The ChooseYourOwnNovel Club (with a Side of Pizza)If youre the kind of person who buys many novels but youre still trying to finish the book you started in 2004, this club is for you. Tiffany Sun just couldnt find the time, energy or willpower to read. She and a friend decide
4、d to approach reading like “dieting, where you have a friend who keeps you on track with your eating plan, because shes doing it, too”. Once everyone finishes three books, the group will go out for pizza to talk about their choices and experiences. “Frankly speaking, without the pizza, I dont think
5、any of us would make it all the way to The End month after month,” Sun says.The Club That Shares the Same DNAWhen your family are on holiday together, try presenting each member with the same book. As the family hang by the fire at night or stay around the coffeepot in the morning, theyll read. At n
6、ight, over dinner, the group will also have something relatively safe and attractive to discuss, as opposed to talking about exactly how dry the turkey is.【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了几个别具一格的读书俱乐部。1How does Joanna Goddard solve her reading problem?ABy reading short articles.BBy changing her reading club.CBy ma
7、king herself more patient.DBy improving her reading speed.A解析:细节理解题。根据第一个读书俱乐部描述中的Start a club based on something that takes only 45 minutes to read.可知,她选择的是碎片化的阅读,即不用花太多时间就可读完的短篇文章。2Tiffany Sun compares reading to dieting in that both of them Abenefit our healthBcause physical painsCrequire time an
8、d energyDneed outside motivationD解析:细节理解题。根据第二个读书俱乐部描述中的like “dieting, where you have a friend who keeps you on track with your eating plan, because shes doing it, too”可知,读书与减肥的共同点就在于两者都可以有一个做同样事情的朋友,相互监督,相互鼓励,才能坚持下去。3What is the main feature of the last reading club?AAll members are strangers.BAll
9、members read the same book.CIts members never talk about food at mealtimes.DIts members often go on holiday with family members.B解析:细节理解题。根据最后一个读书俱乐部描述中的When your family are on holiday.the same book.可知,其主要特点就是大家同读一本书,这样大家就有了共同的话题。BA rainforest is an area covered by tall trees with the total high rai
10、nfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16. Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover,these areas would reflect more heat into the atmosphere, wa
11、rming the rest of the world. Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns,potentially causing certain natural disasters all over the world.In the past hundred years,humans have begun destroying rainforests in search of three major resources: land for crops,wood for paper and
12、other products,land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot of carbon dioxide in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit
13、.There are two main reasons for this. Firstly,when people cut down trees,generally they can only use the land for a year or two. Secondly,cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now,but in the long run it actually reduces the worlds wood supply.Rainforests are o
14、ften called the worlds drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. However,fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the worlds shrinking(萎
15、缩的) rainforests.【解题导语】本文讲述了热带雨林在人们生活中的重要作用。号召大家保护雨林,不要乱砍滥伐。4Rainforests can help to adjust the climate because they Areflect more heat into the atmosphereBbring about high rainfall throughout the worldCrarely cause the temperature to drop lower than 16Dreduce the effect of heat from the sun on the e
16、arthD解析:细节理解题。根据第一段第二句Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate.可知,热带雨林对气候有很大的影响。故选D项。5What does the underlined word “this” in the third paragraph refer to?AWe will lose much more than we can gain.BHumans have begun des
17、troying rainforests.CPeople have a strong desire for resources.DMuch carbon dioxide comes from burning rainforests.A解析:代词指代题。根据第二段最后一句People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.可知,人们这样做会得不偿失的。故下一段的画线单词指的是“我们会失去更多”。6It c
18、an be inferred from the text that Awe can get enough resources without rainforestsBthere is great medicine potential in rainforestsCwe will grow fewer kinds of crops in the gained landDthe level of annual rainfall affects wind patternsB解析:推理判断题。根据第四段More than 25% of the medicines we use today come f
19、rom plants in rainforests. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the worlds shrinking(萎缩的) rainforests.可知,热带雨林里有很多药用植物可供我们开发利用。故选B项。7What might be the best title for the text?AHow to Save RainforestsBHow to Protect NatureCRainforests and the EnvironmentDRainf
20、orests and Medical DevelopmentC解析:标题归纳题。本文在第一段就点出了主题:热带雨林对气候的影响很大。下文介绍了具体的情况。故选C项。CMexican weddings are deep in customs and traditions. Many customs still repeat in Mexican weddings as far back as seven centuries. Weddings are usually held in a Roman Catholic Church. The bride and groom stand or kne
21、el at the church. Family and Godparents play a leading role in the ceremony.In Mexico, the couple choose those who would be “mentors” for themselves during the wedding. They are usually people who have played a powerful role in the life of the bride and groom or their parents. Sometimes, in most pop
22、ular houses or towns, the couple also choose the “sponsors” who can support them and pay partly for the wedding.Mexican brides have various choices for their wedding dress. Wedding dresses can vary from simple cotton silk to embroidery(刺绣) fabric. But some brides prefer a traditional wedding. There
23、is a tradition where the bride sews three ribbons, yellow, blue, and red in her underwear for good luck. The ribbons are meant to ensure food, money and passion in the coming years, and yes, no one else can see, but it is a part of the traditions and preparations. In more modern families, the bride
24、would only wear a blue color.In a tradition dating back to ancient Rome, the groom gives the bride 13 coins at the ceremony. The gift of the pieces is blessed by the priest(牧师) in Catholic ceremonies and is supposed to represent the grooms promise to support his wife throughout their life together a
25、nd the acceptance means her promise to take care of him.In most traditional cities, the wedding menu may include chicken or pork, fresh dishes of rice, and beans. But menus can get very fancy if the budget allows. In weddings and social events in the Huasteca region, a large tamale called zacahuili
26、is cooked overnight in a hole in the ground and then distributed between 50 and 150 people. It is made of corn powder, butter, peppers and the ground pork.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了墨西哥婚礼的一些风俗习惯。8Who are most likely to be chosen as “mentors”?AEducated people who can take charge of the wedding.BRich people
27、who can pay for the whole wedding.CPeople who mean a lot to the new couple.DPeople who have a high social position.C解析:细节理解题。根据第二段的They are.their parents.可知,这些人通常是对这对新人或者他们的父母很重要的人。9How would a bride ensure good luck?ABy wearing a beautiful wedding dress.BBy choosing a traditional wedding.CBy avoidi
28、ng wearing blue clothes.DBy sewing ribbons in her underwear.D解析:细节理解题。根据第三段的There is.good luck.可知,新娘的贴身衣物上会缝制三条丝带,以求好运。10What do the 13 coins at the ceremony stand for?AResponsibility.BWealth.CLoyalty. DHealth.A解析:推理判断题。根据第四段的is supposed to.take care of him可推测,13枚硬币代表着夫妻间的“责任”。11What is the text mai
29、nly about?AHow to attend a Mexican wedding.BVarious facts about Mexican weddings.CChanges Mexican weddings have experienced.DWhat people eat and drink at a Mexican wedding.B解析:主旨大意题。文章主要介绍了墨西哥婚礼的一些风俗习惯。 七选五Because of work, school or family responsibilities, many people have no time to take an extend
30、ed vacation. 1. Therefore, there is one popular choice for thema mini vacation.A mini vacation is a one to three days getaway. Unlike the standard vacation, it doesnt require weeks of planning and neednt cost much. 2. You will have the chance to get your mind off work and take a break from your regu
31、lar routine.Quite often, a mini vacation is scheduled around an official holiday or school break, in order to avoid taking too many personal days off from work or having to pull children out of classes. A typical long weekend could start after work or school on Friday and end the night before a regu
32、lar schedule comes again. Time is really limited. 3. An overnight trip to an amusement park nearly could be considered a mini vacation. It has advantages. People can enjoy an inexpensive vacation from the stresses of work or school. 4. Many people are surprisingly unaware of interesting attractions
33、located within a few hours of their hometowns, but local hotels and visitor centers often have lots of informational booklets on local attractions.5 It includes minimal(最少的) packing and little gas. Other costs may include entry fees of the attractions, hotel reservations, meals and souvenirs. Some v
34、acationers on limited budgets may be able to stay overnight with relatives or friends. They can also save money by purchasing inexpensive meals at local stores or fast food restaurants.AStop at any scenic spot that looks interesting.BA mini vacation generally calls for less money.CBut it will still
35、provide the same basic content of any trip.DA mini vacation is also sometimes annoying to prepare for.ESo people usually look for destinations within a few hours of their homes.FBesides, they are still able to drive back home for emergencies if necessary.GOthers may have the time, but not have the m
36、oney to travel for a week or longer.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了当下受人们欢迎的迷你假期。1G解析:此空设于段中,与前文形成对比。前文说许多人没有时间去度长假,故选项Others may.week or longer.符合语境,说明有的人不能度长假是由于没有足够的钱。2C解析:此空设于段中,与前文形成转折关系。前文说迷你假期不需要数周的计划且花费少,故选项But it.any trip.符合语境,说明虽与长假不同,但迷你假期也可以有跟长假一样的乐趣。3E解析:此空设于段尾,与前文形成因果关系。前文说迷你假期时间有限。故选项So people us
37、ually.their homes.符合语境,说明人们由于时间有限通常会选择离家较近的目的地。4F解析:此空设于段中,与前文形成递进关系。前文说迷你假期经济实惠且同样能让人放松心情。选项Besides,they are.if necessary.符合语境。除此之外,人们还可以在紧急情况出现时立即返回家中。这都是迷你假期的好处。5B解析:此空设于段首,是本段的主题句。本段后面的内容主要介绍了迷你假期的费用,且说明了迷你假期不需要花费很多钱。故选项A mini.less money.符合语境。B卷 阅读理解In some minutes, I will arrive at the airport
38、to start the long trip to Santiago in Chile and then on down to Puerto Williams at the bottom of South America. From there it will be a twoday sail across the Drake Passage to Antarctica.I have been looking forward to this expedition(探险) for a long time. Well be flexible to operate in the best light
39、 of the day and to explore the places we choose. Being the first expedition of the season means we would encounter really fantastic ice and snow conditions on the Peninsula. If you follow my blog, then you will know Ive written a series of long articles on How to Choose a Photographic Expedition to
40、Antarctica over the past months. Everything about this expedition has been designed with the photographer in mind first and foremost.I like to do a post of what equipment I am taking with me on an expedition. After much soul searching, and a lot of hesitation, I have decided not to take my underwate
41、r housing and Polecam system with me on this expedition. Simply put, I dont feel I have enough experience with the underwater system now to maximize any opportunities to present them.Antarctica is a difficult place to operate and photograph, and trying to work with equipment with which you are unfam
42、iliar is at best problematic and at worst a complete waste of time. It would certainly result in missing other opportunities. Underwater work in Antarctica is simply going to have to wait until such time as I have become more familiar with the housing controls and the slight difference in working un
43、derwater. Without the burden of the underwater equipment, I can focus on work on land and bring a good range of equipment to work with.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者即将去南极摄影和探险,描述了选择带什么样的设备的心理过程。1Where was this article most probably finished?AAt home.BAt the airport.COn board the plane.DOn the way to the airport.
44、D解析:推理判断题。根据文章第一段的In some minutes, I will arrive at the airport to start可推断,作者写这篇文章的时候应该是在去往机场的路上。2What do we learn about the authors expedition?AIts the first expedition in her life.BShe cant choose her destinations.CIts mainly to explore and photograph.DShe doesnt know what to expect out of it.C解析
45、:细节理解题。根据第二段的Well be flexible to operate in the best light of the day and to explore the places we choose.以及后文的内容,可推断作者去南极主要是去探险和摄影的。3What does the author most probably like doing in her spare time?AWriting posts on her blog.BDesigning camping equipment.CPublishing books about Antarctica.DTeaching o
46、thers how to photograph.A解析:推理判断题。根据第二段的If you follow my blog, then you will know Ive written a series of long articles以及第三段的I like to do a post of what equipment可知,作者喜欢在空闲时间写博客。4Why will the author give up taking her underwater housing and Polecam system?ABecause she wants to keep it safe.BBecause
47、she isnt skilled at using them.CBecause she cannot take much equipment.DBecause she has already got other equipment.B解析:细节理解题。根据第三段的I dont feel I have enough experience以及第四段的trying to work with equipment with which you are unfamiliar.waste of time可知,作者不带水下作业设备是因为自己并不熟悉它们,不擅长使用它们。 完形填空Imagine what yo
48、ur life would be like if all of the things that most of us take for granted(理所当然的) were not there. Then imagine that you were a young child living in that environment with no hope and no end of 1 Liz Murray spent her childhood living in such a(n) 2 . Her parents were drug addicts and AIDS patients.L
49、iz 3 , from a very young age, that she was not only going to take care of herself but also her parents. Her parents income was always spent on drugs.When Liz was six, her mother died from AIDS. When she was 15, Liz became 4 and spent the next several years living on the street, or sleeping in subway
50、s all night in order to stay 5 Living in such an environment made it impossible for Liz to 6 school at all.7 she got turned down by many high schools, Liz continued to 8 for an education and was finally 9 into the Humanities Preparatory Academy in Manhattan where she was befriended by two 10 teacher
51、s.When it was time for Liz to 11 college, a teacher suggested that she consider Harvard. He told her, “Sure it would be a 12 , but its not impossible.” What happened next was not fiction but 13 . Liz was accepted by Harvard.Liz stopped her education at Harvard in 2001 to 14 for her father who was si
52、ck with AIDS until he died. Liz later 15 to Harvard and graduated in 2009.She now travels internationally and is a highly soughtafter 16 speaker. She is the founder and director of a company that inspires adults to achieve 17 things in their lives, as Liz has.Her life story was 18 for an original fi
53、lm, Homeless to Harvard: The Liz Murray Story.She is an inspiration to everyone who is 19 enough to cross paths with her. The next time you doubt your 20 to accomplish something that is very important to you, think again. Think of Liz.【解题导语】本文是一篇记叙文。Liz Murray童年饱尝苦难,一度流落街头,然而她勇敢而博爱,一直照顾着自己患病的父母,经过不懈
54、努力考上了哈佛大学。她的故事被改编成电影风雨哈佛路,激励着全世界的人们砥砺前行。1A.sicknessBhardnessChappiness DlonelinessB解析:根据第一段中all of the things that most of us take for granted(理所当然的) were not there以及与此空并列的no hope可知,此处为无尽的“苦难(hardness)”。2A.background BemotionCenvironment DareaC解析:根据第一段中environment可知,Liz正处在上文所述的恶劣的“环境(environment)”里。
55、3A.insisted BlearnedCrequired DsuggestedB解析:根据第二、三段可知,Liz的父母为瘾君子,从小她就“知道(learned)”她不仅要照顾自己还要照顾父母。4A.worthless BhopelessChomeless DindependentC5A.warm BclearCalone DawakeA解析:根据第四段可知,15岁的时候,Liz“无家可归(homeless)”,常常流落街头,在地下人行道里过夜来“取暖(warm)”。6A.graduate from Bknow aboutCleave DattendD解析:根据上下文可知,Liz的生活环境如此
56、窘迫,几乎不可能“上(attend)”学。7A.Because BAlthoughCUntil DSinceB解析:根据下文可知,Liz经过努力继续学业。因此,“尽管(Although)”很多学校拒绝接收她,她依然没有放弃。8A.struggle BmakeCstand DwaitA9A.attracted BinvitedCaccepted DappointedC解析:根据第六段可知,Liz经过不断的“努力(struggle)”,最终被一所高中“接受(accepted)”。10A.curious BinspiringCsatisfying DseriousB11A.access Bapply
57、 toCappeal to DvisitB12A.reach BsecretCdifficulty DpuzzleA解析:根据第七段可知,老师建议她在“申请(apply to)”大学的时候选择哈佛大学,告诉她虽然这所学校对她来说有些“距离(reach)”,但这不是不可能,由此可知,这里的老师“启发(inspiring)”了她。13A.belief BreliefCreality DchallengeC解析:根据最后她被哈佛大学录取可知,申请学校之后所发生的事不是小说故事,而是“事实(reality)”。14A.act BcareClook DallowB15A.returned Bprefer
58、redCtook DstuckA解析:根据上文可知,Liz很有孝心和爱心。在哈佛大学上学期间,她中途休学去“照顾(care for)”患病的父亲,直到他去世后才“返回(returned)”哈佛大学继续学业。16A.practical BmotivationalCpolitical DtechnicalB17A.effective BdifferentCbasic DuncommonD解析:根据倒数第三段可知,Liz毕业后到世界各地去演讲,成为备受人们推崇的“励志(motivational)”演说家,而且创办了公司,旨在激励人们创造“非凡的(uncommon)”成就。18A.admitted B
59、devotedCadapted DusedC19A.suitable BfortunateCinteresting DenergeticB20A.quality BsafetyCability DidentityC解析:根据最后两段可知,Liz的故事被“改编(adapted)”成电影,对每个“有幸(fortunate)”遇见她的人来说都是一种鼓励。下次当你怀疑自己“能力(ability)”的时候,想想Liz的奋斗历程吧。 语法填空If youre like most teenagers, you will probably love to listen to music. Some teena
60、gers like to listen to music when they are studying. But can music help them think 1. improve their memory?Some scientific studies show that 2. (baby) respond to music even before theyre born. Bringing classical music 3. childrens life at an early age can help their brains develop and make them 4. (
61、smart) than those who dont listen to music.Scientists who 5. (study) the phenomenon over the years come to different conclusions. Some scientists believe it may 6. (part) depend upon what youre studying and what type of music you are listening to. Music can help with reading and speaking skills by 7
62、. (improve) the listeners ability to recognize the difference between sounds and better understand language patterns. So music might help you with language arts. But what should you listen to? Some scientists say classical music might be a good choice, as it can tend 8. (calm) the nerves(神经) and hel
63、p you focus. On 9. other hand, listening to loud music that is distracting(分散精力的) can negatively affect you because your mind may 10. (occupy) by the music rather than the matter at hand.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了音乐对于思维或者记忆的影响。1or解析:考查连词。用在疑问句中,表示选择,用并列连词or。2babies解析:考查名词。根据谓语动词形式可判断,主语为复数形式。3into解析:考查介词。
64、根据语境可知,指将音乐引入孩子的生活中。4smarter解析:考查形容词的比较级。根据后面的than those who dont listen to music可判断,用形容词的比较级。5have studied解析:考查动词的时态。over the years意为“这些年来”,表示从现在算起的过去几年,通常与现在完成时连用。6partly解析:考查副词。修饰后面的动词depend,用副词形式。7improving解析:考查非谓语动词。跟在介词by后面,用动名词形式。8to calm解析:考查非谓语动词。tend to do sth.意为“倾向于做某事”。9the解析:考查冠词。固定搭配on the other hand意为“另一方面”。10be occupied解析:考查动词的语态。这里表示被动关系,大脑被音乐所占据,情态动词的被动语态为:情态动词be done。