收藏 分享(赏)

2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 5 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:409510 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:5 大小:36.50KB
下载 相关 举报
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 5 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 5 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 5 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 5 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 5 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选择性必修第二册Unit 5语言运用题组求精准.完形填空Every girl has dreams.Amily Bronte is no exception.She 1 dozens of books on how to be a ballerina and took ballet lessons.Swan Lake is her favorite.All her teachers confirm she is a 2 student.One day she saw a(an) 3 that a famous ballerina troupe(剧团) would perform in her

2、hometown.Her thought ran wild,“I must meet the leader of the troupe and show my 4.” She dressed herself and managed to 5 the guards and hid in the dressing room.Luckily,the leader entered and she knocked at the door shyly.She bravely approached him and 6 him a bunch of red roses.The thorns pricked(戳

3、) her hand in her 7 but she did not care about the pain at all.The leader 8 her action,saying,“All right,you dance and I will give you my 9.”But half way through the dance he 10 her,“Im sorry youre not good enough!” On hearing this,Amily felt 11 and ran away as fast as she could.Eventually,she 12 he

4、r dream.Many years later,she heard that the same ballet troupe was 13 in her town again.Bitter 14 of the leaders unpleasant words came back to her.This time she was 15 to find out why the leader said she was not good enough while all her teachers thought 16.The leader 17,“Actually,I say so to every

5、student.” She angrily shot back,“Youve 18 my life.” Then she got a further 19,“I remember how the thorns had pricked your fingers but your 20 carried on.If you had treated ballet like that,you wouldnt have quit so easily.”1.A.wroteB.boughtC.readD.borrowed2.A.giftedB.promisingC.lovelyD.perfect3.A.pos

6、terB.ticketC.noticeD.invitation4.A.expectationB.curiosityC.dreamD.skills5.A.fightB.visitC.escapeD.cheat6.A.handedB.fetchedC.offeredD.sent7.A.surpriseB.excitementC.comfortD.relief8.A.recognizedB.realizedC.acceptedD.observed9.A.conclusionB.understandingC.standardD.suggestion10.A.teasedB.blamedC.discou

7、ragedD.interrupted11.A.pleasedB.ashamedC.annoyedD.concerned12.A.went onB.made upC.gave upD.turned down13.A.performingB.showingC.travellingD.advertising14.A.experiencesB.effectsC.memoriesD.comments15.A.delightedB.determinedC.forcedD.interested16.A.thusB.thoughC.otherwiseD.instead17.A.repliedB.instruc

8、tedC.complainedD.added18.A.createdB.affectedC.changedD.ruined19.A.confusionB.shockC.comfortD.doubt20.A.tryB.strengthC.confidenceD.bravery.语法填空Vincent Van Gogh was born in 1. small village in Holland.In childhood,he loved to draw,and his work showed talent,but his father didnt encourage him 2. (becom

9、e) an artist.As a young adult,he wandered from job to job 3. little success and money.However,just before his 27th birthday,something changed inside Van Gogh.He realized he was meant to be a painter,and he 4. (begin) to study art with the help of his brother.In 1886,Van Gogh moved to Paris,hoping to

10、 learn more about color techniques used by artists there.Instead of gray and brown,his work paid 5. (much) attention to yellow and orange.Soon he started to see life 6. (different):go slow,stop thinking,look around.These were his 7. (principle) for art,and were clearly shown in his masterpieces like

11、 Starry Nights and Sunflowers.Probably no other artist,at any time in any culture,has achieved such 8. (popular).His paintings have been sold for millions,constantly 9. (break) the world record for art pieces.Of course,people are buying great art when they purchase his paintings.But they are also bu

12、ying a piece of his story,10. like his work will live forever.答案:.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章通过一个怀揣梦想渴望成为专业芭蕾舞演员的女孩的故事告诉我们:自信和坚持是一个人成功的关键。1.C解析 根据下文的“dozens of books on how to be a ballerina and took ballet lessons”可知,她阅读了(read)许多与芭蕾相关的书。2.B解析 根据上文“All her teachers confirm she is.”可知,所有的老师都确信她是一个有前途的(promisin

13、g)学生。3.A解析 根据下文“a famous ballerina troupe would perform in her hometown”可知,这是在海报(poster)上看到的。4.D解析 根据空前“I must meet the leader of the troupe and show.”可知,她想见团长并展示自己的技能(skills)。5.C解析 根据下文的“hid in the dressing room”可知,她避开(escape)门卫,藏在了更衣室。6.A解析 根据下文“a bunch of red roses” 可知,她递给(handed)他一束玫瑰。7.B解析 根据下文

14、“but she did not care about the pain at all”可知,此时她很“兴奋”(excitement)。8.D解析 根据下文“her action,saying All right,you dance and I will give you my .”可知,此处指观察到了(observed)她的动作。9.A解析 根据第10空后的“Im sorry youre not good enough!”可知,这是团长给她的结论(conclusion)。10.D解析 根据空前的“But half way through the dance”和空后的“Im sorry you

15、re not good enough!”可知,团长打断了(interrupted)她的舞蹈。11.B解析 听到团长说她跳得不够好,爱米丽感到羞愧(ashamed),就拼命地跑了。12.C解析 根据下文“you wouldnt have quit so easily”可知,她放弃(gave up)了梦想。13.A解析 根据空后的“in her town again”可知,以前的那家剧团又来演出(performing)了。14.C解析 根据下文“the leaders unpleasant words came back to her”可知,此处指痛苦的回忆(memories)。15.B解析 根据

16、下文“find out why the leader said she was not good enough”可知,她决心(determined)弄清楚为什么上次团长说她跳得不够好。16.C解析 这次她决定问个明白,为什么别的老师都认为她做得好,而这位团长却说她做得不好。otherwise在此相当于differently。17.A解析 根据空后“Actually,I say so to every student.”可知,这是团长在回答(replied)。18.D解析 根据上文的“She angrily shot back”可知,她认为上次团长的随便一说毁掉了(ruined)她的生活。19.

17、B解析 根据下文“I remember how the thorns had pricked your fingers”可知,这让她更震惊(shock)。20.D解析 根据上文提到的玫瑰的刺戳破了她的手指可知,此处指她的勇敢(bravery)。【长难句分析】This time she was determined to find out why the leader said she was not good enough while all her teachers thought otherwise.【分析】she was determined.是主句,why the leader sai

18、d.作find out的宾语,she was not.作said的宾语,while引导的是并列句。【译文】这一次,她决心弄明白为什么团长说她不够好,而所有她的老师们却不这么认为。.【语篇导读】本文是一篇人物传记。文章主要介绍了著名艺术家凡高的生平及其成就。1.a解析 考查冠词。句意:文森特凡高出生于荷兰的一个小村庄。分析句子可知,此处泛指“荷兰的一个小村庄”;且“small”是读音以辅音音素开头的单词,应用不定冠词a修饰。2.to become解析 考查固定搭配。句意:他的爸爸没有鼓励他成为一名艺术家。encourage sb.to do sth.“鼓励某人做某事”,故填to become。3

19、.with解析 考查介词。句意:他换了一个又一个工作,但既没有成功,也没有赚到钱。所填的词是介词,意为“具有,带有”,故填with。4.began解析 考查动词时态。句意:他意识到自己注定是一名画家,他开始在兄弟的帮助下学习艺术。根据上文中的“realized”可知,此处讲述的是过去发生的事,应用一般过去时,故填began。5.more解析 考查比较等级。句意:凡高搬去巴黎后,他的作品更加注重对黄色和橙色的运用。根据句意可知,此处应用much的比较级,表示“更多的”,故填more。6.differently解析 考查副词。句意:他开始以不一样的眼光去看待生活。所填的词修饰动词see,要用副词形

20、式,故填differently。7.principles解析 考查名词的数。句意:这些是他艺术的原理,并在他的杰作如星夜和向日葵中清楚地表现出来。根据上文中的“were”可知,此处应用可数名词principle的复数形式。8.popularity解析 考查名词。句意:在任何文化背景下,任何时候任何其他艺术家大概都没有取得如此高的知名度。形容词“such”修饰名词,此处应用popular的名词形式作achieve的宾语。9.breaking解析 考查非谓语动词。句意:他的画作以百万美元的价格售出,频频打破艺术品拍卖的世界纪录。分析句子成分可知,所填的词作结果状语,所以填breaking。10.which解析 考查定语从句。分析句子结构可知,所填的词引导定语从句,先行词是“a piece of his story”,关系词在从句中作主语,故填which。5

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1