收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx

上传人:a**** 文档编号:408392 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:7 大小:22.42KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 The universal language Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit2TheuniversallanguageSectionWelcometotheunit&Reading课后篇巩固提升一、写作词汇检测根据每组的提示词,完成或翻译句子。1.universal(1)It is acknowledged that dogs have an acute sense of smell.(2)人们公认为健康胜于财富。答案(1)universally(2)It is universally acknowledged that health is above wealth.2.condemn(1)Everyone condemned her being cruel

2、to her child.(2)这个罪犯被判死刑。答案(1)for(2)The criminal was condemned to death.3.demand(1)Teaching is a profession.(2)他的父母要求他十点以前回家。答案(1)demanding(2) His parents demanded that he (should) be back by ten.4.evident(1)A scientist must produce in support of a theory.(2)显然,她不快乐。答案(1)evidence(2)It was evident th

3、at she was unhappy.运用所学短语造句。5.fall in love答案I fell in love with Beijing the very first time I visited the city.6.at first sight答案At first sight the problem seemed easy.二、阅读词汇检测阅读下列句子,说出黑体词的含义。1.The silence in the hall was awesome.含义答案令人生畏的2.The rise in violent crime is a disturbing new trend.含义答案令人不

4、安的3.Dont scold the child without reason.含义答案训斥;责骂4.The deadline is drawing near;we cant delay any more.含义答案最后期限5.The merciful king saved him from death.含义答案仁慈的6.How grand the mountains look in the evening!含义答案壮丽的三、单句填空1.He is a living witness my innocence.答案to2.Mr.Black is very happy because the clo

5、thes made in his factory have never been (popular).答案more popular3.Shall I be (disturb)you if I do my typing here?答案disturbing4.This is how Shaoxing impresses me first sight.答案at5.I think Im falling in love Jim.答案with6.He demanded me to shut the gate.答案of7.They demanded that the company (give)them a

6、n explanation.答案(should) give8.The witness gave her (evident) in a clear firm voice.答案evidence四、选择恰当的短语填空be accessible to;fall in love;condemn.to death;at first sight;take on;depend on1.The murderer was arrested a week later and afterwards.答案condemned to death2.,I thought the exercise was familiar,b

7、ut after a careful look,I found it was different.答案At first sight3.The two young people with each other and got married two years later.答案fell in love4.Located on top of the mountain,the temple tourists only on foot.答案is accessible to5.You may it that he will join our club.答案depend on6.The company h

8、as just a new scene.答案taken on五、完成句子1.谁是他签署这些文件的证人?Who his signing the documents?答案witnessed to2.他度过了最忧虑的一天。He has worrying day.答案never spent a more3.警方对最近的犯罪动向深感忧虑。Police the latest trend of crime.答案felt deeply disturbed about4.我第一眼见到她就爱上了她。I her .答案fell in love with;at first sight5.显然,练习对每个人来讲都很重要

9、。 practice is important for everybody.答案It is evident that六、阅读理解AGeorge Gershwin was born in New York City in 1898.His parents were Russian Jews who had immigrated to the United States.George and his two brothers and sister had a close,happy family life.George liked playing games on the streets of N

10、ew York.He liked exploring the city.He did not like school or studying.While exploring the city,George heard jazz and blues music in and out of public drinking places.However,he did not become seriously interested in music until he heard another boy playing the violin in a concert at his school.Geor

11、ge began to take piano lessons.His teacher was a fine classical musician.He immediately recognized Georges unusual ability.The teacher wrote about him to a friend,“I have a student who will make his mark in music,if anybody will.The boy is a genius,without doubt.”George studied classical piano.But h

12、is strongest interest continued to be jazz and popular music.At the age of fifteen,he left school and went to work in the music business.At that time,the New York City street where most music publishers had their offices was called “Tin Pan Alley”.The piano players played the songs all day long to i

13、nterest singers and other performers.George Gershwin was one of the youngest piano players in Tin Pan Alley.Soon,he was considered one of the finest there.He was already writing his own songs.He succeeded in getting one published when only eighteen years old.George Gershwin was now a real composer.T

14、he rest of his life was an unbroken record of success.He wrote song after song.His ideas were so endless that he was not even troubled when he once lost some music he had been writing.“There is plenty more where that came from,” he said.George Gershwin had his first big hit in 1919,when he was twent

15、y-one years old.It was a song called “Swanee”.A popular entertainer,Al Jolson,sang the song.Swanee was made into one of the first musical recordings.George Gershwin was suddenly famous.(一)阅读文章,回答问题。1.When did George Gershwin take music as an interest?A.When he was exploring the city.B.When he played

16、 games on the streets.C.When he heard a boy playing the piano.D.When he heard the violin at a school concert.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“However,hedidnotbecomeseriouslyinterestedinmusicuntilheheardanotherboyplayingtheviolininaconcertathisschool.”可知D项正确。2.Weknowfromthepassagethat.A.GeorgeGershwinwasborninRuss

17、iaB.GeorgeGershwinsparentshad5childrenC.histeacherbelievedinhismusicalgiftD.classicalpianowashisfavoritemusic答案C解析推理判断题。根据第二段中的“Ihaveastudentwhowillmakehismarkinmusic,ifanybodywill.Theboyisagenius,withoutdoubt.”说明老师很欣赏他的音乐才华。3.WhatmadeGeorgeGershwinbecomefamousinhistwenties?A.HeplayedthepianoinTinPa

18、nAlley.B.HewroteasongnamedSwanee.C.HesangthesongSwaneewithAlJolson.D.Helostsomemusichewaswriting.答案B解析细节理解题。根据最后一段第一句“GeorgeGershwinhadhisfirstbighitin1919,whenhewastwenty-oneyearsold.”以及下面的内容可知B项正确。4.WhatwasGeorgeGershwinsreactionwhensomemusichehadbeenwritinggotlost?A.Hebecameratherangry.B.Hewentto

19、histeacherforhelp.C.Hestoppedcomposingmusic.D.Heremainedcalmandconfident.答案D解析细节理解题。根据第四段中的“Thereisplentymorewherethatcamefrom,hesaid.”说明丢了曲子时,他一点都不慌张。故选D项。(二)文章二次开发。结合语篇内容复习巩固本单元语法项目。把下面句子的省略部分补充完整。5.He did not like school or studying.答案He did not like school or (he did not like)studying.6.While ex

20、ploring the city,George heard jazz and blues music in and out of public drinking places.答案While(he was) exploring the city,George heard jazz and blues music in and out of public drinking places.7.I have a student who will make his mark in music,if anybody will.答案I have a student who will make his ma

21、rk in music,if anybody will(make his mark in music).8.At the age of fifteen,he left school and went to work in the music business.答案At the age of fifteen,he left school and (he)went to work in the music business.9.The boy is a genius,without doubt.答案The boy is a genius,(which is) without doubt.10.So

22、on,he was considered one of the finest there.答案Soon,he was considered (to be) one of the finest there.11.He succeeded in getting one published when only eighteen years old.答案He succeeded in getting one published when (he was) only eighteen years old.BSusan Williams went to a boarding school.Here is

23、one of the letters she wrote to her parents from the school.DearMomandDad,ImafraidIhavesomeverybadnewsforyou.Ihavebeenverynaughtyandtheschoolprincipal(校长)isveryangrywithme.Sheisgoingtowritetoyou.Youmustcomeandtakemeawayfromhere.Shedoesnotwantmeintheschoolanylonger.ThetroublestartedlastnightwhenIwass

24、mokingacigaretteinbed.Thisisagainsttherules,ofcourse.Wearenotsupposedtosmokeatall.AsIwassmoking,Iheardfootstepscomingtowardstheroom.Ididnotwantateachertocatchmesmoking,soIthrewthecigaretteaway.Unfortunately,thecigarettefellintothewaste-paperbasket,whichcaughtfire.Therewasacurtainnearthewaste-paperba

25、sketwhichcaughtfire,too.Soonthewholeroomwasburning.Theprincipalphonedforthefiredepartment.Theschoolisalongwayfromthetownandbythetimethefiredepartmentarrived,thewholeschoolwasinflames.Manyofthegirlsareinthehospital.Theprincipalsaysthatthefirewasallmyfaultandyoumustpayforthedamage.Shewillsendyouabillf

26、oraboutamilliondollars.Iamverysorryaboutthis.Muchlove,Susan.P.S.None of the above is true,but I have failed my exams.I just want you to know how bad things could have been!12.Susan wrote home .A.to tell her parents about the fireB.to ask for a million dollarsC.to tell her parents she had failed her

27、examsD.to tell her parents she had to leave school答案C解析推理判断题。根据信后的附言“Noneoftheaboveistrue,butIhavefailedmyexams.”可知,她写信的目的是要告诉父母考试没及格。故选C项。13.Intheletter,Susantoldherparentsthattheprincipalwasangrywithherforthereasonthat.A.shehadfailedherexamsB.shehadbeencaughtsmokinginbedC.itwasherfaultthattheschoo

28、lhadcaughtfireD.shehadnotphonedforthefiredepartmentintime答案C解析细节理解题。根据信的第四段第一句可知,Susan在信中讲到校长对她很生气的原因是她的过错导致学校着了火。故选C项。14.Susantoldherparentsaboutthefire.A.towarnthemaboutwhattheprincipalwoulddoB.tomakethemfeelworriedC.tomakethemlessangryatherrealnewsD.tomakethemlaugh答案C解析推理判断题。根据最后一段可知信中的故事完全是捏造的。她

29、的真正目的是想让父母对真正的消息(考试没及格)少生气。故选C项。15.HowtruewastheletterbeforetheP.S.?A.Partlytrue.B.Alltrue.C.Completelyuntrue.D.Thestorydoesntreallytellus.答案C解析推理判断题。通读全文可知,Susan在信中讲的故事完全不是真的。故选C项。七、语篇填空Dear Tom,How are you doing?You 1.(ask) me in your last letter about my plan for the coming summer vacation.I am s

30、orry that I didnt reply 2. delay.How I wish I 3.(read) and replied your letter as soon as I received it.4.,I was busy preparing for my final exam at that time,5. is vital for me.As a result,I had no choice but 6.(focus) on my study completely.I believe that if you 7.(be) me,you would make the same c

31、hoice.By the way,I have a busy schedule for my summer vacation.First and foremost,I want to do a part time job,so that my interpersonal skills 8.(improve).Additionally,I will take a short trip to Beijing to take a summer course in the New Oriental School.Last but not 9.(little),maybe I will work as

32、a volunteer for the school as a teaching assistant.These are my plan for the summer vacation.Whats yours?I am looking 10. to your earliest reply.答案与解析1.asked根据后句的“inyourlastletteraboutmyplanforthecomingsummervacation”可知在上封信中应该用一般过去时,故填asked。2.without句意:很抱歉,“我”没能立刻给你答复。withoutdelay“立刻,马上”。故填without。3

33、.hadread“我”多么希望一收到你的信就读并回信啊。wish后的从句用虚拟语气,表示与过去事实相反。故填hadread。4.However然而,“我”当时正忙于准备期末考试,这对我很重要。however“然而”。故填However。5.whichwhich引导非限制性定语从句,修饰先行词finalexam,且在从句中做主语。故填which。6.tofocus“我”别无选择,只能完全集中在学习上。havenochoicebuttodo“别无选择只能”。故填tofocus。7.were“我”相信如果你是“我”的话,你也会做出同样的决定。此处为if引导的虚拟条件句表示对现在情况的虚拟,be动词用

34、were。故填were。8.can/willbeimproved前句Iwanttodoaparttimejob可知,那样“我”的人际交往技能可以/将会得到提升。故填can/willbeimproved。9.leastlastbutnotleast“最后但并非最不重要的是”。故填least。10.forward“我”期盼收到你及早的答复。lookforwardto“期盼”。故填forward。八、选词创境运用下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段。(35句)stubborn,condemn,dare,ask for sb.s hand in marriage,fall in love,a

35、t first sight答案Once upon a time,a prince went to a party.His eyes fell upon a beautiful girl.Atfirstsight,he fellinlove with her.The prince askedforherhandinmarriage.However,the girls father who was very stubborn didnt dare to marry her daughter to the prince.The old cruel king got angry,and the poor father was condemned to death.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1