1、必修第三册Unit 1阅读理解题组练速度.阅读理解AThere is no better way to enjoy the best of nature than a great garden holiday.Here are the top garden holidays to have your eye on for 2022.Visit Kents romantic gardensKnown as the Garden of England,Kent is a place you must visit at least once in your life.Here,you will fi
2、nd different gardens,each of which has its own character.You can explore the best of Kents gardens with the garden designer Sarah Raven.Sarah will invite you to her own garden Perch Hill,where there will be afternoon tea and flower arrangement.You will also enjoy an exclusive after-hours dinner.Take
3、 in the exotic beauty of the Isles of ScillyIf there is one place in the UK that will make you feel that you are somewhere more tropical,its the Isles of Scilly,where you will find white sand beaches,milder temperatures and the exotic Tresco Abbey Garden.Its a botanical paradise home to 20,000 plant
4、 species.Soak up the serenity of Monets gardensIf you love getting around by train,a visit to France is a must-do and you will want to discover painter Monets house and gardens in Giverny.The picturesque spot is home to water lily ponds,the world-famous Japanese bridge and displays of vibrant flower
5、s.Its a wonderful place for a garden holiday in France.Be impressed by the gardens of Sussexs stately homesFor a charming garden holiday in the south of England,where you can spot wildlife and ride an iconic steam train,look no further than Sussex and its wonders.Arundel Castle,Sheffield Park and Ga
6、rden,and Parham House and Gardens are just a few of the sites gardeners wont want to miss.You can visit them all,enjoy a ride on the historic Bluebell Railway and explore Chichester Harbour.1.What can you do at Kent?A.Arrange flowers.B.Make dinner by yourself.C.Ride a steam train.D.Play on a bridge.
7、2.Which is the best place to enjoy the tropical scenes?A.Kent.B.The Isles of Scilly.C.Monets gardens.D.Sussex.3.What is unique about Sussex?A.There are wild animals.B.It provides free rides.C.Its home to the water lily.D.Its surrounded by beaches.BFor most of us,the worlds southern-most point seems
8、like a pretty place,but for Hannah,Hannalore,Sophie and Julia,its home.Each year they spend five months living and working in Port Lockroy welcoming visiting ships and,best of all,watching over the native colony of penguins.They live on a tiny island the size of a football pitch,but share it with ab
9、out 2,000 gentoo penguins and their chicks,as well as other birds.Life here is different every day and depends on weather and ice conditions,as well as the visiting ships schedules.Port Lockroy is one of the most visited places in Antarctica,with one to three ships visiting a day.Between ship visits
10、 they have other duties to attend to.These include maintenance jobs,sending postcards from the post office,checking conditions on the historical items in the museum and monitoring the penguin colonies and other wildlife.Hannah spends much time stamping peoples postcard,which makes her happy to think
11、 of the joy over 70,000 people per year get when they receive a postcard from Antarctica,and the most southerly post office in the world!For Sophie,the most amazing thing is being able to live and work with feathery friends,the penguins.Sophie says they have to make sure the penguins are not disturb
12、ed when they are resting or waddling their way back to their nests.They mark specific routes for visitors to walk on so that they dont use the penguins highways.Part of their job is also to count the penguin colony when after theyve laid their eggs,then again when the chicks are born and when the ch
13、icks are old enough to venture beyond the nest.The information collected will help scientists know if the breeding season has been a successful one or not.4.What can we learn from the passage?A.How to live and work in Antarctica.B.What the real life is like in Antarctica.C.What the four women do in
14、Antarctica.D.How to explore the beauty of Antarctica.5.What do the duties of the four women include?A.Posting wildlife to people around the world.B.Changing the weather to preserve historical items.C.Recording the data of the ice conditions in Port Lockroy.D.Collecting information about the breeding
15、 season of penguins.6.What do we know about Port Lockroy?A.Postcards from Port Lockroy are free of charge.B.Port Lockroy welcomes the most tourists in Antarctica.C.Weather is a factor to consider if people are to visit Port Lockroy.D.When visiting Port Lockroy,tourists can travel wherever as they li
16、ke.7.In which column of the newspaper are you most likely to read the passage?A.Book review.B.People in the news.C.Economics and business.D.Sports and events.CAs an astronomer,I am accustomed to observing the universe in quiet places.I observe galaxies in the deep universeplaces so far away that the
17、ir light takes billions of years to reach our eyes.Sometimes I wonder what our own galaxy looked like billions of years ago,before our solar system was born.I often stare at the Hubble Deep Field(哈勃深空区) searching for clues:galaxies colliding,stars exploding,and stellar nurseries.Can looking to the s
18、tars bring us closer together?A couple of months ago,Betelgeuse,a bright star in the Orion constellation(猎户座),started to get dimmer and dimmer.Astronomers all over the world thought this might be a signal that the star was about to explode.Though it might not happen for another 1,000 years or more,s
19、till I went outside every night to check it out.I was hoping that it would explode.Imagine seeing a star shining as bright as the full moon even during the day.I started dreaming about using such an event to remind everyone that stars produce nearly all of the chemical elements in the universe,which
20、 came directly out of the Big Bang.Everything we breathe,touch and see was made inside of stars.The iron in our blood,calcium in our bones,and almost the entire periodic table are products of stellar evolution.Betelgeuse did not explode,and more recent observations note that it is actually returning
21、 to normal.But nothing is normal here on Earth now.I am beginning to realize that we did not need a star to explode to unite us.All we needed was a common problem.I am hoping that everyone on the planet is saving some time to contemplate the universe and to realize we are not alone.No matter where w
22、e are or who we are,we are on this planet together.Since we are all made of stars,looking up at the night sky gives us a glimpse of our past and our future,and we can contemplate both together.8.Why does the author write this article?A.To advise others to stare at a potentially exploding star recent
23、ly.B.To research into the scientific mystery in the universe with readers.C.To discuss the proper relationship between humans and the universe.D.To suggest thinking about the way human beings live in this world.9.According to the article,Betelgeuse .A.is a star the author tracked for yearsB.will pro
24、duce chemical elements if it explodesC.is a normal star which is disappearingD.will explode in ten thousand years10.What does the underlined phrase“such an event” in Paragraph 4 refer to?A.Betelgeuses potential explosion.B.Betelgeuses getting dimmer and dimmer.C.The authors checking out every night.
25、D.A stars shining as bright as the sun.11.Whats the best title of this passage?A.What should an astronomer do?B.Should we know more about the universe?C.Looking to the stars can bring us closer togetherD.Getting united is a problem impossible to solveDWhen the Chinese spacecraft Change-5 returned to
26、 Earth on December 17,2020,it brought back something not seen on our planet since the 1970s:moon rock samples.This precious cargo,collected by Change-5s robotic research vehicle in the northwest region of the lunar near side,is now being studied by scientists in Beijing.The success of the latest Chi
27、nese space mission also showcased technology that may be used in future years to create human settlements on Earths near neighbor.The returned lunar samples will “absolutely add new knowledge of the history of the moon,particularly its volcanoes,” says Xiao Long,a planetary scientist at China Univer
28、sity of Geosciences.The rocks sent back by Change-5 “will ask us to rethink about why and how the moons volcanic history lasted this long,” he says.The Change-5 mission was more than just a trip to collect moon rocks.It was also the latest stage of a long,planned sequence of robotic lunar exploratio
29、ns by China that have grown ever more scientifically advanced.The program began with the 2007 launch of Change-1 and Change-2 three years later.These crafts circled the moon collecting data used to help guide Change-3 and Change-4,and to direct their robotic vehicles.The robot on Change-5 was able t
30、o collect rock and soil samples and return them to Earth.In the near future,an identical spacecraft called Change-6 will attempt a sample-return mission from the moons south polean area of intense scientific interestgiven the large amount of water ice present.The more advanced Change-7 and Change-8
31、spacecraft are also planned to land near the south pole to carry out analysis of the region and test new technologies,including detecting and obtaining materials that could be useful to future human explorers,such as water and hydrogen,and testing 3D printing on the lunar surface.The long-term aim o
32、f the Change program is to establish an International Lunar Research Station around 2030 to support robotic and,eventually,crewed missions.12.What is Paragraph 2 mainly about?A.The moons recent volcanic activities.B.The significance of the moon rock samples.C.New knowledge of the history of the moon
33、.D.Further studies of the returned lunar samples.13.What distinguishes the mission of Change-6 from that of Change-5?A.The technology they use.B.The time they spend on the moon.C.The specific locations they explore.D.The amount of material they bring back.14.What are Change-7 and Change-8 space miss
34、ions mainly intended to do?A.Transport researchers to the moon station.B.Build up an International Lunar Research Station.C.Collect data necessary to guide moon-landing spacecraft.D.Find and test resources and means to support living on the moon.15.Which of the following best summarizes the Change s
35、pace program?A.A project to study the surface of the moon.B.A plan to improve human settlements on the moon.C.A set of experiments to test the possibility of manned spacecraft.D.A series of increasingly challenging scientific lunar explorations.阅读七选五How to enjoy musicBy listeningPeople can enjoy mus
36、ic by listening to it.They can go to concerts to hear musicians perform.1 However,sometimes huge festivals are organized in which it is performed outside,in a field or stadium,like pop festivals.People can listen to music on CDs,computers,iPods,television and even mobile phones.There is so much musi
37、c today,in elevators,shopping malls,and stores,that it often becomes a background sound.Sometimes it is pleasant to listen more closely to music.2By playing or singing3 Probably the most common for complete beginners is the piano or keyboard,the guitar,or the recorder.After they have learnt to play
38、scales and play simple tunes,then they can think about which instrument for further development.4 For example,a very short child cannot play a full-size double bass,because the double bass is over five feet high.Finally,it helps to have a good teacher.By composingAnyone can make up his or her own pi
39、eces of music.It is not difficult to compose simple songs or melodies.Its easier for people who can play an instrument themselves.All it takes is experimenting with the sounds that an instrument makes.Someone can make up a piece that tells a story,or just find a nice tune and think about ways it can
40、 be changed each time it is repeated.5A.Music can be written in several ways.B.People can learn to play an instrument.C.The instrument might be someones own voice.D.Classical music is usually performed in concert halls.E.As we know,some kinds of music make people excited.F.They should choose an inst
41、rument that is practical for their size.G.We are trying to hear the different instruments and what types of notes the instruments are playing.答案:.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了四个别具特色、值得参观的地方。1.A解析 细节理解题。根据Visit Kents romantic gardens 部分的“Sarah will invite you to her own garden Perch Hill,where there will be aft
42、ernoon tea and flower arrangement.”可知,在肯特,你可以插花。2.B解析 细节理解题。根据Take in the exotic beauty of the Isles of Scilly 部分的“If there is one place in the UK that will make you feel that you are somewhere more tropical,its the Isles of Scilly”可知,在锡利群岛可以欣赏热带风光。3.A解析 细节理解题。根据Be impressed by the gardens of Sussex
43、s stately homes部分的“.where you can spot wildlife and ride an iconic steam train,look no further than Sussex and its wonders.”可知,此处的特别之处在于能见到野生动物。【语篇导读】这是一篇新闻报道。文章讲述了Hannah,Hannalore,Sophie和 Julia在南极洲洛克罗伊港迎接来访的船只,照看本地企鹅的故事。4.C解析 推理判断题。根据第一段的“Each year they spend five months living and working in Port
44、Lockroy welcoming visiting ships and,best of all,watching over the native colony of penguins.”和下文对这四位女性在南极洲工作的介绍可知,这篇文章告诉我们这四位女性在南极洲做什么工作。5.D解析 细节理解题。根据最后一段中的“Part of their job is also to count the penguin colony when after theyve laid their eggs,then again when the chicks are born and when the chic
45、ks are old enough to venture beyond the nest.”可知,她们的职责包括收集企鹅繁殖季节的信息。6.C解析 细节理解题。根据第二段中的“Life here is different every day and depends on weather and ice conditions,as well as the visiting ships schedules.”可知,如果人们要去洛克罗伊港,天气是一个需要考虑的因素。7.B解析 推理判断题。通读全文可知,文章讲述了Hannah,Hannalore,Sophie和 Julia在南极洲洛克罗伊港迎接来访的
46、船只,照看本地企鹅的故事,可在报纸的“新闻人物”专栏里读到这篇文章。【长难句分析】The information collected will help scientists know if the breeding season has been a successful one or not.【分析】 The information will help.是主句,collected是过去分词作后置定语,if引导的是宾语从句。【译文】收集到的信息将帮助科学家知道繁殖季节是否成功。【语篇导读】这是一篇夹叙夹议文。作者通过观察宇宙深处的星系产生了联想:地球上一切都不正常了,需要有一个共同的问题使人
47、们更加团结。8.D解析 推理判断题。根据最后一段中的“No matter where we are or who we are,we are on this planet together.Since we are all made of stars,looking up at the night sky gives us a glimpse of our past and our future,and we can contemplate both together.”可知,作者建议我们思考人类在这个世界上的生活方式。9.B解析 细节理解题。根据第四段中的“that stars produc
48、e nearly all of the chemical elements in the universe,which came directly out of the Big Bang”可知,如果Betelgeuse发生爆炸,会产生化学元素。10.A解析 词义猜测题。根据第三段中的“Astronomers all over the world thought this might be a signal that the star was about to explode.”可知,“such an event”指Betelgeuse潜在的爆炸迹象。11.C解析 主旨大意题。通读全文可知,作者
49、观察宇宙深处的星系,发现一颗恒星可能要爆炸,但后来又恢复正常,从而产生了联想。地球上一切都不正常了,需要有一个共同的问题使人们更加团结。C项“仰望星空可以让我们更加亲密”突出主题,表达准确,适合做标题。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。2020年12月17日,中国航天器嫦娥五号返回地球,带回了自20世纪70年代以来在地球上从未见过的东西月球岩石样本。文章介绍了月球岩石样本的意义以及嫦娥项目的一些目标和计划。12.B解析 主旨大意题。根据第二段中提到的“返回的月球样本绝对会增加关于月球历史,特别是其火山的新知识”可知,第二段主要讲了月球岩石样本的意义。13.C解析 细节理解题。根据第一段的“.in
50、 the northwest region of the lunar near side”和第四段的“.from the moons south pole”可知,嫦娥六号和嫦娥五号的任务不同之处在于探索的位置不同。14.D解析 细节理解题。根据第五段中的“including detecting and obtaining materials that could be useful to future human explorers,such as water and hydrogen,and testing 3D printing on the lunar surface”可知,嫦娥七号和嫦
51、娥八号的空间任务主要是寻找和测试支持在月球上生活的资源和方法。15.D解析 推理判断题。根据最后一段并结合上文提到的嫦娥五号、六号以及七号、八号的任务可推知,嫦娥计划实施一系列越来越具有挑战性的月球科学探索。.【语篇导读】本文是说明文。文章主要讲述了人们欣赏音乐的几种方式。例如:通过听来欣赏音乐;通过弹奏乐曲和唱歌来欣赏音乐;通过作曲来表达心声等。1.D解析 根据下文“However,sometimes huge festivals are organized in which it is performed outside.”可知,所填句子的内容应该与该句形成转折关系,D项“古典音乐通常在音乐厅演奏”符合语境。2.G解析 上文提到“有时更近距离地听音乐令人愉悦”,G项“我们尽力去听出不同的乐器和乐器演奏的音符”与上文语意相符。3.B解析 本部分的小标题是By playing or singing。根据下文提到的“初学者中常见的是钢琴、吉他”可知,所填的句子与学习乐器有关,所以选B项。4.F解析 根据下文所举的例子“矮个子的小孩不能弹奏全尺寸的低音提琴”来看,演奏乐器应该根据自己的身高来选择,所以选F项。5.C解析 本部分介绍的是自己谱曲。所填的句子是本段的最后一句,是对本段的总结。C项“乐器代表了一个人的心声”符合语意。9