收藏 分享(赏)

2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:409450 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:18 大小:81.50KB
下载 相关 举报
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第15页
第15页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第16页
第16页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第17页
第17页 / 共18页
2020届高考二轮之英语题型专练(2)阅读理解---故事类 WORD版含答案.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 高考资源网() 您身边的高考专家1、 It was Monday. Mrs Smiths dog was hungry, but there was not any meat in the house. Considering that there was no better way, Mrs Smith took a piece of paper, and wrote the following words on it, Give my dog half a pound of meat. Then she gave the paper to her dog and said gently,

2、 Take this to the butcher(卖肉者), and hes going to give you your lunch today. Holding the piece of paper in its mouth, the dog ran to the butchers shop. It gave the paper to the butcher. The butcher read it carefully, recognized that it was really the ladys handwriting and pleasantly did as he was ask

3、ed to. The dog was very happy, and ate the meat up immediately. At midday, the dog came to the shop again. It gave the butcher a piece of paper again. After reading it, he gave it half a pound of meat once more. The next day, the dog came again exactly at midday. And as usual, it brought a piece of

4、paper in the mouth. This time, the butcher did not take a look at the paper, and gave the dog its meat, for he had thought of the dog as one of his customers. However, the dog came again at four oclock. And the same thing happened once again. To the butchers more surprise, it came for the third time

5、 at six oclock, and brought with it a third piece of paper. The butcher felt a bit puzzled. He said to himself, This is a small dog. Why does Mrs Smith give it so much meat to eat today? Looking at the piece of paper, he found that there were not any words on it!(1).When Mrs Smiths dog was hungry, w

6、hat did she give to the dog?A. Some chicken.B. Half a pound of meat.C.A hot dog.D.A piece of paper with some words on it.(2). Mrs Smith treated her little dog quite _.A. rudelyB. proudlyC. friendlyD. angrily(3).From its experience, the dog found that _.A.only the paper with Mrs Smiths words on it co

7、uld bring it meatB.a piece of paper could bring it half a pound of meatC.the butcher would give the meat to it whenever he saw itD.Mrs Smith would pay for the meat it got from the butcher2、Devon Gallagher, a college graduate from Philadelphia, wants the world to know exactly where shes been while sh

8、es on her worldwide vacation in a special way. The traveler, who was born with a bone disease, had her right leg amputated (截肢) at the age of four. Although the amputation caused inconvenience for Gallagher early on, she now sees it as nothing short of inspiration for living her best life.To spread

9、that message, Gallagher has gone to social media, where she shares photos of her travels across the world, but instead of simply using a geo-tag(地理位置标签), she writes her location on her artificial leg before taking a picture.Now she has been taking pictures across the Continent, which show her cyclin

10、g over the canal in Amsterdam, relaxing on a wall overlooking the city of Barcelona, posing with a waffle in Brussels, taking in the beautiful Parthenon temple in Athens and enjoying a river ride in Budapest, all with the well-known locations written on her artificial leg.“I get a new leg every two

11、years and I can choose the design on it. One day I had a sudden thought to get a chalk-board,” Gallagher said. “My mum and grandmother didnt like the idea, but my friends thought it was great and told me to go for it, so I did.”Gallagher said people often stare when shes writing on her leg, but once

12、 she shares the photos, she receives only positive feedback(反馈), “My leg hasnt stopped me from doing anything Ive wanted to do,” she said. “I dont know if its my determination to prove to myself that I can do it, anyway, Ive been able to keep up with people at my age and lead a pretty great life.”Ga

13、llagher shows us that you should never let anything stand in the way of your dreams. And if life gives you an artificial leg, make art.1.What message did Gallagher want to spread in her special way?A.She enjoys her travelling across the globe.B.She suffers little from her legs amputation.C.She looks

14、 on her misfortune as another form of blessing.D.She has exactly fallen in love with posting photos online.2.What does the word “which” underlined in paragraph 3 refer to?A.the picturesB.the continentC.the legD.the location3.Gallagher can best be described as _.A.helpful and ambitiousB.friendly and

15、generousC.determined and creativeD.independent and wise4.Which of the following might be the best title for the text?A.Never Too Late to shareB.A Special Artificial LegC.An Outstanding PhotographerD.Gallaghers Summer Holidays3、I began working in journalism(新闻工作)when I was eight. It was my mothers id

16、ea. She wanted me to “make something” of myself, and decided I had better start young if I was to have any chance of keeping up with the competition.With my load of magazines I headed toward Belleville Avenue. The crowds were there. There were two gas stations on the corner of Belleville and Union.

17、For several hours I made myself highly visible, making sure everyone could see me and the heavy black letters on the bag that said THE SATURDAY EVENING POST. When it was supper time, I walked back home.“ How many did you sell, my boy?” my mother asked.“ None.”“ Where did you go?”“ The corner of Bell

18、eville and Union Avenues.”“ What did you do?”“ Stood on the corner waiting for somebody to buy a Saturday Evening Post.”“ You just stood there?”“ Didnt sell a single one.”“ My God, Russell!”Uncle Allen put in, “ Well, Ive decided to take the Post.” I handed him a copy and he paid me a nickle(五分镍币).

19、It was the first nickle I earned.Afterwards my mother taught me how to be a salesman. I would have to ring doorbells, address adults with self-confidence(自信), and persuade them by saying that no one, no matter how poor, could afford to be without the Saturday Evening Post in the home.One day, I told

20、 my mother Id changed my mind. I didnt want to make a success in the magazine business.“ If you think you can change your mind like this,” she replied, “ youll become a good-for-nothing.” She insisted that, as soon as school was over, I should start ringing doorbells, selling magazines. Whenever I s

21、aid no, she would scold me.My mother and I had fought this battle almost as long as I could remember. My mother, dissatisfied with my fathers plain workmans life, determined that I would not grow up like him and his people. But never did she expect that, forty years later, such a successful journali

22、st as me would go back to her husbands people for true life and love.1.Why did the boy start his job young?A.He wanted to be famous in the futureB.The job was quite easy for himC.His mother had high hopes for himD.The competition for the job was fierce2.From the dialogue between the boy and his moth

23、er, we learn that the mother was _.A.excitedB.interestedC.ashamedD.disappointed3.What did the mother do when the boy wanted to give up?A.She forced him to continueB.She punished himC.She gave him some moneyD.She changed her plan4.What does the underlined phrase “this battle”(last paragraph) refer to

24、?A.The war between the boys parentsB.The arguing between the boy and his motherC.The quarrel between the boy and his customersD.The fight between the boy and his father5.What is the text mainly about?A.The early life of a journalistB.The early success of a journalistC.The happy childhood of the writ

25、erD.The important role of the writer in his family4、Imagine someone who has spent the majority of their life sitting with a sign on the side of the road and that very person giving someone their last 20 dollars. Thats exactly what Marine Corps veteran (退伍军人)Johnny Bobbitt,34,did in October in Philad

26、elphia.Bobbitt served in the U.S. Marine Corps and worked as a paramedic (医务辅助人员)in Vance County, N. C. before he became homeless. Nobody knew how he got to where he was because he was discreet about that.One night in October, Bobbitt was sitting roadside with a sign in Philadelphia as usual, when K

27、ate McClure of Florence Township, N. J. was driving home down Interstate 95 and ran out of gas. Scared and nervous, she got out of the car to head to the nearest gas station. As McClure was heading to the nearest gas station, she ran into Bobbitt and he told her to get back in the vehicle and lock t

28、he door. Minutes later, he appeared with a red gas can. Hed used his last $20 to buy her gas.After that unexpected meeting, McClure and her boyfriend, Mark DAmico, who both live in New Jersey, visited Bobbitt several times to deliver gift cards, cash, snacks and toiletries. They then decided to crea

29、te a fund-raising page so he wouldnt have to spend the holidays sleeping on the street.McClure started the GoFundMe page on November 10. With the page, the couple hoped to raise $10,000, enough money for his rent, a reliable vehicle and up to six months expenses. Bobbitts story ran in a local paper.

30、 By November 15, more than 10,000 local people had made donations through the GoFundMe page and more than $300,000 had been raised.On Thanksgiving, Bobbitt was resting in a hotel, his feet up on the bed, drawing up a grand plan for his new life, thanks to several thousand dollars raised to repay him

31、 for a good deed.1.What does the underlined word “discreet” in paragraph 2 most probably mean?A.Doubtful.B.Cautious.C.Guilty.D.Optimistic.2.McClure met Bobbitt when she_.A.couldnt find a gas stationB.got to the way homeC.couldnt unlock her carD.was in search of gas3.It can be known from the text tha

32、t_.A.Bobbitts story obtained wide attentionB.Bobbitt became world-famous overnightC.the GoFundMe page collected over $400,000 for BobbittD.the GoFundMe page was started to help people like Bobbitt4.What is the best title for the text?A.A Homeless Veteran Paid Kindness ForwardB.A Homeless Veteran Had

33、 a Generous HeartC.A Homeless Veterans Kindness Paid OffD.A Small Kindness Made a Big Difference5、Tomas Transtromer, a Swedish poet won the Nobel Prize in Literature on Tuesday. The journalists cheered hearing that Mr Transtromer had won the prize. Mr Transtromer, 80, has written more than 15 collec

34、tions of poetry, many of which have been translated into English and 60 other languages. Critics (评论家) have praised Mr Transtromer s poems for their accessibility, even in translation, noting his elegant descriptions of long Swedish winters, the rhythm of the seasons and the beauty of nature.Mr Tran

35、stromer was born in Stockholm in 1931. He studied literature, history, religion and psychology at Stockholm University, graduating in 1956, and worked as a psychologist at a youth prison. In 1990, Mr. Transtromer suffered a stroke(中风) that left him mostly unable to speak, but he eventually began to

36、write again.On Tuesday afternoon, Mr. Tanstromers apartment was filled with journalists from all over the world seeking reaction. Obviously overwhelmed (不知所措) , Mr Transtromer finally appeared, accompanied by his wife, Monica. Speaking on his behalf (代表) , she said her husband was most happy, that t

37、he prize was awarded for poetry. That you happened to receive it is a great joy and happy surprise, but the fact the prize went to poetry felt good ,she said.There was also a celebration among Swedes, many of whom have read Mr Transtromer since his first book of poems, 17 Poems, placed him on Sweden

38、s literary map when he was just 23. To be quite honest, it was a relief because people have been. hoping for this for a long time, said Ola Iarsmo, a novelist and the president of the Swedish Pen Association. Some thought the train might have already left the station because he is old and not quite

39、well. It felt great that he was confirmed in this role of national and international poet. 1.Why was Mr Transtromer awarded the Nobel Prize according to some critics?A.His poems have been translated into many languages.B.His poems are mostly about the beauty of nature.C.The style of his writing is u

40、nique.D.Readers can appreciate his poems easily.2.What happened after Mr Transtromer got recovered from the stroke?A.He began to write poems.B.He was finally devoted to writing.C.He was able to return to poem writing.D.He had to think about his career again.3.What can we infer about Mr Transtromerfr

41、om from Paragraph 3?A.He had been expecting the prize.B.He was surprised that prize went to poetry.C.He felt calm when he got the Nobel prize.D.He remained modest after he got the Prize.4.What do Ola Larsmos words mean?A.Some people didnt expect Mr Transtromer won the prize.B.It was unfair for Mr Tr

42、anstromer to win the prize.C.The poet had got off the train when the winner was announced.D.Mr Transtromer couldnt help himself catch the train.6、A ten-year-old from Howell, Michigan is being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that led to saving the life of an elderly neighbor. The eve

43、nt happened late in an evening when Danny DiPietro was being driven home from hockey practice by his mom.Thats when the young boy noticed an open garage (车库) and a figure (身影) that he believed was a dog outside an apartment building near his house. Given the freezing cold weather, the young boy got

44、a feeling that something was not right. But instead of dismissing it like most kids his age would have, he insisted that his mother, Dawn, find out what was going on. Dawn tried to make Danny believe that no one would leave a dog out in such cold weather, but he refused to take no for an answer.Dawn

45、 finally gave in and decided to drive to the area with the family dog and see if there was any truth to Dannys hunch (直觉).Sure enough, as she got closer to the apartment building she noticed a garage that was wide open and someone waving madly for help. Upon getting there, she realized that it was n

46、ot a dog the young boy had seen, but Kathleen St. Onge. The 80-year-old had fallen down on some ice in her garage and had been lying there for two hours, unable to get up.Dawn rushed home to get her husband to help and called 911. The two then returned with some blankets to cover Ms. St. Onge, while

47、 they waited for the ambulance (救护车) to arrive. Though still in hospital, the elderly woman is recovering well and forever grateful to Danny, for following up on his hunch!1.When seeing a figure in an open garage, Danny _.A.recognized it was an old manB.thought it was a homeless dogC.realized someth

48、ing was wrongD.believed it was nothing important2.When Dawn got closer to the garage, she _.A.noticed the dog had gone awayB.knew Dannys hunch was wrongC.found an old lady waving for helpD.felt something must have been stolen3.Which of the following can best describe Danny?A.Brave and patient.B.Frie

49、ndly and honest.C.Considerate and optimistic.D.Persistent and warm-hearted.7、When I was 17, I read a magazine article about a museum called the McNay, once the home of a watercolorist named Marian McNay. She had requested the community to turn it into a museum upon her death. On a sunny Saturday, Sa

50、lly and I drove over to the museum. She asked, “Do you have the address? ” “No, but Ill recognize it, there was a picture in the magazine. ”“Oh, stop. There it is!”The museum was free. We entered excited. A group of people sitting in the hall stopped talking and stared at us.“May I help you?” a man

51、asked. “No,” I said. “Were fine.” Tour guides got on my nerves. What if they talked a long time about a painting you werent that interested in? Sally had gone upstairs. The people in the hall seemed very nosy(爱窥探的), keeping their eyes on me with curiosity. What was their problem? I saw some nice scu

52、lptures in one room. Suddenly I sensed a man standing behind me. “Where do you think you are? ” he asked. I turned sharply. “The McNay Art Museum!” He smiled, shaking his head. “Sorry, the McNay is on New Braunfels Street.” “Whats this place?” I asked, still confused. “Well, its our home.” My heart

53、jolted(震颤). I raced to the staircase and called out, “Sally! Come down immediately! ”“Theres some really good stuff(艺术作品) up there.” She stepped down, looking confused. I pushed her toward the front door, waving at the family, saying, “Sorry, please forgive us, you have a really nice place.” Outside

54、, when I told Sally what happened, she covered her mouth, laughing. She couldnt believe how long they let us look around without saying anything.The real McNay was splendid, but we felt nervous the whole time we were there. Van Gogh, Picasso. This time, we stayed together, in case anything else unus

55、ual happened.Thirty years later, a woman approached me in a public place. “Excuse me, did you ever enter a residence, long ago, thinking it was the McNay Museum?”“Yes. But how do you know? We never told anyone.”“That was my home. I was a teenager sitting in the hall. Before you came over, I never re

56、alized what a beautiful place I lived in. I never felt lucky before. You thought it was a museum. My feelings about my home changed after that. Ive always wanted to thank you.”1.What do we know about Marian McNay?A.She was a painter.B.She was a community leader.C.She was a museum director.D.She was

57、a journalist.2.Why did the author refuse the help from the man in the house?A.She disliked people who were nosy.B.She felt nervous when talking to strangers.C.She knew more about art than the man.D.She mistook him for a tour guide.3.How did the author feel about being stared at by the people in the

58、hall?A.Puzzled.B.Concerned.C.Frightened.D.Delighted.4.Why did the author describe the real McNay museum in just a few words?A.The real museum lacked enough artwork to interest her.B.She was too upset to spend much time at the real museum.C.The McNay was disappointing compared with the house.D.The ev

59、ent happening in the house was more significant.5.What could we learn from the last paragraph?A.People should have good taste to enjoy life.B.People should spend more time with their family.C.People tend to be blind to the beauty around them.D.People tend to educate teenagers at a museum.8、“Shark on

60、 the bait (诱饵)!” shouted Andre Harman, pointing to a spot a few yards behind the outboard motors. His voice gave no indication of panic, but the crew suddenly became tense and fixed their eyes on the water. Slowly, smoothly, Andre drew in the bait. The shark followed. No one asked what kind of shark

61、 it was. Everything about it, from its color to its shape, tells that it was a great white shark.Andre lifted the bait aboard. Placing himself between the two motors, he dropped his right hand into the water just as the great head reached the first motor. “My goodness! Andre!” I said. His hand seize

62、d the big nose, moving it away from the tube of the motor, guiding the sharks head up as it rose out of the water. Andres hand held the nose, touching it gently. No one spoke. No one breathed. The moment seemed endless. In fact, it lasted less than five seconds before Andre pulled his hand back.Stil

63、l nobody spoke. Then Andrew smiled and said: “The first time was an accident. I was just trying to move the shark away from the motor. Sharks are attracted to motors by their electrical signals and have a habit of biting them to see if they are eatable.” Andre has worked with great white sharks for

64、years. “My hand landed on its nose, and it sort of paused, so I kept it there, and when I did let go, the shark bit and bit as if it was searching for whatever it was that had attracted it.”Nearly every encounter (遭遇) we had had with the great whites had been totally illogical. The more we learned,

65、the more we realized how little was really known about them in the past years. Back then, it was generally accepted that great whites ate people by choice. Now we know that almost every attack on a human is an accident in which the shark mistakes a human for its normal food. Back then, we thought th

66、at once a great white smelt blood, it would lead to death. Now we know that nearly three-quarters of bite victims survive, perhaps because the shark recognizes that it has made a mistake and doesnt return for a second bite.1.The author said, “My goodness! Andre!” when _.A.Andre was about to fall int

67、o the waterB.Andre was followed by the sharkC.Andre was about to touch the sharkD.Andre was bitten by the shark2.What does the author think of the encounters with great whites?A.Exciting.B.Frightening.C.Educational.D.Reasonable.3.Most bite victims survive in shark attacks because _.A.sharks stop att

68、acking themB.sharks discover they are no threatsC.they manage to swim to safetyD.they are taught how to fight off sharks9、Give yourself a test. Which way is the wind blowing? How many kinds of wildflowers can be seen from your front door? If your awareness is as sharp as it could be, youll have no t

69、rouble answering these questions.Most of us observed much more as children than we do as adults. A childs day is filled with fascination, newness and wonder. Curiosity gave us all a natural awareness. But distinctions that were sharp to us as children become unclear; we are numb(麻木的) to new stimulat

70、ion(刺激), new ideas. Relearning the art of seeing the world around us is quite simple, although it takes practice and requires breaking some bad habits.The first step in awakening senses is to stop predicting what we are going to see and feel before it occurs. This blocks awareness. One chilly night

71、when I was hiking in the Rocky Mountains with some students, I mentioned that we were going to cross a mountain stream. The students began complaining about how cold it would be. We reached the stream, and they unwillingly walked ahead. They were almost knee-deep when they realized it was a hot spri

72、ng. Later they all admitted theyd felt cold water at first.Another block to awareness is the obsession(痴迷) many of us have with naming things. I saw bird watchers who spotted a bird, immediately looked it up in field guides, and said, a ruby-crowned kinglet and checked it off. They no longer paid at

73、tention to the bird and never learned what it was doing.The pressures of time and destination are further blocks to awareness. I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough time to get there before dark. It seldom occurred to them to wander a bit, to take a mome

74、nt to see whats around them. I asked them what theyd seen. Oh, a few birds, they said. They seemed bent on their destinations.Nature seems to unfold to people who watch and wait. Next time you take a walk, no matter where it is, take in all the sights, sounds and sensations. Wander in this frame of

75、mind and you will open a new dimension to your life.1. According to Paragraph 2, compared with adults, children are more _.A. anxious to do wonders B. sensitive to others feelingsC. likely to develop unpleasant habitsD. eager to explore the world around them2.What idea does the author convey in Para

76、graph 3?A. To avoid jumping to conclusions. B. To stop complaining all the time.C. To follow the teachers advice. D. To admit mistakes honestly.3. The bird watchers behavior shows that they _.A. are very patient in their observation B. are really fascinated by natureC. care only about the names of b

77、irds D. question the accuracy of the field guides4.Why do the hikers take no notice of the surroundings during the journey?A. The natural beauty isnt attractive to them. B. They focus on arriving at the camp in time.C. The forest in the dark is dangerous for them. D. They are keen to see rare birds

78、at the destination.5. In the passage, the author intends to tell us we should _.A. fill our senses to feel the wonders of the worldB. get rid of some bad habits in our daily lifeC. open our mind to new things and ideasD. try our best to protect nature10、Once, Buddha was walking from one town to anot

79、her with some of his followers. This was in the initial days. While they were traveling, they happened to pass a lake. They stopped there and Buddha told one of his followers, “I am thirsty. Please get me some water from that lake there”.The follower walked up to the lake. When he reached it, he not

80、iced that some people were washing clothes in the water and, right at that moment, a bullock cart started crossing the lake right at the edge of it. As a result, the water became very muddy, very dirty. The follower thought, “How can I give this muddy water to Buddha to drink?!” So he came back and

81、told the Buddha, “The water in there is very muddy. I dont think it is fit to drink”.So, the Buddha said, let us take a little rest here by the tree. After about half an hour, again Buddha asked the same follower to go back to the lake and get him some water to drink. The follower obediently (顺从地) w

82、ent back to the lake. This time he found that the lake had absolutely clear water in it. The mud had settled down and the water above it looked fit to be had. So he collected some water in a pot and brought it to the Buddha.The Buddha looked at the water, and then he looked up at the follower and sa

83、id, “See, you let the water be and the mud settled down on its own. You got clear water. It didnt require any effort”.Our mind is also like that. When it is disturbed, just let it be. Give it a little time and it will settle down on its own. You dont have to put in any effort to calm it down. We can

84、 judge and best decisions of our life when we stay calm.1.Why did Buddha asked his follower to collect water?A.Because they were travelling.B.Because they were passing a river.C.Because Buddha was too tired to go on.D.Because Buddha wanted a drink.2.What does the underlined word “it” in the third pa

85、ragraph refer to?A.The tree.B.The lake.C.The mud.D.The pot.3.What can you infer about the follower?A.He is reliable and thoughtful.B.He is humorous and intelligent.C.He is hesitant and dependent.D.He is picky and impatient.4.What is the best title for the text?A.Trial and Error.B.Sometimes Just Let

86、it Be.C.Buddha and His Follower.D.Efforts will Pay Off. 答案以及解析1答案及解析:答案:(1)-(3) DCB解析:(1).细节理解题。根据第二段中的.Mrs Smith took a piece of paper, and wrote the following words on it. Then she gave the paper to her dog.可知,史密斯夫人把一张写着一句话的纸给了她的狗,故选D项。(2).细节理解题。根据第二段中的Then she gave the paper to her dog and said g

87、ently.中的 gently可知,史密斯夫人对她的小狗很友善,故选C项。(3).推理判断题。根据第五段中的.for he had thought of the dog as one of his customers.和最后一段中的he found that there were not any words on it!可知,卖肉的人从第三次开始就没有看纸上的字,而是直接把肉给了小狗,后来卖肉的人发现小狗送来的是白纸,说明小狗认为只要带一张纸,就能得到一块肉,故选B项。 2答案及解析:答案:1.C; 2.A; 3.C; 4.B解析:1.细节理解题。根据第二段中 Although the amp

88、utation caused setbacks for Gallagher early on, she now sees it as nothing short of inspiration for living her best life.可知,虽然截肢早期给Gallapher带来了挫折,但她现在认为这是对她最好的生活的激励,也就是她想向人们传递她把自己的不幸当作另一种形式的幸事,故C项正确。2.词义猜测题。根据画线词前的Now she has been taking pictures across the Continent,可知,她现在正在欧洲各地拍摄照片,在照片中,她骑着自行车穿过阿姆

89、斯特丹运河,分析句子结构可知,此处为非限定性定语从句,关系代词which指代的就是先行词pictures,故A项正确。3.推理判断题。根据文章内容可知,Gallagher在社交媒体上分享旅行时的照片(拍照之前把地点写在假肢上)向人们传递她把自己的不幸当作另一种形式的幸事,可见她很有创造性,虽然截肢了她像其他人一样过着美好的生活,可见她很有决心,故C项正确。4.主旨大意题。根据最后一段中的Gallagher shows us that you should never let anything stand in the way of your dreams. And if life gives

90、you an artificial leg, make art.可知,Gallagher的故事告诉我们:永远不要让任何事情阻挡你的梦想,如果生活给了你一条假肢,用它创作艺术吧,故B项(特殊的假肢)正确。 3答案及解析:答案:1.C; 2.D; 3.A; 4.B; 5.A解析:1.细节理解题根据She wanted me to make something of myself and decided I had better start young if I was to have any chance of keeping up with the competition.可知,男孩年龄很小时就

91、开始参加工作的原因是他妈妈对他抱有很高的希望,故答案为C.2.推理判断题根据My God, Russell!可知,妈妈对他的行为感觉很失望,故答案为D3.细节理解题根据She replied, you will become a good-for-nothing. She insisted that, as soon as school was over, I should start ringing doorbells, selling magazines.可知,当男孩决定放弃工作时,他妈妈坚持让他继续干下去.故答案为A4.推理判断题根据She insisted that, as soon

92、as school was over, I should start ringing doorbells, selling magazines. Whenever I said no, she would scold me.可知,画线单词this battle指的是他与妈妈之间的争论.故答案为B5.推理判断题这篇短文讲述了一位年轻男孩很早就参加了工作,在他妈妈的鼓励和帮助下,四十年后他成为了一名著名的新闻工作者.这篇短文是关于一位新闻工作者早期生活的故事.故答案为A 4答案及解析:答案:1.B; 2.D; 3.A; 4.C解析:1.细节理解题。根据第三段中Kate McClure of Flo

93、rence Township, N. J. was driving home down Interstate 95 and ran out of gas. As McClure was heading to the nearest gas station, she ran into Bobbitt.可知,McClure是在去加油站寻找油时遇见Bobbitt的。故选B。2.推理判断题。根据文意第五段Bobbitts story ran in a local paper.可知,McClure是在一月十号達立募捐网页的,他们原本期望帮助Bobbm募集一万美元,他的故事还上了当地的报纸, 截至十一月十

94、五号,一万多名当地人通过该网页进行了捐款,募集到的捐款超过了三十万美元。可知,Bobbitt的故事引起了广泛的关注。故选D。3.推理判断题。根据文意第五段Bobbitts story ran in a local paper.可知,McClure是在一月十号達立募捐网页的,他们原本期望帮助Bobbm募集一万美元,他的故事还上了当地的报纸, 截至十一月十五号,一万多名当地人通过该网页进行了捐款,募集到的捐款超过了三十万美元。可知,Bobbitt的故事引起了广泛的关注。故选A。4.主旨大意题。本文主要讲述一个无家可归的退伍军人将身上仅有的二十美元买了汽油送给在回家途中汽车没油的年轻女子,事后这名女

95、子和她的男朋友专门達了一个网页为他募捐并且募捐到了三十多万美元,即这个无家可归的退伍军人的善心得到了回报。故选C项。 5答案及解析:答案:1.D; 2.C; 3.B; 4.A解析:1.细节理解题.根据第一段Critics (评论家) have praised Mr Transtromer s poems for their accessibility, even in translation, noting his elegant descriptions of long Swedish winters, the rhythm of the seasons and the beauty of

96、nature.可知,他的诗歌易于读者理解,接受,能引起读者的共鸣.故选D.2.细节理解题.根据第二段In 1990, Mr Transtromer suffered a stroke(中风) that left him mostly unable to speak, but he eventually began to write again.可知,在他中风康复后能够再次写诗;故选C.3.推理判断题.根据第四段That you happened to receive it is a great joy and happy surprise, but the fact the prize wen

97、t to poetry felt good ,可知,他写诗能够获得诺贝尔奖是出乎他的预料的,故选B.4.句意理解题.根据最后一段中的最后一句话Some thought the train might have already left the station because he is old and not quite well. 可知,有的人是不看好他能获得诺贝尔奖的;故选A. 6答案及解析:答案:1.C; 2.C; 3.C解析:1.考查细节理解。由文章第二段中的Given the freezing weather, the young boy got a feeling that som

98、ething was not right可知,当看到在一个开着门的车库前面一个身影时,Danny意识到出了问题, 故选C。2.考查细节理解。由文章第三段中的Sure enough, as she got closer to the apartment building she noticed a garage that was wide open and someone waving madly for help可知,当Dawn离车库更近时, 她看到一位老妇人正挥手寻求帮助,故选C。3.考查推理判断。由文中的A ten-year-old boy from Howell, Michigan is

99、 being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) 和The two then returned with some blankets to cover Ms. St. Onge, while they were waiting for the ambulance to arrive可推断出Danny是一个坚持而又热心的孩子,故选D。 7答案及解析:答案:1.D; 2.B; 3.A; 4.C; 5.A解析:1.细节理解题。根据文章第一段When I was 17, I read a magazine article about a m

100、useum called the McNay, once the home of a watercolorist named Marian McNay.可知,Marian McNay是一名水彩画家。故选D。2.细节理解题。根据文章第四段May I help you? a man asked. No, I said. Were fine.” Tour guides got on my nerves.可知,导游令作者心烦,作者误认为屋子里的男人是位导游。故选B。3.推理判断题。根据文章第四段The people in the hall seemed very nosy(爱窥探的), keeping

101、 their eyes on me with curiosity. What was their problem?(大厅的人看起来都非常爱窥探的,眼睛不停的好奇的看着我。他们有什么问题?)可以推断出,作者当时感到困惑不解。故选A。4.推理判断题。根据全文可知,作者着墨点主要在叙述参观误当成McNay博物馆的私人住宅上,故这才是文章的重心,所以将真正的McNay博物馆叙述一带而过。故选C。5.推理判断题。根据文章最后一段Before you came over, I never realized what a beautiful place I lived in.可知,在作者未造访她家之前,这位

102、女士从未意识到自己住的地方多么美丽,从而可以推断出,人们往往对周围的美而不见。故选A。 8答案及解析:答案:1.C; 2.C; 3.A解析:1.细节理解题.根据这句话前文“Placing himself between the two motors, he dropped his right hand into the water just as the great head reached the first motor”以及后面一句“Hishandseizedthebignose”可知此时Andre已经抓住鲨鱼的鼻子了;故选C.2.根据文章最后一段的“The more we learned

103、, the more we realized how little was really known about them in the past years”可知作者认为遭遇鲨鱼是很有教育意义的.故选C.3.细节理解题.根据文章的最后一句话“Now we know that nearly three-quarters of bite victims survive, perhaps because the shark recognizes that is has made a mistake and doesnt return for a second bite”判断是鲨鱼停止了攻击他们才让

104、他们存活下来的.故选A. 9答案及解析:答案:1.D; 2.A; 3.C; 4.B; 5.A解析:1. 推理判断题。根据文章第二段Most of us observed much more as children than we do as adults. A childs day is filled with fascination, newness and wonder.可知,与成人相比较,孩子观察得更多,孩子的一天充满了魔力、新奇和惊奇。从而可以推断出孩子更急于探索他们周围的世界。故选D。2. 推理判断题。根据文章第三段作者叙述在一个寒冷的夜晚,作者和学生徒步旅行穿过一条小溪的时候,学生

105、们抱怨水太冷而不愿往前走,结果事实上那是一个温泉。作者举这样一个事例是为了向读者传递这样的观念:避免过早下结论。故选A。3. 细节理解题。根据文章第四段全段及首句Another block to awareness is the obsession(痴迷) many of us have with naming things.可知, 鸟观察者发现鸟后只关心鸟的名字,并不关心它在做什么。故选C。4. 细节理解题。根据文章第五段I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough ti

106、me to get there before dark. It seldom occurred to them to wander a bit, to take a moment to see whats around them.可知,徒步旅行者只关心能够及时到达目的地,而很少关心周围的事物。故选B。5. 推理判断题。文章作者想要通过此文要告诉我们:大自然只展现给那些善于观察和等待的人,带着我们所有的感官来感受周围世界的奇妙吧。故选A。 10答案及解析:答案:1.D; 2.C; 3.A; 4.B解析:1.细节理解题。根据文章 They stopped there and Buddha told

107、 one of his followers, I am thirsty. Please get me some water from that lake there 可知佛陀要他的追随者去取水因为佛陀想喝一杯。故选:D。2.词义猜测题。根据文章 This time he found that the lake had absolutely clear water in it. The mud had settled down and the water above it looked fit to be had 可知这次他发现湖里的水是绝对清澈的,泥已经沉淀下来了,上面的水看起来还不错;意为泥

108、土。故选:C。3.推理判断题。根据文章 This time he found that the lake had absolutely clear water in it. The mud had settled down and the water above it looked fit to be had. So he collected some water in a pot and brought it to the Buddha 可知跟随者是个可靠,体贴的人。故选:A。4.推理判断题。根据文章 Our mind is also like that. When it is disturbed, just let it be. Give it a little time and it will settle down on its own 可知文章的最佳标题为有的时候就顺其自然。故选:B。 高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1