1、Unit 4 Making the news reading. 阅读理解ANewspapers are one method of bringing the news to the public. Reporters, photographers, correspondents, and editors are some of the people who create newspapers. They are known as journalists. Reporters are journalists who go out and get the news. They attend mee
2、tings. They cover events such as court cases, plays, and sporting events. They interview people to get their views about what is going on. Reporters must be able to write a story quickly so as to meet a deadline. People do not want to read old news. They want to know what is going on as soon as it h
3、appens. Reporters sometimes phone or email their notes and quotations(引用语)to the paper from the scene. A reporter in the office then writes the story. Photographers work with the reporters. They take pictures and edit them in time to appear with the story. Usually large newspaper groups have corresp
4、ondents in foreign countries to report news there. A paper may have a correspondent who covers just medical news. An editor is a journalist who works at a desk in a newspaper office. Editors prepare the reporters stories to be printed in the paper. They decide which story is most important and gets
5、the front-page headline. They decide which pictures to use. People who work as journalists have some things in common. They are curious, they like to write, and they have a “nose” for news. They can spot news as it happens. They know what people want to read about. 【语篇概述】本文介绍了记者不同的工作岗位和职责。1. The und
6、erlined word“They”in Paragraph 2 refers to. A. readersB. journalistsC. reportersD. strangers【解析】选A。词义猜测题。根据上文中人们不喜欢读旧的新闻, 可推知此处they代指的是readers。2. A journalist working abroad to report news may be called. A. a strangerB. a photojournalistC. an editorD. a correspondent【解析】选D。细节理解题。根据第四段Usually large n
7、ewspaper groups have correspondents in foreign countries to report news there可知答案。3. According to the passage, both the reporter and the editor. A. usually work in the officeB. decide which pictures to useC. have the ability to discover newsD. often write editorials for their paper【解析】选C。细节理解题。综合文章第
8、二段和第五段可知记者和编辑都有能力发现新闻。4. How many kinds of people mentioned in the passage are called journalists? A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段Reporters, photographers, correspondents, and editors are some of the people who create newspapers. They are known as journalists. 可知本文提到了四类记者。BGe
9、netically modified(转基因的)foods have become a focus point of agriculture throughout the news today. This has an effect on many different aspects of the agriculture world. From the seed dealer, to the farmer that buys the seed, to the workers that the farmer sells to: all are affected by the new techno
10、logies that are involved in this part of production agriculture. Genetically modified foods have come under heavy fire lately. There are some countries that are against buying these types of foods. They are being tested for safety by the best scientific experts in Europe, the US and the rest of the
11、world. They are not for sale until they have gone through this complete safety process. Since they are a new product, and any slight problem with them could affect a whole country, these tests are very necessary. These safety tests are carried out because of the new rules that were made with the Nov
12、el Foods Regulation. Begun in May of 1997, the Novel Foods Regulation set up an EU-wide pre-market system for all novel foods. A novel food is described as one that has not been eaten by EU consumers widely. By setting up this program the EU hopes to keep its consumers safe from any possible side ef
13、fects of any new food products. There are a variety of ways in which genetic modification has helped food producers. They can improve the nutritional value or the storage conditions of the food. Today there are only two genetically modified foods that have been allowed for use, these are GM soybean
14、and GM maize. Despite any safety checks, many people are still cautious about eating genetically modified foods. By providing these people with the necessary information, we can allow them to make decisions about these foods. 【语篇概述】转基因食品最近成为新闻关注的焦点, 转基因食品对农业有许多方面的影响。一些国家禁止销售转基因食品, 因为它们的安全性还未得到证实。5.
15、What do we know about the novel food? A. Its very popular in EU. B. Its bad for peoples health. C. Its a new kind of food. D. Its story has been published. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段“A novel food is described as one that has not been eaten by EU consumers widely. ”可知, 新食品指的是还没有被欧盟成员国的消费者广泛使用的产品, 故选C。6. Gene
16、tically modified foods are allowed to be sold if they are. A. tested for safetyB. of high qualityC. more nutritionalD. grown in Europe【解析】选A。推理判断题。根据第二段“They are being tested for safety by the best scientific experts. . . They are not for sale until they have gone through this complete safety proces
17、s. . . any slight problem with them could affect a whole country”可知, 转基因食品正在接受专家的检测, 在证明它们的安全性之前, 转基因食品是禁止销售的。7. From Paragraph 2, we can learn that genetically modified foods. A. do no harm to peopleB. have caused some problemsC. are well received after being testedD. are criticized and attacked by
18、 many people【解析】选D。细节理解题。根据“第二段第一、二句Genetically modified foods have come under heavy fire lately. There are some countries that are against buying these types of foods. ”可知, 转基因食品最近受到了强烈的抨击, 一些国家反对购买转基因食品。8. Whats the writers attitude towards genetically modified foods? A. We should warn people that
19、 they are too dangerous to be eaten. B. We should give people information about them so that they can decide whether to buy them. C. We should encourage people to eat them because they are more nutritional. D. We should tell people that they are trying to fool the farmers. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段“By pro
20、viding these people with the necessary information, we can allow them to make decisions about these foods. ”可知, 作者认为, 有关部门应提供有关转基因食品的必要信息, 让人们自己来决定是否购买转基因食品。. 完形填空I drove to a local supermarket the other day. My shopping list was1and my wallet was light. Still, I needed to get a weeks worth of groce
21、ries for my family. I parked my car, looked down at my list, and hoped I could2it all. As I3the door, I saw a man with kind eyes and a gentle4. He said he was collecting for a local food bank that helped to5the hungry in my area. He handed me a second shopping list of things they could use and asked
22、 me to6if I could. I smiled back, took the7and walked into the store. I really wanted to help, but wasnt sure if I could this time. I walked through the store, picking up vegetables, soup, spaghetti, bread, milk, cereal, macaroni, bananas, and a dozen other things. I slowly8each item off my list unt
23、il I was done. When I looked down at my full cart I9again if I even had enough to pay for them all. Then, as I put my own list back into my pocket, I saw the food10list under it. I smiled and decided to trust my heart. With the food bank in mind, I went over and11two of the biggest boxes of rice the
24、 store had and put them in my cart. It took12six dollars out of my wallet to pay for them, 13my heart felt six times larger when I did. And when everything was14, I had just enough to pay for them all. It15so little to make our world a better place. A few dollars can help to fill a childs16belly(肚子)
25、. A smile and hug can help to17a hurting heart. An encouraging word can inspire someone else to live and to love. A random18of kindness can change anothers day and life. It is up to us, 19. If we can20a few dollars on rice, then we can share a love that will last forever. 【语篇概述】本文讲述了作者并不富裕, 但在买齐家庭日常
26、生活所需品之后还是挤出钱买了两大桶米捐给食物银行来帮助那些饥饿的人们的故事。1. A. shortB. longC. frequentD. heavy【解析】选B。逻辑推理题。根据下文提到买了很多东西, 可知作者的清单很长。2. A. offerB. exchangeC. affordD. accept【解析】选C。背景常识题。句意: 我停好车子, 低头看着我的清单, 希望我能买得起。3. A. approachedB. paintedC. cleanedD. left【解析】选A。逻辑推理题。根据上文说作者要去超市买东西, 但还没买, 正要进门。4. A. attitudeB. manner
27、C. smileD. anger【解析】选C。逻辑推理题。句意: 我看见一个有着善良眼睛, 温柔微笑的人。5. A. shareB. trainC. protectD. feed【解析】选D。逻辑推理题。根据后面“hungry”可知人们是饥饿的, 应用食物养活。6. A. helpB. writeC. advertiseD. search【解析】选A。逻辑推理题。句意: 他递给我又一份他们需要使用到的物品清单, 问我如果能行的话请帮助他们。7. A. nameB. projectC. listD. budget【解析】选C。词汇复现题。根据上文提到递给作者一份清单, 可知此处是接受了那份清单。
28、8. A. signedB. markedC. ridD. separated【解析】选B。固定搭配题。句意: 我完成一项, 就画掉一项。mark off意思是“在清单上画掉(表示某事已做完)”。9. A. wanderedB. wonderedC. fanciedD. amazed【解析】选B。词义辨析题。句意: 当我低头看了看满满一车东西时, 我再次想知道我是否有足够的钱支付所有东西。10. A. storeB. cartC. nutritionD. bank【解析】选D。逻辑推理题。根据上下文可知看到的是食物银行的清单。11. A. picked outB. lifted upC. pi
29、cked upD. folded up【解析】选C。语境理解题。根据语境可知作者是把大米拿起来放到推车里。12. A. otherB. othersC. moreD. another【解析】选D。逻辑推理题。other表示“另一个, 另外的”是泛指, 当形容词或代词用; others表示“另一些”, 是泛指, 是代词, 后面不能再加名词; more更多的; another是三者或三者以上中的另一个。根据上文可知作者买了很多东西, 这是除了那些东西以外花费的钱, 是三者以上。13. A. soB. butC. andD. since【解析】选B。逻辑推理题。根据前后两句句意可知是转折关系。14.
30、 A. orderedB. totaledC. replacedD. packed【解析】选B。词义辨析题。句意: 当一切都被加起来, 我刚刚足够支付这些东西。15. A. takesB. spendsC. paysD. wastes【解析】选A。固定搭配题。句意: 只需要很少的东西使我们的世界变得更美好。it作主语时, 多用take。16. A. hungryB. adequateC. anxiousD. full【解析】选A。逻辑推理题。根据上文可知食物银行是帮助那些忍饥挨饿的人, 因此此处应是孩子饥饿的肚子。17. A. cureB. treatC. healD. recover【解析】
31、选C。背景常识题。句意: 一个微笑和拥抱可以帮助抚慰受伤的心。18. A. abilityB. allowanceC. appreciationD. act【解析】选D。逻辑推理题。句意: 一个随意的善举可以改变另一个人的一天或一生。19. A. althoughB. thoughC. yetD. still【解析】选B。逻辑推理题。although尽管; though不过; yet但是; still仍然。此处考查副词, 因此排除A项。though常用于句末, 表示“然而, 可是, 不过”。20. A. saveB. rescueC. accumulateD. reserve【解析】选A。词义辨析题。句意: 如果我们能节省几美元的大米, 那么我们可以分享的爱就会永远持续下去。