1、Section Warming Up & Reading ().单句语法填空1. I feel it is your husband who is _(blame) for the spoiled child.2. I tried to follow the _(instruct),but I got confused.3. If _(expose) to very loud music every day,young people may risk going deaf.4. His son is very naughty and has formed some bad habits.I t
2、hink he should cure him _them.5. When I opened the door,I found my father sitting in his chair,completely _(absorb) in the humorous story he was reading.6. The boy, _(suspect) of stealing the money in the drawer,is being questioned by the headmaster.7. As is known to all,Qi Baishi was one of the mos
3、t famous _(paint) in China.8. The two astronauts will carry out a series of _(science) experiments in spaceship.9. Her _(conclude) that the situation would never improve made them upset.10. If measures are not taken,more people in London will died from the _(die) disease答案1to blame2.instructions3.ex
4、posed4.of5absorbed6.suspected7.painters8.scientific9conclusion10.deadly.单句改错1. When I said I ran faster than her, she challenged to me to a race._2. Please announce students that the holidays will begin next Monday._3. Always read the instruction on the bottle carefully and take the right amount of
5、medicine._4. He ran such quickly that we all couldnt catch up with him._5. Neither he nor his parents has seen the film._答案1去掉第一个to2. announce后加to3. instructioninstructions4. suchso5. hashave.补全句子1. I _he was hardworking.从这些事实中我得出他是努力的这一结论。2. Teachers should _ as many real life situations as possibl
6、e.老师们应该让学生尽可能多地接触真实的生活环境。3. _, he decided to have a try.面对挑战,他决定试一试。4. _, the phone is busy.我每次给她打电话,电话都占线。5. It is _I cant finish it on my own.这是一个如此具有挑战性的工作,我自己无法完成。答案1. drew a conclusion/concluded from the facts that2. expose the students to3. Facing the challenge4. Every time I ring her5. so cha
7、llenging a job/such a challenging job that.串点成篇微表达上个月,我们社区发生了一系列(a series of)案件(case)。我们怀疑(suspect)有人从窗户或门口进入到房间。我们从中得出结论(draw a conclusion)应及时关窗锁门。除此之外,我们也提出(put forward)了一些有用的(practical)建议来改正(cure)我们的不良习惯。首先,外出时,不要将这一信息透露(expose)给任何人,其次,门卫应多加注意,最后(in conclusion),大家都应为我们社区承担责任(take the blame for)。_
8、答案A series of cases happened in our community last month. We suspected someone of having entered the room through windows or doors, from which we drew a conclusion that doors and windows should be locked in time. Besides, we also put forward several practical suggestions to cure us of our bad habits
9、. First, you should not expose this information to anyone when out. Second, the guards should pay more attention. In conclusion, everyone should take the blame for our community.阅读理解Many of the worlds most wellknown people were once successful failures. Here are the stories of a few of them. Abraham
10、 Lincoln(18091865)Abraham Lincoln was one of Americas greatest leaders, taking the country through the Civil War(from 1860 to 1865). However, his life was never easy. He started numerous businesses that failed. He went bankrupt twice, and was defeated in 26 campaigns for public office. He later said
11、, “My great concern is not whether you have failed, but whether you are content with your failure.”Vincent Van Gogh(18531890)Van Gogh is one of the most famous and influential painters in the history of Western Art. Hes renowned for paintings such as The Starry Night, The Potato Eaters and Sunflower
12、s. However, during his lifetime, Van Gogh sold only one painting for a very small amount of money. Despite this, he carried on painting, sometimes even going without food so he could complete his collection of over 800 known works. Albert Einstein(18791955)Albert Einstein won the Noble Prize in Phys
13、ics in 1921. However, he wasnt always considered as a “genius”. He didnt speak until he was four, and couldnt read until he was seven. His teachers and parents thought he was slow, so he was expelled from school and couldnt get into the Zurich Polytechnic School. He later famously said, “Success is
14、failure in progress. ”Stephen King(born 1947)Stephen King is one of the bestselling authors of all time, but his first book, Carrie, was rejected by about 30 publishers. Eventually, Stephen threw it in the bin, but his wife fished it out and encouraged him to resubmit it, which he did successfully t
15、his time! 1Which statement is true about Abraham Lincoln? AHe led the American War of Independence. BHe never succeeded in his business. CHe was full of courage and perseverance. DHe is the greatest president of the United States.2Who became famous all over the world after his death? AAbraham Lincol
16、n.BVincent Van Gogh. CAlbert Einstein.DStephen King. 3What was the most likely reason for Albert Einsteins dropping out of school? AHe was too slow to learn. BHe couldnt speak or read. CHis teacher thought he was stupid. DHe didnt obey the school rules.4What do the people in the passage have in comm
17、on? AThey are all Americans. BThey are known for their writings. CThey were born in the same century. DThey all suffered failure before they succeeded.答案与解析1C推理判断题。由第二段中的“However, his life was never easy. He started numerous businesses that failed. He went bankrupt twice, and was defeated in 26 camp
18、aigns for public office. He later said, My great concern is not whether you have failed, but whether you are content with your failure.”可推断出亚伯拉罕林肯充满勇气, 坚持不懈, 选C。2B推理判断题。由第三段中的“However, during his lifetime, Van Gogh sold only one painting for a very small amount of money.” 可推断出梵高是在去世之后, 才闻名于全世界的。3C推理
19、判断题。由倒数第二段中的“His teachers and parents thought he was slow, so he was expelled from school and couldnt get into the Zurich Polytechnic School.” 可推断出爱因斯坦被退学, 最可能的原因就是老师认为他很笨。4D推理判断题。由第一段中的“Many of the worlds most wellknown people were once successful failures. Here are the stories of a few of them. ”可
20、推断出这些人们的共同之处在于他们在成功之前都遭遇了失败。.完形填空(2018年高考课标全国卷)When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person, we usually say “sorry,_1_ number!” and move on. But when Dennis Williams _2_ a text that clearly wasnt intended for him, he did something _3_.On March 19, Dennis got a group te
21、xt _4_ him that a couple he didnt know were at the hospital, waiting for the _5_ of a baby.“Congratulations! But I think someone was mistaken,” Dennis _6_. The baby was born and update texts were _7_ quickly from the overjoyed grandmother, Teresa. In her _8_, she didnt seem to realize that she was _
22、9_ the babys photos with a complete stranger. “Well, I dont _10_ you all but I will get there to take pictures with the baby,” replied Dennis before asking which room the new _11_ were in. Much to the familys surprise, Dennis stuck to his _12_! He turned up at the hospital _13_ gifts for the new mot
23、her Lindsey and her baby boy. Lindseys husband was totally _14_ by the unexpected visit. “I dont think we would have randomly invited him over but we _15_ it and the gifts.”Teresa _16_ a photo of the chance meeting on a social networking website _17_ by the touching words:“What a _18_ this young man
24、 was to our family! He was so _19_ and kind to do this.”The post has since gained the _20_ of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61,500 likes in just three days.1. AunluckyBsecret CnewDwrong2. AreceivedBtranslated CcopiedDprinted3. AreasonableBspecial Cnece
25、ssaryDpractical4. AconvincingBreminding CinformingDwarning5. AwakeupBrecovery CgrowthDarrival6. ArespondedBinterrupted CpredictedDrepeated7. Acoming inBsetting out Cpassing downDmoving around8. AopinionBanxiety CexcitementDeffort9. AcomparingBexchanging CdiscussingDsharing10. AacceptBknow CbelieveDb
26、other11. AparentsBdoctors CpatientsDvisitors12. AdreamBpromise CagendaDprinciple13. AbearingBcollecting CopeningDmaking14. AdiscouragedBrelaxed CastonishedDdefeated15. AadmitBneed CappreciateDexpect16. AfoundBselected CdevelopedDposted17. AconfirmedBsimplified CclarifiedDaccompanied18. ApityBblessin
27、g CreliefDproblem19. AsmartBcalm CsweetDfair20. AsympathyBattention CcontrolDtrust答案与解析本文为记叙文。文章主要讲述了Dennis Williams认真对待陌生人的信息,使陌生人倍受感动的故事。1D考查形容词。根据后文“But when Dennis Williams _2_ a text that clearly wasnt intended for him, he did something _3_”以及后文他所做的事情可以得知,大部分人会回应“拨错号了”。A. unlucky不幸的;B. secret秘密
28、的;C. new新的;D. wrong错误的。故选D。2A考查动词。根据文章第一句“When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person”可以推知,他接到了电话。A. received收到;B. translated翻译;C. copied复制;D. printed印刷。故选A。3B考查形容词。根据后文内容可知,他做了与众不同的事情,所以用special合适。A. reasonable合理的;B. special特别的;C. necessary必要的;D. practical现实可行的。4C考查动
29、词。根据后句“a couple he didnt know were at the hospital, waiting for the _5_ of a baby.”可知,这对陌生夫妇是在告诉他这个消息。A. convincing让人信服的;B. reminding提醒;C. informing通知;D. warning警告。故选C。5D考查名词。根据下文“The baby was born”可知,他们在等候新生儿的到来。A. wakeup醒来;B. recovery恢复;C. growth成长;D. arrival到来。故选D。6A考查动词。根据前句内容可知,这是Dennis的回复。A. r
30、esponded回复;B. interrupted打断;C. predicted预料;D. repeated重复。故选A。7A考查动词短语。根据本句“The baby was born and update texts were _7_ quickly from the overjoyed grandmother, Teresa.”可知,消息很快再次进来。A. coming in进来;B. setting out着手;C. passing down使流传;D. moving around走来走去。故选A。8C考查名词。根据本句“In her _8_, she didnt seem to rea
31、lize that she was _9_the babys photos with a complete stranger.”可知,这位妈妈太兴奋,没有意识到把照片分享给了陌生人。A. opinion观点;B. anxiety焦虑;C. excitement兴奋;D. effort努力。故选C。9D考查动词。根据后文“I will get there to take pictures with the baby, replied Dennis before asking which room the new _11_ were in”可知,Dennis 收到了Teresa发来的照片,所以是她
32、跟陌生人分享了照片。A. comparing比较;B. exchanging交换;C. discussing讨论;D. sharing分享。故选D。10B考查动词。根据前文“Dennis got a group text _4_ him that a couple he didnt know”可知,Dennis不认识他们。A. accept接受;B. know认识,了解;C. believe相信;D. bother打扰,麻烦。故选B。11A考查名词。根据前文可以推知,这对夫妇为新父母。A. parents父母;B. doctors医生;C. patients病人;D. visitors游客。故
33、选A。12B考查名词。根据后文“He turned up at the hospital _13_ gifts for the new mother Lindsey and her baby boy.”可知,他坚守了自己对于新妈妈Lindsey和她的孩子礼物的承诺。A. dream梦想;B. promise承诺;C. agenda会议议程;D. principle原则。故选B。13A考查动词。根据语境可知,他是拿着礼物来的。A. bearing携带,拿;B. collecting收集;C. opening打开;D. making制造。故选A。14C考查形容词。根据unexpected可知,她丈
34、夫是十分惊讶。A. discouraged沮丧;B. relaxed放松的;C. astonished吃惊的;D. defeated打败的。故选C。15C考查动词。根据语境以及后文往网上发帖可知,这对夫妇十分感激Dennis的到来以及带来的礼物。A. admit承认;B. need需要;C. appreciate感激;D. expect期望。故选C。16D考查动词。根据后文“The post has since gained the _20_ of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares
35、 and 61, 500 likes in just three days.”可知,她把照片上传到了网上。A. found发现;B. selected选择;C. developed发展;D. posted发帖。故选D。17D考查动词。根据语境可知,照片后面附着一段感人的文字。A. confirmed确定;B. simplified简化;C. clarified分类;D. accompanied伴随着。故选D。18B考查名词。根据语境可推知,这位母亲认为这位年轻的陌生人来看望宝宝是上帝的祝福。A. pity同情,怜悯;B. blessing祝福;C. relief放松,如释重负;D. probl
36、em问题。故选B。19C考查形容词。根据语境“He was so _19_ and kind to do this.”可知,与kind并列,所以用sweet,表甜美善良。A. smart聪明的;B. calm冷静的;C. sweet甜美的;D. fair公平的。故选C。20B考查名词。根据文章最后一句“The post has since gained the _20_ of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61, 500 likes in just three days.”可知,三天里有184 000人分享,61 500人点赞,所以是引起了极大关注。A. sympathy同情;B. attention关注;C. control控制;D. trust信任。故选B。