1、Section Introduction & Reading and VocabularyComprehending 阅读理解AThe Yangtze River, the biggest river in China, starts with the Tuotuo River at the Roof of the World, QinghaiTibet Plateau, takes in countless rivers, and flows eastward across the inner part of China. With a total length of more than 6
2、,300 kilometers, it marches toward the East China Sea, singing the songs of the four seasons with its waves. The Yangtze River, only next to the Amazon and the Nile, is a cradle that breeds the ancient civilization of the Chinese nation. The Three Gorges have showed the magic workings of nature with
3、 their beautiful mountains and waters. The peaks and rocks on the two sides are telling us the history of the region in the past billion years. Every year, many visitors around the world are attracted by the charming thousandyearlong history of the region, the great ancient relics of human civilizat
4、ion, and the mysterious folk tales. Sandwiched between the mountains, the Three Gorges run across Fengjie and Wushan Mountain in Sichuan Province and Badong, Zigui and Yichang in Hubei Province, extending 193 kilometers long to include Qutang Gorge, Wu Gorge and Xiling Gorge. The City of White Emper
5、or in Fengjie is the important passage of the west part of the Three Gorges. Nanjinguan in Yichang is the important gateway of the east part. Along the banks of the Yangtze River, the high peaks, overhanging rocks tower, rise into the clouds, dangerous cliffs seem to reach the sky, waterfalls are sp
6、raying and sparkling, clouds and thin fogs are curling, rapids and torrents are boiling. On the whole, Xiling Gorge is dangerous for its shallow shores and rapid currents. However, Yichang is regarded by most people as the best start point to tour the Three Gorges. 【解题导语】本文对三峡大坝的地理情况进行了介绍。1The Yangt
7、ze River is important to Chinese people, mainly because _Ait extends its way from the west to the east of ChinaBthe ancient Chinese civilization began hereCthe scenery on both sides is very beautifulDthe Three Gorges is located on itB解析:细节理解题。根据第一段最后一句可知, 长江是中华民族古代文明的发源地。2According to the passage, w
8、hich of the following statements is NOT true? AThe Three Gorges have a total length of 193 kilometers.BThe shapes of the Three Gorges are like sandwiches. CThe Three Gorges are famous for beautiful scenery and relics. DThe Xiling Gorge is very dangerous for ships to sail. B解析:推理判断题。根据第三段“Sandwiched
9、between the mountains”可知, sandwiched是指三峡被夹在群山中间, 而不是说三峡大坝的形状像三明治。3As a tourist, youd better go to _to start your trip to the Three Gorges.ANanjinguan BWushanCBadong DZiguiA解析:细节理解题。根据最后一段中最后一句以及前面的“Nanjinguan in Yichang”可知, 宜昌是游三峡的起点, 而南津关就在宜昌。BMy name is Deirdre Veneracion and I am a paraglider pil
10、ot. Ive been paragliding since I was 11.My dad and I arrive at our local fly site on a June morning. We meet our instructor and spend the first 20 minutes watching the wind cycles. I go through my preflight steps and turn on my radio. At last, I take a step and feel the ground under me fall away. I
11、feel the pressure of my weight on the canopy(伞衣)After 15 minutes of playing with the wind, my father radios me from the place where he is about to take off. “How is the wind?”“Perfect!” I say. Dad takes off behind me.I have done almost 100 flights and yet every flight amazes me just as much or even
12、more than my first. I love the unpredictability of each flight. Every flight is different. After 15 minutes, I decide to land.Now, Im over a rice field. It is a much smaller landing than most landing zones but its possible. Out of nowhere, I feel my canopy become unstable(不稳定的). It loses pressure an
13、d falls directly in front of me. I am falling. I_have_butterflies_in_my_stomach. I pull my brake(制动器) line, in the hope that my wing will get pressure again but it doesnt. I look towards my dad and see that he is also in trouble. Its as if we were inside a washing machine being thrown up and down. I
14、 wont make it to the landing zone in front of me. To my right is a narrow(狭窄的) stream with hardly any water in it. I make my decision: the narrow stream is my best chance of landing safely.As I touch down, I check on my dad and am glad to hear that he is fine. Local villagers come to check on me but
15、, surprisingly, I am uninjured.This is one of those times when we are reminded that no preparation can prevent Mother Nature from surprising us.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者介绍了自己一次有惊无险的滑翔伞经历。4What does the author do before taking off?AShe has a talk with her father.BShe watches the weather.CShe turns off the ra
16、dio.DShe gives instructions.B解析:细节理解题。由第二段中的“watching the wind cycles”可知,作者在起跳之前先观察天气。5What does the attraction of paragliding lie in the authors eyes?AThe pleasant wind.BThe success of each flight.CThe excitement of landing.DThe uncertainty of each flight.D解析:细节理解题。由第四段中的“I love the unpredictabilit
17、y of each flight. Every flight is different.”可知,每一跳都有其不可预测性和独特的一面,这吸引了作者。6What kind of feeling does the underlined sentence in Paragraph 5 probably show?ANervousness. BHappiness.CAnger. DLuck.A解析:推理判断题。由画线句之前提到的作者在坠落及画线句之后提到尝试使用制动器但不管用可推断,作者此时应该很紧张。7What happens in the process of the authors landing
18、?AShe hurts herself.BShe asks her dad for help.CShe sees a washing machine below.DShe changes her mind about the landing site.D解析:细节理解题。作者最初准备在稻田降落,最后改变了主意,选择在一条小溪上降落。 完形填空Travelling alone can be a little frightening. However, this time is _1_. Last week, I had a holiday from work, but all my friend
19、s were occupied and none of them had the same_2_as mine. Such as it was, I still booked a train ride to Toronto and_3_a bed in a hotel for one week.One week by myself? Would I be lonely?Would I be_4_?Quite the opposite! In fact, there are many _5_ that come from travelling alone. Firstly, I was able
20、 to do whatever I wanted. I enjoyed spending hours in museums that might have seemed _6_ to some of my friends. I walked all around the _7_, which some people may have found too exhausting. Instead of _8_ someone else to remember_9_or to suggest activities to do, I discovered my independence and _10
21、_ mapreading skills that I didnt know I had. I could _11_ and go to sleep when I wanted. Being in the safe environment of a hotel with likeminded _12_ also gives a great opportunity to meet new people from all over the world, which can help conquer _13_I found that there were also some disadvantages
22、 of travelling alone _14_ the benefits. I missed having someone to talk to and to _15_ ideas off. Experiences are often more enjoyable if they are _16_, and part of the fun of travelling is the _17_ that you have with your friends or families afterwards. _18_, eating in a restaurant or cooking in th
23、e hotel alone is less fun.I am very_19_ of myself for travelling alone and I had a fantastic time in Toronto. I would rather be by myself than with someone who is lazy and _20_ to deal with in the future!【解题导语】我独自去多伦多旅行的经历告诉我, 尽管一个人的旅行有许多不足之处, 但好处也很多。1A.differentBproperCstrange DdisappointingA解析:A.d
24、ifferent不同的;B.proper适当的;C.strange奇怪的;D.disappointing令人失望的。根据上文“Travelling alone can be a little frightening.”可知, 独自旅行可能是有点令人害怕的, 由However和下文内容可推断, 然而这次是不同的。故选A。2A.work BarrangementCinterest DprofessionB解析:A.work工作;B.arrangement安排;C.interest兴趣;D.profession职业。根据上文“all my friends were occupied”可推断, 所有的
25、朋友都很忙, 他们没有一个人与我有一样的安排。故选B。3A.bought BmadeCstripped DreservedD解析:A.bought买;B.made使;C.stripped剥夺;D.reserved预订。根据下文“a bed in a hotel for one week”可推断, 我仍旧预订了去多伦多的火车, 在一个旅馆里预订了一星期的床位。故选D。4A.tired BdelightedCbored DamazedC解析:A.tired疲惫的;B.delighted高兴的;C.bored枯燥的;D.amazed惊奇的。根据上文的问题“Would I be lonely?”可推断
26、, 独自度过一星期, 是孤独的吗? 是枯燥的吗? 故选C。5A.benefits BresultsCeffects DaccidentsA解析:A.benefits利益, 好处;B.results结果;C.effects影响;D.accidents意外事故。根据上文的“Quite the opposite!”可推断, 恰恰相反, 实际上, 独自旅行有许多好处。故选A。6A.private BuniqueCdissatisfying DdullB解析:A.private私人的;B.unique独一无二的, 独特的;C.dissatisfying令人不满意的;D.dull迟钝的。根据语境可知, 我
27、可以做我想做的任何事情, 我喜欢在博物馆里度过数小时时间, 这可能对我的一些朋友来说是独特的。故选B。7A.hotel BcommunityCcity DcountryC解析:A.hotel旅馆;B.community社区;C.city城市;D.country农村。根据上文提到的“I still booked a train ride to Toronto”可知, 我走过整个城市。故选C。8A.appealing to Brelying onCwaiting for Dfinding outB解析:A.appealing to呼吁, 吸引;B.relying on依靠;C.waiting fo
28、r等待;D.finding out弄清楚。不依靠别人记住方向和建议要做什么活动, 我发掘了我的独立性并开发了我不知道的我所拥有的读地图的能力。故选B。9A.constructions BinstructionsCdestinations DdirectionsD解析:A.constructions建设;B.instructions说明; Cdestinations目的地;D.directions方向; 指示。不依靠别人记住方向和建议要做什么活动, 我发掘了我的独立性并开发了我不知道的我所拥有的读地图的能力。故选D。10A.recovered BdevelopedCreceived Drefre
29、shedB解析:A.recovered恢复;B.developed发展, 开发; Creceived收到;D.refreshed使恢复。我发掘了我的独立性并开发了我不知道的我所拥有的读地图的能力。故选B。11A.come out Bbring backCget up Dturn overC解析:A.come out出现, 出版;B.bring back使回忆起来;C.get up起床;D.turn over移交给。根据语境可知, 我随心所欲地起床和睡觉。故选C。12A.foreigners BnewcomersCcustomers DtravellersD解析:A.foreigners外国人;
30、B.newcomers新来的人;C.customers顾客;D.travellers旅客。根据语境可知, 作者在旅行, 因此推断与志同道合的旅客待在安全的旅馆里提供了见到世界各地的人的好机会, 故选D。13A.loneliness BillnessChomesickness DfearA解析:A.loneliness孤独;B.illness疾病;C.homesickness思乡之情;D.fear恐惧。which指代上文说的, 与志同道合的旅客待在安全的旅馆里提供了见到世界各地的人的好机会, 这有助于战胜独自旅游的孤独。故选A。14A.rather than BdespiteCinstead o
31、f DexceptB解析:A.rather than而不是;B.despite虽然,尽管;C.instead of代替;D.except除了。根据语境可知, 我发现独自旅行虽然有好处但也有一些不利之处。故选B。15A.switch BbreakCbounce DsetC解析:考A.switch转换;B.break打破;C.bounce弹跳; Dset设置。根据语境可知, 此处讲述独自旅行的不利之处, 我不能与人交谈和征求他人意见。bounce ideas off “征求他人意见”。故选C。16A.shared BexploredCshown DexperiencedA解析:A.shared共享
32、;B.explored探索;C.shown表明;D.experienced经历。根据上文可知, 独自旅行错过了与人交谈和征求他人意见, 因此推断与人共享的经历经常会令人更快乐。故选A。17A.guidelines BplansCopinions DmemoriesD解析:A.guidelines指导方针;B.plans计划;C.opinions意见, 观点;D.memories记忆。旅行的部分快乐是你与朋友或者家人的记忆。故选D。18A.However BGraduallyCAdditionally DAltogetherC解析:A.However然而;B.Gradually逐渐地; CAdditionally此外;D.Altogether总而言之。此外, 独自在饭店里吃饭和在旅馆里做饭也不太有趣。故选C。19A.aware BproudCfond DashamedB解析:A.aware知道的;B.proud骄傲的, 自豪的; Cfond喜欢的;D.ashamed羞耻的。我为自己独自旅行感到骄傲, 我在多伦多玩得很高兴。故选B。20A.difficult BrudeCstubborn DsillyA解析:A.difficult困难的;B.rude粗鲁的;C.stubborn顽固的;D.silly愚蠢的。比起与懒惰的和难以相处的人一起旅游, 未来我更愿意独自一人。故选A。