1、2022年高考全国甲卷英语模拟试卷预测卷 第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AZOO CREWTEEN VOLUNTEER PROGRAM Ages 13 -17Passionate about animals and wondering what a zookeepers day is like? Denver Zooa Teen Volunteer Program, Zoo Crew, might be the place for you! We do not offer
2、 one - time volunteer service opportunities for school or court appointed teens.APPLICATIONSThe application will open on January I and close on March 1. Applicants must be at least 13 years old by the first day of training and no older than 17.REQUIREMENTSTeen volunteers: 75 hours of service per sum
3、mer (June through August) with several shifts each month.First -year teen volunteers; three weeks (M - F, mornings or afternoons) of volunteering during the summer to support Summer Safari, Denver Zoos summer camp.All current teen volunteers can choose volunteer year - round, after participating for
4、 at least one summer season. These teens must commit to at least one shift per month, perform position duties as assigned including working outside, communicate with guests and staff independently and alongside other teen and adult volunteers.Junior Crew(Year I in Zoo Crew):Summer Safari; assist cam
5、p instructors with games, zoo tours, and educational activities.Animal Department: assist veteran teen volunteers with daily animal husbandry responsibilities such as cleaning, diet preparation and animal enrichment. Teens 16 or older may also help at theNutrition Center, the Zoos animal kitchen.TUI
6、TION$150 nonrefundable(不退还的)tuition fee(due no later than May I of each year).Download Denver Zoos Tuition Scholarship form. (Scholarship requests are due no later than April 15 each year.)Tuition helps cover costs of Zoo Crew T - shirt uniforms, name tag, daily supervision, program supplies, traini
7、ng and continuing education programs, annual award ceremony, social events and campouts.QUESTIONSFor more information, please call the Program Specialist at 720 - 337 - 1491 or e - mail teen-volunteer( denverzoo org).1. Why is the program held for teens?A. To support Summer Safari only for two weeks
8、.B. To volunteer there with some shifts for a year.C. To know about a zookeepers life in summer.D. To join in the program for a day in the kitchen.2. What should all teen volunteers in Zoo Crew do?A. Change their work every summer month.B. Offer services there for at most 75 lrours.liC. Volunteer ma
9、inly indoor work.D. Work there all by themselves.3. What can Junior Crew get at the program?A. Scholarship twice a year.B. Competition prizes. C. School uniforms. D. Routine guidance.BAugustus Saint-Gaudens and his family immigrated to New York, America, from Dublin, Ireland, in 1848 when he was jus
10、t six months old. As he grew up, Augustus liked racing his friends around the block, buying candies at the store, especially drawingdrawing pictures of the shoemakers at his fathers shoe shop. At the age of 13, his father told him it was time to go to work. Augustus replied, I should like it if I co
11、uld do something which would help me to be an artist. He began as an apprentice to a cameo cutter out of stone and shell, and carved cameos of people, lions, and even the head of Hercules from Greek mythology, when the Civil War had just begun. At 19, with his earnings and his parents support, he tr
12、avelled to Paris and Rome for further training and artistic study. Before he left, he drew a portrait of his mother in pencil and sculpted a small bust(半身像) of his father out of clay. Then, 22-year-old Augustus opened an art studio in Rome and worked on his first life-sized sculpture, called Hiawath
13、a. An art patron was impressed with this sculpture and promised to help Augustus until your genius and labors shall have met with the reward to which I feel they are entitled. In 1876, Augustus was chosen to design a monument to the Civil War hero Admiral David Farragut of the U. S. Navy. Completed
14、five years later, when he was 33, his first major sculpture for the U. S. was unveiled at Madison Square in New York City, the sculptors boyhood home. One art critic called it the best monument of the kind the city has to show. Then the giant Standing Lincoln in Lincoln Park, Chicago in a setting by
15、 architect White, 1884-1887, was considered the finest portrait statue in the U. S. However, in 1900, aged 52, his doctors told him he had cancer. Even though he was often ill, he continued to work at his home and studio in Cornish, New Hampshire. In 1905, President Theodore Roosevelt requested that
16、 Augustus redesign American coinsto convey the strength of the nation. Augustus made lifelike pencil sketches of his coin designs. Yet, Augustus died in August 1907, two months before his l0-dollar and 20-dollar gold coins were issued. Augustus Saint-Gaudens had fulfilled his dream-and more! He was
17、one of the greatest American sculptors not only of his day but also of all time.1.What did Augustus like doing as a child?A.He enjoyed selling candies at the store.B.He enjoyed chasing after his friends at school.C.He liked drawing pictures of his fathers workers.D.He liked going to work as a shoema
18、ker in his fathers shop.2.How did Augustus become a sculptor?A.He received sponsorship from an art critic.B.He sculpted a small bust of his parents out of clay.C.He opened an art studio in Rome and worked on Hiawatha.D.He learned hard as an apprentice and carved many nice works.3.When did Roosevelt
19、request Augustus to redesign American coins?A.At his age of 33.B.At his age of 57.C.At his age of 52.D.At his age of 59.4.What is the text mainly about?A.The history of the Civil War.B.The remarkable sculptors life.C.The comments on Augustus works.D.The outstanding sculptors masterpieces.CA study of
20、 8 different experiments showed that our brains tend to prefer addition rather than subtraction when it comes to finding solutionsin many cases, it seems we just dont consider the strategy of taking something away at all.The researchers found that this preference for adding was noticeable in three s
21、ituations in particular: when people were under higher cognitive (认知的) load, when there was less time to consider the other options, and when volunteers didnt get a specific reminder that subtracting was an option. In one of the experiments, participants were asked to improve a Lego structure so tha
22、t it was able to take more weight. Half the volunteers were reminded that they could take away bricks as well as add them, and half werent. In the group that got the reminder, 61 percent solved the problem by taking away a brickwhich was a much faster and more efficient way of making the structure s
23、table. In the group that didnt get the reminder, only 41 percent went for the removing bricks approach.“Additive ideas come to mind quickly and easily, but subtractive ideas require more cognitive effort,” says psychologist Benjamin Converse, from the University of Virginia. “Because people are ofte
24、n moving fast and working with the first ideas that come to mind, they end up accepting additive solutions without considering subtraction at all.”The researchers have a few ideas about what might be going on. Our brains might find additive changes easier to process perhaps, or we might be associati
25、ng adding with ideas of something thats bigger and therefore better in our subconscious. There might also be associations in our minds with the current status being something that needs to be maintained as much as possibleand taking something away is arguably more destructive to the current status t
26、han adding something new.The researchers say their work is important in a much broader sense: for institutions looking to streamline (简化), for example, and even for the human race looking for ways to better manage the planets resources. 1.What does the underlined word “subtraction” in paragraph 1 re
27、fer to?A.Removal.B. Moderation.C. Refusal.D. Solution.2.In which situation do people prefer adding?A. When they are under high pressure.B. When they lack cognitive ability.C. When they are specially reminded.D. When they are hurried to decide.3. What were participants required to do in the experimen
28、t?A.Re-shape Lego bricks.B. Take Lego bricks away.C. Move the Lego structure. D. Stabilize the Lego structure. 4. What is paragraph 4 mainly about?A. The ways to make additive changes.B. The effects of taking something away.C. The reasons for brains preferring addition.D. The importance of maintaini
29、ng current status.DThe proposal for a new Indonesian capital city has been on the cards ever since the country gained independence from the Dutch in 1945. The political and economic crises which followed have long delayed the plan, but current president, Joko Widodo, now appears determined to make t
30、he move a reality. The government officially confirmed that the capital will be moved from Jakarta to a new location within Kalimantan, part of the island of Borneo in Indonesia.A number of factors are likely to have influenced the decision to forge (艰苦做成) ahead with the move, but it seems likely th
31、at Jakartas environmental problems are chief among them. Built on swampy (沼泽的) ground, Jakarta is sinking, in some parts at a rate of 20cm a year. Experts predict that most of northern Jakarta could sink beneath the sea by 2050. Whats more, Jakarta is rarely mentioned without reference to its extrem
32、e levels of traffic jams and air pollution. There could be other reasons too. John McCarthy, an expert on land use in Kalimantan at the Australian National University Crawford School points to a potential desire to spread wealth throughout Indonesia. “Jakarta is the most highly developed core of Ind
33、onesia which sucks all the money and opportunities from other areas,” he says. “I think theres logic in splitting the economic and political capital.”But the location of this new political center is proving controversial. Some environmental groups are concerned that the chosen location in East Kalim
34、antan will increase logging and destruction of nearby forests, home to orangutans and other endangered species. Indonesias planning minister previously told reporters that the new capital will be a sustainable “forest city” that wont result in the destruction of protected forest, but how exactly thi
35、s would work has not yet been explained.Despite these challenges, the government is now putting its plan in motion. But even if this new capital is built, Jakarta will still need protection. Home to ten million people, the city simply cant be neglected.1.What is the Indonesian governments new plan?A
36、.Building a forest city.B.Electing a new president.C.Relocating the capital city.D.Developing resources of Borneo.2.What may be the main reason for the governments decision?A.To reduce land pollution.B.To make full use of swampy ground.C.To seek better living environment.D.To balance the economic gr
37、owth between cities.3.What worries some people about the governments choice?A.It may cost a lot of money.B.It may destroy the local ecosystem.C.It may disrupt many residents normal life.D.It may lead the decline of the old capital city.4.What is the suitable title for the passage?A.Move to new.B.Cit
38、y built on swamp.C.Protect the Forest City.D.Abandon the home.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Remember What You ReadReading is important, but the next important step is making sure that you remember what youve read! _You may have just read the text, but the ideas
39、, concepts and images may fly right out of your head. Here are a few tips for remembering what you read.Are you confused?If the plot, characters, or word usage is confusing for you, you likely wont be able to remember what you read. _If you dont understand what youre reading, how would you remember
40、it? There are a few things you can do-use a dictionary ; look up the difficult words; consult a teacher.Are you connected?Does a character remind you of a friend? Does the setting make you want to visit the place? Does the book inspire you and make you want to read more? With some books, you may fee
41、l a connection right away. _How willing are you to make the connections happen?Read it; hear it; be it!Read the lines. Then, speak them out loud. And, put some character into the words. When he was writing his novels, Charles Dickens would act out the parts of the characters. Hed make faces in the m
42、irror and change his voice for each character. _.How often do you read? If you read frequently, youll likely have an easier time with remembering what youre reading and what youve read. _As you make reading a regular part of your life, youll make more connections, stay more focused and understand th
43、e text better. Youll learn to enjoy literature-as you remember what you read!A. Whats your motivation?B. Practice makes perfect.C. Its a bit like reading a foreign language.D. Marking helps you remember what you read.E. Memory is sometimes a tricky thing.F. But other books require a bit more work on
44、 your part.G. You can do the same thing when you are reading the text!第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Ill never forget that day. It started out as just an ordinary day at work. I never _1_ that within a few hours I would be in great _2_.I w
45、as 27 and had been a river guide for several years, taking people down the Zambezi River. The sun was setting and we were reaching the end of the _3_ one evening, when something _4_ the boat.Thinking it was the other _5_ , I turned around to push it away, when _6_ everything went dark. I was stuck i
46、nside something. I managed to _7_ one hand and felt aroundmy hand touched a hippos (河马) nose. It was only then that I _8_ I was underwater, my upper body actually in the hippos mouth! I _9_ to move as much as I could, and when he opened his mouth, I managed to _10_ away. But seconds later, he _11_ a
47、gain, pulling me under the water. I remember looking up at the surface of the water and _12_ which of us could hold his breath the longest. Suddenly the hippo released me. _13_ a medical team was nearby and they helped me to reach a hospital. Meanwhile, the hippo had quietly _14_.I believe, _15_, th
48、at I met him one more time. Two years later I was traveling down the Zambezi again.Being _16_ obviously reminded me of what had happened. Then just as we were going past the _17_ place in the river, a huge hippo suddenly appeared. I _18_ so loudly that those with me said theyd never heard anything l
49、ike it. He went back under the water and was never _19_ again. Im sure I had _20_ the same hippo, still just as angry.1. A. admittedB. expectedC. decidedD. promised2. A. angerB. sorrowC. dangerD. surprise3. A. roadB. gameC. tourD. bridge4. A. knockedintoB. jumpedoffC. tookoverD. passedby5. A. visito
50、rB. fishermanC. guideD. boat6. A. slowlyB. suddenlyC. finallyD. hardly7. A. holdB. tieC. shakeD. free8. A. realizedB. pretendedC. imaginedD. remembered9. A. regrettedB. refusedC. triedD. failed10. A. driveB. walkC. runD. swim11. A. fellB. struckC. changedD. missed12. A. wonderingB. askingC. suggesti
51、ngD. predicting13. A. InadditionB. OnpurposeC. BychanceD. Asusual14. A. diedB. sleptC. arrivedD. disappeared15. A. thusB. thoughC. insteadD. even16. A. thereB. awayC. outD. around17. A. sameB. wrongC. strangeD. quiet18. A. coughedB. sangC. laughedD. shouted19. A. trackedB. trainedC. seenD. caught20.
52、 A. examinedB. recognizedC. mentionedD. noticed第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Repeating something can make that thing musical-even the sound of a shovel (铁铲)being dragged across the road. Music _(include)a lot of repetition. Its hard to imagine what your favorite song would
53、be _ a chorus (副歌)But the connection runs even deeper than that. A few years back, psychologists at the University of California, San Diego,_(discover)when words or phrases are repeated a few times, they can start to sound _(much)like singing than speaking. The sounds as they appear to you are not o
54、nly different from those that are really present, but they sometimes behave so _(strange)as to seem quite impossible. The effect is perhaps not entirely _ (surprise). Talking and singing are both forms of vocal communication. But researchers got to wondering: could repetition also musicalize other _
55、(type)of sounds?So they collected clips of 20 different _(environment)sounds, including water dripping, ice cracking, whales calling and so on. _ they found is that as the repeats accumulated, the participants rated the sounds as being more tuneful. Repetitions power to musicalize seems to extend to
56、 _ broader variety of sounds than just speech.第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10 处,多者(从第11 处起)不计分。How is it
57、going? Hearing that you have trouble make small talk with strangers in China, Id like to offer you my advices.Firstly, it is normal to feel a bit of nervous when approaching someone new. Everyone gets little shy first; after all, you dont know how the person is like. The only way was to get over bei
58、ng shy and approach us. Secondly, Chinese people, especially youngsters, are general friendly, kind and enthusiastic. You can talk about almost everything range from sports, film stars, hot movies to music. Thirdly, there are some sensitive topics such like age, weight and income, which should be av
59、oided.第二节 书面表达(满分25分)假定你是李华,现得知北京冬奥会需要招募一批志愿者服务外宾。请给组委会写一封信申请参加该活动。内容要点如下:1. 表达意愿;2. 个人优势;3. 其他。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir/Madam,_答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3 CAD解析:1.细节理解题。 根据第一段“Passionate about animals and wondering what a zookeepers day is like? Denver Zoos Teen Volunteer Program, Zo
60、o Crew. might be the place for you!”(对动物充满热情,想知道动物园管理员的一天是怎样的?丹佛动物园的青少年志愿者计划,动物园工作人员,可能是适合你的地方!)可知,这个项目主要是为了让青少年了解一个动物园管理员夏天的生活。故选C。2.细节理解题。 根据第三段“Teen volunteers:75 hours of service per summer (June through August) with several shifts each month.”(青少年志愿者:每年夏天(6月至8月)服务75小时,每月轮班。)可知,所有动物园志愿者应该每月轮班。故选
61、A。3.细节理解题。 根据第六段“Summer Safari: assist camp instructors with games, zoo tours, and educational activities.”(夏季狩猎旅行:协助夏令营指导员进行游戏、动物园游览和教育活动。)可知,Junior Crew在这个项目当中能够得到常规指导。故选D。B答案:1.C; 2.D; 3.B; 4.B解析:1.细节理解题.根据第一段As he grew up, Augustus liked racing his friends around the block, buying candies at the
62、 store, especially drawing-drawing pictures of the shoemakers at his fathers shoe shop. 可知,奥古斯都小时候喜欢画他父亲工人的照片.故选C.2.细节理解题.根据第一段He began as an apprentice to a cameo cutter out of stone and shell, and carved cameos of people, lions, and even the head of Hercules from Greek mythology, when the Civil Wa
63、r had just begun.可知,奥古斯都他作为一名学徒学到了很多,并且雕刻了许多精美的作品,最终成为了雕塑家.故选D.3.细节理解题.根据第四段 in 1900, aged 52,以及第五段 In 1905, President Theodore Roosevelt requested that Augustus redesign American coins-to convey the strength of the nation. 可知,罗斯福请奥古斯都重新设计美国硬币时,他57岁.故选B.4.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了卓越的雕塑家奥古斯都的生活经历.故
64、选B. C答案:1-4 ADDC解析:1.词句猜测题。 划线词句前半部分“A study of 8 different experiments showed that our brains tend to prefer addition(一项由8个不同实验组成的研究表明,我们的大脑更倾向于选择增加)”以及后半部分“when it comes to finding solutionsin many cases, it seems we just dont consider the strategy of taking something away at all(在寻找解决方案时,在很多情况下,我
65、们似乎根本没有考虑过减掉某样东西的策略。)”说明在寻找解决方案时,人们的大脑更倾向于选择增加而没有考虑减掉某样东西的策略,从而推知划线部分“rather than subtraction(而不是subtraction)”其中划线词汇应为“减掉”的意思,选项A“消除”与之意义最为接近。故选A项。2.推理判断题。 根据第二段“The researchers found that this preference for adding was noticeable in three situations in particular: when people were under higher cogn
66、itive ( 认知 的)load, when there was less time to consider the other options, and when volunteers didnt get a specific reminder that subtracting was an option.(研究人员发现,这种选择增加的偏好在以下三种情况下尤为明显:当人们的认知负荷较高时,当人们没有时间考虑其他选择时,当志愿者没有得到明确的提示,减除是一种选项时。)”中“when there was less time to consider the other options”可推知,当
67、人们没有时间考虑其他选择,需要匆忙决定时,人们更喜欢选择增加。故选D项。3.细节理解题。 根据第二段中“In one of the experiments, participants were asked to improve a Lego structure so that it was able to take more weight.(在其中一个实验中,参与者被要求改进Lego积木的结构,使其能够承受更多的重量。)”可知,实验要求参与者稳定Lego积木结构。故选D项。4.主旨大意题。 根据第四段中“Our brains might find additive changes easier
68、 to process perhaps, or we might be associating adding with ideas of something thats bigger and therefore better in our subconscious. There might also be associations in our minds with the current status being something that needs to be maintained as much as possible-and taking something away is arg
69、uably more destructive to the current status than adding something new.(我们的大脑可能会发现增加的变化更容易处理,或者我们可能会在潜意识中将增加与更大更好的想法联系起来。在我们的脑海中可能还会有这样的联想:当前的状态是需要尽可能多地保持的,而拿走一些东西可能比增加一些新东西对当前的状态更具破坏性。)”可知,本段主要讲了大脑喜欢增加的原因。故选C项。D答案:1.C; 2.C; 3.B; 4.A解析:1.细节理解题。根据文章第一段内容The political and economic crises which followe
70、d have long delayed the plan, but current president, Joko Widodo, now appears determined to make the move a reality. The government officially confirmed that the capital will be moved from Jakarta to a new location within Kalimantan, part of the island of Borneo in Indonesia. (随后发生的政治和经济危机使该计划推迟了很长时
71、间,但现任总统佐科维多多现在似乎决心让这一行动成为现实。政府官方证实,首都将从雅加达迁至加里曼丹的新地点,加里曼丹是印尼婆罗洲岛的一部分。)可知,政府的新计划是将进行迁都,首都将从雅加达迁至加里曼丹的新地点。故选C项。2.推理判断题。根据文章第二段内容A number of factors are likely to have influenced the decision to forge ahead with the move, but it seems likely that Jakartas environmental problems are chief among them.(可能
72、有许多因素影响了推进这一行动的决定,但雅加达的环境问题似乎是其中的主要因素。)可知,雅加达的环境问题是推动迁都这一行动的主要因素,由此可推知,为寻求更好的居住环境,政府做了这一决定。故选C项。3.细节理解题。根据文章第三段内容Some environmental groups are concerned that the chosen location in East Kalimantan will increase logging and destruction of nearby forests, home to orangutans and other endangered specie
73、s.(一些环保组织担心,在东加里曼丹选定的地点将增加伐木和对附近森林的破坏,那里是猩猩和其他濒危物种的家园。)可知,一些人担心迁都至东加里曼丹的地点会导致林木砍伐,造成对森林,对猩猩和其他濒危动物栖息地的破坏,以致于破坏当地的生态系统。故选B项。4.标题归纳题。通读文章内容可知,文章的首段内容The political and economic crises which followed have long delayed the plan, but current president, Joko Widodo, now appears determined to make the move
74、a reality. The government officially confirmed that the capital will be moved from Jakarta to a new location within Kalimantan, part of the island of Borneo in Indonesia.(随后发生的政治和经济危机使该计划推迟了很长时间,但现任总统佐科维多多现在似乎决心让这一行动成为现实。政府官方证实,首都将从雅加达迁至加里曼丹的新地点,加里曼丹是印尼婆罗洲岛的一部分。)揭示了文章的中心话题迁都,即,文章主要围绕印尼政府要将首都迁至新地点,并在
75、后文分析了其原因在于现首都雅加达的环境问题以及一些人对此存在的争议。选项AMove to new.(搬到新首都。)符合文章主题。故选A项。 第二节答案:ECFGB解析:细节理解题,根据后文You may have just read the text, but the ideas, concepts and images(形象)may fly right out of your head. 你可能已经阅读文字,但思想、概念和图象可能会从你的脑中飞出,这说明有时候记忆是很麻烦的,故选E.细节理解题,根据前文if the plot, characters, or word usage is con
76、fusing for you, you likely wont be able to remember what you read.可知如果你的故事情节、人物或词汇用法让你感到困惑,你可能不会记得你读到的东西,可知此处应填“这有点像阅读外语”,故选C.细节理解题,根据前文With some books, you may feel a connection right away. 可知有了一些书,你可能马上感觉到一种联系,但是其他的书需要你做更多的工作,故选F. 细节理解题,根据前文Hed make faces in the mirror, and change his voice for ea
77、ch character.他会在镜子里做鬼脸,为每个角色改变自己的声音,你读课文时也能做同样的事,故选G.细节理解题,根据前文How often do you read? If you read frequently, youll likely have an easier time with remembering what youre reading and what youve read.你多久看一次书?如果你经常阅读,你可能会更容易记住你所读的内容和你曾经读过的内容,可知此处是告诉我们孰能生巧,故选B.第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5 BCCAD 6-10 BDACD 11-1
78、5 BACDB 16-20 AADCB解析:1.考查动词.admitted承认;expected预期;decided决定;promised答应,根据前文It started out as just an ordinary day at work. 可知我从来没想到过几个小时内我会有很大的危险.故选B.2.考查名词.anger愤怒;sorrow悲伤;danger危险;surprise惊喜,我从来没想到过几个小时内我会有很大的危险.故选C.3.考查名词.road道路;game 游戏;tour旅游;bridge桥梁,太阳下山了,一天晚上我们正要结束旅行,突然有什么东西撞到了船上,故选C.4.考查短语
79、.knocked into撞到;jumped off跳下;took over 接管;passed by 路过,根据前文The sun was setting and we were reaching the end可知太阳下山了,一天晚上我们正要结束旅行,突然有什么东西撞到了船上.故选A.5.考查名词.visitor访客;fisherman渔夫;guide指南;boat船,以为是另一艘船,我转身推开它,突然一切都变暗了.故选D.6.考查副词.slowly慢慢地;suddenly突然;finally最后;hardly几乎没有,以为是另一艘船,我转身推开它,突然一切都变暗了.故选B.7.考查动词.
80、hold保持;tie系;shake摇动;free松开,根据后文The sun was setting and we were reaching the end可知我设法松开一只手,摸摸四周我的手碰到了河马的鼻子.故选D.8.考查动词,realized意识到;pretended假装;imagined想象;remembered记住,直到那时,我才意识到我在水下,我的上身实际上在河马的嘴里!我尽我所能地移动;故选A.9.考查动词.regretted后悔;refused拒绝;tried尝试过;failed失败,根据前文I was underwater, my upper body actually i
81、n the hippos mouth!可知直到那时,我才意识到我在水下,我的上身实际上在河马的嘴里!我尽我所能地移动;故选C.10.考查动词.drive驱动;walk步行;run跑步;swim游泳,当他张开嘴,我设法游走了.故选D.11.考查动词.fell跌倒;struck打击;changed更改;missed错过,但几秒钟后,他又打中了我,把我拉下水.故选B.12.考查动词.wondering疑惑;asking询问;suggesting建议;predicting预测,我记得我抬头望着水面,想知道我们中谁能憋得住他最久的呼吸.故选A.13.考查介词短语.In addition另外;On pur
82、pose故意的;By chance偶然;As usual像往常一样,根据后文a medical team was nearby and they helped me to reach a hospital. 可 知一个偶然的机会,一个医疗队在附近,他们帮助我到达一家医院.故选C.14.考查动词.died死亡;slept睡着;arrived到达;disappeared消失,与此同时,河马已经悄悄地消失了.故选D.15.考查副词.thus因此;though尽管;instead相反;even甚至,不过,我相信我又见过他一次.故选B.16.考查副词.there那里;away离开;out出去;aroun
83、d周围,在那里显然让我想起了发生的事.故选A.17.考查形容词.same相同;wrong错的;strange奇怪的;quiet安静,根据后文a huge hippo suddenly appeared.可知当我们经过河中的同一个地方时,一只巨大的河马突然出现了,故选A.18.考查动词.coughed咳嗽;sang唱;laughed笑了;shouted喊道,我大声喊道,那些和我在一起的人说他们从来没有听到过这样的声音.故选D.19.考查动词.tracked跟踪;trained受过训练;seen看见;caught抓到,根据前文He went back under the water可知他回到水下,
84、再也没有人看见他.故选C.20.考查动词.examined检查;recognized公认;mentioned提及;noticed注意到,我肯定我认出了同一只河马,仍然很生气.故选B.第二节答案:includeswithoutdiscoveredmorestrangelysurprisingtypesenvironmentalWhata解析:考查一般现在时和主谓一致。句意:音乐中有很多重复。此处描述客观事实,应用一般现在时。主语music为第三人称单数。故填includes。考查介词。句意:很难想象没有副歌你最喜欢的歌会是什么样子。 根据“Its hard to imagine what you
85、r favorite song would be”可知,此处是指没有副歌你最喜欢的歌会是什么样子,应用介词without表示“没有”。故填without。考查一般过去时。句意:几年前,圣地亚哥加利福尼亚大学的心理学家发现,当单词或短语重复几次时,它们可以开始听起来更像唱歌而不是说话。根据“A few years back”可知,此处应用一般过去时。故填discovered.考查比较级。句意:几年前,圣地亚哥加利福尼亚大学的心理学家发现,当单词或短语重复几次时,它们可以开始听起来更像唱歌而不是说话。根据“than speaking”可知,此处应用比较级。故填more。考查副词。句意:在你看来,这
86、些声音不仅与真实存在的声音不同,而且有时表现得非常奇怪,似乎不可能。修饰动词behave应用副词strangely表示“奇怪地”作状语。故填strangely。考查形容词。句意:这种影响或许并不完全令人惊讶。表示effect的性质应用形容词surprising表示“令人惊讶的”作表语。故填surprising.考查名词复数。句意:但研究人员开始怀疑:重复也能使其他类型的声音音乐化吗?type意为“类型”,为可数名词,在other后应用复数形式。故填types。考查形容词。句意:所以他们收集了20种不同环境声音的片段,包括滴水声、冰裂声、鲸鱼叫声等等。修饰名词sounds应用形容词environ
87、mental表示“环境的”作定语。故填environmental。考查名词性从句。句意:他们发现,随着重复次数的积累,参与者认为这些声音更加悦耳。在主语从句中缺少found的宾语,根据“that as the repeats accumulated, the participants rated the sounds as being more tuneful”可知, 此处应用连接代词what表示“什么”。句首首字母应大写。故填What。考查冠词。句意:重复的音乐化能力似乎延伸到了比言语更广泛的声音。a variety of意为“各种各样的”,为固定搭配,所以此处应用冠词a.故填a。第三部分
88、写作第一节 短文改错答案:How is it going? Hearing that you have trouble small talk with strangers in China, Id like to offer you my.Firstly, it is normal to feel a bit nervous when approaching someone new. Everyone gets little shy first; after all, you dont know the person is like. The only way to get over bein
89、g shy and approach. Secondly, Chinese people, especially youngsters, are friendly, kind and enthusiastic. You can talk about almost everything from sports, film stars, hot movies to music. Thirdly, there are some sensitive topics such age, weight and income, which should be avoided.解析:1. 第二句make改为ma
90、king。 考查固定搭配have trouble (in) doing sth.。 2. 第二句advices改为advice。 advice为不可数名词,故不用复数形式。 3. 第三句去掉a bit 后的of。 a bit表示“有点儿”,修饰形容词或副词; a bit of 后接名词。4. 第四句中get后加a。 a little 表示“有点儿”。 5. 第五句how改为what。根据上下文语境表示某人怎么样,应用What sb. be like句型,故应改为what。 6. 第六句was改为is。考查时态的用法。 7. 第六句us 改成 them。根据句意,应该是主动靠近他们。 8. 第七
91、句general改为generally。修饰形容词用副词。 9. 第八句range改成ranging。谓语动词和非谓语动词的误用,此处应为非谓语动词做后置定语。 10. 第九句like改成as。 本处考查固定搭配,表示部分列举用such as。第二节 书面表达答案: Dear Sir/Madam,Im Li Hua, a senior 3 student who is good at oral English. Learning that youre recruiting volunteers for Beijing Winter Olympics, Im writing to apply f
92、or the position.I think Im a suitable alternative and the reasons are as follows. To begin with, Im healthy and hard-working, which means I can bear hardships and stand hard work. Whats more, Im outgoing and optimistic, thus making it easy for me to get along well with others. More importantly, I ha
93、ve such a good command of English and Chinese culture that I have no difficulty communicating with foreigners. I feel it the very thing I like to do during the winter vacation.Id appreciate it if you could offer me the chance, and I will definitely devote myself totally to it.Yours,Li Hua第 16 页 共 16 页